Konkurrence – “Bombemageren og hans kvinde”

I denne uges krimiquiz har du muligheden for at vinde den svenske forfatter Leif G.W. Perssons seneste udgivelse “Bombemageren og hans kvinde”.

Svar blot på spørgsmålet herunder, og du deltager i konkurrencen.

Hvad er “G.W.” en forkortelse for i forfatterens navn?

A. Gunvald Westberg

B. Gunilla Wahlöo

C. Gawtÿyv Wippestoul

D. Gustav Willy

Vinderen bliver offentliggjort på Krimimessens facebookside fredag d. 13. maj.

 

Om bogen:forside1

Lisa Mattei er operationsleder i det svenske politis efterretningstjeneste og mandag den 11. maj modtager hun et ildevarslende opkald fra sin chef. Ifølge den engelske efterretningstjeneste tyder alt på, at et terrorangreb mod Sverige er under opsejling – og englænderne har en formodet gerningsmand i kikkerten. I “Bombemageren og hans kvinde” er det op til Lisa Mattei og hendes kolleger at sætte Sverige i højeste terrorberedskab. Da vigtig information lækkes, tyder det på, at der findes en fjende blandt Säpos rækker. Derfor må Lisa på begrænset tid finde både den ydre og den indre fjende – før det er for sent.

“Bombemageren og hans kvinde” er en højdramatisk kriminalroman, som er fuld af neglebindende spænding! Udgivet på forlaget Modtryk.

 

“Maksimal underholdning og en god blanding af gedigen politiroman og spionthriller. Ingen mestrer så solidt og kompetent at skildre politiets og efterretningstjenestens opklaringsarbejde” – Arne Larsen, Litteratursiden. Læs hele anmeldelsen her

 

persson2Om forfatteren:

Leif GW Persson, født 1945, er kriminolog og professor i politiefterforskning, og har i mange år været ansat ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Han er Sveriges førende ekspert i kriminalitet og forbrydelse.

Leif GW Persson har hele tre gange modtaget Det Svenske Kriminalakademis pris for Bedste Svenske Krimi: i 1983 for SAMFUNDETS STØTTER, i 2003 for MELLEM SOMMERENS LÆNGSEL OG VINTERENS KULDE og senest i 2010 for DEN DØENDE DETEKTIV.

DEN DØENDE DETEKTIV er også blevet kåret som Bedste Krimi På Finsk 2011, Bedste Krimi på Dansk 2011 og fik slutteligt Glasnøglen af Det Skandinaviske Kriminalakademi som Bedste Nordiske Krimi.

Udover sine kriminalromaner har Leif GW Persson skrevet jagt- og kogebøger, en lang række videnskabelige artikler og rapporter og manuskripter til film og tv.

Flere af Leif GW Perssons bøger er filmatiseret til tv. Svensk tv er i gang med at filmatisere Palmetrilogien, og første del har været sendt på dansk tv. Amerikansk tv har lavet serien BACKSTROM, bygget på Leif GW Perssons antihelt, den lille, fede og uduelige Evert Bäckström.