Kommende krimier – Juni 2021

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af juni måned (og en enkelt fra maj).

God læselyst!

Magt over ret af Birgitte Jørkov

Udgivelsesdato: 28/05-21

Forlag: Birgitte Jørkov

På Mikkelsmarkedet i Helsingør i 1517 får borgmester Henrik en sviende ørefigen af Eline ølkone. Den er velfortjent. Senere træder hun en munk fra Vor Frue Kloster over tæerne. Det er et uheld.

De to tilfældige møder vender op og ned på Eline ølkones liv.

Tiden er urolig. Der er nye tanker på vej, og den der har magten, har også retten. Det er langtfra alle som tænker meget over hvad der er ret og rimeligt. De fleste er mest optaget af at få deres daglige liv til at fortsætte i den vante gænge, og kommer man i klemme, er det nok ens egen skyld. Da det sker for Eline ølkone, ser det sort ud for hende.

Romanen foregår i Helsingør mellem den nat hvor Dyveke, kongens elskerinde, bliver begravet, og den dag hvor lensmanden på Krogen, Torben Oxe, bliver halshugget i København, dømt for mordet på Dyveke.

Hyrden af Eva Maria Fredensborg

Udgivelsesdato: 01/06-21

Forlag: People’s

Hampus, Nadia og Bjørn har aftalt at indlede deres egen, private efterforskning i sagen om Hampus’ forsvundne kæreste, Elin, men først skal de gennemføre Akademiets tredje. og sidste elitemodul. Her lykkes det endelig Conrad Løve at sikre sine aspiranter en sag, der vil give dem mulighed for at vise, hvor talentfulde de er.

Sagen bringer teamet til Trondheim, hvor Bjørn er vokset op. Han får en overstrømmende modtagelse, men fundet af en lemlæstet mand udstiller skjulte problemer i lokalsamfundet, og ikke alle er glade for afsløringen og Bjørns rolle i den. Det udløser en kæde af begivenheder, som trækker tråde til Kumlafængslet i Sverige, resulterer i Nadias forsvinden og udløser nye, alvorlige anklager mod Hampus.

Hyrden er tredje og sidste bind i serien om Akademiet – det fælles-skandinaviske Akademifor Gerningsmandsprofilering.

Sag 1569 af Jørn Lier Horst

Udgivelsesdato: 01/06-21

Forlag: Modtryk

En sommeraften i 1999 blev den 17-årige Tone Vaterland dræbt på vej hjem fra arbejde. Sagen blev hurtigt opklaret. Skylden blev tildelt, straffen udmålt, og dommen afsonet.

Glemslens slør har lagt sig over sag 1569, indtil William Wisting modtager et brev, der kun indeholder en speciel talkombination, der peger på andre løsninger end den etablerede sandhed. En sommeraften i 1999 blev den 17-årige Tone Vaterland dræbt på vej hjem fra arbejde. Sagen blev hurtigt opklaret. Skylden blev tildelt, straffen udmålt, og dommen afsonet.

Glemslens slør har lagt sig over sag 1569, indtil William Wisting modtager et brev, der kun indeholder en speciel talkombination, der peger på andre løsninger end den etablerede sandhed.

Det niende offer af Robert Bryndza

Udgivelsesdato: 01/06-21

Forlag: Jentas

Kate Marshall er en lovende ung kriminalassistent, da hun fanger den berygtede seriemorder fra Nine Elms. Men hendes største sejr forvandler sig pludselig til et mareridt. Traumatiseret, forrådt og hængt offentligt ud for de chokerende omstændigheder omkring kannibalmordene kan Kate kun se til, mens hendes karriere ender i en skandale.

Femten år efter de katastrofale begivenheder hjemsøges Kate stadig af fortidens spøgelser. En copycat-morder har taget Nine Elms-udfordringen op og fortsætter nu sit idols grufulde arbejde.

Sort sommer af MW Craven

Udgivelsesdato: 01/06-21

Forlag: Jentas

Efter Brændofre er en ny storm på vej …Jared Keaton, stjernekok. Charmerende.Karismatisk. Psykopat …

Han er fængslet på livstid for det brutale drabpå sin datter, Elizabeth. Liget af hende blev aldrig fundet, ogKeaton blev i høj grad dømt på grundlag af kriminalassistentWashington Poes vidneudsagn.

