Kommende krimier – juni

Her finder du en oversigt over nogle af juni måneds krimiudgivelser.

Wow, det tegner godt!

Over grænsenovergraensen

Udgivelsesdato: 1/6-2016

En stribe af de allerbedste og mest populære danske og udenlandske spændingsforfattere har skrevet nervepirrende noveller til samlingen Over grænsen.

Såvel forfattere som forhandlere, trykkerier, oversættere og forlag har valgt at donere en del af overskuddet fra salget af bogen til Red Barnet og denne organisations projekt til fordel for syriske flygtningebørn og deres skolegang.

Politikens Forlag har tidligere med stor succes udgivet novellesamlingerne Liv for liv og Dødelig alvor i samarbejde med henholdsvis Dansk Flygtningehjælp og Læger uden Grænser, der kunne sende store beløb videre til nødlidende i verdens brændpunkter.

 

Stuart Macbride: Hilsner fra de dødemcbride

Udgivelsesdato: 1/6-2016

Den mest solgte thriller af den prisbelønnede Stuart MacBride. En blodig, strålende og brutal historie om mord, kidnapning og hævn.Politiassistent Ash Henderson har en mørk hemmelighed. For fem år siden forsvandt hans datter Rebecca, lige inden hendes 13 års fødselsdag. Et år senere modtog han det første kort: Hjemmelavet, med et polaroidbilledet på forsiden – Rebecca, bundet til en stol med knebel i munden, skræmt fra vid og sans. Hvert år kommer der et nyt kort, hvert år er det værre end det forrige.

 

Medierne kalder ham for ”Birthday Boy”. Han har kidnappet piger igennem 12 år, altid lige inden deres 13 års fødselsdag. Hvert år sender han sine hjemmelavede fødselsdagskort, som viser hvordan han langsomt torturerer pigerne til døde, til familierne. Men Ash har ikke fortalt nogen om Rebeccas’ fødselsdagskort – alle tror bare at hun er stukket af hjemmefra. For hvis nogen finder ud af sandheden, får han ikke længere lov til at arbejde med sagen. Han har ofret for meget, for bare at give op inden hans datters morder får hvad han fortjener.

 

Harlan Coben: Den fremmedecoben

Udgivelsesdato: 1/6-2016

“Den fremmede” er en selvstændig spændingsroman skrevet af den amerikanske krimiforfatter, Harlan Coben, der med sine flere end 60 millioner solgte bøger på verdensplan, anses for at være en af verdens største spændingsforfattere.

 

Adam Price er en mand, der har det hele. Han har en vidunderlig kone, to dejlige sønner, et stort hus og et godt job. Alt synes perfekt, indtil en fremmed mand kommer til byen. Den fremmede opsøger Adam og afslører, ar hans kone har en dyb, velbevaret hemmelighed. Derefter går Adams perfekte liv langsomt op i sømmene og ægteskabet smuldrer. I “Den fremmede” er Adam havnet i midten af en større sammensværgelse. Og hvis han foretager ét forkert træk, kan det ikke blot ødelægge hans liv – det kan slå hele hans familie ihjel.

 

Karin Fossum: Helvedesildenfossum

Udgivelsesdato: 2/6-2016

To enlige mødre og deres sønner. Mamma Mass er alene med Eddie. Han er på offentlig forsørgelse og svært overvægtig, og dagene går med krydsord, kanelsnegle og søgning på internettet. Hans yndlingsprogram er ”Sporløs”, og en dag opstår ønsket om at finde farens grav; den far, han aldrig har kendt.

For Bonnie, som er hjemmehjælper i ældreplejen, er dagene et evigt slid med anstrengt økonomi, tungt arbejde og omsorg for lille, forsigtige Simon. Et uventet brev giver dem grund til at se lysere på fremtiden.

Drabet på de to i campingvognen er brutalt også for Konrad Sejr, og sporene peger i mange retninger. Hvem har haft et motiv til at begå det uhyrlige dobbeltdrab på Bonnie og Simon?

