Kommende krimier – oktober

Her får du et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af oktober måned.

God læselyst!

Den tavse pige af Tess Gerritsen

Udgivelsesdato: 1/10-2020

Forlag: Jentas

#9 I SERIEN OM RIZZOLI & ISLES
Ingen kan hjælpe dig.
Ingen kan høre dig skrige …

I de mørke skygger i en gyde i Bostons Chinatown har man fundet en hånd. På taget ovenover ligger en kvindes afskårne hoved. To ikke-menneskelige hårstrå er det eneste spor, kriminalassistent Jane Rizzoli har at gå efter, men de er nok til, at hun og retsmediciner Maura Isles gør en overraskende opdagelse. Dette voldelige overfald har en grum forhistorie. For nitten år skete der en grusom massakre på en restaurant i Boston, der krævede fem ofre. Kun én kvinde, der var vidne til hændelsen, lever i dag, en gådefuld mester i martial arts, der kender en hemmelighed, som hun ikke tør fortælle. En hemmelighed, der lever og ånder i byens skygger. En hemmelighed, der måske ikke engang er menneskelig.

Snart står det klart, at en gammel ondskab er vakt til live i Chinatown – en ondskab, som har dræbt før – og vil dræbe igen, medmindre Jane og Maura kan opspore og besejre den.

Mistænkt af Fiona Barton

Udgivelsesdato: 1/10-2020

Forlag: Jentas

Politiet tilhørte en anden verden – en verden, de så i fjernsynet eller læste om i avisen. Ikke deres.

Da to attenårige piger forsvinder under deres sabbatår i Thailand, bliver deres familier trukket ind i det internationale rampelys: desparate, forladte og ude af sig selv af bekymring.

Journalist Kate Waters gør altid, hvad hun kan, for at komme først frem til historien. Først med solohistorien, først til at afdække sandheden – og denne gang er ingen undtagelse. Men hun kan ikke lade være med at tænke på sin egen søn, som hun ikke har set i to år, siden han forlod hjemmet for at rejse. Denne gang er det personligt.

Og mens sagen om de forsvundne piger udvikler sig, finder de alle ud af, at selv så langt væk hjemmefra kan faren være tættere på, end de tror …

Brændofre af M.W. Craven

Udgivelsesdato: 1/10-2020

Forlag: Jentas

#1 bog i serien om Washington Poe Bogen, der tog krimiverdenen med storm

En seriemorder mishandler og brænder folk levende. Han efterlader sig ingen spor, og politiet står magtesløst. Medierne døber ham brændoffer-manden.

Da den kontroversielle, suspenderede efterforsker Washington Poes navn viser sig at være snittet ind i brystet på de forkullede rester af seriemorderens tredje offer, ender Poe mod sin vilje med at blive kaldt tilbage og sat på sagen. Han bliver makker med den højt begavede, men socialt umodne analytiker Tilly Bradshaw, og den umage duo løser den gåde, der peger på Poe.

Den tilsyneladende usynlige drabsmand har en plan, der af en eller anden grund involverer Poe. Mens dødstallet stiger, går det gradvist op for Poe, at han er langt dybere involveret i sagen, end han kunne have drømt om. I et chokerende slutspil splintres hele hans selvbillede. Poe skal snart erfare, at der findes endnu værre skæbner end at blive brændt levende …

Tilsigtede hændelser af Christian Nyholm

Udgivelsesdato: 1/10-2020

Forlag: Skriveforlaget

TILSIGTEDE HÆNDELSER er andet bind i Christian Nyholms trilogi. I første bind, STORVILDT, begik Peter Hansen en række brutale mord, som han tilskrev indflydelse fra sit alter ego, Martin Berg. Senere dannede han par med en medskyldig, Pia, og begik sammen med hende flere drab. 

Af frygt for at blive opdaget og pågrebet flygtede de til Amsterdam og senere til Nice, og her begynder TILSIGTEDE HÆNDELSER, hvor de store spørgsmål er, om ‘Martin’ stadig har den samme magt over Peter og Pias handlinger” Om deres flugt lykkedes” Har det danske politi kunnet fastslå deres identitet og koble dem til de forbrydelser, de begik? Tør de vende hjem til Danmark, og hvad er deres fremtids alternativer?

Efterspil af Peter Lundberg

Udgivelsesdato: 1/10-2020

Forlag: PROfil

EFTERSPIL er sidste bind i AGENDA trilogien om forfatteren og efterforskeren Thor Thomsen.

