Kommende krimier – marts

Marts er krimimåneden over dem alle.

Med både Krimimessen d. 12. og 13. marts og denne samling af kommende krimiudgivelser, har vi masser af spænding i vente.

 

Karin Slaughter: De smukkesteslaughter

Udgivelsesdato: 1/3-2016

Claires mand Paul bliver brutalt myrdet for øjnene af hende. I sin sorg og chok over hans død, gennemgår hun hans ting, og gør et makabert fund. Hun finder film med groteske scener af piger, som ætser sig ind på nethinden. Claire graver videre og opdager snart en forbindelse til sin egen fortid. De smukkeste er en psykologisk thriller som er så spændende at det gør fysisk ondt at holde pause. De smukkeste er et mesterværk: intelligent, velskrevet og helt enestående god.

 

Marit Reiersgaard: Pigen uden hjertereiersgaard

Udgivelsesdato 1/3-2016

En 14-årig pige findes myrdet, og en ældre dame omkommer, da hendes hus brænder ned. Politiefterforsker Verner Jacobsen er særlig berørt af begivenhederne, for midt i det hele skal han begrave sin kraftramte søn.

Den sneklædte forstadslandsby danner rammen om et drama, hvor farverige og nærværende karakterer opererer i et globalt medielandskab. Sladder og ondskab trives i bedste velgående i det lille samfund, men er det nok til at begrunde mord?

Det er op til Bitte Røed at holde sammen på trådene, hvor mysterier står i kø for at flettes sammen med private begivenheder, og det er en udfordring at holde hjertet på rette sted.

 

Eva Maria Fredensborg: Det hvide mørkefredensborg

Udgivelsesdato: 3/3-2016

Da evolutionsbiologen Emma van der Klein opdager, at den mand, hun har kaldt farfar hele sit liv, ikke er hendes biologiske ophav, vækkes hendes nysgerrighed: Måske er der alligevel en forklaring på hendes indadvendte sind og glødende interesse for naturvidenskabens verden.

Hun pakker en taske og kører til Sønderjylland for at møde den mand, der står for en fjerdedel af hendes arvemasse, men det viser sig hurtigt, at Harald Eskildsen ikke er den rare gamle mand, Emma har fantaseret om. Han er en driftig iværksætter med en lettere excentrisk livsstil, men han er også varetægtsfængslet for drab, og da han nægter at tale, begynder Emmas jagt på svar: Hvad er han for et menneske? Hvorfor forsvandt han ud af hendes fars liv? Og hvad skete der den nat for næsten halvtreds år siden, da hans bedste ven mistede livet?

Det hvide mørke er en fortælling om familiehemmeligheder, om hvordan tiden former vores liv og om en ung kvinde, der vælger at plante sit eget stamtræ.

 

Viveca Sten: I magtens skyggesten

Udgivelsesdato: 4/3-2016

Nora Linde er anklager hos Bagmandspolitet, men denne sommer holder hun velfortjent fri sammen med sin kæreste Jonas og deres lille datter Julie. Hendes idyl spoleres dog, da rigmanden og storkapitalisten, Carsten Larsson, flytter til øen. Hans ry er blakket og der hviskes i krogene om hans lyssky forretninger med russerne – og om at det hus er i færd med at bygge ud til vandet er alt for luksuriøst. Byggeriet er plaget af ulykker og mærkelige hændelser, men er det tilfældigt eller er det bevidst saboteret? I “I magtens skygge” sættes Thomas Andreasson til at undersøge Larsson og de katastrofer, der omringer ham og hans nybyggede hus.

“I magtens skygge” er den syvende krimi i Sandhamn-serien om kriminalinspektør Thomas Andreasson og hans ven, juristen Nora Linde.

 

M.R.Hall: Fly 189hall

Udgivelsesdato 4/3-2016

Da Fly 189 styrter ned i Bristolkanalen får ligsynsdommer Jenny Cooper en sag om en ensom sømand hvis båd åbenbart er blevet ramt af flyet. Han skyller op på bredden sammen med den 10-årige Amy Patterson, som var passager i flyet.

En større undersøgelse går i gang for at finde ud af årsagen til styrtet, og Jenny begynder at stille spørgsmål som myndighederne ikke så gerne vil have stillet. Hvordan kunne et så teknisk avanceret fly – angiveligt sikret mod menneskelige fejltagelser – svigte så fatalt? Hvorfor var Amy Patterson blevet ombooket til netop dette fly? Og hvad havde de mange magtfulde mennesker om bord til fælles?

