Kommende krimier – maj

Her kan du se et udvalg af nye krimier med udgivelsesdato i maj måned.

 

Daniel Henriksen: In Absentiahenriksen

Udivelsesdato: 1/5-2016

Det ene øre er reduceret til takkede stumper af brusk. Et øje mangler, og øjenhulen er fyldt med beskadiget væv, matteret af mørkt blod, og har en klam leveragtig farve. Det andet øje er misfarvet af slag. Næsen er skæv og hævet. Det meste af læberne er væk, så det ser ud som om han smiler hele tiden. Der er revet et grimt hul gennem den ene kind, og man kan se tungen bevæge sig. Jeg sætter kaffen fra mig. Min hånd ryster, jeg håber ikke han bemærker det.

Han er syg, har ringe selvtillid, han søger midler og retfærdighed. Han tøjler sin skæbne og iscenesætter sin egen død. Men hans gerninger leder ham ned ad en skummel, dyster vej – mod kyniske eksistenser i det sociale mørke.

En historie om lemfældig omgang med penge, mordvåben, elendig automatkaffe, asiatiske kvinder og nedlagte landbrug. Rutsjeturen ender med appel i denne humoristiske, men grove og blodige spændingsroman.

 

Nina Von Staffeldt: Frosne beviserstaffeldt

Udgivelesesdato: 3/5-2016

En mærkelig virus hærger den grønlandske by Sisimiut, netop som sommeren og ferietiden står for døren. Et par dødsfald oveni skaber godt stof til pressens agurketid. Myndighederne er bekymrede. Det samme kan siges om de virksomheder, der har investeret i byens nye krydstogtterminal, som måske ikke når at blive færdig. I Nuuk involveres Sika Haslund, ny kommunikationskonsulent i Go Greenland, i arbejdet med at sikre, at tingene ikke kommer ud af proportioner. Sammen med journalisten Thormod Gislasson bliver hun hvirvlet ind i afdækningen af en historie, der viser sig at trække lange og dybe spor tilbage til fortiden. Gradvist går det op for Sika, at meget lidt er, som det ser ud på overfladen, og mens hun selv kæmper for at finde sit ståsted i det Grønland, hvor hun ikke har boet, siden hun var helt ung, tvinges hun til at handle mod den farlige og uberegnelige udvikling, sygdommen har sat i gang. Med en god portion nysgerrighed og mod er Sika måske netop den, der kan grave i fortiden og finde ud af, hvad der skjuler sig under den pæne overflade.

 

John Hart: Forlad os vor skyldhart

Udgivelsesdato: 4/5-2016

Elizabeth Black er en helt. Hun er den politibetjent, som egenhændigt reddede en ung kvinde ud af en kælder, hvor hun blev holdt fanget af to mænd. Elizabeth Black skød og dræbte de to kidnappere.   Men hun er også en politibetjent med en hemmelighed … og hun er ikke den eneste.

FORLAD OS VOR SKYLD foregår i en lille amerikansk by i en udørk, hvor naturen er ufremkommelig, og hvor der er langt til New York Citys puls, liv og lys. Det er John Harts speciale at sætte sine thrillers i øde landskaber og langt væk fra civilisationen – dér hvor der gælder andre regler.

FORLAD OS VOR SKYLD er en thriller, som overrasker og twister historien så mange gange, at man bliver rundtosset – på den gode måde.

 

Rasmus Dahlberg: Stormfloddahlberg

Udgivelsesdato: 4/5-2016

Lisbeth Storm har kendt flere katastrofer end de fleste. Strømmen forsvandt, og vildskaben voksede, efter en kraftig solstorm ramte Danmark. Og da hun flygtede til San Francisco med barn og mand, fulgte katastroferne med og truede med at knuse hende helt.

Nu er Lisbeth tilbage. Sammen med resterne af sin familie forlader hun København til fordel for Falster, hvor hun endelig finder ro. Indtil en fremmed mand med mørke fugle tatoveret på sin ryg dukker op. På den anden side af diget stiger vandet faretruende, mens Lisbeth igen må mobilisere alle sine kræfter for at holde katastrofen fra livet.

