Kommende krimier – september

Her kan du få et overblik over en god håndfuld af den kommende måneds krimier og spændingsromaner.

 

klausKlaus Enghvidt Olsen: Som en besættelse

Udgivelsesdato: 1/9 -2016

Forlag: Eget forlag

Da Nina blev skudt i Århus i 1944, lignede det umiddelbart en likvidering af en stikker, der havde angivet danske modstandsfolk. Sagen blev meget hurtigt mørkelagt. Men ved en tilfældighed støder journalisten Benjamin ind i sagen 70 år senere, da han researcher i stikkerdrab under Besættelsen, og han aner han ikke, at han har stukket fingrene ned i en gammel uopklaret sag, som nægter at dø og som har trukket sine blodige spor langt frem i tiden.
Han opdager, at en politimand i 60’erne forsøgte at opklare sagen i forbindelse med et nyt mord i Århus. Politimanden gravede stædigt ned i sagen, men han fandt snart ud af, at ingen ønskede sagen opklaret – og mindst af alt hans chefer i politiet. Benjamin opdager, at sagen har medført åbne sår i hans egen familie, og at han er tættere på den gamle politimand, end han anede.
Fortællingen springer i tid mellem 40’erne, 60’erne og nutiden, men der er intet let svar på den dystre historie om fortidens drab.
Dette er Klaus Enghvidt Olsens anden kriminalroman – den første var LIHOU DOKUMENTERNE.

 

BonnieBonnie MacBirdEt studie i blod – Et Sherlock Holmes eventyr

Udgivelsesdato: 1/9 -2016

Forlag: HarperCollins Nordic

Sneen falder over London på en kold decemberdag i 1888.

Sherlock Holmes er ved at gå i hundene. Han er faldet tilbage i sit kokainmisbrug efter det mislykkedes ham at fange Jack the Ripper. Ikke engang hans trofaste ven Watson kan få ham på bedre tanker. Men da han modtager et mystisk brev fra Paris, ændres alt.
Brevet er fra Mlle La Victorie, en smuk fransk cabaretstjerne. Hun skriver, at hendes uægte søn, som hun fik sammen med en engelsk lord, er forsvundet, og at hun er blevet overfaldet i Montmartre.

Holmes og Watson haster til Paris, hvor de opdager, at sønnens forsvinden kun er toppen af isbjerget: En værdifuld statue af Nike fra Samothrake er blevet stjålet i Marseille og flere børn fra et silkespinderi er blevet myrdet. Alt peger på en enkelt mand, en mand, som ingen kan finde.

Kan Holmes nå at finde den forsvundne dreng og stoppe morderen i tide? Han bliver hele tiden nødt til at være et skridt foran sin farlige franske rival. Oveni er Holmes’ bror Mycroft et forstyrrende element i efterforskningen. Udsigterne for succes er ikke ligefrem strålende, men det er nu eller aldrig!

 

silvaDaniel Silva: Den engelske spion (Gabriel Allon serie bind 12)

Udgivelsesdato: 1/9- 2016

Forlag: HarperCollins Nordic

Udstrakt topløs på dækket, med en drink i hånden, ligger den mest berømte kvinde i verden og soler sin perfekte hud. På dækket under hende, bliver der tilberedt snacks med tuntartar med agurk og ananas – af den mand, der vil dræbe hende … Kvinden er en ikonisk medlem af den britiske kongefamilie, elsket for sin skønhed og sit velgørende arbejde, hadet af sin eksmand og hans mor, dronningen af England.

Da en bombe eksploderer på kvindens yacht, vender politiet sig mod en bestemt mand, for at finde hendes morder: den legendariske spion Gabriel Allon.

Gabriels mål er Eamon Quinn, en bombemager og lejesoldat, der sælger sine tjenester til den højestbydende. Quinn er svær at fange, han er en skygge, et spøgelse – men Gabriel er heldigvis ikke alene i jagten. Ved sin side har han lejemorderen Christopher Keller, en tidligere britisk kommandosoldat, der kender Quinns morderiske håndværk alt for godt.