Jenny er fristet til at overdrage sagen til det officielle ligsyn, men presset fra en sørgende mor får hende til at tage kampen op.

Fjerde, selvstændige bog i serien om ligsynsdommeren Jenny Cooper.

 

Ninni Schulman: Vores egen lille hemmelighedschulman

Udgivelsesdato 4/3-2016

En aften i april vender socialrådgiveren Anna-Karin Ehn ikke hjem fra arbejde. Ægtemanden melder hende savnet hos politiet med bange anelser. Han ved, at hun er blevet truet på arbejdet og frygter det værste. Dagen efter finder politiet hendes bil efterladt i vejkanten få kilometer uden for Hagfors. Bilen rummer blodspor, og det bestyrker de lokale politibetjente Petra Wilander og Christer Berglunds mistanke om, at Anna-Karin har været udsat for en forbrydelse. Journalisten Magdalena Hansson er også på sporet. Anna-Karin har tilsyneladende levet et almindeligt udramatisk liv med mand og barn, men da hun ser nærmere efter og kradser lidt i den pæne facade, viser det sig, at kvinden gemte på flere hemmeligheder. Kan de være årsagen til hendes forsvinden?

 

Jakob Melander: Det bedste til mig og mine vennermelander

Udgivelsesdato 4/3-2016

Et maltrakteret lig findes dinglende fra Tivolis ballongynge en nat fem dage før jul – det viser sig at være Tivolis personalechef, som var forhadt blandt sine kolleger. Politiassistent Lars Winkler må navigere rundt i en dunkel labyrint af modstridende interesser og fortrængt fortid. Drabet i den mennesketomme eventyrhave forgrener sig tilbage til 1970‘erne og en makaber drabssag på Christiania i 2007. Kort tid efter ryster endnu et drab Tivoli. Hustruen til en af de mistænkte udsættes i mellemtiden for drabsforsøg. Imens hun lægges i kunstigt koma, er hendes familie ved at falde fra hinanden. Men ingen, hverken voksne eller børn, ønsker at tale med Lars. For en dyster hemmelighed ruger over familien. Det bedste til mig og mine venner er fjerde bind i den anmelderroste serie om politiassistent Lars Winkler.

 

Jørn Lier Horst: Blindgydehorst

Udgivelsesdato: 10/3-2016

En forsvindingssag står i stampe, og William Wisting er under stort pres …

Sammen med sin et-årige datter flytter alenemoderen Sofie Lund ind i et hus hun har arvet efter sin morfar. Morfaderen var en meget vanskelig og tilmed berygtet mand, og Sofie har hyret hjælp til at rengøre huset, og tømme det for alle hans efterladenskaber. Det eneste der står tilbage er et låst pengeskab, boltet til gulvet i kælderen.

Men der ligger noget i pengeskabet. Noget, der vil overraske ikke bare Sofie Lund, men alle på politigården i Larvik. Et fund, som vil sætte fart i en sag, der har plaget efterforskningsleder William Wisting længe, og som har gjort ham til målskive for stor kritik både internt på politigården og i medierne. Nu øjner Wisting en åbning i sagen. Men i så fald må han gå på tværs af alle loyalitetsbånd, og undergrave tilliden til det system han selv er en del af.

 

Pierre Lemaitre: BrudekjolenLemaitre

Udgivelsesdato: 10/3-2016

“Brudekjolen” er en nervepirrende psykologisk krimi af bestsellerforfatter Pierre Lemaitre.

Sophie tror, hun er ved at blive sindssyg. Hun har blackouts, er forvirret og glemsom. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden har hun ingen anelse om, at hun er offer for en djævelsk plan.

Sophie Auverney var engang gift og lykkelig og havde en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en velhavende familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død i sin seng. Kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men hun ved, at hun nu er hovedmistænkt for drab. Hun planlægger sin flugt, hun vil ændre sit navn, sit liv, finde en ny mand, men hun kan ikke løbe fra hverken sin fortid eller skæbne. Nogen er hele tiden et skridt foran.

Pierre Lemaitre formår med “Brudekjolen” endnu engang at overraske læseren. Fuld af uhygge, twists og uforudsigelighed.

