Kommende krimier – november

Hermed en liste over nogle af de mange krimier, der udkommer i løbet af november.

 

ulykkenLinwood Barclay: Ulykken

Udgivelsesdato: 1/11-2016

Forlag: Jentas

En bilulykke gemmer på mere end én mørk hemmelighed i denne #1 bestseller af Linwood Barclay

Da entreprenøren Glen Garber ser sin virksomhed vakle efter boligkrisen, føler hans kone, Sheila, sig nødsaget til at uddanne sig ved hjælp af et aftenkursus, men da hun en aften aldrig kommer hjem, frygter Glen, at der kan være sket hende noget.

Med deres otteårige datter sovende tungt i hjemmet, får Glen bekræftet sin værste frygt: Sheila og to andre er omkommet i en forfærdelig trafikulykke. Sheila er ikke alene død, men det ser også ud til, at hun er skyld i ulykken – var hun virkelig spirituspåvirket? Med sorg og benægtelse på sinde undersøger Glen ulykkens omstændigheder selv. Hvis han bare kan overbevise sig selv om, at Sheila ikke er skyld i denne tragedie.

Trukket ind i en hvirvelstrøm af korruption og ulovlig aktivitet, forfulgt af gådefulde mordere, og konfronteret med trusler fra naboer, som han troede, han kendte, må Glen tage sine egne desperate metoder i brug og finde frygtelige nye sider af sig selv for at beskytte sin datter og finde sandheden.

 

paul-cleave-2016-slagtehuset-bog-med-haeftet-rygPaul Cleave: Slagtehuset

Udgivelsesdato: 1/11-2016

Forlag: Jentas

Theodore Tate har aldrig glemt sit første gerningssted – den 10-årige Jessica Cole findes død i “the Laughterhouse,” et gammelt og forladt slagteri med S’et malet over. Morderen blev fundet og arresteret. Retfærdigheden sejrede. Eller gjorde den?

Femten år senere er der en ny morder løs i Christchurch, som har en liste over folk som var involveret i Jessicas mordsag – Dr. Stanton, en mand med tre unge døtre, er desværre en af dem.

Hvis Tate skal være i stand til at hjælpe dem, må han finde forbindelsen mellem morderen, slagteriet, og byens pludseligt voksende antal af mord. Og han bliver nødt til at finde ud af det hurtigt, fordi da Stanton og hans døtre kidnappes, tvinges doktoren til at tage et umuligt valg: hvem af hans døtre må lade livet først?

 

 

ullbergGabriella Ullberg Westin: Håndlangeren

Udgivelsesdato: 1/11-2016

Forlag: HarperCollins Nordic

Dagen efter sin dimissionsfest bliver den attenårige Tindra Edvinsson fundet på Köpmansberget, stukket ihjel. Mordet minder om en sag fra tyve år tidligere, hvor en anden ung kvinde forsvandt sporløst fra sin dimissionsfest.

Johan Rokka får sagen på sit bord. Men den vækker smertefulde minder, den forsvundne kvinde, fra tyve år tidligere, var Rokkas kæreste Fanny. Rokka kan ikke undgå, at han sideløbende med opklaringen – begynder at grave i den gamle sag. Det varer ikke længe før han er i kontakt med hårdkogte kriminelle og pludselig står Rokka ansigt til ansigt med en person, som han helst vil glemme alt om. Men hvor langt skal han gå, for at kunne lægge sit tidligere liv bag sig?

Håndlangeren er den anden del i serien om Mordene i Hudiksvall.Kan læses uafhængigt af første bind.

 

synderen-coverTess Gerritsen: Synderen 

Forlag: Jentas

Rizzoli og Isles serien – bind 3.

ET GERNINGSSTED. ET UBESKRIVELIGT BLODBAD.

To nonner bliver brutalt overfaldet indenfor klosterets vægge. Der virker ikke til at være den mindste antydning af motiv. Men under en obduktion opdager den retsmedicinske patolog, Maura Isles, noget meget uventet.

Og da endnu et lemlæstet lig dukker op i forbindelse med sagen, drages Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli ind i en skrækindjagende efterforskning, der virker til at implicere alle omkring dem.

Men hvem kan egentlig frasige sig at have syndet?

 

Ann Cleeves: Tavse stemmertavse-stemmer_341215

Udgivelsesdato: 4/11-2016

Forlag: Hetland

En morder holder øje … et samfund venter …

Da vicepolitikommissær Vera Stanhope opdager et kvindelig i saunaen i det lokale fitnesscenter, overvejer hun et kort øjeblik, om hun for en gangs skyld er stødt på et dødsfald af naturlige årsager. Men en nærmere undersøgelse afslører mærker rundt om ofrets hals – døden er aldrig så ligetil.

