Krimiquiz – vind “Agenda” af Peter Lundberg

I denne uge sætter vi to eksemplarer af krimidebutant Peter Lundbergs “Agenda” på højkant. Bogen er første bind i en planlagt trilogi med hovedperson Thor Thomsen. Bogen er udgivet på Forlaget Profil.

For at deltage i konkurrencen skal du blot svare på spørgsmålet:

Hvem kan du møde på Krimimessen på Rød scene søndag d. 2. april kl. 15?

 

Vinderen bliver offentliggjort på vores facebookside fredag d. 24.februar

 

Om bogen

AGENDA er en spændingsroman, som byder på intriger, mord, skjulte agendaer og ikke mindst den konfliktfyldte kærlighed, der opstår mellem mennesker fra to forskellige verdener.
Bogen tager afsæt i en finanskoncern i provinsbyen Silkeborg i forbindelse med en tilsyneladende vellykket fusion med et internationalt finansimperium. Alt ser på overfladen pænt ud, men under det hele lurer den skjulte AGENDA. Det hele udvikler sig til en bedragerisag og fusionsskandale, som kommer til at trække vidtforgrenede tråde ind i finansbranchen og til romanens personkreds med store konsekvenser for de involverede.
Samtidig handler det om, at når det hele brænder sammen, så får vi mennesker automatisk en stor trang til at flygte, rejse væk, skifte identitet, begynde på en frisk, langt væk fra problemerne … Men uanset hvor langt vi flygter væk fra os selv, vil vores skygge dog stadig være den samme.

Vi følger i bogen to hovedpersoner. Den ene er kriminalassistent Thor Thomsen, som (uden det er en kliché) er kørt fast i jobbet pga.   politireformen samt en personlig krise og familieopgør som er under udvikling. Han danner privat par med Ulla, som er lærer.  Den anden er finansdirektøren Christian Lund er succesrig og hovedforhandler i den store fusion. Han danner privat par med Birthe, som er enearving til én af landets største industrikoncerner.

Da Thor, den dag historien starter, møder ind på stationen, bliver han kaldt ud til en tragisk trafikulykke, hvor føreren af bilen, finansdirektør Christian Lund, er dræbt og brændt til ukendelighed. Men det forkullede lig viser sig efterfølgende ikke at være bilens fører. Det, der i første omgang ser ud til at være en rutinemæssig politiopgave, bliver nu startskuddet på en spektakulær sag, som kommer til at ryste den finansielle verden. Hvor en tilsyneladende vellykket fusion mellem to internationale finansimperier har en noget anden agenda kørende under overfladen. Under efterforskningen og jagten på mysteriet omkring Christian Lunds forsvindingsnummer kommer Thor så tæt på sagens kerne, at det får fatale konsekvenser for hans arbejds- og privatliv. Bedre bliver det heller ikke, da han midt i det hele indleder et forhold til Christian Lunds tidligere kæreste Birthe.

AGENDA slutter med en cliffhanger i Rom, hvor Christian Lund og hans nye italienske kæreste Maria på dramatisk vis flygter. De har Thor Thomsen i hælene sammen med det Italienske politi. Men lykkes det? Eller omkommer de i eksplosionen?

 

Foto: Ib Sørensen

Om forfatteren

Peter Lundberg er født i Silkeborg i 1955. Han er foredragsholder, billedkunster og forfatter. Han har tidligere skrevet om mennesket på godt og ondt i bogen “Grænseoverskridelser” og om politikeren Leif Mikkelsen i bogen “Leif – fra plovfure til bonede gulve”.

“Agenda” er forfatterens første forsøg med krimigenren.

 

 

 

Du kan møde Peter Lundberg på Krimimessen i Forlaget Profils stand (nr.28),og på Rød scene søndag d. 2. april kl. 15 i samtale med Charlotte Kastberg Kæseler