“Brudekjolen” er ikke en del af en serie og kan læses uafhængigt af Lemaitres andre krimier.

 

Gabriella Ullberg Westin: ENSOMmerfuglWestin

Udgivelsesdato: 10/3-2016

En spændende og velskrevet krimi, med elementer af erotik, hævn og ensomhed.Henna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet skudt i sit hjem med parrets to små børn som de eneste vidner. Familien er netop vendt tilbage til Sverige efter mange år i Italien. Den netop hjemvendte politimand Johan Rokka får sagen på sit bord. De eneste spor der er værd at følge op på, er en læderrem, som offeret havde om halsen, og et ukendt telefonnummer på hendes mobiltelefon. I et forsøg på at finde ud af mere om offerets liv tager Rokka til Italien. Jo mere han graver i forbrydelsen, des mere sikker er han på, at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning, og at han i virkeligheden ikke rigtigt kendte sin kone. Mens Rokka efterforsker mordet, bliver han trukket ind i en erotisk affære med datteren af en barndomsven og da der sker endnu et mord, ved Rokka, at hans job og fortid vil blive flettet ubønhørligt sammen.

 

Jonathan Freedland: Den tredje kvindefreedland

Udgivelsesdato: 10/3-2016

Bestsellerforfatteren Jonathan Freedland er tilbage med en ny politisk, hæsblæsende og velskrevet thriller om livet i magtens korridorer.

 

 

 

Christoffer Carlsson: Den usynlige mand fra Salemcarlsson

Udgivelsesdato: 11/3-2016

Kåret som årets bedste kriminalroman i Sverige

”Sin unge alder til trods har Carlsson bedrevet en page turner, som både er velskrevet og begavet. Den har lidt af Stieg Larsson, Jens Lapidus og Jo Nesbö, men mest af alt Carlsson selv, og næste gang har han sikret sig i hvert fald denne læser.” Leif GW Persson

Sommeren går på hæld. Den unge politibetjent Leo Juncker er suspenderet fra sit job på grund af en hændelse på arbejdet nogle måneder tidligere. I stueetagen i hans beboelsesejendom ligger et kvindehjem, og en nat vækker sirenerne Leo Juncker tre etager længere oppe. En ung kvinde er blevet myrdet. Inden politiet får Leo Juncker af vejen, er han sikker på to ting: at mordet er udført med professionel præcision, og at det smykke, kvinden knuger i sin hånd, tilhører en anden.   Sagen om den unge kvinde bliver en rejse tilbage i tiden, til dengang Leo Juncker voksede op i en svensk forstad, Salem, og noget han aldrig glemmer.

 

Louis Klostergaard: Marionetdukkenbook_standing_blue_T

Udgivelsesdato: 11/3-2016

Marionetdukken er den selvstændige fortsættelse til Louis Klostergaards første krimi, Kvinden i det røde mudder. Vi møder igen Pieter Martins fra Hillbrow, Johannesburg, der var sort politibetjent under Sydafrikas apartheidstyre, men som nu har nedsat sig som privatdetektiv.

Pieter Martins får en opgave for en alfons, der har mistet en af sine ’piger’. Tilsyneladende er den unge pige mere end blot en indtægtskilde for alfonsen; han er forelsket i hende. Eftersøgningen fører Martins til Mozambique. Her støder han på menneskehandel med unge piger under borgerkrigen i 1970’erne og den voldelige Renamo-milits. Det bliver også til gensyn med hans gamle ærkefjende, Franz van der Merwe, en korrupt strømer fra apartheidtiden i Sydafrika, som i Kvinden i det røde mudder viste sig at være stærkt involveret unge pigers bortførelse fra deres hjem i Soweto.

Undervejs i opklaringsarbejdet støder detektiven sammen med både den sydafrikanske og mozambiquiske underverden, og han får hjælp af en af de bortførte pige, Xiluva, som han befrier fra prostitution. Sammen tager de sagen i egen hånd, men ikke alt viser sig at være, som Pieter Martins først troede. Nogen trækker i trådene …

 

Henrik Brun: Den polske lykkejæger
Brun

Udgivelsesdato: 11/3-2016

Europa koger af intern strid om flygtninge, østarbejdere og økonomisk krise. Under en protestaktion mod polsk arbejdskraft falder den danskefagforeningsboss Henning Thisted død om efter en voldelig konfrontation med Karol Lijewski, en succesrig polsk forretningsmand.Tragedien forværrer debatklimaet, som kun bliver yderligere forpestet, da det lykkes Lijewski at stikke af og gå under jorden som en jaget mand, efterlyst af Europol.

