På programmet for Krimimessen 2017 – LIG MED MERE

Krimimessen 2017 bliver en af de mange større events i Kulturby-året, og arrangementet er en del af det officielle program for Aarhus 2017

”Den berømte – eller berygtede – Krimimesse er med sin inspirerende placering i det tidligere Horsens statsfængsel rig på atmosfære og fyldt med mørke og farlige tanker…… Dette års program er intet mindre end fremragende og grådighed er på menuen. Scenen er sat til en gysende festival.”  Juliana Engberg, Programdirektør Aarhus 2017

Leif Davidsen holder åbningstalen lørdag formiddag og Fangekoret fra Vridsløse slutter af i kirken søndag eftermiddag. Herimellem vil omkring 200 programpunkter blive afviklet på 8 scener. Populære forfattere som Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Gunnar Staalesen og Arne Dahl er på programmet, og I år udvides med en scene primært med krimi-relateret musik, bl.a. amerikanske Tess Gerritsen og Morten Kærså fra Moonjam. Forlaget Lindhardt og Ringhof er i gavehumør, så der er et gratis eksemplar af Stefan Ahnhems krimi Offer uden ansigt til alle gæster(så længe lager haves).

Årets Krimimesse byder også på et væld af oplevelser for børn og unge i 2. Øst på Fængslet både lørdag og søndag. På scenen kan man bl.a. høre Lene Kaaberbøl, Oliver Zahle og Kristian Mørk og mange andre spændende børne- og ungdomsforfattere fortælle om deres seneste bøger. Forfatterne LG Jensen og Christian Reslow, som laver gyser- og krimiskriveworkshops står også bag årets store interaktive forbryderjagt ”Straffeanstalten” med skuespillere fra Rollespilsakademiet.

Programmet bliver således større end nogensinde.

I år er der besøg fra USA, England, Skotland, Tyskland, Italien, Island, Norge, og Sverige møder op med ikke mindre end 13 forfattere, hvilket naturligvis ikke kan slå antallet af danske forfattere, politifolk, retsmedicinere, historikere, musikere, skuespillere, tegnere, en hjerneforsker og en filosof. Og så skal der uddeles priser. Lørdag overrækker Det Danske Kriminalakademi bl.a. prisen for bedste krimi 2016 til islandske Yrsa Sigurdardottir. Søndag middag vil en dansk krimiforfatter modtage Krimimessens Publikumspris. Borgmester Peter Sørensen overrækker prisen.

”Jeg har haft et hav af oplevelser og glæder mig hvert år. Mest af alt er det et unikt sted at møde sine læsere og få en snak med dem om mine bøger”

Michael Katz Krefeld, forfatter.

Programmet er klar 9. februar. Dyk ned i programmet her https://krimimessen.dk/program. Senere i februar ligger programmerne fremme på landets biblioteker og i samtlige Bog&idé butikker i Danmark.

 

Og sådan så det ud da programmet ankom fra trykkeriet (video m lyd)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.