 

Lone Theils: Den blå digters konetheils

Udgivelsesdato: 4/6-2016

Den berømte digter Manash Ishmail er under sin flugt fra Iran til Danmark blevet adskilt fra sin kone Amina, der nu er som sunket i jorden, og han beder Globalts London-korrespondent Nora Sand om hjælp. Jagten på Amina sender Nora til skjulte steder, hvor illegale flygtninge gemmer sig i evig frygt for myndighederne. Nora bliver til fare for sig selv, kastet ind i en verden, hvor nogle menneskeliv er meget mindre værd end andre.
Den blå digters kone er andet bind i Lone Theils’ krimi-serie om Nora Sand, der

begyndte med “Pigerne fra Englandsbåden”

 

L.S. Hilton: Maestramaestra

Udgivelsesdato: 10/6-2016

Judith er en ung, ambitiøs kunsthistoriker i London. Hun er ansat på et prestigefyldt og velrenommeret auktionshuse, men henslæber sit liv som underbetalt assistent.  Aftenerne tilbringer hun en af byens mindre lødige natklubber, hvor hun arbejder som ’værtinde’ for at for enderne til at mødes.Da hun ved et tilfælde kommer på sporet af en sag om omfattende kunstsvindel, sætter det en brat stopper for hendes hidtidige liv. Hun fyres på gråt papir, før hun når at afsløre noget, og i ren desperation tager hun med en rig natklubkunde til den franske Riviera. Her flygter hun ind i en verden af overdådig rigdom, der viser sig at være fuld af hemmeligheder og lige så forstillet, som den er glamourøs.Men Judith indhentes af fortiden og må flygte op gennem Europa – og hun er parat til alt for at redde sit liv.

 

Sara Blædel: Bedemandens datterblaedel

Udgivelsesdato: 10/6-2016

Første bind i en ny spændende trilogi om hovedpersonen Ilka.

Efter farens død rejser hovedpersonen Ilka til USA for at rydde op efter hendes afdøde far. Ilka lever et stille liv som enke og arbejder som skoleportræt- fotograf i Danmark, men farens død sætter skub i en række mystiske handlinger som vender op og ned på hendes tilværelse.

Historien finder sted i den amerikanske by Racine i staten Wisconsin, byen er en rigtig ‘dansker by’ hvor der bor adskillige danske immigranter og flere efterkommere. Selvom informationerne er sparsomme, er det tydeligt at Ilka ikke er en kvinde som skal tages let.

 

Nele Neuhaus: Snehvide skal døsnehvide

Udgivelsesdato: 15/6-2016

På en regnfuld novemberdag bliver politibetjentene Pia Kirchhoff og Oliver Von Bodenstein kaldt ud til et mistænkeligt trafikuheld. En kvinde er faldet ned fra en gangbro, blevet påkørt af en bil og er kommet slemt til skade. Umiddelbart ligner det en ulykke, men et vidne fortæller, at det måske ikke var ved egen hjælp, hun faldt.

Kvindens navn er Rita Cramer. Og eftersøgningen på mordforsøget leder Pia og Oliver til den lille landsby Altenhain, hvor Rita Cramer tidligere boede. Byen gemmer på flere mysterier. Elleve år tidligere forsvandt to syttenårige piger sporløst, og personen, som blev dømt for forbrydelsen dengang er selvsamme Pia Cramers søn, Tobias. Han er netop blevet løsladt og vendt tilbage til barndomsbyen.

Pia og Oliver mødes af en mur af tavshed i lillebyen. Efterforskningen går trægt, og da endnu en ung pige forsvinder, begynder det at ligne en gentagelse af fortidens synder. Og hvem der står bag, har byens beboere en klar mening om, og de er ikke bange for at tage sagen i egen hånd.