Den danske journalist Ketil Brandt bliver sat på sagen, der hurtigt tager endrejning, da politiet frikender polakken for skyld i dødsfaldet. Alligevel fortsætterLijewski til alles undren sin flugt, og Ketil følger i forretningsmandens fodsporgennem Sverige og Tyskland til Polen. Her vikles Ketil ind i et farligt spil mellemdriftige erhvervsfolk, radikale nationalister, politi, efterretningstjeneste og flereaf regeringens ministre. For bag Lijewskis flugt ligger en sandhed, som ikke alleønsker frem i lyset.

”Den polske lykkejæger” er Henrik Bruns femte selvstændige krimi med dendanske journalist Ketil Brandt som hovedperson. De øvrige bøger hedder Dendanske lokkedue, Den norske lakaj, Den svenske løgner og Den finske patriot.

 

Lars Kepler: PlaygroundKepler

Udgivelsesdato: 11/3-2016

Hvor langt vil du gå for at redde dit barn?

Under en mission i Kosovo falder Jasmin Pascal-Andersons kommandoenhed i et baghold. Hun såres så hårdt af skud, at hendes hjerte holder op med at slå i næsten to minutter. Da hun kommer til bevidsthed, ved hun, hvad der venter efter døden: Hun har en klar erindring om en voldshærget kinesisk havneby, et sted, der er langt farligere end noget andet, hun har oplevet. Men ingen tror på hende.

Fem år senere er hun blevet alene med sin søn, Dante. Han involveres i en voldsom ulykke og kvæstes så hårdt, at lægerne må standse hans hjerte for at kunne operere ham. Jasmin ved, at drengen umuligt kan kæmpe sig tilbage blandt de levende fra det sted, der stadig hærger hendes tanker. Især ikke, hvis han havner på legepladsen – det sted, de kalder Playground. Hun må følge efter ham.

Playground er en psykologisk thriller om, hvor langt man er villig til at gå for at redde sit barn.

En fritstående roman, der viser en ny side af Lars Kepler

 

Samuel Bjørk: Ugler dræber kun om nattenbjoerk

Udgivelsesdato 11/3-2016

Forfatteren til Der hænger en engel alene i skoven er tilbage med en ny topspændende krimi med efterforskerne Holger Munch og Mia Krüger i hovedrollerne.En teenagepige, der er forsvundet fra et hjem for unge med problemer, findes myrdet. Tilsyneladende er der tale om et ritualistisk mord, og Holger Munch og Mia Krüger sættes på sagen. Mia kæmper dog stadig med selvmordstanker og et overforbrug af piller og alkohol, og efterforskningen af den grusomme sag gør hende absolut ikke mere stabil. Efterforskningsholdet er på fuldkommen bar bund, indtil en mystisk computerhacker pludselig henvender sig og viser dem en ubehagelig film, der giver dem nye oplysninger i sagen.

 

Inger Gammelgaard Madsen: BlodregnGammelgaard

Udgivelsesdato 12/3-2016

Et spøgelsesskib ude af kontrol i Middelhavet styrer i stormen direkte mod den lille badeby Palizzi Marina i Syditalien.

En ung kvinde rejser til en flygtningelejr i Nordafrika, hvor hun skal arbejde for Læger uden Grænser. Hendes egentlige mål med rejsen er at finde sin donorfar, som hun har sporet dertil. Men hvem er han i virkeligheden?

Rolando Benito efterforsker hos DUP en sag om en betjent, som mistænkes for at have stjålet fra den voldelige bande Black Swan under en ransagning. Betjentens seksårige søn kidnappes, og Benito bliver på grund af sin kones arbejde som frivillig i Dansk Flygtningehjælp viklet ind i sagen. En anden sag hos Østjyllands Politi får også hans opmærksomhed, da en drabsmand fra en af hans gamle, uopklarede sager tilsyneladende er vendt tilbage, en sag som Anne Larsen, journalist hos TV2 Østjylland, også er dybt involveret i.

