Sissel-Jo Gazan klar med SMS-novelle specielt til Krimimessen

Levende litteratur i lommeformat. Sissel-Jo Gazan har skrevet en SMS-krimi-novelle om løgn, spin og hævn specielt til Krimimessen. Få den fredag.

Forside_TEASERETspinAFjpgKrimier kan være mange ting. For eksempel også en SMS-novelle. Vi har derfor bedt Sissel-Jo Gazan om at skrive en kriminovelle specielt til Krimimessen.
Et spin af løgne får premiere på fredag d. 4. april, hvor de første 500 læsere modtager den gratis i form af en række SMS’er henover to dage.

Sissel-Jo Gazan har stor succes med videnskabskrimier, der kobler virkelighedens forskningsresultater med spændingselementer fra krimien. Senest har hun modtaget Læsernes Bogpris 2014 for Svalens  Graf, en selvstændig opfølger til Dinosaurens fjer, som blandt andet indbragte hende DR-romanprisen.

Krimimessen.dk har interviewet Sissel-Jo Gazan om den nye SMS-novelle:

Du plejer at skrive spændingsromaner, hvordan var det at skrive i et så kort format som en SMS-novelle?
Det var simpelthen både vildt udfordrende og sjovt – og samtidig også lærerigt!
Når man skriver en roman kan man jo udbrede sig stolpe op og stolpe ned, hvilket jeg tit gør – og så skal jeg redigere i det bagefter – og her skulle jeg bare være helt stram og minimalistisk og forsøge at mane en masse følelser frem hos læseren/modtageren med meget få ord og endnu færre sceneskift.

 

Har SMS-novellen også et element af videnskabskrimi som vi kender det fra Dinosaurens fjer og Svalens Graf, eller har du valgt en anden indgangsvinkel?
Nej, der er ingen videnskabsvinkel. Hold da op, det ville have været svært at koge noget videnskabeligt så meget ned!
Men efter jeg havde skrevet den indså jeg at jeg, igen, også selvom det bare drejer sig om under en halv sides tekst i alt, havde skrevet en kvindelig hovedrolleindehaver frem, Ann Hauge, som rejser sig fra en mere offeragtig position og endelig tager ansvar for sit liv, og det er ret kendetegnet for alle mine figurer, også dem i de længere romaner.

 

Mød Sissel-Jo Gazan på Krimimessen.
Mød Sissel-Jo Gazan på Krimimessen.

“Et spin af løgne” bliver modtaget og læst som en række SMS’er, hvordan har du arbejdet med det i forhold til historien?
– Jamen, det var netop udfordringen. At historien og stemningerne og de forskellige stemmer skulle træde frem alene i kraft af de SMS’er, de sendte.
Jeg er jo vant til at beskrive scener, fx. vejret eller indretningen, men det ville man jo aldrig skrive i en SMS. Så her måtte jeg virkelig holde tungen lige i munden og sørge for at ramme de forskellige stemmer kun ved hjælp af de ord og vendinger man ville bruge i en SMS.

Hvad regner du med at skulle opleve på årets Krimimesse?
Jeg har ikke været der i fem år, så det bliver super sjovt at møde alle igen, og jeg tror også det er blevet meget større og at der kommer mange flere mennesker fra nær og fjern.
Indtil videre er det eneste jeg ved, at jeg skal optræde tre gange på forskellige scener, og at jeg har en drinks-date med Sara Blædel i baren. Det hele bliver hyl, tror jeg!

 

 

Et spin af løgne – SMS-novelle TRAILER

Find Sissel-Jo Gazen på Krimimessen
Lørdag d. 5. april kl. 11.15 i Trykkeriet: Sissel-Jo Gazan taler med Klaus Rothstein om Svalens graf.

Lørdag d. 5. april kl. 14.30 i Snedkeriet: Kærlighed, sex og erotik som litterært begreb i moderne (dansk) krimi. Sissel-Jo Gazan, Stephanie Gaarde Caruana og Jesper Stein taler med Nanna Mogensen.

Søndag d. 6. april kl. 13 på Krimifans stand i Teltet.

Sådan får du Et spin af løgne
Hvis du er i Horsens på premieredagen d. 4. april kan du finde postkort med sms-kode og fremgangsmåde i KUBEN fra kl. 17-21.

Hvis du gæster Krimimessen i weekenden 5. og 6. april kan du finde postkort med oplysninger om hvordan du henter SMS-novellen Et spin af løgne på Forlaget SMSpress’s stand i Teltet.

De første 500 stk er gratis, derefter koster novellen 25 kroner + almindelig SMS-takst. Er du oprettet som låner på dit lokale bibliotek, kan du hente novellen gratis gennem biblioteket. Se hvordan du gør hos Forlaget SMSpress.

SMS-litteratur fra Forlaget SMSpress er skrevet specifikt til mediet, og forfatterne har brugt virkemidler såsom tidspunkt for afsendelse, afsendernavne og det korte format som en aktiv del af historierne. Der er altså ikke tale om almindelige noveller der er klippet op i SMS’er.

Du kan høre Lim Baasch fra Forlaget SMSpress fortælle om SMS-novellen lørdag på Krimimessen kl. 10.15 i Snedkeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.