Massimo Carlotto – KOMMER DESVÆRRE IKKE

VI HAR DESVÆRRE LIGE FÅET AFBUD FRA FORFATTEREN. VI HÅBER AT SE HAM EN ANDEN GANG.

 

Er en italiensk forfatter der skriver hårdkogte krimier. Detektiven Marco Buratti er hovedpersonen.

Massimo Carlotto er en af Italiens mest populære forfattere og er blevet sammenlignet med mange af de vigtigste amerikanske hårdkogte krimiforfattere. Hans bøger er oversat til mange sprog og er også blevet meget populære udenfor Italien. Flere af hans bøger er også blevet filmatiserede.

‘Sandheden om Alligatoren’ udkom i 2011.

Hovedpersonen Marco Buratti alias Alligatoren har tidligere været uskyldigt fængslet alene på grund af et overfladisk bekendtskab med et medlem af De Røde Brigader i 1980´erne. Som selvbestaltet privatopdager roder han nu op i en masse snavs fra fortiden, sammen med vennen Rossini. Og mens Marco egentlig hører til på den rigtige side af loven, for så vidt der findes en sådan, så er Rossini en charmerende smugler, der heller ikke går af vejen for at likvidere fjenderne, når det er nødvendigt, og det er det med jævne mellemrum.

I ‘Sandheden om Alligatoren’ bliver Marco eller Alligatoren opsøgt af en kvindelig advokat, som vil have ham til at finde en mand der er forsvundet. Romanen, der foregår i Veneto i Padova, guider læseren rundt i en verden, hvor grænserne mellem over- og underverden er helt udviskede, og hvor en af de brutaleste mafiaer ´N´drangheta´ indtager en nøgleposition i erhvervslivet.

Carlottos roman er en decideret anderledes form for thriller: spændende, utrolig, politisk, amoralsk og moralsk, øjenåbnende og hyper realistisk – og samtidig er det historien om den desillusionerede, kærlighedssøgende pacifist og bluesmusiker og dranker, som er indeni Alligatoren.

Massimo Carlotto kender, ligesom sin hovedperson, de italienske fængsler indefra. 7 år var han fængslet for et mord, han ikke havde begået.

Mød ham i Trykkeriet lørdag kl. 12.10 AFLYST!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.