 

Kate Hamer: Pigen med den røde frakkehamer

Udgivelsesdato: 5-5-2016

Kate Hamers bemærkelsesværdige debut-thriller er den dybt bevægende historie om en bortførelse, som vil holde læseren mystificeret og fanget til allersidste side.   Carmel har altid været anderledes. Carmels mor, den nyligt fraskilte Beth, er bekymret over sin datters sære væsen, især nu, hvor hun forsøger at genopbygge et nyt liv for dem begge på egen hånd. Da hun tager den otteårige Carmel med til en lokal festival for børn, bliver hendes værste mareridt til virkelighed: Carmel forsvinder. Ude af stand til at acceptere muligheden af, at hendes datter kan være død eller forsvundet for altid, sætter Beth alt ind på at finde hende. Mens hendes mor fortvivlet forsøger at finde hende, stævner Carmel ud på en usædvanlig og skræmmende rejse – med en mand som tror, hun er en frelser.

 

Louis Klostergaard: Marionetdukkenklostergaard

Udgivelsesdato: 6/5-2016

Marionetdukken er den selvstændige fortsættelse til Louis Klostergaards første krimi, Kvinden i det røde mudder. Vi møder igen Pieter Martins fra Hillbrow, Johannesburg, der var sort politibetjent under Sydafrikas apartheidstyre, men som nu har nedsat sig som privatdetektiv.

Pieter Martins får en opgave for en alfons, der har mistet en af sine ’piger’. Tilsyneladende er den unge pige mere end blot en indtægtskilde for alfonsen; han er forelsket i hende. Eftersøgningen fører Martins til Mozambique. Her støder han på menneskehandel med unge piger under borgerkrigen i 1970’erne og den voldelige Renamo-milits. Det bliver også til gensyn med hans gamle ærkefjende, Franz van der Merwe, en korrupt strømer fra apartheidtiden i Sydafrika, som i Kvinden i det røde mudder viste sig at være stærkt involveret unge pigers bortførelse fra deres hjem i Soweto.

Undervejs i opklaringsarbejdet støder detektiven sammen med både den sydafrikanske og mozambiquiske underverden, og han får hjælp af en af de bortførte pige, Xiluva, som han befrier fra prostitution. Sammen tager de sagen i egen hånd, men ikke alt viser sig at være, som Pieter Martins først troede. Nogen trækker i trådene.

 

Katja Vesselbo Døssing: Andre folks børndoessing

Udgivelsesdato: 10/5-2016

Den garvede toppolitiker Eva Quist overtager posten som politisk ordfører, da hendes parti på Christiansborg rammes af en række skandalesager. Samtidig stikker hendes 16-årige adoptivsøn Mathias af, og Eva Quist må kæmpe for at hemmeligholde en sag fra fortiden, der truer med at lægge hendes liv og karriere i ruiner. Eva Quist hyrer en privatdetektiv til at finde Mathias, mens hun selv bliver hvirvlet længere og længere ind i centrum af sit partis iskolde magtkampe. Mens tilliden til partiet smuldrer bid for bid, tvinges hun til at tage et drastisk valg for at redde sig selv og sin familie.

Da Eva Quist modtager trusselsbreve med billeder af indiske børn, begynder hendes personlige assistent Rebecca Svensson at undersøge politikerens fortid. Sammen med sin søster Molly, der er journalist, befinder hun sig pludselig i en intens og farlig jagt på både truslernes ophavsmand og sandheden om den gamle sag. Sporet fører fra Christiansborgs gange til en aktivistgruppe på Samsø og et korrupt børnehjem i Indien. Alt peger i retning af politisk magtmisbrug på højeste plan og snart står det klart, at der er andre end Eva Quist, der vil gøre hvad som helst for at holde den gamle hemmelighed skjult.

 

Camilla Grebe: Når isen bristergrebe

Udgivelsesdato: 12/5-2016

Når isen brister er en psykologisk spændingsroman, der er både spændende, skræmmende og overraskende. Forfatteren leger med perspektivet og læserens forventninger, og intet står klart før til allersidst.

Emma har en elsker; en elsker, som er alt det, hun har drømt om … og lidt til. Der er bare det lille problem, at han er direktør i den tøjkæde, hvor hun arbejder, og dermed hendes øverste chef. En smule upraktisk, men samtidig også lidt spændende og hemmeligt. Efter deres forlovelse forsvinder han dog sporløst, og kort tid efter findes en ung kvinde bestialsk myrdet og lemlæstet i hans mondæne villa i en forstad til Stockholm.

