Sekten af Michael Katz Krefeld

ANBEFALING

Skrevet af Michael Bruun

Sekten er tredje bind i krimiserien, med den tidligere kriminalbetjent Thomas “Ravn” Ravnsholt i hovedrollen. De to første bind er Afsporet og Savnet, mens fjerde bind Dybet  er udkommet i november måned.

 Ligesom de to første bøger holder Krefeld et højt niveau. Bogen er velskrevet og meget spændende. 

“Ravn” får denne gang en opgave fra en magtfuld direktør. Han ønsker hjælp til at finde sin forsvundne søn, som leder en berygtet sekt kaldet “Guds Udvalgte”. 

Eftersom sønnen Jakob forsvandt for godt 10 år siden, kræves der en del af “Ravn”, som begynder at grave i fortiden primært via en logbog fra sin forgænger Benjamin, der tilsyneladende er forsvundet fra jordens overflade. 

Logbøgerne giver et rystende indblik i en lukket verden, og Benjamins oplevelser med at agere som indsat ” spion” i sekten, er både gribende og barsk læsning. 

En af Krefelds store forcer er personbeskrivelserne fra lokalområdet ved Christianshavn, hvor “Ravn” bor på båden Bianca med sin hund Møffe. Man får som læser lyst til at høre mere om bartenderen Johnson, naboen, journalisten Eduardo og ikke mindst om Victoria, som er indehaver af et antikvariat og har hang til kanelsnegle. Humoren giver en god vekselvirkning i læsningen, og Krefeld formår til fulde at skabe en medlevende roman, hvor siderne nærmest vender sig selv.

 Serien kan varmt anbefales, og jeg vil se frem til at læse Dybet henover julen.

Forlag       : Lindhardt & Ringhof (2015)
Sidetal      : 366

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.