Kommende krimier – oktober

Vi har samlet et udvalg af de mange krimi- og spændingstitler, der udkommer i løbet af oktober måned.

God fornøjelse


Som Pesten af Hanne Vibeke Holst

Udgivelsesdato: 28/9-2017

Forlag: Gyldendal

Hanne-Vibeke Holsts højdramatiske spændingsroman, om mennesket på kanten af katastrofen.

Næppe er den danske læge Karoline Branner ankommet til Geneve for at tiltræde en stilling som koordinator for WHO’s afdeling for pandemier og epidemier, før en frygtet og dødbringende influenza bryder ud. Nu må Karoline prøve at stoppe den rædselsvækkende fremmarch, men det viser sig, at hun også må kæmpe mod store politiske og økonomiske kræfter.

‘Som pesten’ er en roman om et af vor tids værste mareridt og om de tunge beslutninger, der vil falde på få personers skuldre.

Hvordan reagerer vi, hvis vi trues af en ødelæggende virus, der kan udrydde millioner af mennesker? Træffer vi de rigtige valg?

 

FRYGT MØRKET AF BECKY MASTERMAN

Udgivelsesdato: 1/10-2107

Forlag: Jentas

Oversætter: Eva Birklund Andersen

Forlaget skriver: Eks-FBI-agenten Brigid Quinn har set rigeligt med psykopater. Hun er klar til at lægge det hele bag sig og opbygge et nyt liv i Tucson med sin mand, venner og et godt, stille arbejde som privatdetektiv.

Men nogen gange er tingene ikke så simple. Da hendes svigerinde dør, beslutter Brigid sig for at tage sin syttenårige niece, Gemma-Kate, under sine vinger. Der har altid været noget foruroligende ved Gemma-Kate, men familie er familie. Det går fint, indtil Gemma-Kate begynder at få en usund interesse for at dissekere det lokale dyreliv.

Samtidigt er Brigid gået med til at hjælpe et lokalt par med at efterforske deres søns død, hvilket heller ikke viser sig at være så simpelt. Hendes hjem er ikke længere det tilflugtssted, det plejede at være og nye farer, inklusive mord, lader til at lure overalt. Brigid begynder at spekulere over, om der overhovedet er nogen, hun kan stole på, eller om djævelen helt enkelt har bevæget sig tættere på hjemmet.

 

OPRINDELSE AF DAN BROWN

Udgivelsesdato: 3/10-2017

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Jakob Levinsen

Dan Brown er tilbage, hvor vi kender ham allerbedst – på en hæsblæsende jagt gennem skjulte koder, religion, symboler og kunst. Hvor Browns populære hovedperson, professor Robert Langdon, tidligere har været udfordret af skjulte symboler i klassisk kunst, er det i OPRINDELSE en verden af moderne kunst, han bevæger sig ind i.
Her udfordres han af to grundliggende spørgsmål i menneskets historie. Spændingen er intens fra start til slut. Der er med andre ord al mulig grund til at glæde sig til en ny klassisk Brown-roman.
Med OPRINDELSE slår Brown en tyk streg under, at han er konspirationsteoriernes og cliff-hangernes mester. Få forfattere har så dedikerede og trofaste læsere som Dan Brown – og det skyldes ganske enkelt, at han ikke skuffer sine læsere: gang på gang rives man med af hans bøger, og han er således garant for tankevækkende spænding og underholdning.
Browns seneste roman – INFERNO – er solgt i mere end 160.000 eksemplarer i Danmark i originaludgaven.

 

malaria af jens strandbygaard

Udgivelsesdato: 4/10-2017

Forlag: Byens forlag

Forlaget skriver: Lægen og iværksætteren Oskar Plum har efter et livsfarligt ophold i Nigeria opfundet en ny og revolutionerende kur mod malaria, som vil redde tusinder. Men før han kan få den på markedet, skal han hente kapital. Masser af kapital. Og investorerne giver ikke ved døren. Han tvinges til at ansætte eksperten Dan Felling, der viser sig at være ligeså farlig, som han er grådig.
Oskar kastes ud i et hæsblæsende drama, hvor han ikke bare kæmper for sine aktier, men også for sit liv.

