Kommende krimier – maj

Få et overblik over et udvalg af de krimi og spændingromaner, der udkommer i løbet af maj måned. God fornøjelse.

 

Dukkesamleren af Anna Snoekstra

Udgivelsesdato: 1/5-2018

Forlag: Harper Collins Nordic

Hvad sker der, når ambition vinder over sandhed?
Der er blot gået nogle uger siden byens retsbygning brændte ned til grunden, og en ung dreng omkom i flammerne. Branden var påsat, og indbyggerne i den lille by Colmstock forsøger stadig at begribe tragedien, da det næste sker. Man begynder at finde små dukker foran huse i byen. Små, perfekte kopier af pigerne, som bor der. Hvem lægger dem der og hvorfor? Rose, som drømmer om at blive journalist, er desperat efter en historie. Hun interviewer familierne og får artiklerne i den lokale avis. I takt med at historierne bliver mere og mere spektakulære, bliver indbyggerne også mere og mere paranoide. Naboer vender sig mod hinanden og inden længe er situationen helt ude af kontrol.

 

Savas vidner af Sara Linderoth bouchet

Udgivelsesdato: 9/5-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

En kvinde springer ud fra et kirketårn, en ung pige hænger sig i et lagen, og en gruppe unge begår kollektivt selvmord på en afsidesliggende parkeringsplads i Nordsjælland. Er det tilfældige, ulykkelige hændelser, eller er de på en eller anden måde forbundet?

Dannie Lind er lidt af en neurotiker og en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst, hendes kæreste er gået fra hende, og et af de få lyspunkter er den spredte kontakt til ekskærestens syvårige søn Louis. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme hurtigst muligt, er det derfor en kærkommen lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig store mængder af forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

Savas vidner er en sindsoprivende psykologisk thriller om kærlighed og dæmoner, om selvmordets mysterium og middelalderens hekseprocesser – med det desillusionerede moderne menneskes problemer i centrum.

 

Morderen i kolonihaven af Jens Jørgen Hansen

Udgivelsesdato: 14/5-2018

Forlag: Mellemgaard

Kulden og mørket er ved at sænke sig over kolonihaven. Vinteren står for døren, og forude truer julen med sine udgifter, fristelser og fejltagelser, der kan vælte en vaklende økonomi †for ikke at nævne et skrøbeligt sind som Madsens, der i højere og højere grad plages af mareridtsagtige drømme om en mislykket militæroperation †omkuld.
Så på trods af tidligere skuffelser lader han sig igen hyre af advokat Hammergren til en fredelig specialopgave, hvor han skal overvåge borgmesterens kontor, da der eventuelt foregår noget mistænkeligt i forbindelse med kommunens udlicitering af opgaver.
På papiret ligner det en ren skovtur. Det eneste problem er, at langtfra alle er klar over, at opgaven er fredelig! Velkommen tilbage til en vinterkold kolonihave †og endnu en lavspændt, vestjysk actionkrimi.

 

En heksejagt af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 14/5-2018
Forlag: Mellemgaard
Team Milton har denne gang en sag om en kvindelig provst, som findes død i sit hjem under mystiske omstændigheder. Provsten er forhadt af en del, specielt da hun holder hånden over Stella, en kvindelig præst, som menigheden og præstekollegaer helst så fyret for længst. Spørgsmålet er, om denne antipati og heksejagt, der er opstået omkring provsten Lone og præsten Stella, har drevet en eller flere i fællesskab til at myrde Lone, eller der kan være andre ting på spil i denne krimigåde. Ella får endelig svar på sine skanninger af lymfesystemet, og Søs får uhyggelige tanker, som hun slet ikke tør dele med sin kæreste Ibsen fra Team Milton.

 

Heroine af Mons Kallentoft og Markus Lutteman

Udgivelsesdato: 15/5-2018

Forlag: Politikens forlag

Kriminelle bander har overtaget forstaden Stallhagen. Metroen er brændt ned, og ambulancer og politi kører ikke længere ind i området. Men da en video af en ung mishandlet kvinde, der er blevet efterladt for at dø, kommer i omløb på de sociale medier, kræver offentligheden handling.

Helt alene begiver kriminalinspektør Zack Herry sig ind i forstaden for at finde frem til kvinden, inden det er for sent. Men mørke kræfter arbejder i det skjulte for at sætte ham på hans livs prøvelse.

Heroine er fjerde, selvstændige bind i den kritikerroste Herkules-serie af forfatterparret Mons Kallentoft og Markus Lutteman. Kallentofts finkalibrerede sprog og Luttemans sans for skarptskårne historier og høj fart sætter scenen for denne serie, der hyldes verden over.