 

Niels Klingenberg: Mordtegnklingenberg

Udgivelsesdato: 17/6-2016

Blandt så mange andre tegn er der også mordtegn på en højskole for døve og hørehæmmede. Men at det ikke kun er tegn, bliver åbenbart, da tre personer findes myrdet i et undervisningslokale. Det lokale politi er uden ledetråde.

Derfor tilkaldes David Levin og Frederik Halberg for at opklare sagen. Men selv for Rejseholdets drabseksperter bliver det en vanskelig opgave, som ikke gøres nemmere af, at mordgådens løsning mere og mere synes at være knyttet til en fortidig begivenhed i de døves fremmede verden.    

 

Kasper Kisbye: Afdeling Arisokisbye

Udgivelsesdato: 17/6-2016

Kriminalkommissær, Martin Ariso, som har sin helt egen afdeling, opkaldt efter hans efternavn, bliver mødt af Chefpolitiinspektør Laura Cox, som har medbragt Lisa Nelson, den nye kriminalelev som skal starte i hans afdeling.

Den første overraskelse kommer bag på den skarpsindige kriminalkommissær, men da der midt i det hele dukker en meget hemmelig og fortrolig sag op, som han sideløbende skal rådgive sin chef om, samt at de mange hemmeligheder i hans afdeling pludselig ikke længere forbliver hemmeligheder, har den begavede kommissær lige pludselig masser at se til.

 

Poul Erik Larsson: Tik tak, tiden gårlarsson

Udgivelsesdato: 17/6-2016

En ukendt person er ude på at hævne sig på politikommissær Marcus Falck. Angiveligt for en uret, som personen mener, Falck begik for år tilbage. Denne person skyr ingen midler og bruger YouTube til at kommunikere sine krav, og en timer på videoen tæller ned fra 24 timer. Afdelingen for personfarlig kriminalitet arbejder på højtryk, men har ingen konkrete spor at gå efter.

Marcus Falck, der er kendt og berømmet for sin enestående evne til at holde hovedet koldt i vanskelige situationer, er i takt med, at sekunderne ubønhørligt høvles af tiden, ved at gå i opløsning for øjnene af sit team. Pludselig tager sagen en uventet drejning.

 

Anna Grue: I lige linjegrue

Udgivelsesdato: 21/6-2016

En midaldrende motionscyklist bliver fundet død i en park. Han er styrtet ned i et hul ved et vejarbejde og har brækket halsen. Et tragisk, men hændeligt uheld, mener Christianssund Politi, indtil mandens bedste ven få måneder senere også dør – og denne gang er der tydeligvis tale om mord. Hænger de to dødsfald sammen? Og hvordan?

Privatdetektiven Dan Sommerdahl er i første omgang ikke helt så ivrig for at deltage i efterforskningen, som han plejer. Han er nemlig i fuld gang med at løse sin helt egen gåde: Han vil finde sin far. En mand, han aldrig har mødt, og som han ikke engang kender navnet på. Eftersøgningen fører ham på sporet af løsningen af de to mord. Og så tager tingene pludselig fart.

 

Tess Gerritsen: Lærlingen (Rizzoli Idles-serien)the-apprentice-cover

Udgivelsesdato: 21/6-2016

Det er en bagende hed sommer i Boston. Byens plager forstærkes yderligere af en række chokerende forbrydelser, som ender i bortførelse og død. Fremgangsmåden peger på én mand – ’Kirurgen’, seriemorderen Warren Hoyt, der er berygtet for delvist at dissekere sine ofre, og som nyligt er blevetsat bag tremmer.

Politiet kan kun formode, at en efterligner er på spil, en sindssyg person, der anvender de samme irurgiske teknikker, som den galning, han beundrer så højt, benyttede sig af. Det er i hvert fald det, Jane Rizzoli tror. Da hun igen tvinges til at stå ansigt til ansigt med den morder, der gav hende både fysiske og psykiske ar, er hun fast besluttet på at gøre en ende på Hoyt og hans grusomheder én gang for alle.

