Kommende krimier – marts 2018

Her kan du få et overblik over nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af marts måned.

KORTSAMLEREN AF COLIN HARRISON

Udkommer 02.03.2018

Forlag: People’sPress

Paul Reeves har succes som immigrationsadvokat, men det er ikke det, der fylder i hans liv. Det gør derimod hans passion for gamle kort over New York, og han har en af verdens fineste private samlinger.

En dag er han, ledsaget af sin nabo, den smukke Jennifer Mehraz, til auktion hos Christie’s for at købe et sjældent kort, da en ung mand i camouflageuniform dukker op. Jennifer går øjeblikkelig hen til ham, og sammen forsvinder de ud ad døren, men i det samme skal der bydes på det kort, Paul er interesseret i, så han har ikke mulighed for at finde ud af, hvem den unge mand er. Det afsløres til gengæld den næste aften, da den unge mand dukker op – stinkende beruset – til et velgørenhedsarrangement, hvor både Paul og Jennifer er til stede. Hun overtaler Paul til at få ham væk og skjule ham – en gammel kæreste i Pauls barndomshjem i Brooklyn uden at vide, at hendes sygeligt jaloux ægtemand Ahmed, en iransk-amerikansk rising star i New Yorks finansverden med nogle særdeles ubehagelige og nådesløse venner, allerede har hørt om hustruens gæst.

Som husvært for den unge mand ender Paul mere eller mindre med ansvaret for at forhindre en blodig konfrontation mellem ham og Ahmed. Samtidig får han en anden udfordring, da han tilbydes at købe et af de mest sjældne og eftertragtede gamle New York-kort. Men inden han når at betale, snupper en anden køber det for næsen af ham, og Paul forsøger rasende at finde ud af, hvem det er, der har snydt ham.

 

Masada af Morten hesseldahl

Udkommer 02.03.2018

Forlag: Modtryk

Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet

For mere end 25 år siden bistod en mystisk palæstinenser en dansk terrorcelle med kidnapninger og væbnede røverier i København. Nu er han tilbage, og en usædvanlig rengøringsassistent og en tidligere politikvinde trækkes ind i en konfrontation, hvor tolkningen af fænomenet Masada kan betyde forskellen på liv og død

 

Mosefolk af Mette Wessel Fyhn

Udkommer: 06.03.2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Omslag: Lho Høiris

Maria R. Brænder er ikke glad for tanken om at blive landbetjent. Og hun drømmer da slet ikke om at blive det i hjemme i Vi, blandt de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op sammen med. Og ondskaben viser sit ansigt, da en ældre kvinde bliver voldtaget og myrdet. Overfaldene stopper ikke, og angsten tærer, for når alle kender alle, hvem kan så være morderen?

Da mistanken hurtigt samler sig om Marias bedste ven, kommer hun i et dilemma, og i umage makkerskab med sin gamle mentor og kollega Tage Erlander indledes jagten på sandheden og den koldblodige gerningsmand.

En krimi om mørket mellem mennesker, der udspiller sig i et sælsomt miljø mellem mosen, skoven og søen. En underfundig fortælling om at vende hjem. Og ikke mindst om måske at elske den forkerte.

 

STRENGT FORTROLIGT AF KAREN CLEVELAND

Udkommer 07.03.2018

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Christa Leve Poulsen

Omslag: Imperiet

Vivian Miller får som dedikeret CIA-agent til opgave at afdække en række sovende russiske spionceller i USA. Hun er godt på vej til en hårdt eftertragtet forfremmelse på baggrund af et banebrydende software, som hun har udviklet. Et system, der kan identificere og afsløre russiske agenter, som lever tilsyneladende helt almindelige forstadsliv.

Efter at have fået adgang til en mulig mistænkts computer falder Vivian over et fortroligt dossier, der tilhører en tophemmelig russisk agent. Men et par museklik senere er alt hvad der betyder noget for Vivian – hendes mand, hendes arbejde og selv hendes fire børn – i skudlinjen.