 

LIVSFARLIGE FORBINDELSER AF STEEN B.J.

Udgivelsesdato: 4/10-2017

Forlag: mellemgaard

Forlaget skriver: Der er meget på spil, når veluddannede kvinder og veluddannede mænd mødes i grupper. Især når stedet, hvor de mødes, ender som gerningssted for mord. Hvad gør disse kvinder og mænd for at være en del af dette spil? Spørgsmålet er også, om kvinder fra fællesskabet kan beslutte, hvis de ikke ønsker at deltage hver gang, en sms tikker ind. En mandlig playertype kommer ind i efterforskningsteamets spotlight, og trådene samles, men det hele tager alligevel en uventet drejning.
Uddrag af bogen
Li-Mei kiggede ham lige ind i øjnene, her fastholdt hun hans blik. ”Ja, tilføjede han,” det er vel Irene. Vi har haft lidt knas på linjen.” Li-Mei kendte ikke lige udtrykket og fortsatte: ”Hun føler sig chikaneret,” forklarede hun. Manden nikkede, men nu flakkede øjnene, som søgte han efter forklaringer. ”Ja, hun har været glad for, at vi mødtes af og til, men pludselig vil hun ikke mødes. Jeg forstår det ikke.” ”Men hun har vel ikke længere lyst til jeres møder?”
Om forfatteren
Steen B.J. (f. 1965) skriver en serie af krimier med hverdagsrealisme og henvender sig til krimiinteresserede læsere i alle aldre og handler mest om mennesker og skæbnefortællinger frem for blod, sex, vold og action. Sproget er hverdagsagtigt og uden manipulerende billedsproglige virkemidler. Det giver læseren en unik frihed til selv at danne sig uforglemmelige og personlige billeder ud fra de menneskelige relationer i den fremadskridende handling, hvor mord- og andre krimigåder løses.

 

RINGMANDEN AF ALLAN ERIK MORTENSEN

Udgivelsesdato: 4/10-2017
Forlag: mellemgaard

Forlaget skriver: Politibetjenten Jon Harding er efter et nervesammenbrud flyttet fra sædelighedspolitiet på Vesterbro til den lille by Gæringe på Vestsjælland. Her kæmper han en stille kamp mod hverdagens små fortrædeligheder, mens han diskret forsøger at løse gåden om en serievoldtægtsforbryder, der har overfaldet flere kvinder gennem de seneste år. Da der findes et lig i skoven nord for byen, bliver Jon kaldt ud til findestedet for at assistere kriminalpolitiet. Offeret er blevet fastspændt med kæder og brændt til døde. Den søvnige landsby vækkes til live af historien, og snart begynder snakken at gå. Jons mavesure makker, Viggo, gør ikke hverken livet eller opgaven nemmere, og da Jon forsøger at gå ind i sagen om liget i skoven, opdager han ting i landsbysamfundet, som han ikke havde drømt om. Jons vrede vokser, og han må nedbryde egne grænser, men også bøje samfundet love i sit forsøg på at finde gerningsmanden eller gerningsmændene!

 

MORD FOR HJÆLP AF THAGER H

Udgivelsesdato: 4/10-2017
Forlag: mellemgaard

 

FRA RUMÆNIEN MED KÆRLIG HILSEN ELEINA AF THORVALD LYGUM

Udgivelsesdato: 4/10-2017

Forlag: mellemgaard

Forlaget skriver: Eleina er blot en af mange rumænske piger, der får tilbudt et velbetalt job i mere velstillede europæiske lande, men virkeligheden er som oftest en helt anden. Ved hjælp af trusler, vold og narko bliver hun tvunget ind i gadeprostitution, og af hensyn til familien derhjemme accepterer hun sin situation. Det er trods alt blevet lovet, at det kun drejer sig om seks måneder, men da perioden er gået, og hun ønsker at vende hjem, bliver hendes seksårige datter kidnappet for at tvinge hende til at fortsætte. På borgens bar i Ostia Antica har hun mødt advokat Sten Søndergård. Sten har fravalgt det nålestribede for at overtage sin afdøde fars fritidsbeskæftigelse som problemløser, og efter kidnapningen lover han at gøre et forsøg på at hjælpe, men Eleina er langtfra det eneste offer, og efterforskningen afslører en langt større rumænsk mafia, end nogen af dem havde forestillet sig. Vold og drab bliver konsekvensen af fortsættelsen.

