Krimiquiz – Vind en bogpakke med krimier

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde en lækker bogpakke med masser af knugende spændende krimiguf fra forlaget HarperCollins Nordic.

For at deltage skal du blot fortælle os, hvilken krimi du ville anbefale til en “førstegangskrimilæser”.

Skriv dit svar på facebook eller herunder. Vinderen bliver offentliggjort på vores facebookside fredag d. 6. oktober.

Pakken består af følgende gode krimier:

Om bøgerne

Mary Kubica – Pretty Baby

Heidi ser teenagepigen stå på togperronen. Pigen står i den silende regn og knuger et lille spædbarn ind til sig. Toget kommer og Heidi kører væk, men hun kan bare ikke glemme pigen i regnen. Husmoren Heidi Wood er en kvinde med et stort hjerte. Hun tager sig af herreløse katte, og bruger sin tid på velgørenhed. Alligevel synes hendes mand og datter, at det hele føles lidt mærkeligt, da hun en dag tager den hjemløse teenagepige Willow og hendes baby med hjem. Men Heidi lader den lille familie blive boede hos dem, og er fast besluttet på at hjælpe Willow videre i livet. Efterhånden som mere og mere af pigens fortid afsløres, bliver Heidi tvunget til at beslutte, hvor langt hun er villig til at gå, for at hjælpe en fremmed. Og hvad der begyndte som en uselvisk handling, fører hurtigt til en mareridtsagtig kæde af usandsynlige hændelser. 

 

Daniel Silva: Den engelske spion

Hun er et ikonisk medlem af den britiske kongefamilie – elsket for sin skønhed og sit velgørende arbejde, hadet af sin eksmand og hans mor, dronningen af England.
Da en bombe eksploderer ombord på kvindens yacht, vender politiet sig mod den eneste mand, der med sikkerhed kan finde hendes morder: den legendariske spion Gabriel Allon.

I “Den engelske spion” er Gabriels mål bombemager og lejesoldat Eamon Quinn, der sælger sine tjenester til højestbydende. Quinn er ligeså besværlig at fange som en skygge, men heldigvis har Gabriel en partner i sin søgen. Ved sin side har han lejemorderen, Christopher Keller, en tidligere britisk kommandosoldat, der kender Quinns morderiske håndværk alt for godt.

Den nervepirrende thriller “Den engelske spion” er femtende bog i serien om den israelske agent, Gabriel Allon.

 

Gabriella Ullberg Westin – Fikseren

En 25-årig mand bliver skudt og dræbt midt inde i byen, og ingen har set noget som helst. Kriminalinspektør Johan Rokka leder efterforskningen og snart rettes interessen mod en ven til offeret, som var lige i nærheden da mordet fandt sted.CEO Assistent Amanda Bruse kæmper for at komme tilbage efter en lang barsel. Det firma hun arbejder for, står for lanceringen af et produkt, som er milliarder værd. Da en af virksomhedens nøglemedarbejdere forsvinder uden et spor, befinder Amanda sig pludselig i begivenhedernes centrum.

Politiet har nu både et mord og en forsvinden at håndtere, og da Rokka bliver offer for en personlig tragedie, er hans fremtid pludselig på spil. Fikseren er tredje og uafhængige bog i serien om Mordene i Hudiksvall.

 

Stuart MacBride: De forsvundne og de døde 

Et fejltrin kan koste dig alt. Kriminalkommissær Logan McRae er blevet forflyttet til det mørkeste Aberdeenshire, hvor han tilbringer dagene med at fange butikstyve og løbsk kvæg. Men stilheden og forudsigeligheden brydes, da kroppen af en lille pige skyller op på en strand. Et opklaringsteam tilkaldes fra Aberdeen og McRaes tidligere chef, vil have hans hjælp. Snart bliver han trukket dybere og dybere ind i sagen, og en ting er sikkert: nabolaget er ikke så idyllisk, som det ser ud. Og det er ikke sikkert, at alle kommer igennem denne opklaring i live.

 

40 thoughts on “Krimiquiz – Vind en bogpakke med krimier

 1. Camilla lackbergs serie.eller Sara Blædel serie. Vil altid være fint at starte med hvis man ikke før har læste krimier. Og mår man først får begyndt og krimier fanger en, finder man hurtig udaf at der er mange fantastiske krimi forfatter i verden. For ikke og glemme vores egne danske forfatter som vi har rigtig mange af.

 2. Til en ny Krimilæser vil jeg anbefale Camilla Läckbergs bøger, det var nemlig dem, som for alvor gjorde mig til en glad Krimilæser.

 3. Der er så mange at vælge imellem og det afhænger jo vel egentlig også af, hvilken form for krimi personen forventer. Blød eller blodig? Dog ville jeg nok anbefale Ligblomsten af Anne Mette Hancock.Jeg er selv hærdet læser og nyder de blodige af slagsen, men blev behagelig overrasket over den.