Vivian har svoret at beskytte sit land mod alle fjender. Men nu står hun over for et umuligt dilemma. Hun er splittet imellem loyalitet og forræderi, troskab og svig, kærlighed og mistanke.

 

GÆLD TIL DJÆVELEN AF LISA HÅGENSEN

Udkommer 08.03.2018

Forlag: DreamLitt

Året er 1612, og svenskerne hærger gennem Bohuslän som en pest. En mand får hjælp af djævelen til at bringe sin myrdede hustru tilbage og må efterfølgende betale prisen. Om og om igen …

Julen nærmer sig, og Ylva ligger på psykiatrisk afdeling. Lægerne taler om psykose eller hjerneskade, men Raili har de gamle søskende i det øde Svartevattnet mistænkt for at have en finger med i spillet. Sammen med kollegaen Solveig bliver hun viklet ind i et spind af løgne, mord og mystik og opdager alt for sent, at hvis nogen skylder djævelen noget, er det bedst at holde sig langt fra dem.

 

DE DØDE OG DE UFØDTE AF JAKOB MELANDER

Udkommer: 09.03.2018

Forlag: People’sPress

På en regnfuld søndag i februar henrettes to mænd med maskinpistol i en bil på Slotsholmen i København. Drabsvåbnets fortid leder efterforskningen mod rockermiljøet, og politiassistent Lars Winkler får pludselig rigeligt at se til.

Journalisten Louise er rejst til Vietnam for at opspore sin biologiske mor. Her hører hun om et dansk firma med patent på en ny – og ikke helt uskadelig – rissort. Da Louises meddeler bliver skudt, flygter hun hjem til Danmark og sin lejlighed, hvor der har været indbrud. Nogen, ud over politiet, leder efter hende.

Opklaringen af Slotsholmens dobbeltdrab står i stampe, og politiet retter opmærksomheden mod ofrenes fortid. Et uopklaret drab på en ung kvinde fra 1980’erne kaster endnu et røgslør over den makabre sag, og Lars må bruge al sin snilde i forsøget på at nå til bunds i en sump af pengebegær og organiseret kriminalitet, der har tråde ind i politiske kredse og involverer samfundets øverste lag.

5. selvstændige bind i serien om politiassistent Lars Winkler

 

I varetægt  af louis klostergaard

Udkommer: 09.03.2018

Forlag: EC Edition

I varetægt er tredje bog i serien om den sorte sydafrikanske privatdetektiv Dieter Martins. De to første er Kvinden i det røde mudder og Marionetdukken. Alle tre bøger i serien foregår i forfatterens fødeland Sydafrika.

Pieter Martins er varetægtsfængslet efter, at han skød og dræbte sin gamle ærkefjende Franz van der Merwe. I fængslet funderer han over sin skæbne, sit liv og sin forhistorie med van der Merwe, som har ledt frem til den aktion eller hævn, han besluttede sig for endelig at fuldføre i Marionetdukken, da van der Merwe endnu en gang havde kostet en, han elskede, livet. 

 

I EN MØRK, MØRK SKOV AF RUTH WARE

Udkommer: 09.03.2018

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Martin Dennis

Forfatteren Nora har ikke set Clare i 10 år. Ikke siden den gang Nora brød med sit gamle liv uden at se sig tilbage. Men så dukker en invitation op ud af det blå – til Clares polterabend. Det må være den perfekte anledning for Nora til at genoptage kontakten med sin allerbedste veninde fra skoletiden?

Der er lagt op til en hyggelig og sjov weekend i et hus langt ude i skoven, men der går ikke længe, før der opstår spændinger i den sammensatte venneflok. Er de der på samme præmisser? Hvorfor er Nora inviteret til Clares polterabend, men ikke til brylluppet? Og hvem er det egentlig Clare skal giftes med?

Huset ligger helt isoleret fra omverdenen, der er ingen mobildækning. Og så går noget galt. Helt galt.

