Tess Gerritsen

 

 

Medical Suspence-Queen gæster krimimessen i Horsens

Den amerikanske bestseller-forfatter Tess Gerritsen lægger vejen omkring Horsens og besøger krimimessen i 2017. Hun er oprindeligt uddannettess_gerritsen_portrait læge og antropolog, men valgte i sidste halvdel af 80’erne, under en barselsorlov, at indlede et liv som forfatter med debutbogen ”Call After Midnight”. De første bøger har romantiske undertoner, men i løbet af 90’erne udvikler hun en mere personlig stil med fokus på sin faglige kunnen som læge og formår, gennem sine krimier, at formidle kompliceret lægevidenskab ud til den almindelige læser.

Måske er du på Netflix og har mødt den jernhårde detektiv Jane Rizzoli og den overintellektuelle retsmediciner Maura Isles, som effektivt bekæmper kriminalitet hos Boston Police Department. Parret er figurer, som er sprunget ud af en række af Tess Gerritsens krimier og blevet til feterede netflixstjerner. Gennem 7 sæsoner har det effektive par Rizzoli & Isles løst komplicerede kriminalgåder og anholdt de mest hardcore forbrydere i Boston. Tess Gerritsen har en ny Rizzoli & Isles- bog på tegnebrættet, som udkommer i 2017 med titlen ”I have a secret”.

Den medicinske krimidronning har mange talenter. Udover læge, forfatter og modergerningen er hun også en habil violinist. Til sin seneste udgivelse ”Playing With Fire” fra oktober 2015, som omhandler et skæbnesvangert musikstykke, har hun komponeret ”The Incendio Waltz”, som er vedlagt romanen som et ekstra løst ark. På den måde tilføjer hun en ny autenticitet til bogen som betyder, at læseren rent faktisk kan få musikstykket fysisk i hånden. Hør musikstykket, i Gerritsens egen version, på tessgerritsen.com

903442Gerritsen er forfatter til bogen ”Gravity” fra 1999, som i 2013 blev omskrevet til den storslåede techno-thriller ved samme navn med George Clooney og Sandra Bullock i hovedrollerne. Filmen vandt 7 Oscars. Tess Gerritsen solgte rettighederne til bogen, til det lille selskab New Line i 2000 og det blev senere opslugt af det store Warner Brothers og derfor er Gerritsen ikke nævnt i forbindelse med filmen.

Lige nu er det et andet filmprojekt, som har opmærksomheden, nemlig gyserfilmen ”Zero-Island”. Tess Gerritsen arbejder i den forbindelse sammen med sin søn, filmfotograf og dokumentarfilmskaber Josh Gerritsen og filmen ventes færdig i 2017.

Tess Gerritsen er blandt Amerikas bedste krimiforfattere. Hendes bøger er oversat til 37 forskellige sprog og mere en 20 millioner eksemplarer er spredt ud over det meste af verden. Hun er højt estimeret blandt kollegaerne og udtryk som ”en rigtig page-turner”, ”fanget indtil de sidste sider”, ”læs-i-et-hug roman” og ”jeg kan ikke få armene ned” præger avisernes anmeldelser.

Læs mere om forfatteren på tessgerritsen.com eller læg vejen forbi Krimimessen den 1. og 2. april 2017 og mød hende live.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.