I romanen følger vi Thors arbejde med at skrive sin nye roman “Manden på bjerget” samtidig med at hans eget liv udfordres. Thor er kommet godt over sin alvorlige sygdom, men det psykiske efterspil kommer pludseligt og udfordrer ham på det personlige plan. Han drager nogle beslutninger, som viser sig at få alvorlige konsekvenser for hans familieliv. Han kæmper med at få skrevet romanen, og den dramatik der udspiller sig i handlingen påvirker mere og mere hans eget liv.

Et møde med den fængslede finansmand Christian Lund får Thors verden til at vakle. De, som han troede, var hans fortrolige, viser sig at have en helt anden agenda. En konfrontation med sin mentor Hans Toftegaard sætter hele trilogien i relief. Alle brikkerne falder på plads.
Der er meget på spil i romanen.

Færgemanden af Karen Inge Nielsen

Udgivelsesdato: 2/10-2020

Forlag: DreamLitt

En Grænselandskrimi.

Et lig findes en tidlig morgen på kysten nord for Nieby i Tyskland. Liget viser sig muligvis at være en savnet dansk statsborger, og efterforsker Mads Lindstrøm sendes til Kiel, hvor retspatolog Verner Still har forestået obduktionen.
Det viser sig hurtigt, at der ligger en forbrydelse bag – en forbrydelse, der trækker tråde på begge sider af den dansk-tyske grænse. Snart må betjente fra både Danmark og Tyskland arbejde med og mod hinanden i jagten på en bestialsk morder.

Mytomanen af Sofie Sarenbrant

Udgivelsesdato: 7/10-2020

Forlag: People´s Press

Efter et orienteringsløb findes en ung dreng død i Ålstensskoven. Liget er ilde tilredt, og hans mobiltelefon og penge er væk. Mistanken rettes mod en ungdomsbande, som har berøvet og truet jævnaldrende med kniv i Bromma. Kriminalinspektør Emma Sköld må løse sagen, inden morderen slår til igen, men hun har en snigende fornemmelse af, at noget ikke stemmer. Og hvad er det drengens venner og familie skjuler? 

”Mytomanen” er den ottende selvstændige bog i den populære serie om den frygtløse kriminalinspektør Emma Sköld.

Patent på mord – Mandix 1 af Bille og Bille

Udgivelsesdato: 15/10-2020

Forlag: People´s Press

Mandix 1.

Mandix er en københavnsk thriller, der tager dig med fra ministeriernes bonede gulve til den betændte og hårdkogte kriminelle underverden. Undervejs møder du både humor og kærlighed og den til dato uhyggeligste drabsmetode i dansk krimi.

Den tidligere efterforsker Freddie Mandix er som en politihund i et spil kegler i sit nye job som svindeljæger i Forskningsministeriet. Han møder ingen hjælp fra sine nye kolleger Emma, en feministisk bibliotekar, og chefen Malthe. Den lille gruppe skal efterforske svindel blandt forskere og afsløre falske forsøg og fiktive resultater.

En forsker myrdes, og Freddie og Emma tvinges til at sætte deres job på spil for at forhindre nye dødsfald. Midt i det hele dukker Freddies lillebror Jacob op med en mørk hemmelighed og en uoverskuelig narkogæld. Freddie må kæmpe for at skaffe stoffer til ham og bliver indhentet af sin egen fortid i politiet.

Farlige forbindelser – Mandix 2 af Bille og Bille

Udgivelsesdato: 15/10-2020

Forlag: People´ s Press

Mandix 2.

Farlige Forbindelser er 2. bind i krimiserien Mandix.

Freddie Mandix mærker presset vokse. Det er kun et spørgsmål om tid, før den emsige, men farligt tiltrækkende, Emma Brask finder frem til den hemmelighed, han vil gøre alt for at skjule. Han bliver sat på en ny sag, hvor han opsøges af en kvindelig professor, der hævder, at hun bliver forfulgt. Hun og hendes to idealistiske kolleger har en revolutionerende ny opfindelse, der kan ændre verdens fremtid. Nu er de bange for, at den skal blive stjålet.

Freddie afviser i første omgang professoren. Han har travlt med at holde sin lillebror, Jacob, væk fra narkoen. Men da Freddie finder en mikrofon i professorens laboratorium, går alvoren op for ham. Freddie må bryde loven og overskride sine egne grænser for pludselig er en af hans nærmeste i fare.

Blodets bånd – Mandix 3 af Bille og Bille

Udgivelsesdato: 15/10-2020

Forlag: People´s Press

Mandix 3.

Blodets bånd er 3. og sidste bind i Mandix-serien. 

