Prisvindere: Persson og Valeur

Palle Rosenkrantz-prisen uddeles til årets bedste kriminal/spændingsroman. Prisen er opkaldt efter Danmarks første kriminalforfatter, Palle Rosenkrantz, som er mest kendt for romanen Hvad skovsøen gemte (1903).

I år går prisen til:

Leif W.G. Persson for ‘Den døende detektiv’.

På Litteratursiden.dk blev der bl.a. skrevet i anmeldelsen:

Den døende detektiv’ rager op som et fyrtårn blandt krimier, blændende, original, sarkastisk, humoristisk. Den er intet mindre end fantastisk læsning.

 

Harald Mogensen-prisen uddeles for årets bedste danske kriminal/spændingsroman.

I år går prisen til:

Erik Valeur for ‘Det syvende barn’.

På Litteratursiden.dk blev der bl.a. skrevet i anmeldelsen:

Erik Valeur har skrevet en af de bedste danske romaner i mange år. På en gang krimi og spænding, men også politisk samtidsskildring og psykologisk roman.

Priserne bliver overrakt af Det danske Kriminalakademi på Krimimessen i Snedkeriet lørdag kl. 13.15

 

Det danske Kriminalakademi skriver følgende om årets prisvindere:

Det Danske Kriminalakademis pris for bedste spændingsroman på dansk, Palle Rosenkrantz-prisen, går i 2011 til Leif GW Perssons ‘Den døende detektiv’. Prisen på 7.500 kr uddeles på Krimimessen i Horsens lørdag den 24. marts.

Med ’Den døende detektiv’ har Leif GW Persson skabt en både meget spændende, inciterende, velskreven og menneskelige politikrimi. Om at opklare et gammelt uopklaret og bestialsk mord på en ung kvinde. Om kap med tiden, forbrydelsens forældelsesfrist og den ældre hjertesyge og hospitalsindlagte politimands egen deadline, som jo allerede ligger i denne fine spændingsromans titel. På fremragende sæt og vis mikser Persson både den traditionelle ’Police Procedural Novel’, detaljemættet politiarbejde og forensisk videnskab med det bedste fra den skandinaviske krimilitteratur, ved i sensationel form at skildre menneskelige relationer, varme følelser og solide venskaber på tværs af klasseskel, køn og ikke mindst alder.

Ved samme lejlighed tildeles Erik Valeur prisen for bedste danske spændingsroman, Harald Mogensen-prisen, for ‘Det syvende barn’.

På Det Danske KrimiAkademis vegne Bo Bjørnvig og Bo Tao Michaëlis .

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.