Kommende krimier – november

Her finder du en oversigt over nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af november måned (inkl. et par stykker fra oktober).

God læselyst.

 

Tampen brænder af Matthew arlidge

Udgivelsesdato: 24/10- 2018

Forlag: Jentas

Midt om natten lyser himlen over byen op af tre voldsomme ildebrande. Det er ikke bare et tragisk sammentræf. For kommissær Helen Grace varsler flammerne mødet med en ondskab uden fortilfælde. Seks brande inden for et døgn. To omkomne. Adskillige tilskadekomne. Det er, som om nogen ønsker at brænde byen ned til grunden …
Det står hurtigt klart, at det ikke drejer sig om en pyroman, der får et sygt kick ud af ilden, men noget langt mere uhyggeligt. Men hvordan blev ofrene udvalgt? Og hvem bliver den næste?Hele byen er i højeste alarmberedskab, og Helen og hendes folk må minutiøst gennemgå de udbrændte rester på jagt efter brandstifteren, hvis trang til ild lægger menneskers liv i aske.
Et enkelt fejltrin kan betyde afslutningen på Helens karriere – og på flere menneskeliv. Mens presset stiger, og flere bygninger står i brand, truer Helens egne dunkle drifter med at fortære hende…

 

Glashuset af Rebecca Fleet

Udgivelsesdato: 24/10-2018

Forlag: Jentas

Da Caroline og Francis får et tilbud om at bytte bolig, slår de til med det samme ved udsigten til en uges ferie væk hjemmefra. Efter et par hårde år er de stadig i fuld gang med at genfinde hinanden som par. Da de ankommer, viser det sig, at huset er halvtomt og upersonligt – det er svært at forestille sig, hvilket menneske der bor der.

Men så begynder Caroline langsomt at afdække visse livstegn – spor fra hendes liv. Blomsterne på badeværelset og musikken i anlægget virker måske nok uskyldige i hendes mands øjne, men for hende er de alt andet end det. Det lader til, at den person, de har byttet bolig med, er én, hun plejede at kende særdeles godt. Og nu er den person ovenikøbet i hendes eget hjem…

 

Kartellet af Don Winslow

Udgivelsesdato: 1/11-2018

Forlag: Harper Collins Nordic

Kartellet er en episk skildring af den blodige narkokrig mellem Mexico og USA – og de mænd og kvinder, som befinder sig midt i den. I centrum står Art Keller som er ansat i DEA (Drug Enforcement Administration) og som har været i krig mod narkotika i over tredive år. Han har ofret alt for at få Adán Barrera, lederen af verdens mægtigste narkokartel El Federación, sat bag tremmer. Når Barrera løslades, er han fast besluttet på at genopbygge det imperium, som Keller har revet ned. Men Keller vil ikke lade sin personlige fjende vinde. Besat af tanken om retfærdighed og hævn, begiver han sig ud i en hensynsløs kamp for at stoppe Berrera – for altid!

 

Blodvejen af Stuart MacBride

Udgivelsesdato: 2/11-2018

Forlag: Harper Collins Nordic

Logan McRae’s personlige historie er nok ikke fuldstændig uskyldig og ren. Men, som ansat i afdelingen for professionel standard, skal han sætte baren for sine politikollegaers arbejde. Da Kriminalkommissær Bell findes død i førersædet i en smadret bil, kommer det som et chok for alle, især fordi Bell døde for to år siden og de begravede ham – eller det troede de, de gjorde. En efterforskning tager sin begyndelsen og Logan graver i Bells fortid. Hvor har han været i al den tid? Hvorfor forsvandt han? Og hvad var så vigtigt, så han syntes at det var nødvendigt at vende tilbage fra de døde? Men jo mere han graver, jo flere knogler kommer der frem – og der er folk derude, som vil slå ihjel for at skeletterne skal forblive begravet. Hvis Logan ikke kan stoppe dem, så bliver Bell ikke den eneste, der dør …

