Vind et krimibogsæt af tidligere politimand Erik Hauervig

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde et sæt med to af Erik Hauervigs fængslende krimier – “Hvem er fjenden” og “Panseren og tøsen”, udkommet på Skriveforlaget.

For at deltage skal du blot:

Hvilken bog vil du helst finde under juletræet i år?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 11. december.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Hvem er fjenden

Hvem er fjenden? er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra.

I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har. Det er noget, medierne kan bruge, og de har gyldne dage.

Imens er beboerne på Nørrebro rystede. En af militærets helikoptere patruljerer over bydelen, og nattesøvnen bliver forstyrret. Gadens parlament styrer, og bedre bliver det ikke, da krigen fortsætter på Amager og Vestegnen. Og i Malmø og Helsingborg er der også flere bandekrige med mulige afstikkere til Danmark. Her spiller østeuropæiske kriminelle en stor rolle.

TASK FORCE ONE med Bjørn Agger, Nancy og kollegerne sendes igen på gaden. Først skal Bjørn og Nancy hjælpe Station City med lidt oprydning i prostitutionsmiljøet, men pludselig eksploderer Storkøbenhavn med en lang række grove udspekulerede forbrydelser og svinestreger, før de kan slappe bare lidt af … tror de.

Panseren og tøsen

Erik Hauervig er tidligere panser. Marlene Simoni er tidligere prostitueret. Begge har de arbejdet over 35 år i en branche, der ikke kan undlade at efterlade ar på krop og sjæl, uanset om man er lovens lange arm eller spreder sine ben mod betaling fra liderlige mænd.

I Panseren & tøsen fortæller begge deres historie. Erik Hauervig, der også er forfatter til fem kriminalromaner, beretter om sin karriere som politimand med speciale i prostitution, og så giver han sin skarpe mening til kende om, hvorfor købesex bør forbydes i Danmark og fortæller om sit virke i NGO-organisationen NEWLIVES, der arbejder for at hjælpe kvinder til at starte en ny tilværelse.

Marlene Simoni fortæller gribende og stærkt om, hvordan hun – og mange kvinder som hende – er endt i prostitution, og hvad man oplever i en verden, som de færreste af os kender til. Marlene beskriver desuden sin vej ud af prostitution til et almindeligt liv, hvor alt mad ikke længere har en bismag af latex. Panseren & tøsen er en bog, der gerne må skabe debat og dialog. Erik Hauervig og Marlene Simoni tager selv hul på debatten i bogens tredje del, hvor de diskuterer lystigt med hinanden. De er ikke enige om, hvad der er vigtigst: Et forbud mod købesex eller en styrket indsats med handleplaner og forebyggende indsatser for de enkelte kvinder. Eller hvordan de to ting skal kombineres. Men de er enige om, at noget må der gøres …

Erik Hauervig

Erik Hauervig

Erik Hauervig (f. 1949) blev i 2013 pensioneret efter 42 år i Københavns Politi.

Han havde fået diagnosen PTSD og blev af en læge “ordineret” at skrive en bog for at få ro i hovedet. Det er så foreløbig blevet til seks spændingskrimier med plot bygget over flere virkelige hændelser.

Krimierne har givet Erik Hauervig prædikatet ”en at Danmarks mest troværdige politikrimiforfattere”, og foruden sine realistiske politikrimier har han også skrevet debatbogen Panseren og Tøsen om prostitution i Danmark.

Denne bog er skrevet sammen med en tidligere prostitueret, Marlene Simoni.

11 thoughts on “Vind et krimibogsæt af tidligere politimand Erik Hauervig

  1. Jeg vil morderlig gerne finde “Ulvesommer” af Hans Rosenfeldt under juletræet i år 🙂

  2. Jeg håber på
    Michael Katz Udyret 😄⭐🤶🎅og så gerne en forfatter jeg ikke kender

  3. Jeg ved godt, at det ikke er en krimi, men jeg kunne godt tænke mig Tabita af Iben Mondrup lå under juletræet til mig

  4. Fandens Forår af Niels Krause-Kjær…de første to bøger er fantastiske og jeg vil glæd3 mig til fortsættelsen 📖😉👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.