Peter Lindgren, rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, får hjælp af adfærdspsykologen Hanne Lagerlind til at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag. Sammen søger de to efter svar i fortiden, hvilket også får dem til at mindes det forhold, de en gang havde. Hvem er den myrdede kvinde? Har forbrydelsen forbindelse til den ti år gamle mordsag? Hvorfor forsvandt elskeren fra hovedkontoret, og hvorfor er kærligheden ofte så

 

Lucie Whitehouse: Før du mødte migwhitehouse

Udgivelsesdato: 18/5-2016

En stormfuld forelskelse efterfulgt af et perfekt bryllup. Hannah har fundet lykken. Men en dag kommer hendes mand ikke hjem som planlagt. Da han endelig lader høre fra sig, er han fuld af gode undskyldninger, som alligevel ikke hænger helt sammen. Snart opdager Hannah flere uoverenstemmelser omkring sin mand, og snart ruller lavinen. Hvad er det for en mand hun netop har giftet sig med?

Kender man nogensinde sin partner hundrede procent? Og hvad skete der egentlig i hans/hendes liv, før han/hun mødte dig?

 

Keigo Higashino: Den hengivne Hr. Xhigashino

Udgivelsesdato: 20/5-2016

Den stille matematiklærer Ishigami lever en eneboertilværelse i et af Tokyos utallige lejlighedskomplekser. Han er forelsket i sin nabo, Yasuko. Hver dag køber han sin frokost på den restaurant, hvor hun arbejder, men ­ellers taler de ikke sammen.

En aften overhører han et skænderi mellem Yasuko og hendes eksmand, og det ender med, at Yasuko dræber eksmanden i selvforsvar. Ishigami tilbyder Yasuko sin hjælp med at skaffe liget af vejen og sammenstykke et alibi.

Da liget bliver fundet, kommer Yasuko under mistanke, men hendes alibi er ikke til at finde huller i. Alligevel er der noget, der ikke passer, så professor Yukawa, en fysiker ved universitetet i Tokyo, som ofte samarbejder med politiet, bliver koblet på sagen. Det viser sig, at Yukawa kender Ishigami fra universitetstiden og husker hans bemærkelsesværdige intelligens og gådefulde personlighed. Da de mødes igen, fornemmer Yukawa, at Ishigami er involveret i sagen.

Det bliver en sofistikeret kamp mellem to genier: Kan Yukawas egen blændende, matematiske intuition hamle op med Ishigamis glasklare logik og hans hengivenhed for Yasuko?

DEN HENGIVNE HR. X er en intelligent og overraskende spændingsroman.

 

Mats Strandberg: Færgenstrandberg

Udgivelsesdato: 20/5-2016

På Østersøen kan ingen høre dig skrige.

I aften tager 1.200 passagerer på en færgetur fra Sverige til Finland t/r. I 24 timer kan de lægge hverdagen bag sig og slå sig løs. Men der er noget ondt, der rejser med. Midt om natten bliver færgen pludselig af­skåret fra omverdenen. Der er ingen steder at flygte hen. Der er ingen måde at kontakte fastlandet på. Og ingen ved, hvem de kan stole på.

Vi lærer både passagerer og personale at kende. Den ensomme ældre kvinde der leder efter et eventyr. Den afdankede popstjerne der står for karaokebaren. Den tidligere ansatte der nu er vendt tilbage for at iscene­sætte et spektakulært frieri. Den tolvårige dreng og hans jævnaldrende kusine, der var bedste venner, indtil en familiehemmelighed kom imellem dem.

Det socialrealistiske blandes med det overnaturlige. Forhold sættes på prøve. Almindelige mennesker opfører sig heltemodigt. Men det, der sker denne nat, får også det værste frem i dem.

Velkommen om bord på Baltic Charisma.

 

Chris Tvedt & Elisabeth Gulbrandsen: Djævlens barntvedt

Udgivelsesdato: 30/5-2016

Matre er blevet degraderet. Nu undersøger han sager om forsvundne asylbørn. En 13-årig dreng er forsvundet og alle er ligeglade, men det viser sig, at noget er grueligt galt.

Tredje bog i serien om Matre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.