Turen går til Asien

Måske har du lyst til at komme til Asien i sommerferien? Hvis ikke med fly, skib, tog eller bil, ja så kan du komme det ved at læse asiatiske krimier. Der er ikke oversat et hav af slagsen, men nogle er det blevet til. Og nogle rigtig gode af slagsen. Vi har her samlet et udvalg af dem her.

God tur og god fornøjelse.

 

Den ophøjede morder af Keigo Higashino

Forlaget Modtryk

2017

Da en mand findes død af forgiftning i sit hjem, ligger det ligefor at mistænke hans kone, Ayane, som har indtil flere motiver. Problemet er bare, at Ayane på drabstidspunktet var hundredvis af kilometer borte og har et vandtæt alibi.

Drabsefterforsker Kusanaki bliver så betaget af Ayane, at hans unge kollega Utsumi frygter, han har mistet sin professionelle dømmekraft. Så Utsumi gør, som Kusanagi har gjort i årevis, når han har været kørt fast: Hun kontakter professor Yukawa – for kun et geni kan finde rundt i den labyrint, som politiet er havnet i. Men selv Yukawa får svært ved at få virkeligheden til at passe med teorien.

DEN OPHØJEDE MORDER foregår i det moderne Japan, stadig præget af ældgamle æresbegreber og en særlig høflighed. Keigo Higashino skriver overraskende og bedragerisk spænding, og han fik sit gennembrud med bestselleren DEN HENGIVNE HR. X.

 

Den hengivne Hr. X af Keigo Higashino

Forlaget Modtryk

2016

Da den enlige mor Yasuko i selvforsvar dræber sin voldelige eksmand i et af Tokyos utallige lejlighedskomplekser, tilbyder hendes gådefulde nabo, en stille matematiklærer ved navn Ishigami, at fabrikere et alibi til hende. I desperation og uden at kunne overskue konsekvenserne accepterer hun naboens tilbud. Da politiet ikke kan finde huller i Yasukos alibi, konsulterer de den geniale fysiker professor Yukawa, hvis blændende intuition før har hjulpet politiet i komplicerede sager.

Det fører til en sofistikeret hjernekamp mellem fysikeren og matematik læreren. Kan Yukawas egen matematiske intelligens hamle op med Ishigamis glasklare logik? Og hvor langt vil den hengivne matematiklærer gå for at beskytte Yasuko?

DEN HENGIVNE HR. X er en af Japans største krimisuccesser nogensinde. Det er en intelligent og overraskende roman, som foregår i et moderne Japan, stadig præget af ældgamle begreber som ære og hengivenhed.

 

Ude af Natsuo Kirino

Forlaget People´s Press

2008

Ude følger fire kvinder, Yayoi, Yoshie, Kuniko og Masako, der arbejder på natholdet på en fabrik, som laver færdige madpakker. Alle fire kvinder er trods forskellige sociale vilkår og baggrunde låst fast i en tilværelse med fordrukne, utro mænd, svimlende gæld og dårlige jobs – uden udsigt til noget bedre. En aften Yayois mand endnu en gang kommer hjem fra den lokale spillebule, kommer hun i affekt til at kvæle ham. Hun betror sig til den ældre Masako, som tilbyder sin hjælp. Og sammen med Yoshie og Kuniko får de effektivt og makabert skaffet liget af vejen.

Øjensynlig har de begået den perfekte forbrydelse. Men hurtigt kommer flere ubehagelige personer på sporet af dem: politiet, ejeren af spillebulen og en tidligere kollega til Masako, der nu er lånehaj. Han har forbindelser til den japanske mafia, yakuzaen, og presser Masako til at hjælpe sig med et nyt forretningsområde: At skaffe besværlige lig af vejen. De fire kvinder indgår nu en uhellig alliance, hver med deres motiv: at dække over det indledende mord, at skaffe penge til at afvikle deres gæld og at finde en vej ud af deres sociale morads …

 

I misosuppen af Ryu Murakami

Forlaget Klim

2010

Det er lige før nytår. 20-årige Kenji er guide i Tokyos natteliv og bliver hyret af Frank, en overvægtig amerikansk turist, som bare vil se det hele. Mens de besøger peepshows og lingeribarer, bliver Kenji mere og mere bange for, at hans kunde med den vinylagtige hud og den underlige opførsel har noget at gøre med det brutale mord på en gymnasiepige, som alle taler om.

Men Kenjis tre dage sammen med Frank kommer langt til at overgå hans allerværste fantasier, og kun hans 16-årige kæreste, Jun, ser nu ud til at kunne redde ham …

I MISOSUPPEN er en sort og humoristisk psyko-thriller, hvor Kenji er vores sympatiske, om end ikke helt uskyldige fortæller, der gør sig mange tanker og observationer om hykleriet og forfaldet i det moderne Japan og i den moderne tilværelse.

 

Skyggefamilie af Miyuki Miyabe

Forlaget Lindhardt og Ringhof

2001

“Skyggefamilie” er en kriminalroman, som trækker læseren med ind i de skumle og mørke sider af internettet med chatrooms befolket af mennesker fra lle lag i samfundet, der bliver tiltrukket af, at de her kan være præcist, hvem og hvad de ønsker at være…

Politiet undersøger dobbeltmordet på en midaldrende forretningsmand og dennes purunge elskerinde. Politiet falder over en e-mail-korrespondance, som forbinder det mandlige offer med en online fantasi-familie; i e-mail-korrespondancen indtager han rollen som “Far”. Politiet retter fokus mod denne skyggefamilie, og noget tyder på, at medlemmerne er kommet ud af chatroom´et og er begyndt at mødes offline.

 

Afkodet af Mai Jia

Forlaget Møller

2016

AFKODET er historien om det kinesiske efterretningsvæsens tophemmelige Enhed 701 og det halvautistiske, matematiske geni Rong Jinzhen, der suges ind i en verden af kodebrydning og kontraspionage.

Mai Jias er en af Kinas mest populære forfattere, og i AFKODET fortæller han om Kina gennem det meste af 20. århundrede, før og efter Kulturrevolutionen.

Den fascinerende saga begynder med Rongfamiliens fald og Rong Jinzhens makabre fødsel, og følger ham gennem kodebrydningens dunkle labyrinter, hvor vægten af det hemmelige arbejde og det absolutte krav om loyalitet til hans land truer med at knuse ham.

 

Når dragen løfter hovedet af Frode Z. Olsen

Forlaget Ries

2012

Et barn bortføres i Beijing. Få dage efter finder en blodig forbrydelse med rituelle undertoner sted i en stilfærdig beboelsesejendom på Københavns Østerbro. En mand er dræbt, hans hustru ligger i koma. Ægteparret er netop vendt hjem fra Kina.

Dagen efter påkører en sort varebil underboen, da hun er på vej til arbejde, og en kinesisk studerende forlader i hast København.

Kriminalinspektør Arne Bellmann og hans folk begynder at samle brikkerne. Hænger de tre forbrydelser sammen? Hvad er baggrunden – jalousi, hævn eller likvidering? Og hvem er den kinesiske student?

Kina-vinklen bringer Bellmann til Beijing med mange spørgsmål, og et politisk maskespil går i gang.

Tilbage i Danmark med få svar, fører sporet ham til Stevns Klint, hvor en dramatisk konfrontation omsider giver afklaringen.

En højaktuel kriminalroman, der udfolder sig i tidens grænseløse, globaliserede verden, hvor fordomme udfordres og erkendelser opstår.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.