 

Frygt grækeres gaver af Philip Kerr

Udgivelsesdato: 2/11-2018

Forlag: Modtryk

1957. Bernie Gunther, der nu kalder sig Christoph Ganz, lever et beskedent liv i München, hvor han arbejder som assistent i et lighus.
Ad snirklede omveje bliver han ansat som taksator i et tysk forsikringsselskab, og Bernie går til jobbet som en gammel sporhund, der lugter blod.
Han bliver bedt om at tage til Athen for at undersøge sin landsmand og tidligere kampdykker i Hitlers flåde, Siegfired Witzel. Han skib, Doris, er gået ned, og nu gør han usædvanligt store krav mod forsikringsselskabet. Men der er to ting, der spænder ben for, at det bliver et let job for Bernie i Athen: Witzels skib er stjålet fra græske jøder, der blev deporteret til Auschwitz under krigen. Og Witzel findes død skudt gennem begge øjne – en modus operandi, der åbner op for sluserne til uhyrligheder begået i 1943.

FRYGT GRÆKERES GAVER er 13. selvstændige bog om den på samme tid kyniske og samvittighedsfulde Bernie Gunther, hvis fortid konstant bliver ved at indhente ham. Bernie Gunther er lige så uforskammet, underholdende, kampklar og interessant som altid.

 

3 timer af Anders Roslund

Udgivelsesdato: 2/11-2018

Forlag: Modtryk

Det er tidlig morgen i Stockholm, da politikommissær Ewert Grens bliver kaldt til et lighus, der har et lig for meget. Liget er efterladt i et aflåst rum blandt døde kroppe.

Den tidligere civilagent Piet Hoffmann befinder dig på et nyt kontinent. Han har én sidste opgave foran sig, før han for altid kan lægge den kriminelle verden bag sig. Opgaven kræver, at han bevæger sig gennem ørkenen til et oprørt hav i en verden, hvor menneskeliv er uden værdi.
Hjemme i Sverige venter Hoffmanns kone, Zofia, og deres to drenge på, at Piet kommer hjem. Både Hoffmann og Grens har lovet dem, at familien aldrig mere vil være i fare.

 

Opgøret af Peter Lundberg

Udgivelsesdato: 2/11-2018
Forlag: Profil

Første bind i AGENDA serien stoppede med en cliffhanger. Nu udløses spændingen. OPGØRET, der er det andet bind i serien, er på gaden.

OPGØRET fortsætter, hvor vi slap AGENDA. Vi følger igen forfatteren og efterforskeren Thor Thomsen i den fortsatte jagt på bagmændene fra finanskoncernen T.T. Webb & Co.

Sagen får større og større betydning for Thor, og det bliver nærmest en besættelse for ham, at få svar på alle de løse ender, som sagen rummer. Han tager igen til Italien, i sin jagt efter et svar på de spørgsmål svæver rundt i uvisheden, og for at komme nærmere en forklaring på mysteriet omkring Christian Lunds forsvinden.

Under efterforskningen bliver Thor uventet ramt af en personlig tragedie, da nogle personer som står ham nær dør. Disse dødsfald kommer til at ændre hans liv.

En ulykke kommer sjældent alene, og Thor bliver igen udfordret på det personlige plan og hvirvles ind i nogle tråde fra fortiden, som han har svært ved at gøre sig fri af igen.

Vi kommer i OPGØRET med helt ind under huden på ham. Det gør vi i en handling, som også byder på en nådesløs kamp til stregen med mord og affærer. Dramaet spidser til, da nogle savnede personer fra fortiden uventet dukker op og kommer til at spille en væsentlig rolle for sagens videre forløb.

Sammen med den tidligere chef i drabsafdelingen Johansen og Thors gamle kollega Per Jensen genoptager de efterforskningen, da det forsvundne chartek dukker frem. Og et besøg i en forladt skovvilla sætter skub i opklaringen, da villaen gemmer på en dyster hemmelighed.