Men pludselig bliver Rizzoli selv et mål, da Hoyt undslipper fra fængslet og slutter sig til sin mystiske blodbror i en ondskabsfuld vendetta …

“Lærlingen” er lige noget for fans af Karin Slaugther!

 

Rebecka Edgren Aldén: Den ottende dødssyndalden

Udgivelsesdato: 24/6-2016

Nora har succes med sine klummer, bøger og foredrag, hvor hun fortæller om, hvordan alle kan opnå succes og lykke, bare de gør en indsats. Det er netop, hvad Nora selv har gjort efter en ulykke for ti år siden, hvor hun kun med nød og næppe overlevede et fald fra syvende sal – en ulykke hun kun husker vagt.

Nu lever hun med sin mand og deres to børn i en herskabelig villa på en gade for velhavere. En gang om året arrangerer Nora en stor fest for alle naboerne, hvor hun brillerer som det indlysende centrum. Men en dag flytter Klara ind i huset overfor, og idyllen krakelerer. Da Nora samtidig går i gang med at skrive sin næste bestseller om de syv dødssynder, støder hun ind i en række problemer. Langsomt dukker fragmenter af hendes fortid op, og mistanker plager hende – måske var det, der skete, for ti år siden slet ikke en ulykke? Og hvem kan Nora (og læseren) stole på?

“Den ottende dødssynd” er en psykologisk spændingsroman om falske facader og om menneskelige svagheder og frygtelige

 

Carl-Johan Vallgren: Svinenevallgren

Udgivelsesdato: 24/6-2016

Jorma Hedlund har egentlig trukket sig tilbage, det er slut med kriminalitet. Men tippet om pengetransporten er uimodståeligt. Et sidste kup, så må det være nok. Intet kan gå galt denne gang.

Danny Katz’ narkotrang har fået ham til at genoptage kontakten med gamle venner i Stockholms underverden. Hans tidligere pusher Ramón og kæresten Jenny er kommet i besiddelse af store mængder heroin, og da Ramón findes død og Jenny er forsvundet, trækkes Katz ind i et kaos, som bare vokser. Hvordan gik det til, at Ramón pludselig fik fingre i så meget narko? Og hvem er Jenny egentlig?

Sporet fører i begyndelsen ind i Stockholms porno­branche og derefter i en retning, Katz aldrig havde kunnet ane. Kun én ting er sikker: Nogen vil hindre ham i at finde sandheden.

“Svinene”, anden bog i thrillerserien om Danny Katz, udspiller sig i Stockholms underverden, en verden som vennerne Katz, Jorma og Eva kender alt for godt. Første bog i serien var “Skyggedrengen”.

 

Joakim Zander: Broderenzander

Udgivelsesdato: 30/6-2016

Broderen er en stærk og tankevækkende thriller. To søskende vokser op i en svensk forstad, om barndom og knuste drømme. Den ene søger lykken i New York, den anden i Mellemøsten. De bliver indhentet af begivenheder, der er større end dem selv.
Det er ikke let at få øje på nogen mening med livet i den forstad, hvor Fadi og Yasmine vokser op. Fremtidsudsigterne er grå, og håbet om en bedre tilværelse så tyndt at det næsten er usynligt. Som teenager laver Fadi et bræk, søsteren Yasmine får skylden og flygter efterfølgende til New York med sin kunstnerkæreste.

Samtidig, i London, har Klara Walldéen fået arbejde på et forskningsinstitut med end lyssky agenda. Hendes PC bliver hugget, og kort efter bliver en af hendes kollegaer skubbet ud foran et tog. Klara må tilbage til Stockholm.
I løbet af et par varme dage i august krydses Yasmines og Klaras veje. De er begge havnet i en situation, hvor folk med stærke interesser er villige til at gå over lig for at nå deres mål.

 

Vi tager forbehold for ændringer af udgivelsesdatoer mm.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.