Fyldt med overraskende drejninger, vil Den engelske spion holde læserne tryllebundet lige fra sin medrivende åbning til sin nervepirrende konklusion. Endnu engang viser Daniel Silva overlegent, hvorfor han anses som en af sin generations bedste thrillerforfattere.

 

kerrPhilip Kerr: Kvinden fra Zagreb (Berlin noir serien bind 10)

Udgivelsesdato: 2/9 – 2016

Forlag: Modtryk

I 1942 er der mange værre steder at opholde sig end Zürich, og Bernie Gunther har set sin del af dem. Så da hans overordnede beder ham om at opspore UFA-film­studiernes starlet Dalia Dresner i Zürich, tager Bernie jobbet. Ikke at han har et valg: Hans overordnede er Joseph Goebbels, og propagandaministerens interesse i Dalia er mere end professionel.

Missionen bringer Bernie fra Zürich til Zagreb og videre til de kroatiske udryddelseslejre. Inden længe har han den amerikanske efterretningstjeneste på nakken, og det schweiziske politi vil have ham til at se på en gammel sag, der måske har en forbindelse til Berlin. Men værst af alt: Bernie Gunther er ved at forelske sig i den gådefulde Dalia. Og Goebbels er ikke en mand, man ønsker at have som sin fjende.

KVINDEN FRA ZAGREB er tiende, fritstående bind i Philip Kerrs prisbelønnede Berlin Noir-serie. Den bevæger sig dybt ind i hjertet af den tyske propagandamaskine og UFA-filmstudierne i Babelsberg.

 

bartonFiona Barton: Enken 

Udgivelsesdato: 7/9 – 2016

Forlag: Hr. Ferdinand

Manden, som mistænkes for et barns forsvinden, dør, og tilbage står enken, Jean. Der er meget, hun ikke har fortalt, da sagen rullede. Hun havde travlt med at være den perfekte hustru, som stod sin mand bi.

Nu er der ikke længere nogen grund til at være tavs. Mange ønsker at høre hendes historie. De vil vide, hvordan det var at leve med en mand som ham. Jean kan fortælle, at der var hemmeligheder. Det er der altid i et ægteskab.

Sandheden, det er den alle er ude efter. Men der er én ting Jean har lært i årenes løb: Hun kan få folk til at tro hvad som helst …

 

kingStephen King: De der søger 

Udgivelsesdato: 8/9 – 2016

Forlaget Hr. Ferdinand

Bind 2 i Kings krimi-trilogi der begyndte med Mercedesmanden.

Vi mødte den pensionerede politimand Bill Hodges i Mercedesmanden. Nu er Hodges tilbage i en mesterlig krimi om en læser, hvis besættelse af en tilbagetrukket og sky forfatter går alt for langt.

Den unge, uligevægtige Morris Bellamy er rasende og fortvivlet. Ikke alene er hans yndlingsforfatter, John Rothstein, holdt op med at skrive, han lod også den oprørske hovedperson i sine bøger, Jimmy Gould, resignere og få familie, hus i forstæderne, og værst: job i reklamebranchen!
Morris myrder sit idol og tømmer hans pengeskab for kontanter, men den virkelige gevinst ved røveriet er en stor samling notesbøger, der indeholder Rothsteins upublicerede tekster – blandt andet endnu en Jimmy Gould-roman.

Morris får gemt skatten af vejen, før han bliver smidt i fængsel for en anden grim forbrydelse. Da han bliver løsladt 35 år senere, opdager han, at den nedgravede skat er forsvundet, fjernet af teenageren Pete Saubers, der også er Rothstein-fan. Morris vil have hævn, men den pensionerede politimand, Bill Hodges kommer på tværs af hans planer.   En bog om historiefortællingens magt fra en mester i historiefortælling.

STEPHEN KING er født i 1947 i Portland, Maine. I dag er han bosat i Bangor, Maine, med sin kone, forfatteren Tabitha King. Deres tre børn er flyttet hjemmefra. King er ikke alene en af verdens mest populære forfattere, han er også ekstrem produktiv og har godt 60 værker bag sig. Hans opskrift på succes er simpel: Læs fire timer om dagen. Skriv fire timer om dagen. Hvis du ikke kan finde tid til det, kan du ikke forvente at blive en god forfatter.

