Q&A – Mød Cara Hunter

På Krimimessen 2020 kan du møde den populære engelske krimiforfatter Cara Hunter. Hun er netop aktuel på dansk med “Familiens synder”, som er første bind i hendes roste serie med kriminalinspektør Adam Fawley.

Vi har i samarbejde med Gads forlag stillet Cara Hunter en række spørgsmål om bl.a. inspiration, Adam Fawley og hendes forhold til Danmark.


Har du været i Danmark før?

“Ja det har jeg og jeg elskede det. Vi boede i Nyhavn i København midt om vinteren, hvor det var meget smukt med sne og frost. Min mand spiste en masse sild!”

Hvad er det første du tænker, når du tænker på Danmark?

“Jeg tænker på den lille havfrue, og jeg tænker på Karen Blixen. Som teenager elskede jeg hendes bøger – hvilken fantastisk fantasi og intelligente intrikate historier”.

Kender du nogle danske forfattere eller dansk tv-drama?

“Jeg elsker Forbrydelsen!. I øjeblikket er det det nordiske der er førende inden for krimi og drama – jeres miljøbeskrivelser har en særlig stemning og det gælder også for karaktererne som er meget autentiske og originale. Det er nogle meget vigtige kendetegn for det nordiske”.

Hvad ser du frem til, når du besøger Krimimessen?

“Jeg ser frem til at være i det bankende hjerte af Nordic Noir. Og selvfølgelig at møde de danske læsere og andre forfattere. Jeg har et af de bedste job i verden, og netop disse møder, er det bedste af det hele”.

Fortæl os lidt om “Familiens synder”.

“Bogen handler om et barns mystiske forsvinden. En 8-årig pige forsvinder fra sin egen have, i Oxford, under en familiefest. Men hvorfor var der ikke nogen, der så noget? Og hvordan kan det være, at hendes egne forældre ikke opdagede, at hun var væk? Jo dybere politiet kommer i efterforskningen, jo mere mystisk bliver det. Alle lyver; alle har noget at skjule”.

Hvor kom inspirationen til bogen fra?

“Jeg er fascineret af tanken om at tage temaer op, der er blevet betydningsfulde emner både inden for den virkelige verdens kriminalitet og i fiktionens verden, og se på dem fra uventede vinkler. Der er et gammelt ordsprog i England; ‘Det kræver en landsby at opdrage et barn’. I Familiens synder kræver det et samfund at miste et barn”.

Hvordan vil du karakterisere kriminalinspektør Adam Fawley med få ord?

“Jeg vil snyde lidt og citere en kritiker fra BBC-magasinet, Radio Times. Hun sagde, at Adam Fawley “adskiller sig fra alle disse trætte utilpassede ‘enegængere’, idet han forbliver både venlig, medfølende, klog og dermed lige præcis så tilpas usædvanlig”. Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv!”

På krimimessen deltager du i en paneldiskussion med Elly Griffiths om, hvordan man skaber suspence – kender du hende og hendes krimier?

“Jeg kender hende ikke personligt, men jeg ved, hvilket fantastisk omdømme hun har. Vi har faktisk ret meget til fælles – vi har begge en universitetsgrad i engelsk, vi skriver begge serier båret af en stærk hovedperson, og vi har begge placeret vores bøger i en særlig og meget stemningsfuld setting. Jeg er sikker på, det bliver en meget interessant samtale!”

Om Cara Hunter

Familiens synder er første bog i Cara Hunters serie på foreløbig fire om kriminalinspektør Adam Fawley og hans team, som opklarer forbrydelser i den på overfladen så trygge by. Serien udkommer i 21 lande og er solgt i flere end 750.000 eksemplarer. Hendes seneste bog blev indstillet til den britiske pris Crime Book of the Year 2019. Hun bor i Oxford i en gade, der minder en hel del om dem, hun skildrer i sine bøger. Cara Hunter har en ph.d. i engelsk litteratur fra Oxford University, men lever i dag af at skrive.

Mød Cara Hunter på Krimimessen 2020

Lørdag kl. 13.15 i Teltet: How to create suspense. Matt Wesolowski, Elly Griffiths, Cara Hunter og Paul Cleave. Moderator: Abby Endler

Lørdag kl. 16.20 Rød scene: Cara Hunter taler med Abby Endler om “Familiens synder”

Søndag kl. 11.30 i Teltet: Police Investigation. Cara Hunter, Stav Sherez og Simon Kernick. Moderator: Abby Endler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.