Det hele kulminerer med den uhyggelige katastrofe, der venter lige om hjørnet, og som kommer til at ramme dem alle.

 

Peter Swanson: De der fortjener at døswanson

Udgivelsesdato: 12/3-2016

Under en flyrejse fra London til Boston møder Ted Severson ved et rent tilfælde den gådefulde Lily Kintner. Efter et par dry martinier beslutter de to sig for at lege en leg, hvor man skiftes til at afsløre de mest personlige detaljer om sig selv. Ted lægger ud med at fortælle om sin kone, Miranda – om hvordan hans ægteskab efterhånden har udviklet sig til en farce, og om hvordan han for blot en uge siden har taget hende på fersk gerning sammen med en anden… Det, der begynder som en godmodig leg mellem Ted og Lily, tager helt ny form, da Ted i et forsøg på at være sjov siger, at han er villig til at slå sin kone ihjel for, hvad hun har gjort. Men Lily overrumpler ham og røber, at hun gerne vil hjælpe. Når alt kommer til alt – vi skal alle dø en dag – hvad betyder det, at nogle få halvdårlige æbler bliver plukket, før de er modne?

Hjemme i Boston fortsætter de to med at mødes, og Lily indvier Ted i sine mørke sider, der går helt tilbage til hendes barndom. Ted labber det hele i sig, forelsker sig i Lily, og sammen lægger de de sidste brikker i deres morderiske puslespil. Men kærlighed gør blind. Bedst som de skal til at gennemføre deres forehavende, overser de et par skæbnesvangre huller i planen. De bliver viklet ind i en dødsensfarlig udgave af kattens leg med musen, reglerne er sat ud af kraft, og der er drabelige tab på begge sider.

 

Nina Vad Holtum: KonservatorenKonservatoren-forside2

Udgivelsesdato: 12/3-2016

Konservator Lærke Lind har succes med sit arbejde både hjemme og i udlandet efter hendes opdagelse af en sjælden russisk ikon. Hun har sværere ved at få sit personlige liv til at fungere. Hun plages stadig af sine indre dæmoner, efter at hun for lidt mere end to år siden slog sin utro mand ihjel og slap godt fra det. Lærke er blevet kæreste med sin gamle studiekammerat Mik og skal vænne sig til, at det mangeårige venskab nu er afløst af et kærlighedsforhold. Da Mik af en kvindelig kollega bliver inviteret til Athen for at identificere en gammel græsk ikon, bliver Lærke usikker på, om der er mere end arbejde mellem de to. Samtidig bryder hendes uforløste følelser og angst for, at mordet bliver opdaget, ud igen, da hendes mands kæreste Camilla dukker op og begynder at forfølge og true Lærke og hendes familie.

 

Brian S. Andersen: Ravkammeretandersen

Udgivelsesdato: 14/3-2016

Den Pulitzer-vindende journalist John Newman har modtaget et brev fra en professor, som leder ham på sporet af skatten Ravkammeret, der har været forsvundet siden Anden Verdenskrig. Professoren findes imidlertid myrdet, og John Newman får snart på fornemmelsen, at dette er historien om mere end bare en forsvundet naziskat. Hans søgen efter sandheden bringer ham til både Tyskland, Cypern og Israel, hvor han blandt andet samler spor hos en tidligere tysk ubådskaptajn, en lokal tosse og en journalists moster. Han bliver jagtet af både nazister og jøder, som ikke skyr nogen midler for at beskytte deres hemmeligheder. Men hvad er det for et mysterium, Newman er blevet involveret i, og slipper han nogensinde ud af det igen?    

 

Bent Hein: Drengen PetruHein

Udgivelsesdato: 14/3-2016

Et barn på omkring fire år bliver fundet en tidlig morgen, gravet ned i sandet på stranden ved Nyborg. Retsmediciner Leif Brydesen fortæller Ib Møller, der er leder af Nyborg lokalpoliti, at den lille pige er blevet seksuelt misbrugt. Hun har klare slaviske træk, der indikerer, at hun ikke er dansk, men muligvis fra Bulgarien eller Rumænien. Ib Møller ved naturligvis ikke, om det er et enkeltstående tilfælde, hvor der kun er en enkelt person involveret, eller om flere pædofile står bag, og om sagen rækker ud over landets grænser. Derfor tilkalder han Peter Eriksens team, der efter hans overbevisning har bedre forudsætninger for at opklare en sag af denne type. Det skal senere vise sig, at sagen drejer sig om mere end pædofili. Og Peter Eriksens team får stor hjælp fra både drengen Petru og journalist Jan Bondesen.    