 

STEMMER DER DRÆBER AF DAVID GARMARK

Udkommer: 09.03.2018

Forlag: Turbine

Agenten Ditlev Martins er flyttet til Sydhavnen efter at have indset, at hans liv iVenedig sammen med sin tidligere forlovede Giulietta ikke har en fremtid.
 En dag dukker et mystisk brev med en latinsk tekst op. Samtidig dukker kollegaen og vennen Dina Klein-Schildt op for at kæmpe for forældremyndigheden over sin autistiske datter. Politimanden Rosseau møder omsider en interessant kvinde, men den romance ender brat og bestialsk. Da Giulietta meldes savnet og kort efter dukker op i Paris iført et bombebælte, indser Ditlev, at nogen er ude på at eliminere ham og hans nærmeste.
 Snart er Ditlev Martins på vej til en tysk nazibunker i det græske øhav for at tage et overraskende, men længe ventet opgør med sin tidligere arbejdsgiver.
 David Garmarks ⁓temmer der dræber†er tredje selvstændige bind i en serie om Ditlev Martins. Serien bygger på en bred vifte af videnskabelige retninger, konspirationsteorier og hightech, og igen benyttes der virkelige hændelser, som tilføjes fiktive virkemidler, så skellet mellem virkelighed og fiktion sløres.

 

LAZARUSEFFEKTEN AF TOM EGELAND

Udkommer: 09.03.2018

Forlag: Turbine

Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen

Arkæolog Bjørn Belto leder efter en mere end 1000 år gammel tekst, kaldet De Dødes Bog. Men han er ikke den eneste, der leder efter det mystiske manuskript fra oldtiden. En hemmelig og farlig munkeorden er villig til at gå lang for at standse ham.  Samtidig er et forskningsprojekt kaldet Lazaruseffekten i gang. I USA er medicinske forskere i gang med at afdække, hvad der sker med os efter døden. Forskningsprojektet har fået kodeordet Lazaruseffekten efter Bibelens Lazarus, som blev vækket fra de døde efter fire dage i graven.
Beltø afdækker snart en skræmmende sammenhæng mellem De Dødes Bog og Lazaruseffekten.

Smagen af himmel af Kim Hyttel

Udkommer: 12.03.2018

Forlag: DreamLitt

Det var hemmeligheden, ingen ønskede at kende. Simpelthen for modbydelig, for beskidt. Den blev gemt og glemt, sendt i tvangsforvaring i den mørkeste krog ude på den lukkede afdeling, godt skjult bag låste døre. Men da Nils Holt mange år senere helt uventet bryder ud, er hemmeligheden med stormskridt på vej ud i verden. Nu er den pludselig en alvorlig trussel mod de mest magtfulde mennesker i landet. Hvor mange vil den fælde på sin fortumlede vej gennem mørket?

Den feterede kunstmaler Joakim Vendelby og journalisten Janni Bille bliver trukket ind i en brutal og blodig intrige, og inden natten er ovre, vil deres liv for altid være forandret, fire mennesker dræbt og Danmarks fremtid beseglet

 

KOBRA AF DEON MEYER

Udkommer: 14.03.2018

Forlag: Turbine

Oversætter: Steen Sohn

Et blodigt skyderi i et luksuriøst gæstehus på en smuk sydafrikansk vingård.
To mænd er døde, men opmærksomheden rettes mod den, der savnes: Paul Morris, britisk statsborger med et splinternyt pas, ny kuffert, nyt tøj og ingen forhistorie. Det eneste indicium er en indgravering på hvert af de efterladte patronhylstre, der findes på gerningsstedet †hovedet af en spyttende cobraslange.
I et indkøbscenter arresteres en ung indkøbstyv for at stjæle en pung. Den sikkerhedsvagt, der afhører ham, henrettes uden videre af en ukendt snigmorder kun de karakteristiske patronhylstre med cobraen efterlades. Det er en chokerende og mystisk sag for Benny Griessel og den er først lige begyndt.

