“Top 7” over læsernes favoritkrimier

Vi har spurgt vores trofaste følgere på facebook samt krimimessen.dk, hvilken titel de vil placere på en “Top 7” -liste over bedste krimier gennem tiden.

Et spørgsmål, der for mange har været meget vanskeligt at svare på, da man som inkarneret krimifan har en lang række favoritforfattere og bøger.

Men ikke desto mindre er det lykkes at destillere et resultat fra de mange forskelligartede svar. Med undtagelse af en tydelig vinder på toppen af listen, har svarene været vidt omkring.

Her kommer resultatet af afstemningen samt et udvalg af de kommentarer, der er fulgt med de mange besvarelser fra jer – læsere, fans, eksperter.

Tusind tak for bidragene.

 

Læsernes Top 7

  1. Snemanden af Jo Nesbø
  2. Oxen-trilogien af Jens Henrik Jensen
  3. Kaninjægeren af Lars Kepler
  4. Mordoffer af Chris Carter (Robert Hunter-serien)
  5. Ravn-serien af Michael Katz Krefeld
  6. Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem
  7. Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

 

Boblere: Roy Grace-serien af Peter James, Journal 64 af Jussi Adler-Olsen, Hvid & Belling-serien af Lars Kjædegaard


Kommentarer: 

“Jeg har læst rigtig mange krimier, og mange af dem flyder ind over hinanden. Men Arnaldur Indradasons “Tavs som graven” gjorde et dybt indtryk. Dels er der en “cold case”, som opklares mange år efter, dels er der en psykologisk overbevisende og hjerteskærende skildring af, hvad det gør ved en person at leve i et voldeligt forhold” – om Arnaldur Indriadasons “Tavs som graven”.

“Et svin af en anti-helt, der har en stor personlig tragedie med sig i bagagen. Bøgerne er alle fyldt med spænding – og som bøgerne skrider frem, følger vi også en personlig udvikling hos især de to hovedpersoner. Virkelig spændende bøger” – om Hjort Rosenfeldts serie med Sebastian Bergman.

“Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har læst den” – om “Journal 64” af Jussi Adler-Olsen.

“Den måde hvorpå krimien suger mig ind i en labyrint, hvor ikke alt kan eller skal give mening, men hvor jeg er med og nyder turen hele vejen” – om “New York -trilogien” af Paul Auster.

“Scenen hvor Rachel sidder på snemanden er noget nær der mest uhyggelige jeg har læst” – om “Snemanden” af Jo Nesbø.

“Den er stramt opbygget, koncis i sproget, isnende i virkemidlerne – og fik oversætteren til at binde blomster for at få tankerne væk” – om “Snemanden af Jo Nesbø. Kommentaren stammer fra oversætteren af bogen, Allan Hilton Andersen.

“De hængte hunde Fordi bogen er åndeløs spænding. Da jeg havde læst den færdig, fik jeg straks abstinenser efter at læse efterfølgeren…og da den var læst, måtte jeg have 3 eren. Se det er krimi, når det er bedst” – om “De hængte hunde” af Jens Henrik Jensen.

“Indtil jeg læste denne var jeg faktisk ikke den helt store krimi-læser, men handlingen var så vanvittigt spændende, at den var umulig at lægge fra sig. Denne krimi er grunden til at jeg er blevet glad for genren” – om “Hvidt snit” af Lotte Petri.
“Stemning, humor, en virkelig antihelt og så den helt fantastiske kobling til mange af den moderne tids politiske og sociale udfordringer – og igen John Rebus er hovedperson. Need I say more..? – om Ian Rankins serie med John Rebus.

“Det værste ved at læse hendes bøger er, at alle andre bøger bliver så kedelige i sammenligning. Der gik lang tid fra jeg var færdig med serien, til jeg kunne nyde andre krimier igen” – om Karin Slaughters bøger.

“Den bliver jeg ved med at vende tilbage til, fordi den kan noget helt særligt. Jeg tror, det er en kombination af et særdeles godt sammenskruet plot, 2 yderst stærke og på hver deres måde sympatiske hovedpersoner og så et persongalleri ud over det sædvanlige – alle personerne i den bog er så skarpe og gennemførte, at man kun kan blive imponeret. Jeg er vild med den!” – om “Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson.

 

Vi har trukket lod om en boggave (med en titel, der næsten gør ondt) blandt besvarelserne. Bogen er Mads Peder Nordbos “Pigen uden hud”. Vinderen er offentliggjort på vores facebookside.

Listen er udarbejdet på baggrund af indsamlede besvarelser fra brugerne af vores facebook samt Krimimessen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.