Så da en ung kvinde kommer stavrende ind på enlandpolitistation med uigendrivelige beviser på, at hun er ElizabethKeaton, ender Poe selv som mål for en efterforskning, der kan endemed at koste ham langt mere end karrieren.

Hjulpet af den eneste person, han har tillid til –den geniale, men socialt hæmmede Tilly Bradshaw – sætter Poejagten ind på et svar på det eneste spørgsmål, der betyder noget:Hvordan kan et menneske på én gang være død og levende?

Og så forsvinder Elizabeth igen – og alle spori efterforskningen leder tilbage til Poe.

Den usynlige pige af Lisa Jewell

Udgivelsesdato: 02/06-21

Forlag: Gads

En gribende og spændingsfyldt krimi om svigt og mørke familiehemmeligheder, fuld af twists og uventede drejninger.

Efter sine forældres død har 17-årige Saffyre Maddox gået i terapi hos børnepsykologen Roan Fours. Da Roan efter tre års behandling vurderer, at Saffyre er klar til at komme videre, føler hun sig svigtet, og i ly af mørket begynder hun at udspionere Roan og hans familie for at bevare en forbindelse til ham.

Over for familien Fours’ hus bor Owen Pick. Han har aldrig haft en kæreste, bor på sin tantes gæsteværelse, og så er han for nylig blevet fyret fra sit job som lærer efter at være blevet beskyldt for seksuelt krænkende adfærd. Han benægter selv på det kraftigste, og da han en dag desperat søger efter professionel hjælp online, bliver han suget ind i internettets mørkeste afkroge.

På valentinsdag forsvinder Saffyre – og det viser sig, at Owen var den sidste, der så hende i levende live.

Nattevandrer af Louise Nielsen

Udgivelsesdato: 03/06-21

Forlag: Forfatterskabet.dk

I 1981 indtræffer en tragedie i Sønderborg, mens Holmes-familiens tvillingedrenge leger ude i baghaven. Det efterlader dybe spor og kløfter i familien.

34 år senere tvinges journalist Andrea Holmes hjem til Danmark efter sin fars selvmord. Hun har boet mange år i USA uden megen kontakt til familien på Als, men nu vender hun hjem til fortidens skygger.

Kriminalassistent Matti Villum fra Sønderborg Politi sættes på den rutinemæssige efterforskning af selvmordet, men snart flyttes fokus, da et maltrakteret lig bliver fundet i en skov. Sagen trækker spor til en gammel tragedie på øen, og dystre hemmeligheder dukker op til overfladen.

Samtidig er Villum udfordret af samarbejdet med sin nye makker, den egenrådige og ambitiøse Nora Kaufman, der har et blakket ry.

Nattevandrer er første del i krimiserien Nattens Gerninger.

Det du ikke ved af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 03/06-21

Forlag: People’s

Det er sensommer på Gotland. Maria Wern og hendes familie er taget ud til deres nye sommerhus, men det går hurtigt op for Maria, at området ikke er så idyllisk som først antaget. Mens Maria undersøger en række af indbrud i området, bliver hendes bonussøn overfaldet. Til en fest med de nye naboer står et nær liggende hus pludselig i flammer, og panikken breder sig.

Næste morgen er kriminalinspektør Thomas Hartmans datter, Sofi, sporløst forsvundet. Hendes forsvinden falder sammen med,at hun skulle præsentere resultaterne af en undersøgelse af olieboringens indvirkning på øen. Maria bliver sat på sagen, og det viser sig, at en af Marias naboer har en stor interesse i Sofis arbejde. Er det et tilfælde, at det også er Sofis ekskæreste?

Passager 23 af Sebastian Fitzek

Udgivelsesdato: 8/6-21

Forlag: Gutkind

Martin Schwartz, psykolog i politiet, mistede sin kone og søn for fem år siden. Det skete under en ferie på krydstogtskibet Sultan of the Seas, men ingen kunne fortælle ham, hvad der nøjagtigt skete. Martin har været et vrag lige siden og bedøver sig selv ved at begive sig på rene selvmordsmissioner som hemmelig efterforsker.