Freddie Mandix sætter alt på spil for at holde fast i sig selv, sit job og sin familie. En pakke med hvidt pulver skaber panik i Forskningsministeriet. Kort efter bliver en ekspert i genetik myrdet. Lillebror til Freddie og eks-narkomanen, Jacob, slås med sine egne dæmoner. De lokker ham i armene på Freddies ærkefjende, og det skaber problemer for dem begge. Alt imens Freddies kollega, Emma, arbejder med utæmmet energi på at afsløre Freddies fortid. Hendes jagt på sandheden om den mand, hun er hemmeligt forelsket i, tvinger hende ud i livsfarlige miljøer, hvor elendighed og ondskab hersker. 

Det hvide pulver og den døde forsker bringer Freddie på sporet af en sammensværgelse tæt på regeringens top. Han må finde ukendte ressourcer fra dybet af sin martrede sjæl for at forsvare de mennesker, han elsker. 

Der er lagt op til en forrygende og overraskende afslutning på Mandix-serien, hvor alle trådene samles og alle hemmeligheder kommer for en dag.

Fjern torden af Lee Child

Udgivelsesdato: 15/10-2020

Forlag: Jentas

5. bog i serien om actionhelten Jack Reacher.

Child er på toppen i denne neglebider.Publishers WeeklySom figur er Reacher uimodståelig i en grad, hvor han henter sig fans alle mulige steder.Booklist
Lee Child er en af verdens førende thrillerforfattere. Han er født i Coventry, vokset op i Birmingham og bor nu i New York. Det hævdes, at der hvert niende sekund bliver solgt en af hans romaner om Jack Reacher et sted i verden. Hans bøger ligger jævnligt på toppen af alverdens bestsellerlister og er solgt i over hundrede millioner eksemplarer. Der er foreløbig blevet produceret to store Hollywood-film om Jack Reacher. Han har modtaget mange hædersbevisninger, senest som Author of the Year ved British Book Awards 2019. Ligeledes i 2019 udnævnte dronning Elizabeth II ham til Commander of the British Empire. (Bagsidetekst mangler)

Blodets bånd af Angela Marsons

Udgivelsesdato: 15/10-2020

Forlag: Jentas

#5 i Kim Stone-serien.
Hvordan fanger man en morder, der ikke efterlader nogen spor? En kvinde er blevet dræbt med ét enkelt, præcist knivstik, og ved første øjekast ligner det et røveri, der har udviklet sig fatalt. Men kommissær Kim Stone føler, at der er noget, der ikke rigtig hænger sammen. Da en stofmisbruger bliver fundet myrdet med et identisk sår, ved Kim instinktivt, at der er tale om den samme morder. Men når intet forbinder de to ofre, står hun måske over for sin hidtil vanskeligste sag.

Kim ønsker brændende at fange den forskruede forbryder, men bliver rystet, da dr. Alex Thorne – den sociopat, hun fik sat bag tremmer – igen dukker op på scenen og stiller Kim ansigt til ansigt med den kvinde, der var ansvarlig for Kims tvillingebrors død: hendes egen mor. Da antallet af døde stiger, trævler Kim og hendes folk et net af dystre hemmeligheder op. Men en af deres egne kan være i livsfare, og Kim er måske ikke stærk nok til at redde dem 

Fandens forår af Niels Krause-Kjær

Udgivelsesdato: 16/10-2020

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Hvem kan holde på en hemmelighed” Og skal man”

Tidligere justitsminister Otto Brathenberg dør tilsyneladende af et hjertetilfælde i sin sygeseng. Et tidligere folketingsmedlem dør nogle dage senere på hospice – lidt hurtigere, end man havde regnet med. Samtidig udløses et opgør mellem statsminister Palle Enevoldsen og den mere nationale politiker Kirsten Rolighed.

Journalist Ulrik Torp, der er kommet på lykkepiller, har købt sig en lille bil og fået skrivebord på et beskedent freelancekontor, trækkes ind i sagen, der viser sig at have tråde tilbage til Murens fald og forsøg på påvirkning fra Moskva, både dengang og nu. Spørgsmålet er, om truslen mod et land kommer udefra eller indefra.