 

book_standing_blue_TSteen Lassen: Du skylder et liv (Fjellerup serien)

Udgivelsesdato: 15/9 – 2016

Forlag: Egolibris

Krimi om mord i Fjellerup og politiets opklaring

 

 

 

 

 

bascombNeal Bascomb: Vinterfortet 

Udgivelsesdato: 15/9 – 2016

Forlag: Turbine

Året er 1942, og nazisterne er med i kapløbet om at fremstille det mægtigstevåben nogensinde – atombomben. De mangler dog en vigtig komponent: entilstrækkelig mængde af stoffet deuteriumoxid – også kaldet ”tungt vand”. Deseneste to år har Norge imidlertid været besat af nazisterne, som dermed harkontrollen over Vemork vandkraftværk: et massivt kompleks, som er placeret i enbjergslugt i den ufremkommelige norske ødemark. Med Gestapo og SS-agenterstrusler hængende over hovedet arbejder fabrikkens forskere og ingeniører febrilskmed at fremstille det materiale, som ikke fremstilles noget andet sted, den ting,som nazisterne tragter efter mere end noget andet: tungt vand.For De Allierede hersker der ingen tvivl – Vemork må tilintetgøres, og Hitler måunder ingen omstændigheder komme i besiddelse af atomvåben. Men hvordanskal det lade sig gøre at forcere bjerge, forræderisk vejr og arktiske temperaturerfor at nå denne industrielle fæstning i den norske Telemark? Løsningen kommer
i form af det, som skulle blive 2. Verdenskrigs måske vigtigste sabotageaktion: ethold bestående af ni norske kommandosoldater, som bevæbnet med faldskærme,ski, maskinpistoler og sprængstoffer skal tilintetgøre Hitlers ambitioner omatomvåben og medvirke til Det Tredje Riges fald…

 

coleMartina Cole: Kuppet

Udgivelsesdato: 20/9 – 2016

Forlag: Jentas

Freddie Jackson føler sig som kongen over den kriminelle underverden, da han bliver løsladt efter en længere dom. Mens han sad inde, mødte han de helt rigtige folk, og det har han tænkt sig at nyde godt af nu. Hans kone, Jackie, vil bare gerne have sin mand hjem og har tilsyneladende glemt alt om skænderierne, volden og de kvinder, som Freddie ikke kan holde fingrene fra. Bitter og forurettet ser Jackie sit eget liv smuldre, mens hendes lillesøster Maggies liv blomstrer. Maggie er forelsket i Freddies fætter, Jimmy, der forguder Freddie og den livsstil, han repræsenterer – men hun også fast besluttet på, at hendes liv ikke skal ende som storesøsterens. Familier burde holde sammen, men bag lukkede døre kan livet være så betændt af jalousi og svigt, at det fordærver alt. Og for familien Jackson bliver loyaliteten det store spørgsmål. For i deres verden kan man ikke stole på nogen. I deres verden er alle bare ude på at gøre det helt store kup.

Martina Cole er født og opvokset i Essex, der er det fattigste område øst for London, hvor de fleste af hendes bøger også foregår. Hun har skrevet over 20 romaner, hvoraf hovedparten har ligget øverst på bestsellerlisterne. Hver gang, Martina Cole udgiver en ny bog, slår den alle hendes tidligere salgsrekorder, og hendes bøger har i dag solgt i knap 14 millioner eksemplarer. Hendes hårdtslående, kompromisløse og uforglemmelige skrivestil er en genre for sig – ingen andre forfattere skriver helt som Martina Cole.

 

childLee Child: Ingen vej tilbage (Jack Reacher-serien)

Udgivelsesdato: 20/9 – 2016

Forlag: Jentas

Jack Reacher når omsider hele vejen fra det sneklædte South Dakota til sit bestemmelsessted i det nordøstlige Virginia, nær Washington D.C.: hovedkvarteret for militærpolitiets 110. specialenhed, hans tidligere arbejdsplads. Den gamle stenbygning er det tætteste på et hjem, han nogensinde har haft. Reacher har rejst den lange vej for at møde enhedens nye kommadoofficer, major Susan Turner, hvis dragende stemme han kun kender fra telefonen. Men det er ikke major Turner, der sidder ved kommandoofficerens skrivebord.

