The Brits are coming…

På årets Krimimesse kommer der hele 6 forfattere fra England. Jeg glæder mig meget til at høre dem fortælle om deres bøger og at se dem i virkeligheden.

Sharon J. Boltons krimier foregår ofte i landsbyer. Hun er aktuel med Rødt lys, stop der er en dyster historie. Den kobler et mord i nutidens London sammen med Jack The Rippers første mord.

På dansk er indtil videre udkommet: ‘Blodhøst’ (2008), ‘Slangehuset’ (2009), ‘Offer’ (2011) og ‘Rødt lys, stop’ (2012).

I Litteratursidens anmeldelse stod der om ’Blodhøst’

S.J. Bolton skriver i et smukt og formfuldendt sprog og er en gedigen gammeldags forfatter i den klassiske engelske spændingstradition à la Agatha Christie , Ann Cleeves , Stephen Booth og  krimi-tv-serien Barnaby. Endnu en klaustrofobisk indspist engelsk landsby gemmer på dystre hemmeligheder bag den pæne facade – i dette tilfælde tilsat den gotiske genres mystik à la Edgar Allan Poe og Wilkie Collins.

Om hendes seneste krimi ‘Rødt lys, stop’ blev der bl.a. skrevet

You won’t be able to put it down, unless you get too scared.” Peterborough Evening Telegraph.

Mød hende i Trykkeriet lørdag kl. 11.00 om skæbnefortællinger eller samme sted kl. 15.40 om ‘Rødt lys, stop’.

 

Chris Carter har studeret psykologi med speciale i kriminel adfærd. Han forlod et rockband for at blive forfatter på fuld tid. Han skriver voldsomme psykologiske thrillers.På dansk er indtil videre udkommet Krucifiks morderen (2010) og Bødlen (2011).

Den bog han skal snakke om på Krimimessen er ’Bødlen’ der handler om frygt.
Om ’Bødlen’ er der bl.a. blevet skrevet på krimifan.dk

Chris Carter har skrevet endnu en helt igennem fantastisk krimi. Siderne vender sig selv og den er spændende fra start til slut. Jeg var spændt på at komme igang med den, for forgængeren (Krucifiks morderen) var osse virkelig god. Svært at forestille sig at han kunne skrive noget der kunne leve op til den. Men det kunne han og faktisk er Bødlen efter min mening, endnu bedre.

Læseren Gagan skrev:

I loved the book, it’s a real page turner, especially when it gets to the point when someone is going to get murdered. if you like grousome murders, and blood, then this book is for you!

Mød ham søndag i Trykkeriet kl. 13.30, hvor han bliver interviewet om ‘Bødlen’

 

Craig Russell debuterede i Danmark i 2008 med første bind, ’Blodørn’, om Kriminalhauptkommissar Jan Fabel fra Hamburg. Der er indtil videre kommet 4 bøger i serien.

Med ’Lennox’ (2010) er forfatteren begyndt på en ny serie om privatdetektiven Lennox. Disse foregår i Glasgow i 1950erne.

Er aktuel med ’Glasgow-kysset’. Privatdetektiven Lennox holder lav profil, men da bookmaker og Greyhound-opdrætter Jimmy MacFarlane bliver fundet myrdet, er Lennox pludselig hovedmistænkt. Heldigvis har han et vandtæt alibi – han har tilbragt natten med ofrets datter.
Lennox bliver hurtigt dybt involveret i jagten på morderen, og det viser sig, at MacFarlane var involveret i langt flere lyssky affærer end hundevæddeløb. Men hvad der er endnu værre: En af Glasgows mest berygtede forbryderkonger Willie Sneddon, er tydeligvis impliceret, og han er ikke en mand, Lennox bør komme på tværs af.

Peter James skrev om Craig Russell:

Vivid and compelling, with a dark sense of place, even darker characters, and deliciously noir humour. Craig Russell is a great writer at the very top of his game here.