Strandvaskeren ved Faxe ladeplads af Else Lefmann

Udgivelsesdato: 20/10-2020

Forlag: mellemgaard

En strandvasker er skyllet op ved roklubbens slæbested i Faxe Ladeplads. Det er en ung, gravid østasiatisk kvinde, der har en stor revne i baghovedet og i det hele taget er ret medtaget. Hun bliver fundet af en 11-årig dreng Felix og hans ven Adam. Efterforskningsteamet fra Næstved bliver sat på sagen, og kort efter får de endnu en sag – et hittebarn bliver fundet ved Sankt Peders Kapel i Bårse. Efterforsker Pernille Markussen fornemmer efterhånden, at de to sager har forbindelse til en thailandsk massageklinik i Bårse.

Curlingeffekten af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 20/10-2020

Forlag: mellemgaard

Team Milton, bestående af Li-Mei, Ella, Ibsen og deres chef, Milton, bliver tilkaldt, da en ung kvinde findes skudt i sin lejlighed på et bosted. Kvinden er speciel på mange måder, hvilket gør opklaringsarbejdet lidt mere kompliceret end deres andre sager.

Spørgsmålet er, hvilke kræfter der egentlig er på spil under overfladen i de relationer og kontaktflader, som kvinden har været en del af. Kan kvindens efterladte dagbøger give svaret, eller er det blot en del af kvindens historik?

Mord i Ballen Brugs af Lena Jo Hursh

Udgivelsesdato: 20/10-2020

Forlag: Forfatterskabet.dk

64-årige Lisbeth Møldrup har boet på Samsø i halvandet år. 

Hun har været i krise, og der har været bump på vejen, men livet på øen og den særlige ro, der er på Samsø, breder sig atter i hende. 

Den genfundne idyl spoleres dog brat, da Lisbeth igen ufrivilligt involveres i mord. At hendes søster er flyttet til Samsø gør ikke sagen bedre. Søsteren har nemlig fået en ny veninde, som Lisbeth for alt i verden ikke ønsker i sit liv.

Mord i Ballen Brugs er en selvstændig fortsættelse af Mord i Pillemark og handler om en ældre kvinde, der tumler med at finde sig selv, mens politiet tumler med at finde en morder eller to. 

Hun som våger af Caroline Eriksson

Udgivelsesdato: 23/10-2020

Forlag: People´s Press

Nervepirrende psykologisk drama.

Forfatteren Elena er for nylig blevet separeret fra sin mand og bor nu i et rækkehus uden megen kontakt med omverdenen. Den eneste, hun jævnligt ser, er sin søster, men deres relation er anstrengt og fuld af fortielser.

For at aflede sine tanker begynder Elena at observere familien Storm, der bor overfor. Bag den pæne facade udspiller der sig tilsyneladende et dystert drama mellem ægtefællerne. Elena kan ikke modstå tilskyndelsen til at følge efter dem og lure på dem i smug, og jo længere hun vover sig ud, desto større bliver hendes bekymring for, at noget forfærdeligt snart vil ske.

Da Elena får kontakt med Leo, familien Storms teenager, får hun et direkte indblik i familiens liv.

Leos mor bærer tydeligvis på en mørk fortid og er i stand til at gøre frygtelige ting. Elena drages længere og længere ind i begivenhederne, og snart truer katastrofen.

I ond tro af Keigo Higashino

Udgivelsesdato: 23/10-2020

Forlag: Modtryk

Fængslende, japansk whodunnit-krimi.

Prisbelønnede Keigo Higashino blander en lang og velanset japansk tradition for fængslende puslespilskrimier og morbide, vildledende mordmysterier med en stor psykologisk indsigt i japanernes særegne tankemønstre, der selv i et moderne Japan er præget af en helt særlig høflighed, formel omgangsform og ældgamle idealer.

I OND TRO er første bog på dansk om kriminalkommissær Kyoichiro Kaga. Higashino skriver mordgåder, der kun kan løses med logikkens hjælp.

Spejlmanden af Lars Kepler

Udgivelsesdato: 23/10-2020

Forlag: Gyldendal

Hypnotisøren er tilbage! I Spejlmanden, der er ottende bog i Lars Keplers serie om Joona Linna, forsvinder er ung pige ved højlys dag. I jagten på den uhyggelige bortfører opsøger Joona Linna sin gamle bekendt, hypnotisøren Erik Maria Bark, for at få tilgang til afgørende informationer.  Opklaringen af sagen bliver en dybt fascinerende – og skræmmende – nedstigning i det menneskelige sind. Enegængeren Joona Linnas lynende intelligente efterforskning fører ind i det mest uhyggelige psykologiske mørke. Men han møder også en næsten overmenneskelig offervilje og overlevelsesdrift, der byder dette mørke trods. Med andre ord: Spejlmanden er en ægte Kepler-krimi. Den svenske krimikonge er tilbage i topform.