Midt i en mission modtager han et opkald fra en mærkelig gammel dame, der kalder sig selv thrillerforfatter og har et tip til ham: Han skal ombord på Sultan igen, for så vil han få beviset på, hvad der skete med hans familie. Martin har svoret aldrig at sætte foden på et skib igen – men han kan ikke lade være og følger tippet, da han får at vide, at en pige, der forsvandt på Sultan for flere uger siden, er dukket op igen. Med Martins søns bamse i armene…

Jalousimanden af Jo Nesbø

Udgivelsesdato: 10/6-21

Forlag: Modtryk

Historierne i JALOUSIMANDEN kredser om de stærkeste menneskelige følelser. På klassisk Nesbø-vis møder vi det potentielt dødelige resultat af jalousi, begær og utroskab.

En græsk politiefterforsker er på grund af dyrekøbte erfaringer fra sit eget liv blevet ekspert i jalousi. Da en tysk turist bliver meldt savnet på øen Kalymnos, er det ham, der bliver tilkaldt. En taxichauffør finder sin kones ørering i taxiejerens bil. Hvordan er den havnet der? En kvinde på vej fra London til New York har i kølvandet på mandens affære med hendes bedste veninde bestemt sig for at afslutte sit liv. Men hvem er den mand, der sidder ved siden af hende i flyet?

Blød som metal af Asle Skredderberget

Udgivelsesdato: 14/6-21

Forlag: Grønningen 1

Aker Brygge i Oslo en sen fredag aften. Der er tomt om mæglerbordet i Optima Finans. På et kontor lyser skærmen foran Håvard Gabrielsen, en talknuser som arbejder med fusioner, opkøb og børsnoteringer. Han venter utålmodigt på en afgørende email. Søndag morgen bliver han fundet af rengøringspersonalet, dræbt, henrettet.

Efterforsker i økonomisk kriminalitet Milo Cavalli står over for sit første drab, da penge og mord krydser hinanden i Håvard Gabrielsen-sagen. For Milo er sagen endda personlig – Håvard var nemlig ikke kun et offer, han var også Milos gamle studiekammerat.

Milos jagt på sandheden blandt pengestærke mænd og lyssky transaktioner bliver skæbnesvanger, for mægtige kræfter ønsker ikke sagen opklaret … til livsfare for Milo og hans familie.

Er den organiserede kriminalitet nået ind i hjertet af det norske aktiemarked? Eller handler sagen om, at Håvard var kommet for tæt på en af Norges største våbenproducenter, før han blev dræbt?

Manden i huset af Susanne Staun

Udgivelsesdato: 15/6-21

Forlag: Gyldendal

Da Lise kommer for at hente sin fjortenårige datter, Ditte, fra en fest hos den nye dreng i klassen, får hun at vide, at Ditte selv er gået hjem. Men det er hun ikke. Hun er ingen steder.  Her begynder en mors søgen efter sin datter, en søgen, der pågår uden synderlig hjælp hverken fra politiet eller fra Dittes far, den ødelagte krigsveteran.

Jagten på Ditte fører Lise tilbage til en forfærdelig oplevelse i hendes fortid, en oplevelse, der blegner helt, da Lise opdager, hvad der er sket med hendes datter. Manden i huset er første bind i Susanne Stauns nye serie om små og store forbrydelser i provinsen.

Opløst af Sara Blædel og Mads Peder Norbo

Udgivelsesdato: 16/6-21

Forlag: Politikens forlag

Hvordan er det at vide, at man skal dø og vente på at gå i opløsning?
 
Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte,
en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på
den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning.
Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense,
modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer.
Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der
kan være tale om en forbrydelse.
De følgende dage vokser sagen til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder.
En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et
spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se
magtesløst til.

Gæstelisten af Lucy Foley

Udgivelsesdato: 16/6-21

Forlag: People’s

På en afsidesliggende ø ud for den irske kyst samles gæsterne til årets bryllup mellem den succesfulde og målrettede livstilsguru, Jules, og den flotte og charmerende tv-stjerne, Will. Alt er planlagt til mindste detalje, og intet er overladt til tilfældighederne, da gæsterne ankommer til øen dagen før brylluppet. Men allerede inden champagnepropperne springer, og festen går i gang, begynder fortidens små uoverensstemmelser og ubehagelige sandheder at stikke hovedet frem blandt gamle venner, klassekammerater og familie.