 

FORKLÆDT TIL MORD AF POUL ERIK LARSSON

Udkommer: 14.03.2018

Forlag: mellemgaard

En bindegal, afstumpet seriemorder klæder sig ud til ukendelighed, inden han slår til. En stjernepsykopat, der volder Marcus Falck og hans stab af dygtige efterforskere store problemer. Efter en del forviklinger begynder der at tegne sig et billede. Brik efter brik finder sin plads i puslespillet. Snart indledes en storstilet jagt på den brutale morder, der hele tiden finder nye, udspekulerede metoder, hvorpå han slår sine ofre ihjel. Det bliver et sanseløst kapløb med tiden for at forhindre ham i at slå til igen. Det store spørgsmål er, vil det lykkes for Falck og hans team.

 

Mord på færgen til Palermo – Michael Bechs rejse til Sicilien af Hans-Willy Bautz

Udkommer: 14.03.2018

Forlag: mellemgaard

Under mystiske omstændigheder myrdes konen til en redaktør fra Palermo om bord på en færge. Michael Bech, en dansk-tysk journalist, havde netop lært parret at kende og tilbyder sin kollega at hjælpe med at finde frem til motivet til mordet. Undervejs møder Michael Bech en kvindelig siciliansk kriminalkommissær, der ikke kun skal opklare mordet på redaktørens kone, men også hvorfor man har fundet en skindød og flere friske lig i gamle kister i Palermos katakomber. Der opstår mere end bare sympati mellem journalisten og kommissæren. I tæt samarbejde kommer de på sporet af utrolige kriminelle aktiviteter, men formår også at nyde livet, som de et par gange er ved at miste under dramatiske omstændigheder. Med blandingen af fakta og fiktion, historie, gastronomi og turisme sammen med en portion kærlighed og erotik bliver Mord på færgen til Palermo interessant og spændende læsning for krimifans og alle dem, der elsker Italien.           

Sølvrævene (En udfordring for team Milton) af Steen B.J.

Udkommer: 14.03.2018

Forlag: mellemgaard

Smyrna kom som barn i pleje, da hendes mor døde af en overdosis narkotika, og faderen var alkoholiker. Som voksen bliver Smyrna husholderske med to meget store midaldrende, madglade brødre. Pludselig bliver hun kidnappet, og efterforskningsteamet må finde ud af, hvor Smyrna er. Sporene fører dem til en kro, hvor sugar babes mødes deres sugar daddy, men spørgsmålet er, hvad det har at gøre med Smyrna og andre forsvundne kvinder. Denne bog belyser blandt andet den til tider tragiske forskel mellem at være i familiepleje eller blive adopteret, når forældrene ikke kan gøre det alene.

 

NATHOLD AF MICHAEL CONNELLY

Udkommer: 15.03.2018

Forlag: Klim

Oversætter: Søren K. Barsøe

Omslag: Christinna Lykkegaard Nilsson

Michael Connelly indleder nu en serie, der begynder strålende som en New York Times bestseller, med en kvindelig strømer, som kun har arbejdet 14 år i politiet, Renée Ballard.

I ‘Nathold’ har Ballard rodet sig ud i en hel del besvær. Hun er blevet omplaceret til natholdet, fordi hun har klaget over sexchikane og over, at hendes partner har svigtet hende. Hendes nye partner vil helst være hjemme hos familien, hvad der gør Ballard til en ensom ulv om natten.

Hun er vokset op på Maui, datter af en kvinde fra Hawaii, som ikke vil have noget at gøre med hende, og en surfer-far, der druknede. Når hun ikke er på vandet, følger vi hende rundt overalt i Los Angeles, utrætteligt i kamp mod pushere, voldtægtsmænd og mordere.

Den første sag handler om en transsexuel kvinde, der bliver pryglet næsten til døde. Den anden sag lukker op med en nedskydning af fem mennesker i natklubben The Dancers.

René Ballard er et friskt, nyt bekendtskab fra Connelly. Hun er stærk, uafhængig og fuld af fejl som hendes forgænger Harry Bosch.

