Norden på Krimimessen

Vi er meget stolte over, at der igen i år er repræsentanter fra en del af de nordiske lande.

Cilla og Rolf Börjlind
Cilla og Rolf Börjlind

Cilla & Rolf Börjlind, Sverige – Debuterer som krimiforfattere med Springflod. Det er første bind i trilogien om den unge kvinde, og politiskoleelev Olivia Rönning og politimanden Tom Stilton. Olivia er netop startet på politiskolen, og kaster sig med hovedet først ud i sin første sag, nemlig en cold case fra den lille svenske ø Nordkoster. Her blev en kvinde for 25 år siden begravet levende i havbunden under ebbe med kun hovedet fri.

Mød dem i Vesthallen lørdag kl. 15.00, hvor de fortæller om Springflod og søndag i Forsamlingshuset kl. 12.00, hvor de taler om Beck-serien og A-gruppen, som de har skrevet manuskripter til.

 

Thomas Enger
Thomas Enger

Thomas Enger, Norge – Er aktuel med Blodrus, det er 3. del i serien om journalisten Henning Juul. En ældre kvinde bliver fundet dræbt og brutalt skændet på et sygehus i Oslo. Alt tyder på, at gerningsmanden bar på et voldsomt raseri. Henning Juul bliver sat på sagen, men har ved siden af en voldsom mediesag om sin søster, justitsministeren, han ikke kan undgå at involvere sig i. Snart opdager han sandheder som ikke tåler dagens lys, sandheder som vender op og ned på alt han har troet om sin egen familie.

Mød ham lørdag i Trykkeriet kl. 13.50, hvor han taler om fiktion og virkelighed, eller søndag i Vesthallen kl.13.40, hvor han taler om Blodrus.

 

Jerker Eriksson og Håkan Sundquist
Jerker Eriksson og Håkan Sundquist

Jerker Eriksson & Håkan Sundquist, Sverige – De er til Krimimessen aktuelle med Pythias anvisninger, der er 3. og sidste del af Victoria Bergmans svaghed.
Trilogien har to hovedskikkelser: kriminalkommissær Jeanette Kihlberg og psykoterapeut Sofia Zetterlund.
De arbejder begge med sager om myrdede børn eller skadede børn, der som voksne bliver farlige både for sig selv og andre. Det er dystre, dunkle, psykologiske krimier.

Mød dem i Snedkeriet lørdag kl. 16.15 eller i Vesthallen søndag kl. 12.20

 

Monika Kristensen
Monika Kristensen

Monica Kristensen, Norge – Kriminalromanens snedronning er aktuel med Den døde i Barentsburg. Det er hendes fjerde krimi på dansk og ligesom de tidligere foregår denne på Svalbard.

Mød hende i Trykkeriet lørdag kl. 14.30

 

Magnus Montelius
Magnus Montelius

Magnus Montelius, Sverige – Er miljøkonsulent og har gennemført mange opgaver på Balkan og i de tidligere sovjetrepublikker. Debuterer med spændingsromanen Manden fra Albanien. I Stockholm styrter en albansk flygtning ned fra en terrasse. Det fører to journalister på sporet af en 25 år gammel spionhistorie.

Mød ham i Vesthallen lørdag kl. 14.20, hvor han bliver interviewet om Manden fra Albanien, eller i Snedkeriet lørdag kl. 15.30, hvor han taler om den politiske thriller og det politiske thrill.

 

Torsten Pettersson
Torsten Pettersson

Torsten Pettersson, Sverige – Den finsk-svenske forfatter debuterer i krimigenren med Giv mig dine øjne, der handler om en seriemorders hærgen i den lille idylliske by Forshälla.

Mød ham i Trykkeriet søndag kl. 14.30

 

 

Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant, Sverige – Har tidligere skrevet Uge 36 og I stedet for dig. Er aktuel med Hvil i fred, der udspiller sig i Stockholm, hvor et harmonisk spabad bliver gerningssted for flere mord.

Mød hende i Vesthallen søndag kl. 12.40

 

Gunnar Staalesen
Gunnar Staalesen

Gunnar Staalesen, Norge – Er aktuel med Der hvor roser aldrig dør. Den handler om lille Mette, der forsvandt for 25 år siden. Varg Veum bliver sat på den gamle sag.

Mød ham i Trykkeriet lørdag kl. 11.00 eller i Trykkeriet søndag kl. 11.45, hvor han taler om Der hvor roser aldrig dør. Eller kom til Varg-time i Kirken lørdag kl. 14.00, hvor forfatteren causerer og læser op, mens Jan Hystads orkester spiller Varg Veums favoritter.

 

Chris Tvedt
Chris Tvedt

Chris Tvedt, Norge – Efterforskeren Edvard Matre er vant til ikke at vide, hvem morderen er. I Af jord er du kommet ved han ikke længere, hvem han selv er.

Mød ham i Vesthallen søndag kl. 11.00

 

 

Viktor Arnar Ingólfsson
Viktor Arnar Ingólfsson

Viktor Arnar Ingólfsson, Island – I forfatterens krimidebut Flatøgåden må hovedpersonen Kjartan bevæge sig ned i en mørk og ukendt verden af islandske sagn.

Mød ham i Trykkeriet lørdag kl. 15.40, hvor han bliver interviewet om Flatøgåden eller i Forsamlingshuset søndag kl. 11.15, hvor han selv præsenterer krimien i ord og billeder.

 

Øystein Wiik
Øystein Wiik

Øystein Wiik, Norge – Operasanger og forfatter. Aktuel med Slagteren, som er en international thriller med højt tempo fra et dekadent miljø i Sydfrankrig.

Mød ham i Vesthallen lørdag kl. 13.40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.