Vera gør det, hun er bedst til, samler sit hold og sætter dem i gang med at udspørge personalet og alle med forbindelse til ofret, mens hun og kollegaen Joe Ashworth arbejder på at finde et motiv til mordet. Mens Joe kæmper med at forene familielivet med de krav, som jobbet stiller, nyder Vera i fulde drag at være tilbage i spidsen for en efterforskning. Døden har aldrig fået hende til at føle sig så levende.

Da de opdager, at afdøde arbejdede som socialrådgiver og har været involveret i en chokerende sag om et mindre barn, virker det oplagt, at der er en forbindelse imellem de to sager. Men tingene er aldrig helt, hvad de giver sig ud for …

Tavse stemmer er en del af Ann Cleeves’ kriminalserie om Vera Stanhope. Serien danner baggrund for DRs populære tv-serie VERA.

 

dybetMichael Katz Krefeld: Dybet

Udgivelsesdato: 4/11-2016

Forlag: Lindhardt og Ringhof

I “Dybet” får den erfarne privatdetektiv Ravn tildelt sin mest uhyggelige sag til dato, da en klient beder ham om at finde en gammel skolekammerat, som han ikke har haft kontakt med i 17 år. Der har været en række bestialske overfald i København, der har rystet hovedstaden i dens grundvold. Ravns klient har en mistanke om, at hans skolekammerat står bag, eftersom overfaldene minder om det, som han og kammeraten begik på en lille pige i 1993 – og som endte fatalt.

Af frygt for hævnangreb har de begge siden deres fængslinger været under vidnebeskyttelse. Da endnu en kvinde overfaldes, denne gang med dødelige konsekvenser, indleder Ravn for alvor jagten på den anonyme morder.

“Dybet” er den fjerde, selvstændige bog i den populære krimiserie om privatopdageren Ravn, der bord på en husbåd i Christianshavns kanal sammen med den engelske bulldog Møffe.

 

kemikeren_358738Stephenie Meyer: Kemikeren

Udgivelsesdato: 8/11-2016

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Kemikeren er en medrivende spændingsroman om en eksagent, der er på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag for at rense sit navn og redde sit liv. Hun arbejdede engang for den amerikanske regering, men det er der kun meget få mennesker, der ved. Hun er ekspert inden for sit område og er en af de mørkeste hemmeligheder i et agentur så hemmeligt, at det ikke engang har et navn. Og da de besluttede sig for, at hun var en belastning, kom de efter hende uden advarsel.

Nu bliver hun sjældent det samme sted eller bruger det samme navn i særlig lang tid af gangen. De har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden udgør en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre. Da hendes tidligere kollega tilbyder hende en vej ud, indser hun, at det er hendes eneste chance for at slippe af med den målskive, hun har på ryggen. Men det betyder, at hun skal udføre et sidste job for sin tidligere arbejdsgiver.

Det viser sig, at den nye information, hun tilegner sig, kun gør hendes egen situation mere farlig. Nødsaget til at stå ansigt til ansigt med truslen, forbereder hun sit livs hårdeste kamp, men pludselig falder hun for en mand, som komplicerer muligheden for, at hun vil overleve. I takt med hun ser sine muligheder gradvist forsvinde, må hun anvende sit unikke talent på måder, hun aldrig har drømt om.

 

den-tavse-dreng_327069Andrew Taylor: Den tavse dreng

Udgivelsesdato: 8/11-2016

Forlag: Klim

Paris 1702. Revolutionen udvikler blodigere og blodigere dag for dag. Alt er kaos.

Drengen Charles bliver vidne til det bestialske mord på sin mor og mister talens brug. Han flygter og ender i en fransk greve og en tysk læges varetægt. De tre ender i eksil i Sydengland – Charles som kidnappet og indespærret i et stort hus på landet.

Sagen interesserer det engelske udenrigsministerium, da Charles’ mor er englænder, og måske har mordet på hende tråde til efterretningsvæsnerne i de to lande. Edward Savill, som er vendt hjem fra Amerika, bliver sat til at finde hoved og hale i den spegede historie. Han er en dygtig embedsmand – og har været gift med moderen.

Anden bog i serien om Edward Savill.

 

hauervigErik Hauervig: Uden hæmninger

Udgivelsesdato: 8/11-2016

Forlag: Skriveforlaget

Bjørn Agger er søgt væk fra Station City på Vesterbro i vrede over sin nye chef. I stedet opererer han nu i den nyoprettede afdeling, Task Force One, mod organiseret kriminalitet, og her kommer Bjørn Agger og hans nye team ikke til at kede sig.