En sang til dystre tider af Ian Rankin

Udgivelsesdato: 29/10-2020

Forlag: Klim

Ian Rankin er stadig i storform, selvom det kniber mere for hans hovedperson Jon Rebus.

Det er midt om natten, da hans datter, Samantha, ringer. Rebus er klar over, det ikke er godt nyt. Og det er det da heller ikke. Samanthas mand er forsvundet, og ingen har set ham de sidste to dage. Rebus frygter det værste, og hans erfaring fra næsten en menneskealder hos politiet siger ham, at hans datter bliver den hovedmistænkte.

Ved daggry kører han langs den vindomsuste kyst til den lille by med de store hemmeligheder. For første gang i sit liv frygter han sandheden.

Dagen der aldrig kommer af Tom Peder Olsen

Udgivelsesdato: 29/10-2020

Forlag: Furore

Et prominent rocker-kendis par findes myrdet. Begge er tortureret ihjel med bestialske metoder, der oprindeligt blev brugt af Den Spanske Inkvisition.
Politikommissær Magnus Rhode sættes i spidsen for opklaringen af de brutale mord. Snart efter dukker liget af en pusher op, der er blevet revet midt over, mens har var i live. Han har tilknytning til indvandrerbanderne omkring Blågårdsgade – og politiets ledelse er overbevist om, at en større bandekrig er i gang.
Magnus Rhode er dog ikke så sikker på, at teorien om et bandeopør holder vand. Slet ikke da en 12-årig pige kidnappes, og alt tyder på, at sagen handler om noget andet end narkomarkeder og territoriefordeling, blandt Københavns hårde kerne af organiserede kriminelle. Desværre for Magnus Rhode går der politik og strategi i opklaringen. PET overtager den formelle efterforskningsledelse, så de kan udnytte muligheden for at mandsopdække bandegrupperingerne helt tæt.

Det er bestemt ikke Magnus Rhodes kop te. Han må gå sine egne veje, der som oftest medfører fristende kvinder, fortræffelige vine og voldsomme slagsmål. Han opdager sammenhænge, der både er overrumplende, gruopvækkende og hjerteskærende. Og han kommer vidt omkring i sine bestræbelser på at opklare, hvem det er, der bruger Den Spanske Inkvisitions tortur-manual til at udrydde sine fjender, og sandsynligvis står bag kidnapningen af en lille, uskyldig pige. Sagen tager nogle uventede drejninger – og det er bestemt ikke for sarte sjæle undervejs.

Den sørgmodige buschauffør fra Alster af Håkan Nesser

Udgivelsesdato: 30/10-2020

Forlag: Modtryk

Jeg burde virkelig ikke være i live. Sådan skriver den tidligere akademiker og buschauffør Albin Runge i sine optegnelser fra 2012-13. Da han bliver truet på livet, har han fuld forståelse for det. De bizarre trusler fører efterhånden til, at politiet i Kymlinge bliver koblet på sagen. Efteråret 2018 tilbringer kommissærerne Gunnar Barbarotti og Eva Backman af forskellige årsager et par orlovsmåneder i Rute Sogn på det nordlige Gotland, og sagen med den ulykkelige Runge får uventet ny aktualitet. Noget gik tilsyneladende galt i efterforskningen i 2013. Rigtig galt. Eller?
Fortællingen om den ejendommelige buschauffør fra Alster er den sjette (eller måske syvende) bog om politimanden Gunnar Barbarotti, der også er en smule ejendommelig.

Nattens udyr af Michael Katz Krefeld

Udgivelsesdato: 30/10-2020

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Når du ser dem komme, er det for sent.

En række bestialske kvindedrab ryster Danmark og sætter ild til nettet og medierne. Drabene fører tilbage til en gammel voldtægtssag, som samler en gruppe mænd med en indædt vrede mod kvinder.

I sin efterforskning kommer politikommissær Cecilie Mars på sporet af et hemmeligt selskab, og hun opdager hurtigt, at loven ikke rækker, hvis hun skal stoppe gerningsmændene. Men hendes kontante og kompromisløse stil skaber hurtigt nye fjender – både i politiets ledelse og hjemme i Nordvest, hvor bandekrigen raser, og Cecilie selv er under mistanke for drab. Pludselig befinder hun sig som et muligt bytte og trofæ for en brutal vrede.

Nattens udyr er en selvstændig fortsættelse til den anmelderroste bestseller Mørket Kalder. En storbykrimi med den hårdtslående Cecilie Mars.

Forlagstekst samt billeder benyttet. Vi tager forbehold for ændringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.