Vind “Falkeblik” af Tommy Thorsteinsson

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde et eksemplar af krimien “Falkeblik”, som er 3. bind i Tonny Thorsteinssons anmelderroste serie om efterforsker Anna Blaafalk. Bogen er netop udkommet på forlaget Superlux.

For at deltage skal du blot svare på følgende:

Vintertid og lig læsetid. Og i denne vinter har vi haft ekstra stor appetit på at lytte til og læse bøger. Og det kan af og til være vanskeligt at navigere i det store udvalg af gode bøger og beslutte sig for, hvad man skal kaste sig over. Derfor er det altid rart med anbefalinger af gode bøger – fra læser til læser.

Hvilken bog vil du anbefale til en anden læser?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 29. januar.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Falkeblik

Falken er en elegant og effektiv jæger, der med sit falkeblik opsporer byttet og slår til. Det er sensommer i Danmark, og gaderne summer af liv. Anna Blaafalk åbner sin hoveddør. Udenfor står en kvinde, der er kommet for at gøre op med fortiden. Et dobbeltmord i Hamborg trækker tråde til terrorlederen The Tailor, manden bag angrebene i København i 2016. PET modtager alarmerende efterretninger fra Tyskland.

Danmark er tilsyneladende målet for The Tailors terrorplaner, og han er allerede ankommet. Samtidig kidnappes to teenagere i henholdsvis København og Odense. Efterforskernes blod fryser til is, da de opdager, at deres tidligere kollega, det løsgående missil Sara Berg, står bag. Drabschef Victor Bachs team bliver ufrivilligt parret med Anders Axelsens nye enhed. Med ekspertbistand fra NC3 og Dieter Wolf får de en altoverskyggende opgave. At opspore og eliminere terrortruslen. Anna føler sig tilsidesat, da hun sættes på Napoleonssagen.

En cold case, der blandt andet omhandler et uopklaret drab. Alle troede, at historien om Napoleon var opstået blandt eleverne på politiskolen. Legenden fortæller om Napoleon, at han er en korrupt betjent, der styrer det københavnske narkomarked med hård hånd. Pludselig eskalerer sagen, og Anna må se i øjnene, at Napoleon eksisterer, og at han måske er tættere på, end hun aner. Men det skal vise sig, at alt bliver endnu værre!

Falkeblik er tredje bind i den anmelderroste serie om Anna Blaafalk og efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Interview med Tommy Thorsteinsson

Vejleforfatteren Tommy Thorsteinsson udgiver den 11/1 Falkeblik, der er det sidste bind i hans Blaafalk
trilogi.

Inspiration fra det virkelige liv
Tommys bøger er fiktion, men når han skriver drager han inspiration fra det virkelige liv:
”Jeg betragter de ting der sker rundt om i verden, og så tænker jeg, hvad er det værste, der kan ske i
Danmark. Desværre er svaret, at alt kan ske, men vi har utroligt kompetente folk, der passer på os. PET og
politiet gør et enestående stykke arbejde for at forhindre terror i Danmark.”
fortæller Tommy.


Det er dog ikke kun terror-delen i bogen der er inspireret fra tendenser, som Tommy ser i verden.
”Jeg fik idéen til at involvere en konvertit, da jeg læste en artikel om de hjemvendte syrienskrigere. Faktum
er, at flere og flere kvinder drager til Syrien for at lade sig indlemme i IS. Det er en af disse hjemvendte kvinder, der spiller en rolle i bogen.”
fortæller Tommy

Vemodigt at sige farvel
Falkeblik, som bogen hedder, er sidste bind i en trilogi, og det er både godt og skidt:
”Det er lidt vemodigt at tage afsked med Anna og alle de andre efterforskere i serien, men det giver mig også en vis form for fred i sjælen og ro i kroppen, da der nu bliver mere plads til et nyt univers. Jeg arbejder
nemlig allerede nu på et nyt projekt.”
fortæller Tommy

Selvom det er vemodigt at sige farvel, så er Tommy ret sikker på at det bliver den sidste bog i dette univers:
”Om det er den sidste bog, kommer til at stå hen i det uvisse. Hvis du afkræver mig et svar nu, vil jeg sige ja.
Men livet har lært mig, at man aldrig skal sige aldrig, så vi får at se, hvad tiden bringer. Jeg har skam stadig nogle gode plot-idéer, der ligger og ulmer, og seriens superskurk kunne måske også gå hen og blive interessant senere. Vi må se!”
siger Tommy.

At være forfatter i en epidemi
COVID-19 har påvirket alle brancher i Danmark og bogbranchen er ikke gået fri. For Tommy har der dog
både været positive og negative ting forbundet med at udgive en bog midt i en pandemi.
”Corona har betydet, at man rykker tættere sammen i familierne, og at man har sine ”Coronabobler,” hvor man ser ganske få personer udefra. Det har givet mig mere ro og fred i selve skriveprocessen.” fortæller
Tommy

Men selvom skriveprocessen har været mere rolig, har det haft en negativ effekt på selve udgivelsen
”Superlux og jeg havde planlagt en bogsignerings-tour rundt til udvalgte boghandlere. Den er foreløbig udsat til butikkerne åbner igen. Desuden betyder det naturligvis at Falkeblik ikke kommer i salg hos de fysiske boghandlere, før de får lov til at åbne igen. Man kan heldigvis købe bogen hos alle onlineboghandlere, og det håber jeg de mange fans af serien vil benytte sig af.”

6 thoughts on “Vind “Falkeblik” af Tommy Thorsteinsson

  1. for krimielskere kan jeg anbefale Satans Sommer af Janni Petersen og Kim Faber. Derudover er Kastanjemanden af Søren Svejstrup også supergod

  2. En bog lidt ud over det sædvanlige….det er et genoptryk af en stort set ukendt dansk forfatter Valdemar Holst (1888-1952) “Manden der tænkte ting”. Det er noget af en gyser, der er Edgar Allan Poe værdig..meget svær st lægge fra sig 📖😱😉👍

  3. Jeg læste Sensommerjagt af Anders De La Motte i sommers og senere Vinterild. Han har udgivet Eftersårssorg og lige straks udkommer Forårsoffer. De kan sagtens læses i vilkårlig rækkefølge. Han skriver fantastisk godt. Det starter med en tilsyneladende uheldigt dødsfald men der er en lille detalje der lige stikker lidt ud og så ruller afdækning af forbrydelsen og opklaring stille afsted uden at man kan gætte sig til morderen. Samtidig beskriver han omgivelser så malende at jeg næsten kan se det for mig. Ikke noget bloddryppende men bare utroligt godt gennemtænkt plot med en god beskrivelse af de forskellige karakterer. Han holder én fængslet fra start til slut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.