 

MED ALLE LOVLIGE MIDLER AF JENNY ROGNEBY

Udgivelsesdato: 5/10-2017

Forlag: Politiken

Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen

Forlaget skriver: Den svenske kriminalefterforsker Leona Lindberg står igen med et ben på hver sin side af loven i denne hæsblæsende efterfølger til succesdebuten Leona.
En mand sprænger sig selv i luften uden for rigsdagsbygningen i Stockholm og overlever. Politiet er på bar bund. Ingen ved, om det er et terrorangreb, om der er flere angreb på vej, eller om manden er en vanvittig
enspænder. Det bliver efterforskeren Leona Lindberg, der får den svære opgave at afhøre den hårdt kvæstede mand og prøve at finde frem til motivet bag hans handling.
Men Leona kan ikke fokusere på sit politiarbejde. Hendes familieliv er ved at falde helt fra hinanden, og hun har magtfulde fjender, der truer og afpresser hende. Hun har desperat behov for penge, mange penge, og hun har også en plan for at skaffe dem. Men den kræver, at hun går meget længere, end hun nogensinde har gjort.
Med alle lovlige midler er en thriller om en kvinde, der lever livet på kanten. Spørgsmålet er, hvor langt hun vil gå for at nå sine mål.

 

Mørk muld af Ann Cleeves

Udgivelsesdato: 6/10-2017

Forlag: Hetland

Oversætter: Brian Christensen

Mørk muld er det syvende bind i Ann Cleeves’ Shetland-serie. Serien er en stor succes, både i bogform og som BBC’s storslåede tv-serie.

I de mørke vinterdage på Shetlandsøerne sætter flere måneders kraftig regn gang i et jordskred. Jordmasserne vælter hen over hovedvejen mellem Lerwick og Sumburgh og videre ned til havet.
Jimmy Perez ser ved vennen Magnus Taits begravelse, hvordan mudderet og det tørveholdige vand pløjer sig gennem et lille husmandssted. Alle tror, huset er ubeboet, men mellem mudder, sten og murbrokker finder Perez liget af en mørkhåret kvinde iført en rød silkekjole. Kvindens mørke, eksotiske udseende får ham til at føle, at de på en eller anden måde er forbundet, og han arbejder desperat for at identificere hende.
Det viser sig, at kvinden allerede var død, inden jordskreddet ramte huset. Perez kaster sig over efterforskningen for at opklare, hvem hun var, og hvordan hun døde.

 

ET VÅGENT ØJE AF FREDRIK T. OLSSON

Udgivelsesdato: 10/10-2017

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter:  Lilian Kingo

Forlaget skriver: Fredrik T. Olsson debuterede med et brag med Kædens sidste led, og nu er opfølgeren her endelig. Et vågent øje er en såkaldt ´prequel´, dvs. at den skildrer det, der gik forud for Kædens sidste led.
Store dele af Sverige rammes pludselig af strømafbrydelse. Kort efter udsættes strategiske mål i resten af verden for elektroniske angreb. Den nyligt afskedigede kryptolog William Sandberg pågribes af sine tidligere kolleger, mistænkt for at stå bag ugerningen.
I Et vågent øje møder vi William og Christina Sandberg tre år før hændelserne i Kædens sidste led. Deres 20-årige datter er sporløst forsvundet. William er nedbrudt og udelukket fra sit job hos Forsvarsministeriet. Christina har smidt sine nøgler ind gennem brevsprækken og er flyttet ud.
Med privatlivet i opløsning og anklaget for et terrorangreb, han ikke har begået, må William forsøge at finde ud af, hvem der egentlig står bag angrebene inden det går helt galt. På hver sin måde indleder han og Christina en desperat jagt på sandheden – en jagt som tvinger dem begge til at konfrontere deres egne dystre minder. Et vågent øje er en spændingsroman om det moderne samfunds sårbarhed, jagten på mening og hvad det egentlig betyder at være i live.