 

LODBROGSØNNERNES RAN AF LASSE HOLM

Udkommer: 15.03.2018

Forlag: Politikens forlag

Andet selvstændige bind i Lasse Holms succesfulde historiske krimitrilogi om vikingerne.

Foråret 868. En flåde på 80 skibe lægger ud fra Nourmoutier ved Frankerrigets kyst og sætter kurs mod syd. Ombord er Rolf Rapkæft, hans ven Hastein, broder Jarvis og skjoldmøen Ylva †foruden lodbrogsønnerne Bjørn Jernside, Sigurd Slangeøje, Halfdan Hvidsærk og mere end 2.000 andre vikinger.

Målet er det muslimske Spanien, hvor der efter sigende findes god plyndring. Mange byer falder og skibene fyldes med sølv, men da maurerne går til modangreb, strander et enkelt skib i Middelhavet. Og da nogen begynder at aflive mandskabet én for én, må Rolf tage al sin snilde til hjælp for at afsløre den skyldige.

Lodbrogsønnernes ran bygger på virkelige begivenheder og er anden del i den historiske krimitrilogi om den tidlige vikingetid.

 

DØDENS GALLERI AF CHRIS CARTER

Udkommer: 15.03.2018

Forlag: Jentas

Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen

Omslag: Jentas

Syvogtredive år som en del af styrken, og hvis jeg måtte vælge at slette bare én ting fra min hukommelse, så skulle det være synet af det, der var inde i det rum.…nbsp;

Det er hvad en betjent fra LAPD fortæller kriminalbetjentene Hunter og Garcia fra LAPDs specialafdeling for særligt voldelige forbrydelser, da de ankommer til et af de mest chokerende gerningssteder, de nogensinde har bevidnet.
I en fuldstændig uventet udvikling af begivenhederne, ser kriminalbetjentene sig nødsaget til at slå sig sammen med FBI for at opspore en seriemorder, hvis jagtterræn er uden grænser: en psykopat som elsker, hvad han gør, fordi mord for ham er meget mere end bare at slå ihjel †det er en kunstart.
Velkommen til Dødens galleri.

 

MACBETH AF JO NESBØ

Udkommer: 15.03.2018

Forlag: Modtryk

Oversætter: Allan Hilton Andersen

Omslag: © VINTAGE, Penguin Random House, UK
Omslagsfotos: © Chris Clor/Getty Images og © Tim Robinson/Arcangel

Jo Nesbø bidrager til den store fejring af William Shakespeare med en hårdkogt thriller baseret på Shakespeares Macbeth.

Macbeth er byens bedste politimand – det er der ingen tvivl om.

Da en narko-aktion udvikler sig til et massivt blodbad, er det Macbeth og hans team, der må rydde op.

Macbeth er tidligere narkoman, men har nu alt inden for sin rækkevidde: penge, magt og respekt. Men fortiden truer, og en mand som Macbeth når aldrig helt til tops. Dybt plaget af paranoia og hallucinationer er Macbeth overbevist om, at han ikke får, hvad der er retmæssigt er hans – medmindre han slår ihjel!

Jo Nesbø fortolker den klassiske Macbeth-historien med en thriller, der bevæger sig rundt i de mørkeste kroge af menneskesindet og ud i en by, der er plaget af dyb korruption og kaos.

 

Retfærdig vold af Aske Munk-Jørgensen

Udkommer: 16.03.2018

Forlag: DreamLitt

„Jeg vil ikke,“ sagde pigen. Den hyggelige stemning var væk. Pludselig var soldaterhistorierne holdt op med at være spændende. De var blevet til noget andet. Noget forfærdeligt. Noget, voksne aldrig skulle gøre ved børn.
Ovre i hjørnet fulgte hendes venner skrækslagne med – en dreng og en pige. Ingen af dem ville nogensinde glemme det.
Manden stønnede. Den eneste anden lyd i stuen var af skolepigen, der desperat og håbløst kæmpede imod. Hendes arme flaksede, mens eftermiddagslyset flød dovent ind gennem de åbne vinduer.