Kriminelle grupper uden hæmninger optrapper deres bestræbelser på at skaffe penge til udvidelse af deres domæner. Østeuropæisk prostitution i Sydhavnen, pengeautomater som sprænges i luften, et større millionkup mod en posttransport, og indvandrergrupper der afpresser folk. Der er nok at se til for Bjørn Aggers Task Force One, og da den italienske mafiagruppe, ’Ndrangheta fra Calabria, rykker mod Nordeuropa og indleder en række kriminelle aktiviteter i samarbejde med en dansk pengegrisk skibsreder, bliver sagerne ikke mindre indviklede.

Den danske reders skibe benyttes til dumping af kemikalier ved den somaliske kyst, mens mafiagruppen står for salg af kokain til cafeer, fusk med lønsedler og afpresning for at få givtige kontrakter til infrastrukturen i EU, og en gruppe somaliske pirater kaprer fejlagtigt skibet Klare Bork og tager gidsler. Det danske krigsskib Absalon må i aktion, men kan krigsskibet nå det? Og hvem får først fat i den kopi af aftalen mellem skibsrederen og mafiaen, som ligger gemt på et usb-stik i en bankboks – og hvordan?

 

rydahlThomas Rydahl: De savnede

Udgivelsesdato: 9/11-2016

Forlag: Politikens forlag

Bind to i trilogien om den nifingrede eremit Erhard Jørgensen

På ferieøen Fuerteventura brænder solen. Den tidligere taxachauffør Erhard Jørgensen satser alt, hvad han har for at komme ud af sin ensomme tilværelse. Han er nødt til at tage en opgave, ingen andre vil have. Verden banker på døren, og et filmhold lander for at finde en forsvunden dansker.

De savnede er en thriller om savn, magt og kærlighed. Og geder.

 

aheatAndrea Camilleri: Hedebølge i August

Udgivelsesdato: 11/11-2016

Forlag: Arvids

Kommissær Montalbanos kæreste Livia har givet ham besked på at leje et hus til hendes venner. Ud over at han opdager en ulovligt bygget etage, finder han også et lig. Fundet tørrer han behændigt af på udlejeren. Livia fortrækker, Montalbano døjer med varmen og med erkendelse af, at han har passeret de 50. Ikke mindst i nærheden af en ung, impulsiv kvinde, som bidrager til opklaringen.

 

 

hall2M.R.Hall: Planlagt død (Ligsynsdommeren)

Udgivelsesdato: 11/11-2016

Forlag: Loxodonta

En mand springer i døden fra en motorvejsbro. Da ligsynsdommeren, Jenny Cooper, undersøger det tilsyneladende selvmord, forventer hun ikke at det har forbindelse til den trettenårige Sophies død af en aggressiv meningitis. Men Jennys efterforskning viser at dødsfaldene trækker lange tråde over kontinenterne og tilbage i tiden. Hendes modstandere er kyniske magtmennesker og korrupte videnskabsfolk, og sagen kommer pludselig meget tæt på hende i et dramatisk kapløb med tiden.

M R Hall researcher sit materiale grundigt, og her bevæger han sig ind i genetisk videnskab og medicinindustriens mere lyssky aspekter.

 

ayfywtvtt9xghb9lpykkAnne Holt: Offline

Udgivelsesdato: 11/11-2016

Forlag: Gyldendal

I foråret 2014 bliver Oslo ramt af endnu et terrorangreb, da en bombe springer i hovedkontoret for Islamisk Samarbejdsråd i Norge, ISAN, og 23 mennesker bliver dræbt.

Mistanken rettes straks mod radikale jihadister og inden længe påtager organisationen Profetens Sande Ummah sig skylden for angrebet. Da endnu en bombe ryster den norske hovedstad to dage senere, vokser befolkningens frygt for og mistro til deres muslimske medborgere i en uhyggelig grad.

I “Offline”  sidder Hanne Wilhelmsen fjernt fra begivenhederne i sit selvvalgte eksil i Frogner. Sammen med kriminalbetjent Henrik Holme har hun fået til opgave at kigge nærmere på en gammel, uopklaret forsvindingssag fra 1996. Da Hannes gamle kollega Billy T. opsøger hende, dybt bekymret over at hans 22-årige søn tilsyneladende er ved at konvertere til Islam, begynder et dødsfarligt kapløb mod stærke kræfter for Hanne Wilhelmsen.

Terrormålet er skræmmende tydeligt: 200-års dagen for den norske grundlov.

“Offline” er den niende bog i Anne Holts serie om Hanne Wilhelmsen.

 

dennisDennis Jürgensen: Hviskende lig

Udgivelsesdato: 11/11-2016

Forlag: Tellerup

En kvæler, der går efter unge kvinder, er løs i København. Roland Triel og hans kollegaer fra Politigården bliver sat på sagen, men Triel må dele sin opmærksomhed mellem to sager, da et brandnyt gammelt lig dukker op. Man har nemlig fundet et velbevaret lig af en skolepige, der forsvandt 40 år tidligere, i en mose ved Vestvolden.


