Kommende krimier – oktober

Her finder du en liste over nogle af de krimier, der udkommer i løbet af oktober.

Det lover godt. Her er masser af spændende læsestof til efteråret:-)

 

Harlan Coben: Seks årcoben

Udgivelsesdato: 1/10- 2015

De sidste 6 år har Jake Fisher været plaget. For 6 år siden måtte han bare stå til, mens hans livs kærlighed, Natalie, valgte at blive gift med en anden mand. Siden da har han begravet sig i sit arbejde som universitetsprofessor og holdt sit løfte om at lade Natalie være i fred. Men hans følelser for hende er ikke kvalt. Han plages af tanken om Natalie med sin ægtemand, Todd. I “Seks år” opdager han ved et tilfælde Todds dødsannonce, og kan ikke dy sig for at deltage i begravelsen. Der forsøger han at få et glimt af Todds enke. Og da han gør, bliver han chokeret… Kvinden er ikke Natalie.

 

Pierre Lemaitre: Rosy & JohnLemaitre

Udgivelsesdato: 1/10-2015

Jean Garnier har intet at miste: hans mor er i fængsel, hans kæreste er død, og han har ikke noget job. Han hævder at have placeret adskillige bomber rundt omkring i Paris, og han har nogle meget specifikke krav, som han vil have indfriet, for ellers detonerer han bomberne en efter en. Hele politistyrken med Camille Verhoeven i spidsen er sat på en vanskelig opgave, for er Jean virkelig en trussel mod hele landet eller bare en stakkel taber, som har fået storhedsvanvid? Timerne og minutterne går, og enhver beslutning kan ende med at koste hundredvis af uskyldige menneskeliv.

ROSY & JOHN er en kort og intens spændingsroman, som oprindelig blev udgivet som føljeton og senere samlet i pocketformat. Den er ikke en del af krimitrilogien ALEX, IRÈNE og CAMILLE, men skal snarere ses som et ekstra lille tillæg til serien.

 

Gianrico Carofiglio: På kanten af sandhedencarofiglio

Udgivelsesdato: 1/10-2015

“På kanten af sandheden” er fjerde, veloplagte bog i Gianrico Carofiglios krimiserie om den sympatiske antihelt, advokaten Guido Guerrieri.

Der er forår i luften, men Guido Guerrieris humør er elendigt. Han bruger det meste af sin tid at reflektere over sit liv, med boksebolden, der hænger i stuen, som sit eneste selskab. En dag dukker hans gamle studiekammerat op med en sag til ham: Han er blevet en succesfuld dommer, men han beskyldes for korruption. Modvilligt bliver Guirrieri involveret i hans besynderlige sag, der tvinger ham til at vælge mellem formelle regler og sin egen moral.

I “På kanten af sandheden” hjælper en af Guirrieris venner ham med sagen og introducerer ham for den smukke privatdetektiv Annapaola Doria. Nu skal Giurrieri ikke blot forholde sig til sin uigennemskuelige sag, men også til en meget modsætningsfyldt kvinde, der elsker motorcykler og konsekvent går rundt med et baseballbat.

 

B.B. Dandekar: Kongelige og broderligedandekar

Udgivelsesdato: 1/10-2015

Tredje og sidste bind i serien, der omfatter: “Hærgende elskere”, “Thar traktaten” samt “Kongelige og borgerlige”.

Det er spionage, romantik, spænding – helt i stil med Le Carre, Leif Davidsen og Ken Follett.