 4. Helt sikker Michael Katz Krefelds “Før stormen” – jeg var fanget af fra dag 1 – og nyder hans afsindigt spændende bøger.. Det er en god starter krimi, fordi den har en god fortæller stil, godt person galleri og man kan ikke ligge den fra sig, bare liiiige en side mere 👍🏼

 5. Jeg vil helt klart anbefale Sara Blædel bøger. Det var en lånt bog af hende der fik mig startet på krimier 📕📒📔

 6. Uhyggeligt – svært altså ! Jussi Adlers bøger er gode – både mht plot / ideer og sprog .
  Elsebeth Egholms bøger er skam osse fine !
  Gode gys
  Lars Ege

 7. Åh, der er jo vildt mange gode krimier, det kommer jo lidt an på hvor “voldsomme” og blodige de må være. Men Linda Castillos krimier synes jeg kunne været et godt bud til nye krimilæsere. Skal det være dansk så måske Michael Katz Krefeld serie om Ravn.

 8. Jeg syntes at sara blædel eller camilla laeckberg er et godt bud. De er lette at læse, uden alt for mange personer at holde styr på. Så er de heller ikke over blodige..

 9. Håkan Nessers Barbarottiserie. Den første i serien er Menneske uden hund. Det er meget rolige og ublodige krimier som må være ideelle for en ny krimi læser.

 10. Der er alt for mange at vælge imellem 🙂 Måske ville jeg starte med at anbefale “Den perfekte pige” af Mary Kubica og “Jeg lader dig gå” af Clare Mackinthosh 🙂

 11. Jeg har lige anbefalet “Springflod” af Cilla og Rolf Börjlind,til en ikke krimi læser, og hun og hende mand er nu begge med på bølgen 🙂

 12. For mig at se er der ingen anden end Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Den serie holder hele vejen igennem.

 13. Hvis jeg ikke på forhånd kender vedkommendes smag for vold og grusomheder, vil anbefale en krimi-jomfru, at begynde med en bog fra Øbro og Tornbjergs Katrine Wraa-serie og fortsætte med en bog fra A.J.Kazinski serien m Niels Bentzon.
  Derefter er vedkommende nok blevet klar til en Michael Katz Krefeld-bog fra RAVN-serien og en af Yrsa Sigurðardottirs bøger fra Huldar Traustason-serien. ❤️📖📚

 14. Den hemmelige kvinde af Anna Ekberg er en intens kærlighedskrimi af forfatterne bag pseudonymet A.J. Kazinski, om Louise og Joachim der får vendt op og ned på deres liv, da der pludselig står en mand i Louises café midt på sommeren, og påstår at han er Louises mand. Det er en spændende historie om magt, penge, kærlighed og begær. Jeg anbefaler den til alle som elsker en god krimi eller aldrig har læst en krimi før.

 15. Anna Grues krimiserie om Dan Sommerdahl er en god “starter-serie”. Camilla Läckberg er også en blød opstart på krimiverdenen.

 16. Vil klart anbefale Inger Wolfs serie om Daniel Trokic. Dem har jeg anbefalet min mand, som har læst med stor fornøjelse.

 17. Jeg kommer uvilkårligt til at tænke på Inger Gammelgaard Madsen og hendes spændende historier om og med Rolando Benito, de vil helt sikkert give blod på tanden til en førstegangs krimilæser 😀

 18. Jeg vil anbefale Inger Wolf
  Det er hendes bøger der har gjort mig til ‘ hardcore ‘ krimilæser

 19. Min enorme interesse for krimier startede med Liza Marklunds Hedebølge. Og den vil jeg absolut anbefale som en starter.

 20. Jeg vil anbefale Elsebeth Egholm, hun skriver spændende bøger, der også indeholder lidt romantik, samt foregår i Danmark, på steder man kender lidt til.

 21. Jeg ville anbefale en ny krimilæser at starte med at læse Julie Hastrup’s bøger i rækkefølge 🙂

 22. hvis jeg lige nu og her skal anbefale en forfatter til en ny læser så er det Linda Castillos Amish serie. Hovedpersonen Kate Burkholder er et spændende bekendtskab og det miljø hun bevæger sig i er interessant og anderledes.

  En anden jeg også seer frem til er M. J. Arlidge og hans børnerimskrimi Okker Gokker. En serie der til personer der ynder Chris Carter og Paul Cleeve.

  Finn

 23. Før sommerferien anbefalede jeg A.J.Kazinskis ‘Den sidste gode mand’ til min lillebror.Nu er han hooked.

 24. Der er utallige skønne krimier – jeg kan bestemt anbefale dette her for begyndere:
  Start bare med “Før stormen” af Michael Katz Krefeld. Så kan du slet ikke lade være med at fortsætte med “Pans hemmelighed” af samme forfatter. Nu er du i gang………….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.