I stedet bliver Reacher mødt med en seksten år gammel mordanklage og en tvungen genindkaldelse til hæren. Reacher er ikke den, der stikker af, når det hele brænder på, så han sætter alt ind på at finde Turner og rense sit eget navn, skarpt forfulgt af hæren, FBI, det lokale politi og fire uidentificerede bøller.  Under den hæsblæsende jagt på sandheden og retfærdighed bliver Reacher i den grad sat på prøve og tvinges til at stille spørgsmål ved, hvem han er, hvad han har gjort, og om det ubundne liv på landevejen er det eneste rigtige.

 

dahlArne Dahl: Skyggezone (Serien om Sam Berger og Molly Blom) 

Udgivelsesdato: 22/9 – 2016

Forlag: Modtryk

I skyggezonen venter en sandhed, som alt for mange har interesse i at skjule. En kriminalroman fyldt med fælder og hemmelige rum. Det er første bog i en ny serie af den svenske krimimester Arne Dahl.

 

 

 

 

takanoKazuaki Takano: Udryddelsen 

Udgivelsesdato: 23/9 – 2016

Forlag: Turbine

Det amerikanske efterretningsvæsen opsnapper oplysninger om, at en ny livsformer opstået dybt i den congolesiske jungle. Hvis efterretningerne holder stik, erlivsformen ikke alene en trussel mod sikkerheden i den vestlige verden, men entrussel mod selve menneskehedens eksistens.En gruppe elitesoldater bliver sendt til Congo for at eliminere truslen. Lederen aftruppen, Jonathan Yeager, har et døende barn, som ligger på et hospital i Portugalunder behandling for lungesklerose. I Congo opdager soldaterne, at deres opgaveer anderledes og langt mere brutal, end de troede — og at den nye livsformmuligvis er den eneste, der kan redde Yeagers dødssyge dreng.
Hvad er vigtigst? At redde sit eget barn eller forhindre udslettelsen af helemenneskeheden? Og er fjenden i virkeligheden en ven og ikke omvendt?
I Japan bliver den unge universitetsstuderende Kento Koga hvirvlet ind i enrække mystiske begivenheder, efter at hans far — en japansk virolog — pludselig omkommer. Faren har efterladt Kento resultaterne af sin hemmelige forskning; enforskning som hele verden vil have fingre i. Og som har tråde, der rækker fra USA’s regering over et hospital i Portugal og til et ukendt væsen dybt i Afrikas jungle.

”Udslettelsen” er en hæsblæsende international sci-fi-thriller om kampen omviden, ny teknologi og, ikke mindst, menneskers kamp mod hinanden.

 

redondoDolores Redondo: Offergaven

Udgivelsesdato: 23/9 – 2016

Forlag: Hr. Ferdinand

Et tragisk dødsfald i Elizondo-dalen virker mistænkeligt: En lille pige, blot nogle måneder gammel, bliver fundet død i sin seng. I panden har hun et rødt mærke, en plet på størrelse med en knap, som om noget er blevet presset mod hendes ansigt. Pigens oldemor påstår, at ulykken er Ingumas værk; dæmonen som forhindrer de sovende i at bevæge sig og stjæler deres åndedræt, så de dør i søvne. De retsmedicinske analyser får politikommissær Amaia Salazar til at se nærmere på andre spædbørnsdødsfald. Efterforskningen afdækker et mønster, som politiet aldrig har set magen til. Og et voldsomt uvejr truer med at begrave den grufulde sandhed én gang for alle.

Offergaven er tredje og sidste bind i den fascinerende, spanske spændingstrilogi med den kvindelige politikommissær Amaia Salazar i hovedrollen. Trilogien blev indledt med Den usynlige vogter og efterfulgt af De glemte børn. Trilogien byder på intens spænding og udspiller sig i en varm og autentisk atmosfære. Den foregår i den smukke Baztán-dal i Baskerlandet i det nordlige Spanien.