 

 

 

A.M. Dean: Slutstenendean

Udgivelsesdato: 1/10-2015

En nøgle, forsvundet i antikkens tid; en sekt, der varsler verdens ende; et angreb, indhyllet i mystik …
I den egyptiske ørken ligger en ældgammel nøgle, som kan låse op for et gnostiskmysterium, der har været holdt hemmeligt i næsten 2.000 år. I centrum står én af de vigtigste opdagelser i det tyvende århundrede: Nag Hammadi-kodekset, der blev gravet op i ørkenen i 1945, og som indeholder en hemmelighed, større end nogen kan forestille sig.
En esoterisksekt er villig til at gøre hvad som helst, for at få fingrene i nøglen til mysteriet. Efter mordet på religionsprofessor Emily Wess’ fætter, begynder sektens aktiviteter at sprede sig verden over, og et voldsomt angreb på byen Chicago bliver sat i værk.
Den utrættelige Dr. Wess og hendes mand Michael Torrance, drages ind i et nyt spind af hemmeligheder og foruroligende afsløringer, og alt i mens Emily og Michael forsøger at afdække sektens hemmeligheder, begynder flere og flere sammenhænge mellem begivenhederne i Egypten og Chicago at dukke op …

 

Steffen Jacobsen: Et bjerg af løgnejacobsen

Udgivelsesdato: 2/10-2015

På en feltstation i Vestgrønland har Peter Holm – chefgeolog i Nobel Oil – netop analyseret de sidste prøveboringer til det, der ser ud til at blive verdenshistoriens største olieeventyr. Alle er begejstrede – den danske regering, det grønlandske hjemmestyre og ikke mindst den kinesiske udviklingsbank, som er med til at finansiere projektet.

Men kort efter hjemkomsten til København og et møde i Nobel Oil findes Peter Holm brutalt dræbt. Alt tyder på, at en rabiat miljøorganisation står bag, men gerningsmanden er som sunket i jorden. Væk er også en usb-nøgle med de seneste og dybt fortrolige analyser.

Mens vicepolitiinspektør Lene Jensen efterforsker drabssagen, hyrer Nobel Oil Michael Sander – eksklusiv privatdetektiv – til at finde usb-nøglen. De to enspændere er gamle bekendte og kommer til at gå i vejen for hinanden i en sag, hvor det snart står klart, at enorme økonomiske og politiske interesser er på spil, at ingen fortæller dem hele sandheden, og at de kloge narrer de mindre kloge.

 

Lars Bedsted Gommesen: Majorens sidste hilsengommesen

Udgivelsesdato: 5/10-2015

Efterår. Under en stærk storm sidder en kvinde alene i sin villa. Isoleret. Deprimeret. Mentalt hårdt presset af en dyb hemmelighed, hendes mand har indviet hende i, begår hun selvmord. Politianmeldelsen kommer fra naboen. Kriminalassistent Christian Krake bliver sendt ud for at undersøge forholdet. Han ender med at stå med en uhyre vanskelig sag, dele af kriminalpolitiet i København har kendt til igennem fire måneder, men uden at kunne opklare. Krake finder ud af, hvilken forrykt handling kvindens mand, en major, dækker over – og hvorfor kriminalpolitiet ikke har kunnet opklare sagen.

Majorens sidste hilsen er fjerde bind i serien om kriminal­betjenten Christian Krake.

 

Dolores Redondo: De glemte børnredondo

Udgivelsesdato 8/10-2015

”Et selvmordsbrev,” foreslog Amaia. ”Ikke helt nøjagtigt,” sagde Padua og rakte et par handsker og kuverten frem mod hende. ”Det er til dig.”

”Til mig?” spurgte Amaia forundret Hun iførte sig handskerne og greb kuverten. Kuverten var lukket med en limlukning, men gik dog let op uden at blive flænset. Inde i den lå der et stykke stift papir med blot et enkelt ord skrevet midt på arket. ’Tarttalo.’ ”Hvad betyder det?”

Kommissær Amaia møder højgravid op til retssagen mod Jasón Medina, som har tilstået mordet på sin steddatter. Medina havde på sjusket vis forsøgt at lade mordet se ud som en efterligning af basajaun’ens forbrydelse – en sag Amaia arbejdede med. Men inden retssagen overhovedet går i gang, begår Medina selvmord, og han efterlader et brev til Amaia. Hun ønsker ikke at blive indblandet men er nysgerrig.

