Vind “Hævnens lyst” af Rikke Thorup

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde Rikke Thorups debutkrimi “Hævnens lyst”. Bogen udkommer d. 11. december på forlaget mellemgaard.

For at deltage i konkurrencen skal du blot fortælle os:

Har du nogensinde læst en bog, hvor du har fået sympati for skurken? Og i så fald hvilken?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 18. december.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Hævnens lyst

I en lille by nord for Aarhus lever den unge Lea Maagård under kummerlige forhold med forældre, der ernærer sig ved at sælge deres datter til sexlystne mænd. Et bardomshjem, hvor kærlighed og tryghed er det sidste, man får at føle. Hver dag og nat er en lang kamp for den unge piges overlevelse, til hun en dag får nok. Hun forsvinder sporløst, men forældrene melder hende aldrig savnet.  

Mange år senere i samme område begynder en række brutale mord og blodige overfald, som varsler en uventet drejning for det lille idylliske samfund, og sandhederne står i kø for at komme frem. Dette bliver en hæsblæsende sag for drabsafdelingen i Aarhus.

Med efterforskningsleder Andreas Larsen i spidsen bliver det starten på en vanvittig jagt i opklaringen af flere gamle henlagte mysterier, der pludselig vælter op til overfladen. Alle frygtindgydende motiver peger alle i retning af den tidligere forsvundne pige? Men er hun tilbage?

Rikke Thorup

Om forfatteren Rikke Thorup (f. 1974) er oprindelig uddannet grafisk designer. Hævnens lyst er hendes debut.

Hun er autodidakt med en stor passion for det skrevne element og en ihærdig krimilæser, hvilket har givet hende lysten til selv at forfølge forfatterdrømmen og den ædle skrivekunst i den vanvittige forunderlige verden, som krimifortællinger jo fødes ind i.

6 thoughts on “Vind “Hævnens lyst” af Rikke Thorup

  1. I Ane Riels bøger Bæst og Slagteren fra Liseleje har jeg stor sympati for hovedpersonen, men selvfølgelig accepterer jeg ikke drab på andre mennesker.

  2. Ja, det har jeg. Gregory David Roberts Shantaram som endda er selvbiografisk. Han er en bankrøver og heroinmisbruger, der flygter fra fængslet i Australien og slår sig ned i Mumbais slum. Han deltager i en krig, sidder i fængsel igen, tager stoffer så han er ved at dø pga. ulykkelig kærlighed, sælger stoffer og bruger overskuddet for medicin til de fattige, der bor i slummen og på den måde egentlig gør noget godt. Det er svært ikke at fatte sympati for ham fordi han rummer så meget godt og har truffet nogle dårlige valg. Den er absolut værd at læse

  3. Det har jeg,se både som film og læse som bog, begge dele bygge på en sand historie om en bedrager og titlen er Catch me if you can.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.