 

Hans Møller Kristensen: Det slipper dig aldrigmøller

Udgivelsesdato: 14/3-2016

Jørgensen er nyudnævnt kriminalassistent. Hans første opgave bliver at opspore en undvegen fange, der er dømt for barnemord. Det lykkes Jørgensen at finde den undvegne fange, men han kommer i tvivl. Er han virkelig barnemorder, eller er en uskyldig blevet dømt? Politiet vil ikke afsætte flere ressourcer til sagen, og desuden er sagen afgjort, idet fangen har tilstået. Der er hele tiden nye opgaver, der skal løses, som fører Jørgensen til Fanø, Dalarne og USA, hvor han kommer i farlige situationer og får succes. Men han kan ikke glemme sin første sag, der hele tiden lurer i baghovedet, mens årene går. Var det den rigtige morder, der blev dømt? Eller er en barnemorder stadig på fri fod?   

 

Poul Riber Schacksen: Hvem gjorde det?schacksen

Udgivelsesdato: 14/3-2016

Ægteparret Henrik og Lotte bor og arbejder i en lille provinsby et sted i Danmark. Livet går sin stilfærdige og vante gang, de passer deres job, nyder gåturene med deres hund og hygger sig med at købe ind og lave mad sammen. Men alt er under forandring. Den ellers så fredelige by har fået vokseværk, og der bygges nye huse, sommerhuse, butikker og institutioner. Desuden forbereder byens beboere sig på at modtage et større antal asylansøgere i det nyindrettede asylcenter.

En dag finder ægteparret liget af en død kvinde. Det bliver indledningen til en lang række dramatiske begivenheder, der indbefatter mord, indbrud og røverier. Er der en forbindelse mellem de voldsomme begivenheder – og er det mon muligt at finde ud af, hvem der gjorde det – og ikke mindst hvorfor?

 

David Sparrevohn Mørck: Forbrydelse i Jellingsparrevohn

Udgivelsesdato: 14/3-2016

Der er gået et år siden begivenhederne i Det uvelkomne bevis, og sygeplejersken Annette bliver uforvarende trukket ind i endnu et drama med tråde tilbage til to mennesker fra sin fortid. Den ene skylder hun sit liv, den anden er en jaget mand, mistænkt for mord.

Med splittet loyalitet påtager hun sig at hjælpe dem begge ved at assistere opklaringsarbejdet i sagen om Yusef Labib, en formodet terrorist, der er blevet fundet død og skamferet midt i vikingefæstningen Trelleborg. Den mistænkte gerningsmand er besat af vikingetiden, men hvilken rolle spiller fundstedet og den mystiske runetekst?

Snart er det umuligt for Annette at skelne mellem ven og fjende, og hun må overveje, hvorvidt Labibs død er problemet eller løsningen. Og i givet fald for hvem.

Forbrydelsen i Jelling er som forgængeren ikke kun en krimi i traditionel forstand, men også et samtidsbillede af ensomhed og desperation. Hvor langt er vi parate til at gå for at leve … eller dø?

 

Jes Vestergaard: Mord for kunstnereVestergaard

Udgivelsesdato: 14/3-2016

Til en julefrokost hos sine forældre indvilliger den universitetsstuderende Jens i at hjælpe sin far med at opklare den 20 år gamle sag Lagkagemordet, som fandt sted i kunstnermiljøet omkring kendte navne som Asger Jorn, Richard Mortensen osv.

De gamle sagsakter åbnes og gennemgås på ny, hvilket fører til en rejse ind i en verden af galskab og genialitet, erotisk frisættelse, splid og misundelse og spørgsmålet om kunstens rolle i et samfund, der er under forandring.

På trods af generationskonflikten mellem far og søn viser det sig, at den garvede politimands på mange måder konservative verdenssyn og metoder og Jens’ analytiske og akademiske verden ikke ligger så langt fra hinanden, som man umiddelbart kunne tro.