De glemte børn er andet bind i den spanske spændingstrilogi, som blev indledt med Den usynlige vogter. Trilogien byder på intens spænding og udspiller sig i en varm og autentisk atmosfære. Den foregår i den smukke og mystiske Baztán-dal i Baskerlandet i det nordlige Spanien.

 

Adam Sarafis: Der er noget råddentsarafis

Udgivelsesdato: 9/10-2015

Der er noget råddent er en thriller og første del af en trilogi

Sam Hallberg lever et afskåret liv som mekaniker. Hans fortid og de dertilhørende traumer afholder ham fra at involvere sig. Men noget ændrer sig, da Sam en dag bliver kontaktet af en kvinde, der beder ham om hjælp til at undersøge hendes vens mystiske død.

Da Sam og journalisten Lynette Church begynder at undersøge dødsfaldet nærmere, opdager de et net af korruption der trækker tråde til både det new zealandske forretningsliv, internationale politikere og krigsforbrydere. Kødkvoterne i landet viser sig at betyde mere og andet, end hvad Sam og Lynette havde forventet.

Bag navnet Adam Sarafis gemmer sig den verdenskendte svenske forfatter Linda Olsson, forfatter til den internationale bestseller Astrid & Veronika og den new zealandske manuskriptforfatter Thomas Sainsbury.

 

Georges Simenon: Maigret 16 – Maigret vender tilbagesimenon 16

Udgivelsesdato: 10/10-2015

I perioden mellem 1930 og 1972 skrev den belgiske forfatter Georges Simenon ikke færre end 75 romaner og 28 noveller om den piberygende parisiske kriminalkommissær Jules Maigret. En forrygende serie, som Forlaget Rosenkilde & Bahnhof nu genudgiver i smukke, moderniserede udgaver.

 

 

 

Georges Simenon: Maigret 20 – Maigret og knivstikkerensimenon 20

Udgivelsesdato 10/10-2015

I perioden mellem 1930 og 1972 skrev den belgiske forfatter Georges Simenon ikke færre end 75 romaner og 28 noveller om den piberygende parisiske kriminalkommissær Jules Maigret. En forrygende serie, som Forlaget Rosenkilde & Bahnhof nu genudgiver i smukke, moderniserede udgaver.

 

 

Chris Carter: Jeg er dødencarter

Udgivelsesdato: 17/10-2015

Ny fremragende Chris Carter-thriller, som vil forstyrre din nattesøvn! Chris Carter har taget hele verden med storm med sin fabelagtige thrillerserie om den intelligente kriminalassistent Robert Hunter.

Jeg er døden er den syvende bog i serien, og bøgerne kan let læses individuelt.

 

 

Michael Larsen: Mordet på øenlarsen

Udgivelsesdato: 20/10-2015

“Mordet på øen” er med kriminalkommissær Jan Folmer som hovedperson. Jan Folmer arbejder på Drabsafdelingen i København og efterforsker i “Mordet på øen” mordet på en ung, københavnsk modeblogger. Mordet på modebloggeren bringer ham til Ærø, hvor der er begået endnu et mord – umiddelbart virker det til, at gerningsmanden er den samme.

Det er dog ikke en nem opgave for Jan Folmer eller hans makker Frank Bolbro at komme ind under huden på den meget tillukkede ø og dennes beboere.

 

Mons Kallentoft & Markus Lutteman: Leonkallentoft

Udgivelsesdato: 23/10-2015

I “Leon” får den unge, svenske kriminalinspektør, Zack Herry, fat i en optagelse af en skrækslagen, indespærret dreng. Kidnapperen er kun til stede som en løveagtig skygge i baggrunden af videoen, og over hans hoved tæller et ur ned. Tiden er kostbar og Zack er nødt til at forhindre drengens frygtelige skæbne. Samtidig kæmper Zack dog også med sine indre dæmoner og hans forhold til kollegaen Deniz, der bliver værre dag for dag.