OPGØRET er endnu en pageturner af Peter Lundberg. Romanen holder et konstant spændingsniveau og er uforudsigelig.

Udover at OPGØRET er en spændingsroman, borer den sig også dybt ind i nogle vigtige eksistentielle spørgsmål om livet og døden.

OPGØRET handler om indre og ydre opgør.

 

Lazarus af Lars Kepler

Udgivelsesdato: 2/11-2018

Forlag: Gyldendal

Lazarus er ny bog af thrillerens mester Lars Kepler.

Lazarus er syvende bog i serien om kriminalkommissær Joona Linna.

En mand bliver fundet død i en lejlighed i Oslo. Da politier åbner fryseren i køkkenet, gør de et gruopvækkende fund. Ofret viser sig at være en hidtil ukendt gravskænder og trofæsamler.

Da en tysk kommissær nogle dage senere kontakter Joona Linna for at bede om hjælp til opklaringen af en mordsag på en campingplads uden for den tyske by Rostock, ser Joona et mønster. Joona indset snart, at det mønster, der viser sig er modbydeligt og umulig at ignorere.

Nogle ville kalde det et mirakel, at man genopstår fra de døde – andre vil kalde det et mareridt!

Lazarus er navnet på den mand, som Jesus i Bibelen vækker til live igen.

 

Djævlens døtre af Thomas Rathsack

Udgivelsesdato: 2/11-2018

Forlag: Politikens forlag

Djævlens døtre er fjerde bind i Thomas Rathsacks hæsblæsende thrillerserie om jægersoldaten Michael Plessner.

Fans af serien elsker det høje spændingsniveau, og anmelderne har rost Rathsack til skyerne for at kunne levere et stærkt og troværdigt plot og ramme en rå jargon, så man kan lugte dunsten af mandesved og tung testoron.

Michael Plessner har kæmpet mod islamiske krigere i Afghanistan, Pakistan og Somalia, og han har med base i Grønland været i clinch med internationale forbrydersyndikater.

I Djævlens døtre er han tilbage i København, hvor han hyres som livvagt af en ukrainsk forretningskvinde ved navn Yulia.

Hvad der burde være et rutinejob, udvikler sig i en uventet dramatisk retning, og Plessner og Yulia kommer i nærkontakt med den københavnske underverden.

Da han får kendskab til Yulias grumme fortid, bliver jobbet et personligt anliggende for Plessner. Han kan ikke lukke øjnene for de uhyrligheder, han får kendskab til, og snart jages han og Yulia af en østeuropæisk bande, der bortfører og sælger purunge piger.

Som jægersoldat og krigsveteran har Plessner om nogen oplevet krigens gru, men konfronteret med brutale og skruppelløse kriminelle kommer han nu ud i en ultimativ kamp for overlevelse.

 

Ghostwriter af Steffen Jacobsen

Udgivelsesdato: 9/11-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

På en parkeringsplads i Nordsjælland sidder direktøren for et af verdens førende medicinalfirmaer død i sin bil. Få kilometer derfra ligger den ghostwriter, som skulle skrive hans biografi, skudt gennem hovedet. Politikommissær Lene Jensen sættes på sagen, der involverer en forsvunden notesbog med sprængfarlig viden, som stærke kræfter i medicinalindustrien vil gøre alt for at holde skjult. Hurtigt viser sagen sig også at pege i retning af hendes mand, privatdetektiven Michael Sander, som ligeledes har en mørk hemmelighed i sit liv.

Ghostwriter er femte selvstændige bind i serien om Michael Sander og Lene Jensen, der begyndte med Trofæ.

 

Søsteren af Kjell Ola Dahl

Udgivelsesdato: 9/11-2018

Forlag: Modtryk

Frank Frølich har sagt sit job op i politiet og er begyndt som privatefterforsker.