 

BAG FACADEN AF RACHEL ABBOTT

Udgivelsesdato: 12/10-2017

Forlag: Punktum

Oversætter: Louise Urth Olsen

Forlaget skriver: Sov godt – hvis du kan. Du aner ikke hvem der holder øje.
Da Olivia Brookes tilkalder politiet og fortæller, at hendes mand og børn er forsvundet, er hun sikker på, at hun aldrig vil se dem igen. Og hun har god grund til at frygte det værste, for det er ikke den første tragedie Olivia har oplevet.
To år senere tilkaldes politikommissær Tom Douglas for at efterforske familien Brookes igen, men denne gang er det Olivia og hendes tre børn, der er forsvundet. Beviserne tyder på, at hun og børnene befandt sig i familiens hjem samme morgen. Men bilen står i garagen, og hendes pung og mobiltelefon ligger i tasken på køkkenbordet.
Politiet vil starte en eftersøgning gennem medierne, men hvert eneste foto af Olivia og børnene er blevet fjernet fra fotoalbummer, computere og telefoner. Og så finder de blodet …
“Rachel Abbott vil få dig til at gætte langt ud på natten, og når du endelig tror du har regnet den ud, kan du starte forfra! Sandheden er, at du vil elske denne bog.” Suspense Magazine

 

ALT DETTE VIL JEG GIVE DIG AF DOLORES REDONDO

Udgivelsesdato: 12/10-2017

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Kirsten A. Nielsen

Forlaget skriver: “man har mere end svært ved at slippe den konstant fascinerende læsning. Eneste trøst efter sidste side er, at der heldigvis er to bind mere på vej fra dalen. Jeg kan næsten ikke vente.” – Politiken ***** [5 hjerter] (om Den usynlige vogter, bind 1)
Et tragisk dødsfald i Elizondo-dalen virker mistænkeligt: En lille pige, blot nogle måneder gammel, bliver fundet død i sin seng. I panden har hun et rødt mærke, en plet på størrelse med en knap, som om noget er blevet presset mod hendes ansigt. Pigens oldemor påstår, at ulykken er Ingumas værk; dæmonen som forhindrer de sovende i at bevæge sig og stjæler deres åndedræt, så de dør i søvne. De retsmedicinske analyser får politikommissær Amaia Salazar til at se nærmere på andre spædbørnsdødsfald. Efterforskningen afdækker et mønster, som politiet aldrig har set magen til. Og et voldsomt uvejr truer med at begrave den grufulde sandhed én gang for alle. Redondo har fået et dedikeret publikum med sin Baztán-trilogi. Nu er hun på banen igen med en enkeltstående spændingsroman, velskrevet og fyldt med atmosfære.
I 2016 vandt den Planeta-prisen i Spanien.
En mørk hemmelighed. Et uventet dødsfald i hjertet af en mytisk egn. I den storslåede galiciske bjergegn Ribeira Sacra omkommer Álvaro ved en trafikulykke. Da hans ægtemand Manuel, en kendt bestsellerforfatter, ankommer fra Madrid for at identificere liget, opdager han, at efterforskningen af ulykken er blevet lukket usædvanlig hurtigt.
Hans svigerfamilie, den magtfulde adelsfamilie Muñoz de Dávila, nægter at acceptere ham, så han har mest af alt lyst til straks at rejse tilbage igen, men den pensionerede civilgardist Nogueiras mistanke til Álvaros adelsfamilie om, at den for nogle få år siden også forsøgte at skjule et påstået hændeligt dødsfald, får ham til at blive. Sammen med Nogueira og præsten Lucas, Álvaros barndomsven, går Manuel nu i gang med en rekonstruktion af Álvaros hemmelige liv, som han på trods af mange års samliv intet kendte til.
Det uventede venskab mellem disse tre meget forskellige mænd hjælper Manuel med at navigere mellem kærligheden til den mand, han var gift med, og chokket over at have levet med ryggen til virkeligheden i sin egen forfatterverden. Således starter jagten efter sandheden, i en egn med en stærk tro og solidt forankrede skikke, hvor logikken aldrig binder alle ender sammen.

Spanske Dolores Redondo er født i 1969. Baztán-trilogien er hendes debut som forfatter. Trilogien har solgt mere end 600.000 eksemplarer i Spanien og er oversat til 32 sprog.