 

Husdyret af Camilla Grebe

Udgivelsesdato: 15/5-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret. Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, som er adfærdspsykolog fra Stockholm, og Peters kæreste, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

Husdyret er en krimi med psykologisk dybde, der handler om løgne, falskhed, fordomme og det mørke, der gemmer sig i alle mennesker.

 

Kvinden i vinduet af A.J. Finn

Udgivelsesdato: 25/5-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Det er ikke paranoia, hvis det virkelig er sket …

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. For bare et år siden var hun gift og havde et godt job. Nu lider hun af agorafobi og får voldsomme angstanfald ved tanken om at gå udenfor. Hun får dagene til at gå med at se gamle s/h film, chatte på nettet, drikke vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie – far, mor og teenagesøn – men en aften, Anna kigger over mod deres vinduer, ser hun moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men så snart hun åbner døren, sortner det for hendes øjne, og hun kan ikke tænke klart. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden? Var det bare noget, hun bildte sig ind?

 

Den fremmede gæst af Lisa Jewell

Udgivelsesdato: 24/5-2018

Forlag: Gads Forlag

Da Alice finder en mand med hukommelsestab på stranden uden for sit hus i East Yorkshire, inviterer hun ham indenfor, så han kan komme i ly for regnen. Selv om hun måske burde vide bedre.

Samtidig, i London, sidder lykkeligt nygifte, ukrainske Lili alene og desperat og venter. Hendes mand er ikke kommet hjem fra arbejde.

De to tilsyneladende uafhængige begivenheder viser sig at hænge sammen på en måde, ingen nogensinde havde kunnet forudse.

Fans af Clare Mackintosh, Paula Hawkins og Liane Moriaty vil elske denne velskrevne pageturner, som gav Lisa Jewell et kolossalt gennembrud inden for spændingsgenren i England.

 

Under overfladen af Claus Lohman

Udgivelsesdato: 26/5-2018

Forlag: Aronsen

UNDER OVERFLADEN er første del i en serie om virologen
Martin Henderson og den arkæologistuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald.

 

 

 

 

Løgnens hus af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 29/5-2018

Forlag: Gads Forlag

Stærke og stemningsfulde miljøbeskrivelser, et solidt plot og ikke mindst en gennemgående kærlighedshistorie har sikret Griffiths en kolossal læserskare – også i Danmark, hvor første bog i serien om Ruth Galloway, Pigen under jorden netop er udkommet til begejstret omtale.

Ruth Galloway bliver tilkaldt, da en gruppe bygningsarbejdere under nedrivningen af et forfaldent hus i Norwich finder barneknogler under et dørtrin. Kraniet mangler. Er der tale om en rituel ofring eller et overlagt mord? Sammen med kriminalinspektør Harry Nelson indleder Ruth en efterforskning af sagen, og det viser sig, at huset er et tidligere børnehjem ledet af en katolsk præst. Og at to børn forsvandt for 40 år siden og aldrig blev fundet igen.
Løgnens hus er anden bog i serien om Ruth Galloway. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.

 

Grav nummer 25 af Carl bjerredahl

Udgivelsesdato: 31/5-2018

Forlag: Historia

År 1.333 før vor tidsregning bliver Egyptens guddommelige dronning Nefertiti begravet i Kongernes Dal. Hendes grav er aldrig fundet. 3.347 år efter bliver en lille pige udsat for en forfærdelig forbrydelse i København, og samtidig rammes en dansk passager af et dødeligt chok om bord på et krydstogtskib i Middelhavet. Kun skibslægen hører hans sidste ord, og pludselig lever Nefertiti igen.

Vejen til hendes grav udpegede den berømte egyptolog Howard Carter tilbage i 1938. Men ingen forstod ham. Dengang. Tre umage mennesker finder sammen for at gøre Carters arbejde færdigt: En skibslæge fra Danmark, en falleret dansk egyptolog. Og kriminalassistent Thomas Heide, ansporet af et gådefuldt drab i København. Som de eneste kan de åbne døren til et ældgammelt mysterium.

Men den dør skal vise sig at blive langt mere farlig end den overtro, der indhyllede fundet af de egyptiske faraoner for så mange år siden. For de er ikke alene i deres jagt. Da døren til den ældgamle grav endelig bliver åbnet, står de ansigt til ansigt med et mareridt, skabt i en tid, hvor det meste af verden var på stenalderplanet. Men stadig lige dræbende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.