Vind anmelderrost dansk thrillerdebut!

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde den stærkt roste thrillerdebut “Sommerfugleklanen” af Troels M. Palshof.

For at deltage skal du blot svare på følgende:

Hvilken bog gav dig din debut som krimilæser?

Skriv dit svar i kommentarsporet herunder eller under opslaget på facebook. Vinderen bliver offentliggjort på vores facebookside d. 1/12.

 

Om bogen

Et mærkværdigt nødopkald fra en mystisk butik i New York eskalerer og får brutale konsekvenser. Tristan og Clara fra CIA’s Afdeling for Radikal Mønstergenkendelse overtager sagen, og de starter en hæsblæsende og global jagt på sandheden. En jagt, der involverer præsidenter og paver, urgamle kulturer og moderne teknologi. Ekstrem loyalitet, tvivl og dobbeltspil lurer konstant under overfladen, og sporene tager de to agenter fra verdens mest magtfulde menneskers soveværelser til civilisationens mest håbløse egne.

De hvirvles ind i et spind af ældgamle hemmeligheder, mistillid og magt. Den helt igennem usædvanlige sag udfordrer ikke kun deres faglighed – den tvinger dem til at gentænke deres egen fortid og konfronterer dem med de mest eksistentielle spørgsmål. Men er de villige til at betale den ultimative pris for at finde sandheden?

 

Om forfatteren 

T. M. Palshof – Forfatter ved et tilfælde
Med en baggrund som entreprenør, og flere virksomheder bag sig, lå det ikke i kortene at T.M. Palshof skulle skrive skønlitteratur. Men ønsket om at fortælle medrivende historier omkring vores alles udfordringer og muligheder har altid været en stærk drivkraft. En drivkraft som i første omgang har skabt Sommerfugleklanen. Læs mere om forfatteren her.

 

Læs mere om bogen og forfatteren på www.sommerfugleklanen.dk

34 thoughts on “Vind anmelderrost dansk thrillerdebut!

 1. Jeg kan ikke lige nævne en speciel bog, men det var Jussi Adler Olsen’s bøger, der for alvor fik mig til at læse krimi, og det er blevet til rigtig mange lige siden 😚

 2. Det var Hanne Vibeke Holst’s mor Kirsten Holst der for mange mange år siden fangede min interesse for krimi’er

 3. Jeg har læst bøger i 30 år så det kan jeg ikke huske og bøger er jo tilmed blevet inddelt i flere genre sig siden dengang.

 4. I min spæde ungdom var det De 5 af Enid Blyton og De 3 detektiver af Alfred Hitchcock der blev slugt og senere var det Ed McBain, Sjöwall og Wahlöö der sørgede for at jeg blev hængende ved krimierne 🙂

 5. Startede allerede som barn med at læse de 5 bøgerne af Enid Blyton, Hitchcook bøgerne og alle Agathe Christies bøger. Elskede spændingen fra start.

 6. Såvidt jeg husker, var det Camilla Läckberg serie om journalisten Erica Falck, der satte min krimiinteresse i gang. Den er så blevet noget større med tiden, og jeg læser stort set alle de nordiske krimiforfattere, jeg kan få fat i.

 7. Uha det er så længe siden jeg startede med at læse, men som så mange andre har jeg læst DE FEM som jeg syntes var gode.

 8. Det var Agatha Christie og Dorothy L Sayers der stod på mordmenuen. Fundet i min mors bogreol og slugt med stor spænding. Hvornår? Tja – ihvertfald 40 år siden og jeg elsker dem stadig.

 9. Åh, det er jo mange år siden🤣.
  Den første var nok “De Fem”.
  I nyere tid bla Fasandræberne( en hæsblæsende og spændende krimi🙈

 10. Jeg ved ikke om man kan kalde det en krimi, men nok snarer en spændingsroman: Morderisk bedrag af Dan Brown.
  Den første rigtige krimi må være:”Agatha Christies bedste Kriminalhistorier” som jeg fandt i min mors bogreol.

 11. Jeg har nærmest altid læst masser af bøger, men smagen for krimier startede for alvor, da jeg læste Liza Marklund.

 12. Som barn slugte jeg De 5 bøger, og det var bestemt dem, der var grundlaget for minstore interesse for krimier

 13. Den første krimi jeg kan huske er Rosens navn af Umberto Eco. Den bog gjorde stort indtryk, da jeg læste den første gang og er genlæst flere gange siden

 14. Hvis vi ser bort fra ungdomsbøger i den genre er det Maria Lang og hendes serie om Christer Wijk, kan ikke huske hvad den første bog hed, men kan da nævne Dans Min Dukke.
  Kan se at man nu kan købe bøger som e-bøger, det skulle Maria Lang bare have vidst den gang for snart en menneskealder siden at hun blev digital 😀

 15. Det grovmaskede net, den første af Håkan Nessers bog om Van Veeteren.
  Siden er alle hans bøger indkøbt og læst.

 16. Det var da jeg var ganske ung og læste Peter Wimsey i Oxford. Jeg slugte Dorethy Sayers. Senere kom jeg til at bo i Oxford i mit sabbatår. Sjovt at gå runde mellem de nævnte college.

 17. Jeg startede med at læse ‘Frøken detektiv’ bøgerne. Senere blev det Alistair McLain,
  nu er jeg meget begejstret for både de danske og svenske krimiforfattere, af udenlandske er det mest Karin Slaughter og Linda Castillo

 18. De første jeg læste som barn var Kim- og Jan-bøgerne. Agathe Christie tror jeg var det første jeg læste som næsten voksen. Derefter Desmond Bagley, Alistair Maclean og Wilbur Smith. Har holdt ved genren siden.

 19. Det var Camilla Läckbergs serie om Erica Falck. I starten syntes jeg, det var en noget barsk genre, men i dag sluger jeg næsten alt.

 20. Elsebeth Egholms ‘Liv og legeme’. jeg arbejdede på det tidspunkt selv på Århus Universitetshospital, hvor noget af handlingen foregår, så jeg var krimifanget med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.