 

Morten Buschmann: UdstikkerBuschmann

Udgivelsesdato: 14/3-2016

År 2014. En mand findes halshugget i Hornbæk Plantage, og politiet står uden konkrete spor. Drabet minder om afstraffelsesmetoder i Mellemøsten, men der er ingen hjælp at hente hos efterretningstjenesterne. PET har travlt med at afværge nye terrorangreb i København, og FE forbereder Flyvevåbnets missioner i Irak og koncentrerer sig om Islamisk Stat. Og politiet har mandskabsproblemer; overarbejdstimerne hober sig op.

Samtidig er arbejdsløse Annesofie Gundelach i økonomiske vanskeligheder og skal bestå komplicerede tests for at blive indhenter. Hendes døtre må klare sig selv og har tilsyneladende rodet sig ud i noget snavs.

Eftersøgte Lukas Fisker meldes dræbt i det borgerkrigsramte Syrien – manden, som har myrdet seks junkier i Danmark og et ukendt antal nazistiske krigsforbrydere i Europa. Nyheden om snigskyttens død bringer indgroede hemmeligheder op til overfladen, og alt kommer i spil, da Annesofie og eksdrabschef John Milner atter hvirvles ind i nye og gamle mord.

 

James Forrester: Det sidste sakramentebook_standing_blue_T

Udgivelsesdato: 15/3-2016

Mord, intriger og loyalitet – samt det skrevne ords magt i 1500 tallets England.

 

 

 

Clare Mackintosh: Jeg lader dig gåmackintosh

Udgivelsesdato: 15/3-2016

En tragisk ulykke. Det hele skete så hurtigt. Hun kunne ikke have forhindret det. Kunne hun?

På et sekund er Jenna Grays verden blevet til et mareridt. Hendes eneste håb for at komme videre
er at efterlade alt hun kender, og starte på en frisk. Desperat efter at flygte flytter Jenna til en isoleret hytte på den walisiske kyst, men hun hjemsøges af frygt, sorg og minder om en forfærdelig aften i november, som ændrede hendes liv for evigt.
Langsomt begynder Jenna at skimte muligheden for lykke i fremtiden. Men hendes fortid er ved at indhente hende, og konsekvenserne vil være ødelæggende…

 

Catrine Tollström: EksperimentetTollström

Udgivelsesdato: 21/3-2016

Det er den største svenske satsning inden for reality-tv nogensinde. En række ekstreme personligheder ankommer til den isolerede paradisø Palawu, og Åse Nordenskiöld skal styre produktionen. Men da kontakten til fastlandet afbrydes på uforklarlig vis, bliver det psykologiske spil imellem deltagerne mere tydeligt. Et skræmmende hændelsesforløb tager sin begyndelse. Sandheden går snart op for alle på øen at i dette dødelige spil, kan man ikke stole på andre end sig selv.Catrine Tollström blev født i 1968 og bor uden for Västerås. Hun har en uddannelse inden for adfærdspsykologi, hvilket har været en stor hjælp, da hun ud tænkte det psykologiske spil, som skildres i bogen. Eksperimentet er hendes første bog.

 

Jonathan Holt: Bortførelsenholt

Udgivelsesdato: 31/3-2016

Andet bind i Carnivia-trilogien, Holts internationale bestseller Bortførelsen er en hæsblæsende thriller, der bygger på dokumenteret viden om den alliance mellem CIA, Vatikanet og den italienske efterkrigsregering, som skulle forhindre venstrefløjen i at komme til magten i Italien.

Under karnevallet i Venedig bliver en amerikansk majors teenagedatter bortført af en gruppe maskerede mænd, som derefter lægger chokerende videoer ud på Carnivia, den simulerede udgave af Venedig, hvor folk kan mødes og udveksle, uden at det kan spores. På videoerne bliver den bortførte pige tortureret ved hjælp af dokumenterede CIA-metoder som en protest mod tilstedeværelsen af amerikanske militærbaser i Italien.

I efterforskningen af sagen genforenes de tre hovedpersoner, som vi mødte i Uhyrligheden, trilogiens første bind: Kaptajn Kat Tapo fra det italienske carabinierikorps, sekondløjtnant Holly Boland fra det amerikanske militær og Daniel Barbo, den geniale skaber af Canivia. Under opklaringsarbejdet begynder de at se konturerne af en sammensværgelse med ekstremt magtfulde aktører, og de får nys om hemmeligheder, som det er dødsensfarligt at kende.

 

Vi tager forbehold for ændring af udgivelsesdato mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.