Krimiquiz nr. 3 – uge 51

detective-with-flashlight-silhouette-mdJulen står for døren. En tid med masser af nisser, magi og myter. Og hvad er mere passende i denne tid end en god og geidgen gåde.

I får i denne uges Krimiquiz rollen som detektiven, der skal løse gåden om de tre fejl. Vi har kort genfortalt plottet i Agatha Christies berømte Mordet i Orientekspressen, men noget er helt galt – plottet rummer tre drabelige fejl!

Find de tre fejl og skriv dem som svar i kommentarboksen herunder. Vinderen vil blive udtrukket onsdag d. 26. december og vil altså få en ekstra julegave i form af en éndagsbillet til Krimimessen 2013.

God gættelyst!

 

I Agatha Christies berømte Mordet i Orientekspressen møder vi den franske politiofficer Hercule Poirot. Ombord på Orientekspressen får han en mordsag på hænderne da Mr. Ratchett bliver fundet død i en af kupeerne. Den stakkels Ratchett er på mystisk vis blevet forgiftet, og Poirot må nu samle de nødvendige spor til et holdbart bevismateriale. Vinduet i kupeen står åbent, men der er ingen fodaftryk i sneen udenfor.

I kupeen finder han desuden en piberenser, et lommetørklæde med bogstavet “H” på og et forkullet stykke papir, hvorpå navnet “Armstrong” kan skimtes. Poirot er bl.a. på udkig efter en kvinde, som på mordnatten listede sig afsted på gangen iført en blå kimono. Men ingen undslipper Poirots mastermind. Han samler puslespillet og indkalder samtlige tretten mistænkte passagerer i spisevognen for at fremlægge sine to teorier om mordgåden.

 

6 thoughts on “Krimiquiz nr. 3 – uge 51

 1. Poirot er en detektiv fra Belgien.
  Ratchett blevet ikke forgiftet, men stukket ihjel.
  Den kimono er rød.

 2. – Poirot er ikke fransk politiofficer – han er mesterdetektiv fra Belgien..
  – Ratchet blev myrdet med 12 knivstik..
  – Poirots mastermind eksisterer ikke – derimod anvender Poirot sine små grå celler..

 3. Poirot er ikke fransk men fra Belgien.
  Ratchett blev ikke forgiftet men stukket ihjel med en kniv.
  Kimonoen er rød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.