En giftig cocktail af hemmeligheder truer med at spolere den perfekte fest, og mens et stormvejr fanger bryllupsgæsterne på øen, stiger spændingerne, indtil lyset går ud og et blodigt lig bliver fundet.

Smertepunkter – en parcelhuskrimi af Dorte Roholte

Udgivelsesdato: 17/6-21

Forlag: Brændpunkt

På Fyrrevej, Birkevej, Egevej, Granvænget, Bøgevænget og de andre veje i Skovkvarteret står parcelhuse og haver knivskarpe, men inde bag de ulastelige facaderhar beboerne hver især deres smertepunkter og hemmeligheder. Det gælder blandt andre den bitre, fraskilte dagplejemor Mette, den stressramte, sygemeldte socialrådgiver Anne-Marie og den anorektiske teenager Daniel. Alle ved de noget om hinanden, som man nu gør i sådan et kvarter, og det gælder også i det nærliggende sociale boligområde Skovlinjen.

Én bliver skubbet ud over kanten, og pludselig begynder folk at dø …

Resten er tavshed af Douglas Skelton

Udgivelsesdato: 17/6-21

Forlag: Cicero

Da journalisten Rebecca Connolly modtager et tip om en nyhedshistorie på den skotske ø Stoirm, vækkes hendes nysgerrighed. Femten år tidligere blev øboen Roddie Drummond anklaget og siden frifundet for mordet på sin store kærlighed, Mhairi. Derefter forlod han øen i al hast. Nu vender han tilbage til Stoirm, og det puster liv i gammelt had og bitterhed.Sammen med fotografen Chaz begynder Rebecca at grave i fortiden. For hvad skete der den nat for femten år siden? Hvorfor har Rebeccas egen far altid skyet øen?

Og hvorfor var Mhairis sidste ord ’Tordenbugten’ – et afsides klippeområde ved kysten, hvor de dødes sjæle ifølge de lokale sagn forlader denne jord?Rebecca og Chaz møder dog en mur af tavshed fra øens beboere, som dækker over hinanden og værner om øens uhyggelige hemmeligheder. Og da tavsheden endelig brydes, tvinges Rebecca til at se sin egen familie i et nyt lys.

Resten er tavshed er første bind i Douglas Skeltons atmosfærefyldte bestsellerserie om den sympatiske journalist Rebecca Connolly.

Døde hjerter af Bettina Bjelke

Udgivelsesdato: 17/6-21

Forlag: Skriveforlaget

Ibrahim åbnede forsigtigt døren. Der var helt mørkt i lokalet. Nede for enden af rummet kunne han ane en lyssprække bag en reol. Ibrahim skubbede reolen til side, så han kunne klemme sig indenfor. Synet af de spejlblanke torturinstrumenter, som lå på bordet, ætsede sig fast på hans hornhinder. Det løb ham koldt ned ad ryggen.

Ud af øjenkrogen fik han øje på en kummefryser. Ibrahim tog mod til sig og lettede på låget – Ingen kunne havde forberedt ham på det syn, som mødte ham i fryseren. Fra det øjeblik var Ibrahim klar over, at hans liv var i fare. Han var nødt til at flygte fra sin chef, den skånselsløse Mustafa …

Jeg er Sarons rose af Jakob Melander

Udgivelsesdato: 18/6-21

Forlag: People’s

Da et menneskeskelet med et grævlingekranie dukker op, er politiet overbeviste om, at det er en practical joke, men det er politiassistent Christian Porsing ikke. Uden assistance fra sine kollegaer må han tage sagen i egen hånd og ty til tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag, for at få hjælp. I kraft af sin opvækst nær en tidligere koncentrationslejr er Sigga en plaget sjæl med en ‘næse’ for det, hun kalder mentale spor efter menneskelig lidelse. Efter en særlig voldsom sag, har hun forladt tysk politi, og rejser nu rundt til universiteter og politiafdelinger for at holde foredrag om sin specielle metode.