Trilogien udgøres af: Den usynlige vogter, De glemte børn og Offergaven. Alle tre bøger fås indbundne.

 

De indviede af Manfred Christiansen

Udgivelsesdato: 12/10-2017

Forlag: Egolibris

Journalisten Kristian og hans ven og kollega Esben arbejder med politisk stof i redaktionen på et formiddagsblad. Kristian er desillusioneret og overvejer at skifte branche. Esben derimod er fyr og flamme over en historie, han er ved at researche til en bog, og prøver at overbevise Kristian om, at det kan blivederes livs scoop. Efter et trafikuheld ender Esben i koma, og også Esbens kilde til historien bliver kørtned på åben gade. Kristian begynder derfor modvilligt at grave dybere. Langsomt afdækker han en historie med mange implikationer, og at Esbens uheld ikke varhelt tilfældigt.
Men hvem kan Kristian stole på …

 

Lodbrogsønnernes hævn af Lasse holm

Udgivelsesdato: 12/10-2017

Forlag: Politiken

Forlaget skriver: Foråret 866. En nordengelsk landsby bliver overfaldet af vikinger. På byens galgeplads står den dansk-saxiske dreng Wulf med løkken om halsen. Mens landsbyen brænder bag dem, tager angriberne ham med til deres ringborg og kalder ham Rolf.

Langsomt går det op for Rolf, at overfaldet på landsbyen ikke var tilfældigt: Den berømte viking Ragnar Lodbrogs fem sønner – Bjørn Jernside, Ivar Benløs, Sigurd Slangeøje, Ubbe Frillesøn og Halfdan Hvidsærk – er kommet til England for at hævne deres far, som er død af slangebid i den northumbriske kong Ællas varetægt.

Da brødrenes hævntogt udvikler  sig til en storstilet invasion, og Rolfs egne hemmeligheder gradvist bliver afsløret, starter et kapløb med tiden. Kan han nå at bevise kongens uskyld og forhindre den massakre, der truer i horisonten?

Lodbrogsønnernes hævn bygger på virkelige begivenheder og er første del af en trilogi om den tidlige vikingetid.

 

SKINDØD AF TESS GERRITSEN

Udgivelsesdato: 15/10-2017

Forlag: Jentas

Oversætter: Anne Mette Poulsen

Forlaget skriver: Rizzoli og Isles serien – bind 5

En uidentificeret kvinde lader til bare at være endnu et kadaver i lighuset, indtil retsmediciner Maura Isles ser liget åbne øjnene.
Den meget levende kvinde bliver kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler … En af dem er den meget gravide patient, Jane Rizzoli.
Mens de anspændte timer tikker afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI-agenten Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske morders identitet, men sagen stikker meget dybere end bare en almindelig gidseltagning.
Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse mysteriet. Og kun hun kan løse det, hvis hun altså overlever natten.

Måneskin  af Claus Hagstrøm

Udgivelsesdato: 16/10-2017

Forlag: DreamLitt

Forlaget skriver:

En forhutlet konsulent
En likvideret prostitueret
En gravid kriminalkommissær
En brutal morder med afvigende voyeuristiske tendenser

Liget af den forhutlede konsulent Kristian Wangs ungdomskærlighed bliver fundet i hans hjemby. Kvinden er blevet likvideret på klos hold. Kriminalkommissær Susan Hviid står på bar bund. Kristian Wang blander sig utidigt i opklaringen, og snart er han hvirvlet dybt ind i en bizar mordsag om voyeurisme, kvindemord, bandekriminalitet og menneskehandel. En sag, der trækker komplicerede tråde ind i opklaringen af Kristian Wangs forsvundne samlever, Elisa.