Mød ham lørdag i Snedkeriet kl. 11.15, hvor han bliver interviewet om ‘Glasgow-kysset’.

 

Andrew Taylor er en produktiv forfatter.
Nogle af de mest populære i Danmark er hans serier:

Roth-trilogien er en isnende thriller, der består af romanerne ’De sidste fire ting’ (foregår i 1990’erne), ’De fremmedes ret’ (foregår i 1970’erne) og ’De dødes messe’ (foregår i 1958). Omdrejningspunktet er præsten David Byfield og hans familie. Hver roman korrigerer så at sige den næste, så det fulde omfang af forbrydelsen i første bind først står klart ved afslutningen af det tredje bind. Trilogien er filmatiseret til tv-serien The Fallen Angel på ITV1.

Lydmouth-serien. Taylors serie om den lille by Lydmouth på grænsen til Wales i 1950’erne er både fremragende som krimier og som historiske romaner. De to hovedpersoner, journalisten Jill Francis, og kriminalkomminssæren Richard Thornhill, er begge outsidere i Lydmouth, der ikke er en by, der har let ved at acceptere folk, der afviger fra normen. Jill flytter til Lydmouth for at arbejde på Lydmouth Gazette, og hun og Thornhill, der er gift med Edith, forelsker sig hurtigt i hinanden. Deres forhold ændrer sig og går op og ned i løbet af serien, ligesom Edith får en mere selvstændig rolle efterhånden. De originale titler på romanerne er alle fra A.E. Housmans digt “A Shropshire Lad”.

Han er til Krimimessen aktuel med ’Genfærdets anatomi’’ (2011). Det er en krimi fra Cambridge i 1786, hvor en ung adelsmand bliver gal efter tilsyneladende at have mødt et genfærd. Hans mor hyrer John Holdsworth til at redde sønnen, og han afdækker en universitetsverden fyldt med intriger og skørlevned.

Mød ham lørdag i Trykkeriet kl. 11.00 om skæbnefortællinger eller søndag i Gymnastiksalen kl. 14.00 om ‘Genfærdets anatomi’.

 

Simon Toyne er engelsk tv-producer og forfatter. ’Sanctus’ (2011) er hans debut på dansk. Bogen handler om en af verdens hemmeligste ordener med fæstning i byen Ruin i Tyrkiet der gemmer på en hemmelighed, den vil forsvare med alle midler. Især efter en ung munk forsøger at bringe den ud til omverdenen gennem et spektakulært selvmord.

Forlaget skrev:

An explosive apocalyptic conspiracy thriller from a major new British talent that will set the world alight.

Simon Toynes kommentar, da han blev inviteret:

How could I turn down an invitation to a Danish jail full of thriller writers? I’d love to come.

Vi glæder os også til at han kommer.

Mød ham lørdag kl. 14.30 i Gymnastiksalen, hvor han bliver interivewet om ‘Sanctus’ og svarer på spørgsmål fra DR Krimiklubben.

 

Steve J. Watson debuterer med ’Før jeg lukker øjnene’. Den uhyggelige thriller handler om Christine, som glemmer alt, hver gang hun lægger sig til at sove. Hvem kan hun stole på og hvordan genskaber man sit liv hver dag? Alt er ikke som hun tror, men hvad er sandheden når en ny dag truer?

Bogen er en bestseller i England, den har vundet
2011 CWA John Creasey (New Blood) Dagger samt
The Galaxy National UK Thriller & Crime Novel of the Year, 2011.

Desuden er den solgt til filmatisering. Ridley Scott har købt rettighederne til filmen og har fået Rowan Joffe til at instruere.

Anmelderne skrev bl.a.

This mesmerizing, skillfully written debut novel works on multiple levels. It is both an affecting portrait of the profound impact of a debilitating illness and a pulse-pounding thriller whose outcome no one could predict.

Mød ham i Gymnastiksalen lørdag kl. 15.50 eller i Snedkeriet søndag kl. 13.45. Begge gange interviewes han om ‘Før jeg lukker øjnene’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.