Christian overværer hendes foredrag på Københavns Universitet. Han er skeptisk og opfatter hendes evne som en ny form for clairvoyance, men må langsomt indse, at Siggas metode vækker genklang i ham selv. Og da endnu et skelet med monteret grævlingekranie dukker op, begynder en efterforskning, der vil ryste Christian i hans grundvold og forandre både ham og  Sigga for altid. Jeg er Sarons rose er første bind i Jakob Melanders nye trilogi om det umage par.

For enhver pris af Paul Cleave

Udgivelsesdato: 18/6-21

Forlag: Jentas

Da den syvårige Alyssa bliver bortført, sætter vicesherif Noah Harper sig for at finde hende for enhver pris – og en del af prisen bliver at krydse grænser, han aldrig kan vende tilbage fra. At finde pigen kan ikke redde Noah fra at mistebåde sit arbejde og sin hustru og blive fordrevet fra Acacia Pines. Han får at vide, at hvis han nogen sinde vender tilbage til den lille by, bliver han kastet i kachotten, hvor han kan rådne op.

Tolv år senere ringer telefonen.

Alyssa er forsvundet igen, og hendes far vil haveham til at indfri det løfte, han gav hende dengang – at han aldrigville tillade, at der skete hende noget ondt igen.

For at finde hende er Noah nødt til at tagetilbage til The Pines og se fortiden i øjnene …

Den sorte løve af Richard B. Gough

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Da den succesfulde advokat Matt finder et hus fra middelalderen, der er til salg, beslutter han sig for at opgive sin karriere for at leje det ud som sommerhus. Det viser sig at være en klog beslutning, da reservationerne til huset, der ligger i hjertet af den gamle bydel i Brighton, vælter ind. Men huset gemmer på en mørk hemmelighed, og gæsterne bliver hjemsøgt af spøgelser fra fortiden.

Da en gæst giver Matt en middelalderlig hat, der er fundet i ’Underverdenen’, går det op for ham, at fortid og nutid er flettet sammen. Alle spor synes at føre til Deryk Carver, ejeren af pubben Den Sorte Løve, døde på gruopvækkende vis i det sekstende århundrede. Matt er desperat efter at finde sandheden bag det hele og begiver sig på allehelgensaften ud på en rejse. Den sorte løve er første bind i serien Spøgelser fra fortiden. 

Det er aldrig, som det ser ud til af John Andes

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Samme år, som der skal være præsidentvalg, planlægger David Drummer, senioranalytiker med ansvar for indbyrdes kommunikation i FBI’s Kansas City-kontor, at gå på pension sammen med sin kæreste, Rachel. Pludselig står han over for en skandale med vidtrækkende konsekvenser inden for FBI: to tilsyneladende ikke-relaterede politidrab tre tusind miles fra hinanden og græsrodsmøder, der er sat i værk for at vække vrede mod en fremmed magt. Samtidig med han forsøger at påvirke resultatet af skandaleundersøgelsen, undersøger han også negativ politisk figur fra fortiden.

Hans hold fokuserer på at finde ud af, hvem der er drivkraften bag demonstrationerne, og hvad de betyder for valget. FBI’s bestræbelser på at manipulere skandalen, så den kan blive afsluttet, såvel som nye fakta om en farlig konspiration, fører til, at Davids følelsesmæssige og fysiske velbefindende kommer helt ud af kontrol. Rachel er hans klippe.      

Køteren fra Kamtjatka af Jens Jørgen Hansen

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Winther, hvis tilværelse ligger i ruiner, vender tilbage til sin hjemstavn efter et 3-måneders ”ferieophold med begrænset frihed” i Sdr. Omme. Han flytter ind på den lokale campingplads for at slikke sine sår og komme på fode igen. Her træffer han Sommerland, en ældre, hårdtslående og mere eller mindre bindegal soldat, som arbejder for en specialenhed, der får jægerkorpset til at ligne et søndagskor. Han møder også Susanne, som klarer sig igennem ved at forfatte damebladsartikler og drive en hundepension på en lille ø ude i fjorden.