 

jacobsenSteffen Jacobsen: Enhjørningen

Udgivelsesdato: 23/9 – 2016

Forlag: Peoples Press

En ung kvinde findes død i en plantage nord for Kalundborg. Hun er blevet skudt i ryggen, hendes tøj er gennemvædet af saltvand, og retsmedicinerne finder sand i hendes sko. Med sine sidste kræfter har hun skåret bogstaver og tal ind i sit maveskind, og det viser sig, at hun har født to-tre måneder tidligere. Men hvem er hun?

Politiinspektør Lene Jensen påtager sig modstræbende drabssagen, selvom hun er midt i en skilsmisse fra Michael Sander, privatdetektiv med speciale i vanskelige sager. Han er netop nu engageret til at finde en verdensberømt violinist, som har været forsvundet i halvandet år. Alverdens politienheder har erklæret sagen for uløselig, men violinistens kæreste vil ikke give op.Ad forskellige veje føres parret i samme retning, og langsomt afdækkes en vidt forgrenet og skrupelløs sag om en forskruet mangemilliardær, drømmen om det perfekte barn, eksklusive privatklinikker og stjålne gener.
kjaedegaardLars Kjædegaard: Det der er værre

Udgivelsesdato: 27/9 – 2016

Forlag: Rosinante

Drabsefterforsker Thor Belling får et alvorligt problem i Det der er værre, da en døende kvinde ud af det blå tilstår et drab, som Belling ti år tidligere fik dømt en anden for. Den dømte tilstod og har udstået næsten hele sin straf. Men hvorfor tilstod han?

Thors samvittighed er anfægtet, og han beslutter at kontakte den dømte mand, inden han løslades. Besøget giver ham ikke alle svar, og da skæbnen kort efter indhenter den uskyldige mand, begynder en ny sag. Hvorfor valgte manden at gå frivilligt i fængsel? Efterforskningen afdækker en række triste forhold i mandens liv, men den fulde opklaring sætter både Hvid og Belling på en hård prøve.

Det der er værre er den niende roman i serien om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, men kan læses uafhængigt af de foregående. Serien kombinerer et nervepirrende plot med troværdige samtidsskildringer.

 

elektraJakob Melander: Elektra

Udgivelsesdato: 30/9 – 2016

Forlag: Bibelselskabets forlag

“Hvordan undslipper man sin døde brors skygge, det spørgsmål har jeg endnu ikke fundet svaret på.”

Lederen af Det Radikale Venstre og landets kommende statsminister er myrdet i sine forældres hjem i Charlottenlund. Fundet i sin brors blodige favn og med drabsvåbnet — en økse — ved sin side.

Presset ud af politikorpset og med en bror, der er dræbt i tjenesten, er Andreas Bjørn på vej direkte mod afgrunden. Og da eks-kæresten Katharina, lillesøster til både offer og hovedmistænkt, beder om hjælp, står han over for sit livs dilemma. Og morderen er langtfra færdig …

33 år tidligere i Athen slog juntaen ned på fredelige demonstranter med uhørt brutalitet. I et kaos af molotov-cocktails og revolutions-romantik mødte en ung dansk arkæolog kærligheden og blev forandret for altid.

Hvilken andel har fortidens heksekedel af sex og politik i nutidens tragedie? Og kan Andreas undslippe sin døde brors skygge og standse morderen, før det er for sent?

Elektra er inspireret af fortællingen om Kain og Abel.

Det er en krimi om, hvad der sker, når kærlighed bliver til had, om hævnens altødelæggende kraft —  men også om menneskets evne til at overvinde selv den sværeste modstander.

 

Vi tager forbehold for ændringer af udgivelsesdatoer mm.

One thought on “Kommende krimier – september

  1. Uhh, der kommer sørme meget godt. Personligt glæder jeg mig særligt meget til at læse efterfølgeren til Stephen Kings første krimi “De der søger” med den pensionerede betjent Bill Hodges, men også Kazuaki Takanos “Udryddelsen” lyder også rigtig spændende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.