I sin fritid indleder Triel et samarbejde med journalisten Thor Brandt, og ad snørklede veje opdager de sammen en person fra Triels fortid, der måske er den samme som myrdede Triels kone og traumatiserede datteren Andrea.

Men døden venter altid lige rundt om hjørnet i “Hviskende lig” og pludselig befinder Triels nærmeste sig i yderste livsfare.

“Hviskende lig” er tredje bog i Dennis Jürgensens krimiserie om Roland Triel.

 

slaughterKarin Slaughter: En holdt kvinde

Udgivelsesdato: 11/11-2016

Forlag: HarperCollins Nordic

Da Will Trent træder indfor i det forladte pakhus, mærker han med det samme, at dette vil blive hans karrieres farligste opgave. På gulvet ligger liget af en tidligere politibetjent og et blodspor peger på endnu et offer. En kvinde er blevet fjernet fra gerningsstedet og er sporløst forsvundet. Den blodige sag er en udfordring, der kompliceres yderligere af lagerets ejermand: en lokal atlet, der har hyret verdens dyreste advokat efter en voldtægtsanklage.

For Will og GBIs nyeste retsmediciner, Sara Linton, udvikler sagen sig hurtigt til et mareridt. Da spor på gerningsstedet peger tilbage til Wills ret så plettede fortid, viser konsekvenserne sig at være ødelæggende for Will og alle omkring ham: hans kollegaer, hans familie, hans venner – og sågar for dem, han jager.

Med den psykologiske thriller “En holdt kvinde” viser krimigiganten Karin Slaughter endnu engang sin ufattelige evne til at væve en gruvækkende historie, der vil holde din opmærksomhed til langt ud på natten. “En holdt kvinde” er 10. bind i krimiserien om Will Trent og han kollegaer fra the Georgia Bureau of Investigation.

 

lohmanClaus Lohman: Genkald

Udgivelsesdato: 15/11-2016

Forlag: Forlaget Proportion

Selvstændig fortsættelse til bestsellerne, Genstart og Genspejl, hvis filmrettigheder er opkøbt af filmproducer.

Efter at have undsluppet ONE-gruppen, har den unge retsgenetiker, Sarah Bermann, og den jævnaldrende amish, David Stoltzfus, slået sig ned blandt kvækerne i den lille idylliske købstad, Chalfont, i Bucks County, Pennsylvania. Mens Sarah fungerer som egnslæge, ernærer David sig som bridgewalkinginstruktør, men hvad der på overfladen ligner harmoni, viser sig snart at være skrøbelig, eftersom det nyslåede forældrepar ikke kun må slås med fortidens rædsler, men også skal fordøje tabet af deres ene døde tvillingesøn. Under et museumsbesøg kommer Sarah i besiddelse af noget DNA, der kan stamme fra en af deres emigrerede forfædre.

For at få fastlagt om familiens mutation stammer fra Europa eller er opstået spontant blandt efterkommerne i Amerika, får Sarah hjælp til at få analyseret DNA´et, og her støder hun på det mystiske og låste dokument, Genkald. Da et tilsyneladende banalt rovmord kædes sammen med adskillige andre cancerdødsfald, eskalerer begivenhederne hurtigt, og før Sarah og David ved af det, befinder de sig igen midt i skudlinjen. Ansigt til ansigt med både fortidens dæmoner og deres egne indre. For at overleve, må den lille familie tage alle midler i brug, og bedst som alt håb synes ude, kommer der pludselig hjælp fra uventet kant. – Men hvad er Genkald, og hvad har dokumentet med de mange dødsfald at gøre?

Konspiratorisk og faktuel spændingsroman med stænk af krimi og science reality.

 

coben_stay-closeHarlan Coben: Bliv hos mig

Udgivelsesdato: 27/12-2016

Forlag: Gads Forlag

Engang levede Megan det vilde liv. Nu fører hun en stille tilværelse i forstæderne med mand og børn. End ikke hendes nærmeste kender til hendes fortid. Jack er politimand og besat af en uopklaret sag om en familiefar, der forsvandt sporløst for 17 år siden. Ray var engang en af de fotografer, man spåede en stor fremtid. Nu er han 40 år og lever af at optræde som paparazzo for rige, forkælede børn, som er besatte af tanken om at blive celebrities.

De lever alle i skyggen af fortiden.
Men da Ray en dag tager et afslørende billede, sætter det gang i en stribe hændelser, der får alle tre til at indlede et farefuldt opgør med fortidens hemmeligheder og løgne…

Endnu en gang har Coben leveret en pageturner om, hvad der lurer lige under den pæne overflade, og med Bliv hos mig cementerer han sin status som mesteren inden for domestic suspense.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.