Liad Shoham – en israelsk John Grisham?

Shoham_lilleSelv om Israel ikke har nogen stor tradition for krimi, har landet alligevel fostret Liad Shoham (1971), den advokatuddannede krimiforfatter, som i øjeblikket er én af landets førende.

I et land, der er begrænset i størrelse, har tætte familiære bånd og – som Shoham selv har påpeget – en opfattelse af betjente som useriøse, er det en vanskelig genre at slå igennem med. Det er desuden et land, som Shoham også selv har påpeget, uden skumle kælderrum, hemmelige lofter – eller massemordere. Takket være Shoham selv, ser det dog anderledes ud for genren i dag – og man kan gætte på, at krimien repræsenterer en form for flugt fra et nært samfund, hvor alle ved alt om alle.

Fundamentet i Liad Shohams bøger er en grundig research, fordi målsætningen er at præsentere samfundets problemer i en spændende fortælling – som for enhver pris må være realistisk og troværdig. Shoham er født i Tel Aviv, men har boet i Paris og i London. Han er inspireret af forfattere som Georges Simenon og John Grisham – ja, flere steder kaldes han ligefrem Israels John Grisham – og af tv-serien The Wire (2002). Hans syv spændingsromaner er bestsellere i Israel og flere er oversat til fem sprog. På dansk er udkommet Konfrontation (2013), Asyl (2014) og senest Blodappelsiner (2015).

Læs mere om Liad Shohams bøger og lån dem på biblioteket:

Omslag-Blodappelsiner-Liad-Shoham Blodappelsiner
2a14c367d7a7a0de117386e2db4f9444 Asyl
acfde11fff1d4a523cc977bf2100ff20 Konfrontation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.