Krimimessens Publikumspris

Borgmester Peter Sørensens overrækker Krimimessens Publikumspris søndag kl. 12.00 på Sort Scene.
Sara Blædel og Jens Henrik Jensen vandt Krimimessens Publikumspris i henholdsvis 2016 og 2017. Borgmester Peter Sørensen overrækker.

Borgmester Peter Sørensen overrækker Krimimessens Publikumspris søndag kl. 12 på Sort scene:

Prisen er en skulptur i granit og bronze udført af Filip Møller.

Du kan stemme på din favorit fra mandag den 26. februar til søndag den 11. marts. Vi trækker lod om 2 weekendbilletter.

Sara Blædel og Jens Henrik Jensen har vundet prisen i henholdvis 2016 og 2017 og er derfor ikke med konkurrencen i år.

Danske krimibloggere har udvalgt følgende kandidater:

  • Jussi Adler-Olsen
  • Elsebeth Egholm
  • Katrine Engberg
  • Julie Hastrup
  • Dennis Jürgensen
  • Michael Katz Krefeld
  • A.J. Kazinski
  • Lotte Petri
  • Jesper Stein
  • Inger Wolf

Læs mere om de nominerede her

 


 

Stem på din favorit fra 26. februar

 


 

Om de nominerede

 

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-OlsenManden bag Carl Mørch, Rose og Assad.

Skriver netop nu på Q8, som efter forlydender skulle give læserne adgang til Assads hoved. Får vi nu endelig at vide, hvem Assad er og hvad han skjuler? Tja vi må nok vente til efteråret, men indtil da kan vi, mens vi venter, læse bogen ”Jussi” om den succesfulde forfatter, med det store hjerte.

Elsebeth Egholm

Elsebeth EgholmKvinden bag bøgerne om Dicte, der modigt og vellykket er begyndt på en ny serie om den ansigtsblinde læge, klatrer og kunstner Rina.
Første del af serien hedder ”Jeg finder dig altid”. Bogen modtager på Krimimessen 2018 Harald Mogensen-prisen for bedste danske krimi/spændingsroman.

Katrine Engberg

Katrine EngbergHun bragede igennem med ”Krokodillevogteren” i 2016, med hovedpersonerne Jeppe Kørner og Anette Werner. Derudover snuser Esther de Laurenti rundt og hjælper til hvor hun kan. Der er sans for gode karakterer og spøjse detaljer. Engbergs anden krimi udkom i 2017 med titlen “Blodmåne”.
I år udkommer ”Glasvinge”, der fører hovedpersonerne ind i sundhedssystemet på godt og ondt.

Julie Hastrup

Julie HastrupJulies seneste krimi ”Mirakelmanden” tager os med til Finlands uhyggeligste ø og er den sjette i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm. Bogen tager fat i et af de mest omdiskuterede emner indenfor psykiatrien, nemlig medicinering. Er det overhovedet muligt at behandle psykisk syge helt uden brug af medicin?

Dennis Jürgensen

Dennis JürgensenDennis Jürgensen har begejstret læsere i mere end 30 år med hans børne-/ungdomsbøger.
Siden 2014 har han skrevet krimier med efterforskningsleder Roland Triel som hovedperson. Det er indtil videre blevet til fire bøger i serien, den seneste ”Marcherende myrer” er en gysende krimi, med uhyggeligt mange myrer.

Michael Katz Krefeld

Michael Katz KrefeldMichael Katz Krefelds “ChristiansRavner-krimier” har taget læserne med storm. Siden første bog ”Afsporet” er læserne blevet ført med rundt i underverdenen med efterforskeren Ravn, hans engelske bulldog Møffe og antikvaren Victoria. Det er barske løjer, men med et glimt i øjet. Med ”Pagten” er forfatteren nået til en sæsonafslutning, hvor nogle svar bliver os givet og andre hænger og blafrer i luften.

A.J. Kazinski

Anna Ekberg/A.J. Kazinski (Anders Rønnov Klarlund og Jacob Weinreich)Gidselforhandler Niels Bentzon er hovedpersonen i Kazinskis univers. Lige fra ”Den sidste gode mand” har Bentzon kredset om livets store spørgsmål i de indtil videre fem bind i serien.
Den seneste ”Miraklernes nat” bringer os fra en korsfæstelse i København til Jerusalem, hvor der måske sker mirakler.

Lotte Petri

Lotte PetriHun blev kendt for sin anmelderroste serie om forskeren og lægen Selma Eliassen.
”Djævelens værk” er begyndelsen på en ny serie med retsantropolog Josefine Jespersen som hovedperson. I 2017 kom også ”Black Notice” der er en krimiserie i fem afsnit. Forfatteren har desuden skrevet en novelle til samlingen ”Mord på din ferie”, der er krimifortællinger fra forskellige danske krimiforfatteres feriesteder.

Jesper Stein

Jesper SteinAxel Sten bevæger sig hjemmevant rundt på Nørrebro i Jesper Steins barske krimier, og læserne bevæger sig gerne med ned i underverdenen.
Der er indtil videre kommet fem bind i serien, den seneste ”Papa”, er er en rå krimi om umulig kærlighed, om fædre og svigt, fatale konsekvenser og om at flygte fra sig selv og blive en anden.

Inger Wolf

Inger WolfHar gennem en årrække skrevet den populære serie med Daniel Trokic som hovedperson. I 2016 udkom ”Brændte sjæle” der er første del af i serie med psykiateren Christian Falk som hovedperson. I efterfølgeren ”Kragemanden” bliver jagten sat ind på en bestialsk morder, der slår unge kvinder ihjel og hvad er det lige, der er med kragerne?

 


 
Stem på din favorit her Til toppen