Special effects og mordgåde på Krimimessen 2011

Krimi-workshops for børn fra 5 år

Special effects

Børnefængslet får i år besøg af ingeniør Jörg Loose fra München, som i mange år har beskæftiget sig med at udvikle og konstruere scenografi og special effects til forskellige film og tv-serier for TV-stationen Bayerischer Rundfunk. Desuden har han en passion for at konstruere mærkelige maskiner, automater og lignende.

Jörg Loose er som den lille frække Frederik, der elsker alt om mekanik. Han foretrækker mekaniske løsninger frem for computer-styrede.

På Krimimessen vil Jörg Loose vise komplicerede konstruktioner.  Du vil få indblik i den udspekulerede mekanik, der kan få et håndtag til at bevæge sig. Men han vil også vise helt enkle konstruktioner, du selv kan lave hjemme i stuen. Der bliver mulighed for at lave objekter, der betjenes ”off” – det vil sige fra et andet rum ved hjælp af snore, luftslanger og lign.

Workshoppen henvender sig til børn fra 5 år og mange af projekterne vil involvere alle sanser. Der arbejdes med lydeffekter, optiske effekter, sensoriske effekter og dufte.

Materialer stilles til rådighed, men du er velkommen til at tage dine egne materialer med, hvis du har ting du gerne vil arbejde med. Der vil være tale om improvisation. Alle kan være med og alt kan bruges.

Mordgåde

I år deltager medarbejdere fra Højriis Slot (link til www.hojriis.dk) med et mord-mysterium for børn, Borlotti mysteriet, hvor handlingen er henlagt til Børnefængslet.

I Horsens Statsfængsel sidder den italienske storforbryder Luigi Borlotti, der står bag en række dristige bankkup i Horsens-området. Alt ånder alt fred og ro i fængslet – men hov – kig lige i badeværelset … Trods det grusomme syn må du bevare roen og overblikket, for at regne plottet ud og opklare mysteriet.

Løs gåden og få et diplom med hjem!

Så ud over at konstruere special effects har du også muligheden for at løse mini-mordgåden Borlotti mysteriet.

Sponsor

De to workshops har modtaget tilskud fra Foreningen Energi Horsens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.