“Leon” er det selvstændige andet bind i Herkules-serien af Mons Kallentoft og Markus Lutteman.

 

 

Heidi Strømsted Rosenqvist: Skulptørenskulp

Udgivelsesdato: 23/10-2015

Psykopater gør ingenting halvt. Skulptøren er en grænsesøgende og stærk thriller. Det er en historie om had, kulde, besættelse, smerte og erotik.  Om hvad der skaber en psykopat og hvilken grundlæggende skade han kan forvolde på et menneske, hvis han får frit spil. Og det gør han, så længe ingen gennemskuer, hvem han i virkeligheden er.

 

 

 

Anne Holt: Sudden deathholt

Udgivelsesdato: 29/10-2015

“Sudden death” er anden bog i det norske søskendepar Anne og Even Holts trilogi om hjertelægerne Sara Zuckerman og Ola Farmen.

Sara overværer aldeles modvilligt sin første fodboldkamp, en Champions League-finale mellem Bayern München og Borussia Dortmund i 2013. Som den eneste tilstede lægger Sara mærke til, at en af Dortmund spillerne falder livløs om på banen. Hun handler hurtigt og redder spillerens liv for øjnene af millioner af tv-seere. I “Sudden death” bliver Sara på grund af sin nye berømmelse kontaktet af finansmogulen Najib Aysha, der ejer Premier League-klubben Nothing Hill. Mødet bliver skæbnesvangert for dem begge, og Sara bliver involveret i en verden hvor penge er magt og mennesker er brikker i finansverdenens store spil.

 

Michael Katz Krefeld: Sektenkrefeld

Udgivelsesdato: 30/10-2015

En mordbrand viser sig at have forbindelse til både en mystisk sekt og til de højeste kredse i det danske erhvervsliv, da Ravn får en tilsyneladende banal sag: Han hyres af den velhavende direktør Ferdinand Mesmer, som er ekspert i ledelsesstrategi, til at finde Mesmers forsvundne søn Jakob, der for 10 år siden grundlagde den nu skandaleramte sekt “Guds udvalgte”.

Da det viser sig, at Ferdinand Mesmer allerede tidligere har haft en privat efterforsker på sagen men som er forsvundet, indser Ravn, at det ikke bare er en banal sag om en savnet søn, men at der er langt mere på spil. Han lokaliserer Jakob og hans sidste disciple på et afsondret landsted på Lolland. Et sted som er tættere på helvedet end det paradis Jakob ellers har stillet sin menighed i udsigt. Ravns efterforskning fører ham dybt ind bag murene hos sekten, og langsomt afdækkes en både frygtelig og vanvittig hemmelighed i Jakobs og Ferdinand Mesmers fælles fortid.

En hemmelighed, som får katastrofale følger for alle.

“Sekten” er tredje bind i Michael Katz Krefelds serie om privatopdageren Ravn, som bor på en båd i Christianshavns kanal. De to første bind i Ravn-serien er “Afsporet” og “Savnet”.

 

Emelie Schepp: Hvide sporschepp

Udgivelsesdato: 30/10-2015

En iskold vinternat holder et eksprestog stille på Norrköpings station. En ung kvinde er fundet død i toget. Hendes hænder er blodige, og der drypper hvidt skum fra hendes mund. Men hun var ikke alene. Hun rejste sammen med en veninde, som nu er sporløst forsvundet.

Hvem er de to kvinder? Og hvad er der sket med dem?

Advokaten Jana Berzelius bliver anklager i sagen, men da de første spor dukker op  kommer den pludselig uhyggelig tæt på. De peger nemlig mod en mand hun helst vil glemme – en mand, der ved for meget om hende. For at beskytte sig selv og sin fortid må hun finde frem til den mistænkte før politiet.

Hvide Spor er andet bind i Emelie Schepps bestsellerserie om Jana Berzelius. Første bind, Mærket for livet, udkom i 2014.

2 thoughts on “Kommende krimier – oktober

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.