“Pistolen føles varm og tryg i hans højre hånd. Med sin venstre hånd knapper han sine bukser op, inden han læner sig en smule frem, så pistolens løb befinder sig lige ud for pigens råhvide pande. Han presser den prøvende ind i hendes hud og trækker den så i et flygtigt øjeblik nogle centimeter bort igen. Pistolløbet har efterladt en perfekt formet rød cirkel i hendes lige så perfekte hud. Den unge piges åndedræt er stødvist og stakåndet, og hendes øjne er vidt åbne. Pupillernes sorte angst har næsten fjernet deres ellers så smukke rødbrune kulør. Den stødende og angstfyldte vejrtrækning er den eneste lyd, der undslipper hendes blåfrosne læber. Hun skal dø nu, og hun ved det jo godt, tænker han eksalteret. Det guddommelige kræver sit offer.”

Måneskin er andet bind i serien om den forhutlede konsulent Kristian Wangs forsøg på at opklare bestialske mord med seksuelt afvigende motiver.

 

Besat af Nora Roberts

Udgivelsesdato: 23/10-2017

Forlag: Flamingo

Oversætter: Merete Rostrup Fleischer

Forlaget skriver: 12-årige Naomi Bowes’ liv ændres brat den nat, hun opdager sin fars uhyggelige hemmelighed.Mange år senere, nu voksen og en succesfuld fotograf med et nyt efternavn, flytter Naomi til den idylliske by Sunrise Cove. Hun ser frem til ensomheden og muligheden for at starte forfra et sted, hvor hun ikke er kendt som datter af en seriemorder.

Langsomt bliver byen hendes hjem og byens indbyggere hendes venner – selvom den vedholdende Xander Keaton gør det klart, at han gerne vil være mere end det.Men hendes fars forbrydelser er en besættelse, det er svært at ryste af sig. Og Naomis fortid haler for alvor ind på hende, da kvinder begynder at forsvinde i området. Hendes far sidder stadig i fængsel, så hvorfor er de blevet slået ihjel på præcis samme måde som hans ofre?

 

FINAL GIRLS AF RILEY SAGER

Udgivelsesdato: 25/10-2017

Forlag: Turbine

Oversætter: ikke oplyst på forlagets hjemmeside

Forlaget skriver: Hvad skal der til for at overleve et massemord? Dette spørgsmål er omdrejningspunkt i ny amerikansk thriller.
Quincy Carpenter prøver bare på at leve et helt normalt newyorkerliv med sin kæreste, Jeff, og sin bageblog, Quincy’s Sweets. Men det er svært, når fortiden bliver ved med at indhente hende. Som den eneste overlevende efter en blodig massakre i skovhytten Pine Cottage for ti år siden bærer Quincy nemlig rundt på en uafrystelig identitet som ’Final Girl’. En titel, medierne har tildelt hende, tillige med to andre kvinder, Lisa og Samantha, der hver især var eneste overlevende i lignende mordsager.
For Quincy, der bare gerne vil videre med sit liv, er det et ufrivilligt skæbnefællesskab, og de tre Final Girls har derfor heller aldrig mødt hinanden. Men da Lisa en dag bliver fundet død i sit hus, genoplives gamle traumer og spørgsmål i Quincy. Hvad var det egentlig, der skete dengang i Pine Cottage? Og hvorfor var hun den eneste, der overlevede? Et sort hul i Quincys hukommelse har i mange år skjult den fulde, grumme sandhed, men nu banker virkeligheden på døren.
Final girls tager os med ind i et pirrende, mørkt univers, hvor karakterernes individuelle motiver hele tiden sløres, så man med skrækblandet nysgerrighed bare må læse videre og videre.
Om forfatteren
Riley Sager er et pseudonym for en forfatter, som tidligere har udgivet bøger under andet navn. Riley er foruden forfatter også redaktør og grafisk designer og bor i Princeton, New Jersey.

 

HJEMMET af Mats Strandberg

Udgivelsesdato: 26/10-2017

Forlag: Modtryk

Oversætter: Allan Hilton Andersen

Velkommen til Hjemmet. En uhyggelig fortælling om kærlighed, venskab og den største frygt af alle: at miste kontrollen over sig selv.
Joel er modvilligt rejst tilbage til den lille by, han voksede op i. Han er nødt til at være forælder for sin mor, Monika, som nu skal flytte ind på demensplejehjemmet Fyrreskyggen. På hjemmet arbejder Joels barndomsveninde Nina. De har ikke talt med hinanden, siden Joel flyttede for tyve år siden, og deres smertefulde afsked plager stadig dem begge to.
Monika bliver hurtigt dårligere, da hun flytter ind på afdeling D. Hun får voldsomme anfald. Hun ser ting, der ikke er der. Og hun kender til hændelser, hun ikke burde kende til. Det er næsten, som om noget ukendt har taget bolig i hende. Sådan er det med mange af hjemmets beboere.
Langsomt går det op for Joel og Nina, at der er andet og mere end demens på spil. De er nu nødt til at danne fælles front for at redde Monika og sig selv.