Der er sket en frygtelig forbrydelse. Da den sigtede frikendes, bliver han skudt.

Anders er fraskilt, på tvungen orlov og indkaldes som en del af opklaringsteamet på yderste mandat. Alligevel tager de gamle kollegaer, især Line, godt imod Anders. Sammen undersøger de et spor, som fører Anders væk fra sin tyranniske chef og helt til Polen.
Vil det trods modstand fra alle sider lykkes Anders at opklare mordet på den sigtede?

 

ROSERNES TORNE AF STEPHEN KING, OWEN KING

Udkommer: 16.03.2018

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Jakob Levinsen

I en nær fremtid rammer den mystiske Aurora-virus kvinder, når de lægger sig til at sove. De omsluttes af en tynd kokon, og i søvnen forlader deres bevidsthed denne verden. Forstyrrer man kokonens sarte ydre, vækkes kvinderne til en vild og voldelig trance.

Klodens mænd er overladt til sine i stigende grad primale drifter. Men en eneste kvinde, Evie, er immun over for den sælsomme sovesyge. Er Evie en anomali, der bør studeres, eller en dæmon, der bør jages?

 

DØDENS DRONER AF RASMUS DAHLBERG

Udkommer: 16.03.2018

Forlag: Turbine

Da fem unge mennesker en sensommerdag krydser den dansk-tyske grænse begynder nedtællingen til en begivenhed, som i voldsomhed og brutalitet vil forandre Danmarks rolle i kampen mod international terrorisme. Ondskaben nærmer sig i det skjulte fra flere sider og afslører på sin vej det åbne samfunds sårbarhed over for trusler, som ingen grænser kender.
Jonas Kvist fra Beredskabsstyrelsens analytiske afdeling leder Pandoracellen, en lille specialenhed, som ved hjælp af alternative analysemetoder ser ind i fremtiden og rådgiver myndighederne om mulige udviklingsscenarier under alvorlige kriser. Efter tidligere at have afværget et omfattende atomudslip i sidste øjeblik har Jonas opnået en vis anerkendelse hos de danske myndigheder for sin utraditionelle tilgang og evne til at tænke ud af boksen.
Nu aktiverer Jonas igen Pandoracellen, da terrorister angriber uskyldige danskere og udlændinge i Nordjylland.

 

BLÅ IRIS AF INGER GAMMELGAARD MADSEN

Udkommer: 17.03.2018

Forlag: Forlaget Farfalla

Omslag: IGM DESIGN GRAFISK

Under isen i en gammel robåd, der er drevet ind til bredden i Norsminde Fjord, findes en død teenagepige. Pigen viser sig at være Iris Bøgh Lykkegaard fra Malling, som har været forsvundet i over to måneder. Hun forsvandt efter en bytur til Aarhus, hvor hun fejrede sin 16-års fødselsdag sammen med veninderne. På isen over den døde pige ligger der blomster. Blå iris. Er det drabsmanden, som har lagt dem der? Hvorfor er den unge, populære pige med de særligt smukke, blå øjne blevet tortureret, brutalt myrdet og efterladt i båden?

Det bliver Rolando Benitos første svære sag som ny politikommissær hos Østjyllands Politi, hvor han samtidig må kæmpe med kollegers mistillid efter hans år som efterforsker i Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Som efterforskningen skrider frem, viser det sig, at der kan være flere motiver til drabet på Iris. Langsomt afsløres mere og mere af hendes liv, og intet er, som det ser ud til at være. Men drabsmanden er tættere på, end Rolando er klar over. Kan han beskytte dem, han elsker?

