Programmet for Krimimessen 2016 er løsladt!

Programmet for Krimimessen 2016 er nu løsladt  – i år med 200 programpunkter på 9 scener. Kulturminister Bertel Haarder åbner Krimimessen, og Gunnar Staalesen holder jubilæumstalen, når krimien for 15. gang fejres i Horsens – for 10. gang på Fængslet.

På programmet er Karin krimimessen2016-300x300Slaughter og Peter Swanson fra USA, Mai Jia fra Kina, Liad Shoham fra Israel, Matthew Hall og Craig Russell fra England, Steinar Bragi fra Island, Gard Sveen, Thomas Enger og Jørn Lier Horst fra Norge og  fra Sverige Lars Kepler, Mari Jungstedt og Viveca Steen.

Og selvfølgelig er langt de fleste af vores populære danske forfattere også på programmet i Horsens: Sara Blædel, Leif Davidsen, Elsebeth Egholm, Jesper Stein, Anna Grue, Michael Katz Krefeld og Thomas Rydahl. Langt flere end 100 danske og udenlandske forfattere mødes i Horsens.

Messeområdet flytter til det gamle fængselsmagasin. Herfra sender TV2-regionerne live til det meste af Danmark, og så er det også her de mange købelystne læsere kan fylde kufferter og tasker med gode bogtilbud.

I 2016 uddeles Krimimessens publikumspris for første gang. Horsens Borgmester, Peter Sørensen, vil overrække prisen, en lille skulptur skabt af den lokale kunstner Filip Møller og som altid uddeler Det Danske Kriminalakademi deres priser. I år modtager Gard Sveen Palle Rosenkrantz Prisen for Den sidste pilgrim og Ane Riel modtager Harald Mogensen Prisen for Harpiks. Dansk Horror Selskab overrækker også deres pris for årets bedste horrorudgivelse.

I år er temaet hævn og retfærdighed. I interviews, foredrag, diskussioner og i en enkelt samtalesalon vil temaet blive belyst. Filosoffen Ole Thyssen vil holde foredraget Retfærdighed eller hævn og DR laver en session med forfatteren Anna Grue og Robert Zola Christensen om Klassisk Hævn.

I det hele taget er der mange foredrag og diskussioner på programmet. Publikum har igennem årene taget vældig godt imod fortællinger om ”virkelighedens kriminelle verden”.

I år fortæller retsmediciner Jørgen Lange Thomsen om sine tanker om  et nationalt DNA-register. Forhenværende Rigsadvokat og nuværende Ombudsmand for Folketinget, Jørgen Steen Sørensen diskuterer behandlingen af kriminelle i sit foredrag Hårdhed eller Humanisme og anklageren, Anne Birgitte Stürup fortæller om sit mangeårige virke med sager om Drab, voldtægt og grov vold: En sag for Stürup.

Men allermest handler Krimimessen om krimier og spændingsromaner og tilstødende genrer.

Fortid, nutid og fremtid er lagt i hænderne på forfatteren, journalister og kritikerne. Der er hermed lagt op til mange gode samtaler og diskussioner.

Fra først i februar kan du hente programmet på landets biblioteker. Fra den 22. januar kl. 15 kan det findes her på program-siden

Vi ses til Krimimessen d. 12. og 13. marts 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.