Vind Elly Griffiths bogpakke

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde en bogpakke med det nyeset bind i Elly Griffiths serie om Ruth Galloway – “Det udstødte” samt et eksemplar af Ellys børnekrimi “Mit navn Justice”.

For at deltage i konkurrencen skal du blot fortælle os

Hvilken børne-/ungdomsbog har gjort størst indtryk på dig?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 1. maj.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


De udstødte

De udstødte er ny krimi af Elly Griffiths og bog nummer seks i serien om Ruth Galloway.

Den lidt særprægede, rapkæftede og charmerende arkæolog Ruth Galloway er tilbage i denne sjette bog i serien, hvor hun og kriminalinspektør Henry Nelson gang på gang bliver kastet ud i mystiske mordgåder, der ofte har forbindelse til fortiden.

I De udstødte bliver Ruth og Nelson atter indirekte involveret i en sag sammen – denne gang en kidnapningssag, der måske på mystisk vis har forbindelse til grufulde hændelser i fortiden.

Elly Griffiths er en sand mester i at lade landskab, atmosfære og ikke mindst relationer indgå i et skønt samspil i sine ærkebritiske krimier, som hendes mange fans ikke kan få nok af.

Mit navn er Justice

Spænding, mystik og humor i et klassisk kostskolemiljø.
Elly Griffiths, som står bag den populære krimiserie for voksne om arkæologen Ruth Galloway, tager os i sin nye detektivserie for børn med på en klassisk kostskole for piger i 1930’ernes England.


Seriens hovedperson, den 12-årige Justice Jones, er som datter af en berømt forsvarsadvokat og en detektivromanforfatter, den fødte detektiv. De evner får hun brug for, for kostskolen viser sig at gemme på uhyggelige hemmeligheder.


Da en voldsom snestorm afskærer skolen fra omverdenen, får det dødbringende konsekvenser.

Elly Griffiths

Foto: Willy Wegner

På under to år er navnet ”Ruth Galloway” kommet på mange danske krimilæseres læber. Ruth arbejder som arkæolog og er den meget originale hovedkarakter i Elly Griffiths neglebidende krimiserie. En serie, som siden debuten på dansk – ”Pigen under jorden” (2018) nu tæller hele seks stærke bind, hvor ”De udstødte” er det seneste.

Danske læsere har taget godt imod serien og i rosende vendinger betegnet den som en bl.a. opfindsom, velskrevet og stemningsfuld pageturner med et meget højt spændingsniveau.

Elly Griffiths, f. 1963, voksede op i London og arbejdede som forlagsredaktør, før hun blev forfatter på fuld tid. Hun bor i dag i Brighton med sin mand og deres to børn.

Da Elly besøgte Horsens Bibliotek

Elly Griffiths har efterhånden i flere år i træk besøgt Krimimessen på Fængslet i Horsens til glæde for hendes mange læsere. I december sidste år kom hun forbi Horsens bibliotek til en forfatteraften, hvor journalist og blogger Rebekka Andreasen (vildmedkrimi.dk) interviewede hende. Det blev til en spændende samtale og en hyggelig aften i selskab med en meget veloplagt, humoristisk og inspirerende Elly Griffiths. Med et klik på billedet kan du læse om aftenen og om noget af det Elly fortalte om Ruth, research, skriveprocessen og meget mere.

Foto: Jette Holst

Link: https://horsensbibliotek.dk/nyheder/interviews/elly-griffiths-paa-horsens-bibliotek

11 thoughts on “Vind Elly Griffiths bogpakke

  1. Af bøger jeg har læst for nyligt, er det Ditte Wieses ‘Og så drukner jeg’, men ellers har jeg læst hele Harry Potter-serien flere gange med mine skønne unger (som nu er blevet teenagere og læser dem selv…)

  2. Jeg elskede Brødrene Løvehjerte, og glæder mig til, at børnebørn er store nok til at jeg kan læse den for dem. Fantastisk bog

  3. Vi på Krageøen af Astrid Lindgren, jeg drømte mig væk til den ø som barn, sol,sommer og eventyr

  4. The hate U give af Angie Thomas.
    Fik den til jul af mit 14-årige barnebarn. Hun var meget begejstret for den og syntes, at jeg også skulle læse den. Det var en rigtig god idé. Jeg blev også meget optaget af den, og vi fik en god snak om den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.