 

DET KRIMINELLE POLITI AF CHRISTINE JØNCK

Udkommer: 17.03.2018

Forlag: DreamLitt

Betjent Johannes Nielsen lever et dobbeltliv. Til daglig nyder han anerkendelse som ansat i det københavnske politikorps, men i det skjulte er han del af sortbørsmiljøet, hvor farverige venner, store armbevægelser, vilde fester, sprut og damer er hverdagskost. Sortbørsen er på sit højdepunkt, og der handles med alt fra kaffemærker til cigaretter, guld og dollargrin. Men det er farligt at kende nogen på begge sider af loven. Johannes’ nye liv kommer til at handle om overlevelse og at dække over ulovligheder. Inden længe sidder han fanget i et edderkoppespind – uden mulighed for flugt. Edderkopsagen er stadig en af danmarkshistoriens mest opsigtsvækkende kriminalsager. Artikler om ordensmagtens indblanding i sortbørshandel, tyveri og bestikkelsessager rystede befolkningen. Politiet forsøgte at affeje det hele som ren revolverjournalistik. Det Kriminelle Politi er en underholdende og medrivende historisk roman fyldt med skæve, magtfulde personligheder, der levendegør en svunden tid og giver et unikt indblik i, hvordan en betjent ansat til at sørge for lov og orden kunne ende som dybt kriminel.

 

KOLD ANGST AF MADS PEDER NORDBO

Udkommer: 17.03.2018

Forlag: Politikens Forlag

Tupaarnaq er vendt tilbage til Nuuk for at hjælpe sin eneste ven, Matthew Cave, med at finde hans halvsøster, Arnaq, som er forsvundet under en weekendtur til den afsides beliggende og forladte by Færingehavn. Blodsporene i et af de faldefærdige huse taler deres tydelige sprog, men det er først, da Arnaqs mor får et opkald fra den skrækslagne og afkræftede Arnaq, at det for alvor står klart for alle, at der er ved at ske en forfærdelig forbrydelse.

Matthews far, Tom, var som ung soldat på Thulebasen en del af et hemmeligt eksperiment, der endte fatalt. Tom blev mistænkt for
dobbeltdrab og blev tvunget til at flygte og leve i skjul. I forbindelse med Arnaqs forsvinden vækkes den gamle Thule-sag til live, og
det går op for Matthew, at han selv er en brik i et spil, der handler om liv og død, magt og kontrol, og han mærker et støt stigende pres
fra både Grønlands politi og det amerikanske militær, der også vil have fat i Tom.

Sideløbende kæmper Matthew i blinde for Arnaqs liv og forsøger samtidig at tale Tupaarnaq til fornuft , så hun ikke gør op med sin egen fortid på en måde, der kan ende med overlagt mord …

 

PIGEN FRA BROOKLYN AF GUILLAUME MUSSO

Udkommer: 23.03.2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren. Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende. Det fører blandt andet Raphael til New York, hvor en god ven i politiet hjælper ham videre i eftersøgningen. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske Mussos læsere.

 

Superstar af Thomas Bagger

Udkommer: 30.03.2018

Forlag: EC Edition

Superstar er bog nummer to i Thomas Baggers nye krimiserie, hvor alle bøgerne foregår i og omkring Aarhus. Første bog i serien er Den Permanente.

Den kriminaltekniske personolog Camilla Staal er imod sit ønske blevet indsat som vikarierende chef for efterforskningsteamet Task Force. Ask Hjortheede, der tidligere ledte teamet, er indlagt på psykiatrisk hospital, hvor han kæmper med PTSD efter at have set sin hustru få skåret halsen over. Camillas evner som leder presses til det yderste, da en ilde tilredt kvinde bliver fundet ude i Marselisborg Skov. Nogen har skåret bogstaver i kvindens underarm, og hun er blevet injiceret med chlorpromazin, et antipsykotisk middel der normalt bruges til kemisk lobotomi.

Da endnu en ung kvinde dukker op, også injiceret med chlorpromazin, og med de samme bogstaver skåret i armen, tager sagen for alvor fart. Begge kvinder har deltaget i det samme realityshow ‘Sinners Island’, hvor de for åben skærm har drukket og haft sex. I de følgende dage eksploderer sagen i medierne.

 

Der tages forbehold for ændringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.