De tre rodes uforvarende ind i en sag, hvor de må kæmpe for deres liv, da Klyuchi – en arrig, bidsk sibirsk husky, mere ulv end hund – stikker af, og ejerne ikke viger tilbage for at gå over lig for at få køteren tilbage. Velkommen herude vestpå – til stegt flæsk, landlig(t lugtende) idyl, rovmord, afghanske narkobaroner, belgiske lejesoldater, diamantsmugling – og en sensommerlun campingkrimi.        

Det italienske arkiv af Nils Højsager-Jessen

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Gribende og hæsblæsende spændingsroman med virkeligt smæk for skillingen, der følger lejemorderen Robert Svenson, lige fra han i sin bolig i Schweiz modtager opgaven. Læseren lever i nuet med i planlægningen, forberedelserne og selve mordet af en mafialeder i Abruzzo-regionen.

På sidelinjen følger læseren med i de voldsomme og ikke mindst brutale konsekvenser, mordet afføder i hele Europa og ud over Europas grænser. Mordet bliver startskuddet på en reformering af det italienske politi og en hæsblæsende jagt af en lejemorder og ”Det italienske arkiv” gennem hele Europa med deltagelse af den italienske mafia, den russiske mafia, det italienske politi, det schweiziske politi, Europol, det franske politi og endelig det spanske politi.

Vi får som læser et indblik i de brutale mafiametoder, der praktiseres med korruption, afpresning, vold og trusler og følger optrævlingen af en organisation indenfor den organiserede kriminalitet.  Den uventede slutning lægger op til en spændende efterfølger.  

Morderisk mistral af Cay Rademacher

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Forladt af konen og overflyttet til provinsen: Kaptajn Roger Blanc står midt i ruinerne af sit liv. Indtil for nylig var han en succesfuld korruptionsefterforsker i Paris, men han fik jokket godt og grundigt på en række magtfulde personers fødder. Han befinder sig nu alene i sit nye hjem i Provence, en forfalden oliemølle, som en onkel testamenterede ham for mange år siden. Men inden Blanc kan nå at finde sig til rette i den lille by Gadet, får han en mordsag.

Kaptajnen bliver pludselig viklet ind i en intrige, der fører ham dybere ind i sin nye hjemstavns strukturer, end han bryder sig om. Og han skal også vænne sig til sine nye kolleger: til sin partner, Marius, der er mere interesseret i rosévin end i arbejde. Til den temperamentsfulde computerspecialist Fabienne, der synes at færdes hjemmevant overalt, lige med undtagelse af denne søvnige by.

Og til den frygtede såvel som tiltrækkende undersøgelsesdommer Aveline Vialaron-Allègre, der er gift med lige netop den politiker, der ødelagde Blancs karriere. Så sker der nok et mord – og det ender med et showdown i pinjeskovene, som mistralen har forvandlet til et rasende flammehav …    

Den sidste heks – et Seacross-mysterium af Sabina Gabrielle Carrara

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Tilbage i 1974 rystes den lille søvnige landsby Seacross i Irland over de grusomme omstændigheder ved Margaret Morehouses død. Femogfyrre år senere synes historien at gentage sig, da den stille kystby pludselig rystes af en række rituelle drab. Nogen har brudt den hemmelige pagt om tavshed for at opnå retfærdighed, men hvis sandheden slipper ud, vil ingen blive sparet, hverken den fremtidige premierminister eller de lokale magthavere.

Inspektør Billy McCabe bliver sat på sagen, men dødsfaldene er langt mere indviklede, end han regner med. Ikke blot må inspektøren se sine egne dæmoner i øjnene, han må også se sig grundigt for, da han ikke kan stole på nogen – ikke engang dem, der står ham nærmest. Det skal nok lykkes McCabe at udrede dette spind af hemmeligheder og løgne, men for hvilken pris?

Indbrud som levevej – en skruppelløs kvinde af Steen B.J.