På vej hjem fra en rutineopgave for et forsikringsselskab møder han den farverige Matilde og forelsker sig hovedkulds. Mødet bliver startskuddet til en række hændelser, hvor Frølich først bliver involveret i en personeftersøgning, der skal hjælpe en asylansøger (og Matilde), men som i virkeligheden dækker over noget andet og farligere.
Han bliver kastet direkte ud i en brandvarm storpolitisk affære om passagerfærgen Sea Breeze, der for år tilbage under mystiske omstændigheder gik i brand og krævede flere end 150 dødsofre. Og pludselig befinder Frølich sig ubehageligt centralt i politiets efterforskning af drabet på en forfatter, der skrev kontroversielt om både asylpolitik og Sea Breeze.
SØSTEREN er en krimi om desperate handlinger, og om hvordan magtinstanserne i et samfund kan have indvirkning på det enkelte menneskes skæbne.

 

Undladelsessynden af Berit Alberg

Udgivelsesdato: 9/11-2018
Forlag: Forfatterskabet

Sorgen breder sig som ondskabsfulde ringe i vandet i en fynsk landsby.

Bolette og Carstens liv forandres brat, da deres 3-årige datter omkommer i en trafikulykke. Sorgen rammer ægteparret hårdt og brutalt, mens de forsøger at tackle konsekvenserne af et liv uden datteren.

Politimakkerparret Michael Jensen og Charlotte Lund efterforsker trafikulykken, men snart følger flere dødsfald. Sagen viser sig at være mere kompliceret end først antaget.

Undladelsessynden er en psykologisk spændingsroman om de små hændelser med uoverskuelige følger.

 

Frygt fabrik fælde 1 af Steen Langstrup

Udgivelsesdato: 14/11-2018

Forlag: 2 feet entertainment

En gruppe urban explorers i selskab med en kunstfotograf besøger et gammelt fabriksområde i hjertet af København.

Fabrikken har været nedlagt i årtier. Den har tilsyneladende fået lov til at ligge uberørt hen bag den høje mur, der omkranser området. Der er ingen tegn på, at der har været andre mennesker på fabrikken i mange år. Intet affald, ingen graffiti, ingen knuste ruder.

Det er en lun sommerdag, den fredag, gruppen besøger stedet. Alligevel er der noget ved fabrikken, der giver flere i gruppen en kold fornemmelse indeni.

De er ikke alene på fabrikken.

 

Frygt fabrik fælde 2 af Steen langstrup

Udgivelsesdato: 14/11-2018

Forlag: 2 feet entertainment

En gruppe urban explorers i selskab med en kunstfotograf besøger et gammelt fabriksområde i hjertet af København.

Gruppen af urban explorers er fanget på fabrikken, mens noget i mørket jager dem. Fabrikken er en fælde, og de er gået lige i den.

Tilbage i 1920 tager direktør Theodor Wilchen-Harbroe en desperat beslutning, som hans søn og datter må tage ansvar for mange år senere. Alle familier har hemmeligheder, og fabrikanter dør unge. Men noget dør aldrig.

Denne nat rummer mareridt, ingen kunne forestille sig. Offerpladsen venter. Smerte og frygt giver kødet smag.

Der er ingen vej ud.

 

Den pris du betaler af Steen Lassen

Udgivelsesdato: 15/11-2018

Forlag: Books.By.Me

En ung pige bliver fundet død i en gammel tipvogn. Hun er blevet brutalt voldtaget og murdet, men hvem er hun og hvorfor skulle hun dø? Kriminalinspektør Lena Nielsen sættes på sagen, og under efterforskningen føres hun og hendes team gennem gamle beretninger, lokal sladder og flere forbrydelser.

Men hvad har det forskellige begivenheder til fælles? Efterforskerne følger flere spor, før de til sidst finder vejen til sandheden.

“Den pris du betaler” er tredje bind i Fjellerup-serien. Derudover er udkommet “Du skylder et liv” 2016 og “til jord skal du blive” 2017.

