Ny publikumspris på Krimimessen

Nu får alle krimilæsere, krimifans og ditto fanatikere mulighed for at stemme på deres yndlingsforfatter. 11 danske krimiforfattere er blevet udvalgt og indstillet til den nyindstiftede pris: Krimimessens publikumspris.

Det er krimibloggerne Rebekka Andreasen (Vild med krimi), Maria Bruun Fanø (Onsdagsavisen i Horsens), Jan Findal (Findals krimiside), Jette Holst (Gyseren), Lone M. Knudsen (Krimihjerte), Arne Larsen (Litteratursiden), Lone Pedersen (Krimisiden) og Lida Wengel (Krimimessen) der har lavet hver sin liste. Herudfra blev de 11 forfattere med flest stemmer nomineret.

Listen bliver lagt til offentlig afstemning lørdag d. 27.2. til søndag d. 6.3. på Krimimessen.dk.  Vinderen bliver kontaktet mandag d. 7.3.

Vinderen bliver afsløret for publikum og presse på Krimimessen søndag d. 13.3. kl. 12 på sort scene. Prisen er en skulptur udført af en lokal kunstner.

Herunder en alfabetisk liste over de nominerede til Krimimessens publikumspris:

Jussi Adler-Olsen

Sara Blædel

Elsebeth Egholm

Eva Maria Fredensborg

Anna Grue

Steffen Jacobsen

Jens Henrik Jensen

A.J. Kazinski

Michael Katz Krefeld

Jesper Stein

Inger Wolf

38 thoughts on “Ny publikumspris på Krimimessen

 1. Helt klart Jesper Stein. Alle hans bøger holder samme høje standard. Jeg syntes at han ubetinget er Danmarks bedste forfatter

 2. Jussi Adler Olsen har gjort det godt i mange år, så han må være den første til at modtage prisen.

 3. Helt klart Anna Grue. Er vild med hendes bøger og glæder mig til den næste som hun er i gang med

 4. Min personlige favorit Jens Henrik Jensen får klart min stemme (måske kan det få ham til at sætte skrivehastigheden op ?)

 5. Helt klart
  Jussi Adler-Olsen.
  Hans krimier er braget igennem- både i DK og i udlandet.
  Han har givet den danske krimi et KÆMPE boost over hele verden og har dermed henledt læsernes opmærksomhed på andre forfattere i samme branche.
  Jeg stemmer soleklart på
  JUSSI ADLER-OLSEN

 6. Krimimessens publikumspris: Michael Katz Krefeld

  Men der mangler nogle stykker på listen, Martin Jensen og Jakob Melander, som begge hører blandt landets bedste krimiforfattere.

  Men jeg bøjer mig for folket dom, listen er bestemt godt valgt.

 7. Øbro og Thornsbjerg er slet ikke med på listen – hvorfor – min stemme må så tilfalde Kazinsky for “Den genfødte morder”, “En hellig Alliance” , og ikke mindst ” Forfølgerne”

 8. Sara Blædel får min stemme, men mener nu bestemt at Øbro & Tornbjerg mangler på listen.

 9. Selvfølgelig Jesper Stein! Han har forstået at i-skrive-sætte det kriminelle miljøs bekæmpelses udfordringer. Og det i krimiromaner, der ramler lige ned i vores hverdag. Med hjertet solidt placeret på Nørrebro og rundt i alle de mange kroge og afkroge, som er Nørrebros største styrke, føler vi at heltestatus klart hører Nørrebro til. Til brug for næste bog er der også rigeligt af mulighed for skrivekrampe til Jesper Stein, da udviklingen går på fuldt tryk med nye idé’er der dagligt prøves af i et blomstrende gadeliv. At begive sig rundt på Nørrebro er og bliver aldrig kedeligt.

 10. Det er da nogle gode forfattere, som vi kan stemme på. Men jeg mangler i den grad Morten Buschmann, som har skrevet to romaner – “Indhenter” og “Medløber” -, som er mere end på højde mht. spænding, plot og sprog med nogle af de nomineredes!

 11. Helt klart Jens Henrik Jensen…(selv om han er længe om at komme på banen med nr. 3 om Oxen). De to første er helt vildt spændende UDEN alt for meget blod og ødelæggelse…

 12. En af “de nye i klassen”, mangler lidt på listen, i min optik: Morten Buschmann. Formår han, hvilket jeg forventer, at videreføre og samle detalerne, i den kommende udgivelse, i “Indhenter” serien, burde han være at finde, på denne liste i fremtiden.

 13. Jens Henrik Jensens bøger om Oxen får min stemme. Han er god krimiforfatter med en realistisk handling.

 14. Jussi Alder Olsen får min stemme fordi det er kun ham jeg har læst og han er rigtigt god!
  De andre skal jeg også prøve at finde?

 15. Selvfølgelig skal Steffen Jacobsen have prisen!sprog, spændingsniveau og evnen til at inddrage problemstillinger, der rækker ud over det rent kriminalistiske gør at han får min stemme! Læs – Da blev jeg Døden – ogdu vil være enig!

  Ø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.