Selfies af Jussi Adler-Olsen

ANBEFALING
Jussi Adler-olsen – Selfies

Skrevet af Michael Bruun

 

7 bind i serien om Afdeling Q er fremragende underholdning.9788740028621

Det tog undertegnede under 72 timer, at pløje mig igennem Jussis nye og yderst spændende krimithriller på godt 500 sider. Har man kun oplevet universet omkring Afdeling Q gennem de foreløbige 3 filmatiseringer, bør man ikke snyde sig selv for de store læseoplevelser. 
Nu ligger Selfies naturligvis tydeligt i hukommelsen, men alligevel tør jeg godt smide den direkte ind i min personlige top tre i Afdeling Q -serien.

Denne gang kommer vi langt ind i hovedet på Rose, og det er både skræmmende og barsk læsning. Hun bærer på en gammel hemmelighed fra barndommen, som nu efter en del år, er ved at få overtaget i hendes liv.
Makkerparret Mørck og Assad fylder lidt mindre end tidligere, men har sammen med kollegaen Gordon nok af interne problemer og sager at slås med.

En frisk sag drager paralleler til et 12 år gammelt uopklaret mord, og en kompliceret gåde tager form for Mørck og co. Derudover møder vi en gruppe unge kvinder, og deres fælles socialrådgiver, som mildest talt har nok af udfordringer, såvel professionelt som privat.
Kvinderne forventer meget af deres omgivelser og af samfundet, men har “glemt” at yde deres den anden vej. Dette giver selvfølgelig grobund for misforståelser og frustrationer på begge sider af bordet, hvilket er glimrende og humoristisk beskrevet.

Netop humoren er vigtig i “Selfies”, og især med henblik på de tunge emner der berøres såsom psykisk sygdom, er det vigtigt med lidt modvægt. Jussi har endnu engang levet op til de tårnhøje forventninger, og begået (endnu) en fremragende krimi. 

Jeg giver “Selfies” mine varmeste anbefalinger, og forventer som minimum at læserne fra tidligere følger trop.

Jeg tæller ned til den næste bog – fra en 6-7 stykker (som Assad ville have sagt)

Politikens Forlag
Udgivet: 2016
Sidetal: 505

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.