 

En højere retfærdighed af Hjorth og Rosenfeldt

Udgivelsesdato: 15/11-2018

Forlag: Hr. Ferdinand

Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har forliget sig med tanken om, at hans dage i marken er forbi. Hans tid går med at holde forelæsninger og skrive bøger. Den eneste fra teamet, han har sporadisk kontakt med, er Ursula. Datteren Vanja har han ikke hørt fra i månedsvis.

Vanja er heller ikke længere en del af rejseholdet; hun har taget et tilfældigt job som kriminalbetjent i Uppsala. Den seneste måned har hun arbejdet med opklaringen af en serie voldtægter, hvor gerningsmanden sniger sig ind på sine ofre bagfra, bedøver dem, trækker en sæk over ansigtet på dem og fuldbyrder forbrydelsen. Da et af ofrene findes omkommet, involveres rejseholdet, og snart også Sebastian Bergman.

Teamet er igen samlet og tvinges nu til at bilægge de personlige stridigheder for at afsløre den brutale voldtægtsforbryder, som fortsætter med at sprede frygt i Uppsala. Trådene samler sig langsomt, og noget tyder på, at ofrene ikke er tilfældigt udvalgt. Men hvad er sammenhængen? Og hvorfor står flere personer i vejen for opklaringen?

 

Al kødets gang af Ambrose Parry

Udgivelsesdato: 16/11-2018

Forlag: Modtryk

Edinburgh 1847. En delt by, en stinkende smeltedigel der på en gang er præget af vold og fattigdom, rigdom og lægevidenskabelige fremskridt.
I Edinburghs Old Town dør en række unge kvinder på samme smertefulde måde. I byens New Town begynder Will Raven, der er medicinstuderende, i sin læreplads hos den anerkendte professor i fødselshjælp James Young Simpson. Raven flytter ind i sin mentors hjem, der er samlingssted for kolleger og rammen om dristige medicinske eksperimenter, særligt inden for anæstesi. Det er her Will Raven møder Sarah Fisher – en noget atypisk tjenestepige, der ikke ligger under for nogen, og som suger til sig af den viden, hun møder i sin dagligdag. De to bryder sig ikke synderligt om hinanden, men de har begge deres grunde til at involvere sig i de mistænkelige dødsfald blandt kvinderne.

AL KØDETS GANG er første bog i serien om Will Raven og Sarah Fisher.

 

Iskolde øjeblikke af Viveca Sten

Udgivelsesdato: 16/11-2018

Forlag: People´s Press

Hvordan gik det til, da Nora og Thomas lærte hinanden at kende? Hvorfor arvede Nora egentlig den legendariske Brandske Villa, Sandhamns måske smukkeste hus? Hvilke hemmeligheder gemmer sig i havets dyb for en uskyldig sejler, og er det virkelig sikkert at fejre midsommer i skærgården?

Viveca Stens bestsellerserie af kriminalromaner har sat Sandhamn og den stockholmske skærgård på verdenskortet, og millioner af læsere følger Nora Linde og Thomas Andreassons eventyr både i bøgerne og gennem den populære tv-serie, der bygger på dem. Mens uhyggen stiger i bogens samling af minikrimier, lærer vi flere af indbyggerne i Sandhamn at kende, og Viveca Sten afslører nye sider af de hovedpersoner, der igennem en årrække har fængslet læsere i mere end tredive lande. Med det naturskønne Sandhamn som udgangspunkt viser Viveca Sten igen, at ingen kan vide sig sikker i skærgården.

 

ADÈLE BEDEAU FORSVINDER af Graeme Macrae Burnet

Udgivelsesdato: 16/11-2018

Forlag: Loxodonta

Manfred Baumann er en ensom mand. Socialt kejtet og altid utilpas bruger han sine aftner på at drikke og i smug iagttage Adèle Bedeau, den yppige servitrice på den triste Restaurant de la Cloche i den lidet bemærkelsesværdige by Saint-Louis i det sydlige Frankrig.