 

I mit blod af Elisabeth Norebäck

Udgivelsesdato: 26/10-2017

Forlag: Politiken

Oversætter: Er ikke oplyst

Forlaget skriver: Hvad er din værste frygt – at miste dit barn eller at miste din forstand?

Stella er uopmærksom et kort øjeblik, og i præcis det øjeblik forsvinder hendes lille datter sporløst. Tilbage på stranden står den tomme barnevogn. En storstilet eftersøgning sættes i gang, men strømmen er stærk på dette sted, alt peger på, at den lille pige er druknet, og hun erklæres død.
Tyve år senere er Stella kommet videre med sit liv. Hun arbejder som psykoterapeut, er gift med Henrik og sammen har de en søn. Men da en ung kvinde en dag står i døren til hendes praksis, rammes hun af et voldsomt panikanfald. Hun er overbevist om, at kvinden er hendes døde datter.
Mødet med den unge kvinde tvinger Stella på en farlig rejse tilbage i sin fortid. For hvad er det, der gør hende så rædselsslagen, og hvorfor tror hun, at nogen vil slå hendes datter ihjel? Er hun sindssyg, eller skal hun stole på sit instinkt?

 

Den sorte enke af Anne B. Ragde

Udgivelsesdato: 26/10-2017

Forlag: Rosinante

Oversætter: Rolf Stavnem

Den norske succesforfatter kan også levere et gys – her en buket samlet i en oplagt gavebog.

 

FORRÆDEREN AF JONATHAN HOLT

Udgivelsesdato: 27/10-2017

Forlag: Klim

Oversætter: ikke oplyst på forlagets hjemmeside

Beskrivelse mangler i skrivende stund

 

 

Til jord skal du blive af Steen Lassen

Udgivelsesdato: 30/10-2017

Forlag: Skriveforlaget

Under et gravearbejde i Fjellerup gør mandskabet et uhyggeligt fund – et skelet dukker op af jorden. Hvordan er den døde havnet der – og er der en drabssag, som mangler et lig?
Kriminalinspektør Lena Nielsen fra Fjellerup bliver sat på opgaven sammen med sit hold af efterforskere. De finder snart ud af, hvem den dræbte er, men hvad er der sket for mange år siden, da vedkommende forsvandt?
Via hårdt efterforskningsarbejde, der fører efterforskerne gennem prostitution, narkohandel og mord, kommer den overraskende sandhed for dagen.
Til jord skal du blive er andet bind i Fjellerup-serien.

 

Helikopterkuppet af Jonas Bonnier

Udgivelsesdato: 31/10-2017

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild

Beskrivelse mangler i skrivende stund

 

To små piger af Lotte & Søren Hammer

Udgivelsesdato: 31/10-2017

Forlag: Gyldendal

En 11-årig pige forsvinder sporløst i en sjællandsk provinsby.Kort efter kaldes Konrad Simonsen tilbage på Politigården i København. Ledelsen ønsker ham som leder af Rigspolitichefens Efterforskningsafdeling, en nyoprettet afdeling, der skal håndtere uopklarede drabssager. Konrad Simonsen modsætter sig kraftigt; han nyder sin frihed som pensionist alt for meget til igen at lade sig indrullere i Politigårdens bureaukrati. Sagen om den forsvundne 11-årige viser sig dog hurtigt at trække tråde tilbage til en sag fra 1980’erne. En 13-årig pige forsvandt dengang sporløst, og som udsending for Rejseholdet blev det Konrad Simonsens første uopklarede sag. Pigen blev aldrig fundet.Konrad Simonsen samler sit team og tager tilbage til den lille provinsby. De to forsvundne piger er i familie, svaret på forbrydelserne må findes dér. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.