Men en dag forsvinder Adéle Bedeau.

Inspektør Gorski, en detektiv der stadig plages af et tyve år gammelt uopklaret mord, efterforsker pigens forsvinden, og Manfreds regelmæssige liv rystes da han tvinges til at konfrontere sin fortids mørke hemmeligheder.

 

Den tredje søster af Sara Blædel

Udgivelsesdato: 16/11-2018

Forlag: People´s Press

Den tredje søster er ny bog af Sara Blædel

Det brutale overfald på Artie har fået Søster til at komme med afsløringer, der vender op og ned på alt. Derfor lukker Ilka bedemandsforretningen og kører sydpå i håbet om omsider at finde sandheden om sin far.

Den tredje søster er tredje og sidste bog i trilogien om bedemandsdatteren Ilkas jagt på sandheden om den far, der forlod hende, da hun var syv år, og aldrig lod høre fra sig.

De to første bøger i serien er Bedemandens datter og Ilkas arv.

 

Puslespillet af Mona Henny

Udgivelsesdato: 19/11-2018

Forlag: Mellemgaard

Puslespillet er en krimi i to dele. I første del ’Kærlighed og tilgivelse’, møder vi advokat HC Banks og hans sekretær Kelly Fleming, som sammen er med til at opklare mordet på Ella Nissen. HC’s klient Ella Nissens mand, Thorkild Nissen, bliver hurtigt politiets mistænkte nummer et på grund af motiverne: penge, jalousi og troværdighed.
I anden del, ’Ubehagelige opringninger’, møder vi journalisten Lea Evelyn Brun, som ufrivilligt bliver en del af en massemorders plan for at få sin historie frem i offentligheden. I samarbejde med kriminalinspektør Frederiksen og kriminalbetjent Kelman arbejder de med få spor på højtryk for at identificere og arrestere gerningsmanden, før han når at fuldføre sine planer.

 

Mørket kalder af Michael katz krefeld

Udgivelsesdato: 23/11-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Mørket kalder er ny selvstændig krimi af Michael Katz Krefeld.

Efter et brutalt overfald på en ung pige ønsker politikommissær Cecilie Mars at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke længere slår til. Men snart får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser. Mørket kalder er en højspændt thriller om overgreb på kvinder, selvtægt og myndighedernes afmagt. En storbykrimi, der kommer ind i sjælens allermørkeste afkroge.

 

Mareridtet af Helge Milo

Udgivelsesdato: 29/11-2018

Forlag: Skriveforlaget

Da familien Jantzen får bortført deres otteårige datter, lyder kravet fra kidnapperne: ”Betal tre millioner kroner for at få hende tilbage, eller vi slår hende ihjel!”
Frantz Jantzen mangler umiddelbart ikke penge. Han har arvet en lille virksomhed efter sin far, som han har fået til at vokse. Han står ovenikøbet over for en udvidelse, der vil betyde flere medarbejdere, og udenlandske foretagender har budt på virksomheden. Tre millioner er dog stadig mange penge, men familien vil naturligvis betale, hvad det kræver for at få deres datter igen.
Det er politiet ikke sikre på, er den bedste løsning. De råder familien at se tiden an, og det lykkedes at etablere en telefonforbindelse til datterens skjulested, så hendes skrækslagne forældre kan trøste hende og sikre sig, hun er i live. Efter et par dage afbryder kidnapperne imidlertid forbindelsen, og det næste livstegn er et brev med en afskåret barnefinger og et ultimativt krav om at betale inden 24 timer. Som bevis for, at datteren stadig er i live, modtager familien også en video, hvor hun med et stort smil kommer løbende mod en underkrop, som hun henrykt omfavner …
Der tages forbehold for ændringer

2 thoughts on “Kommende krimier – november

  1. Kære Steen. Ja, vi fanger ikke alle titler:-) Tak for info. Din bog er netop blevet tilføjet indlægget. mvh Thomas/ Krimimessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.