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Oline Merle har været gift tre gange og fået datteren Ella med sin første mand. Hun fik datteren Søs med den næste mand. Da hun blev gift med den tredje mand, flyttede hun til Spanien og levede der i mange år uden kontakt til sine døtre i Danmark. I en alder af 72 år dør hendes tredje mand, og Oline finder ud af, at de slet ikke ejede deres hus og bil nede i Spanien. Hun bliver erklæret konkurs og rejser hjem til Danmark. Hendes døtre er alt andet end begejstret for hendes ankomst og ikke mindst grænseoverskridende adfærd. Det største problem opstår dog for Oline, da pengeafpressere fra konkursboet i Spanien opsøger hende i Danmark med pengekrav. Hun drives ud i skrupelløse, grænseoverskridende og kriminelle handlinger for at klare sig i Danmark.  

Hele situation tilspidses af, at Olines datter Ella er en del af et efterforskningsteam i Aarhus sammen med kæresten til hendes anden datter, Søs. Denne kæreste hedder Jacob Ibsen. Oline må hele tiden balancere på denne svære situation ikke at blive gennemskuet for sine kriminelle handlinger, hvilket ofte udfordrer hende med sindsoprivende handlinger til følge.

Olines anden mand var psykisk syg og tog sit eget liv efter deres skilsmisse, men deres fælles datter Søs har arvet det psykisk udsvingende sind efter sin far og bliver diagnosticeret som bipolar.      

Døden i Pont-Aven af Jean-Luc Bannalec

Udgivelsesdato: 21/6-21

Forlag: mellemgaard

Kommissær Georges Dupin er en egensindig parisiskfødt koffeinjunkie med en usædvanlig faible for pingviner, der for nylig er blevet overflyttet fra Paris til den fjerntliggende bretonske kyst. Kort sagt til verdens ende.  En varm juliformiddag lige før højsæsonen finder et mystisk mord sted i den maleriske kunstnerby Pont-Aven: Pierre-Louis Pennec, den alderstegne ejer af det legendariske Hotel Central, der har haft Gauguin og andre store kunstnere som gæster, er brutalt blevet stukket ihjel.   

Hvem myrder en 91-årig, og hvorfor? Hvad er der sket i hotelejerens sidste dage? Da man kort tid efter finder endnu et lig på den bretonske kyst, forstår Georges Dupin, at han har at gøre med en sag, der er langt mere omfattende en først antaget.

Den fortabte mand af Jane Harper

Udgivelsesdato: 24/6-21

Forlag: Alpha

Tre brødre, en død, ingen svar.

To brødre mødes i den australskeørken under en bagende sol for at finde sandheden. Der er ikke et hus i sigte,kun en gravplads med et kors, der er så gammelt, at ingen kan huske, hvorfordet er der. Men korsets skygge var deres mellemste brors sidste rest af håb.Han ligger død for foden af det, fem kilometer fra sin bil, brændt ihjel underden ubarmhjertige sol. Bright-familien er i sorg og vildrede over Camerons død.

Hvad fik ham til at give op og gå ud i ingenmandsland for at dø? For hvis hanikke gik derud frivilligt, er der kun få mennesker, man kan mistænke …

Den forkerte mor af Michel Bussi

Udgivelsesdato: 24/6-21

Forlag: People’s

Malone på 3 ½ år fortæller skolens psykolog, Vasile, en farlig hemmelighed: Hans mor er ikke hans rigtige mor, og hans rigtige mor er i fare.

Det virker usandsynligt: Malones forældre har fødselsattest, babybilleder og selv deres læge bekræfter, at Malone er deres barn. Men Vasile tror alligevel på ham. Og han må handle hurtigt, hvis han skal nå til bunds i sagen. For Malones minder er begyndt at blegne, og snart vil de være helt væk.

Vasile tager kontakt til politikommissær Marianne Augresse, der er travlt optaget af et voldeligt indbrud hos en lokal smykkebutik, hvor der blev stjålet for flere millioner euro. Hun mener ikke, at et barns fantasihistorier vedkommer hende.

Men hvad hvis hun tager fejl?

Manden i tre dele af Thomas Bagger

Udgivelsesdato: 28/6-21

Forlag: Politiken

“Manden i tre dele” er Thomas Baggers nye krimi om mord og uforklarlige hændelser i det sydligste Sønderjylland.

I “Manden i tre dele” finder politiet et nøgent lig på toppen af en bakke i Sønderjylland. Liget er dækket af en pressenning og ved siden af liget står en ultralydsskræmmer, der skal forhindre vilde dyr i at gå i liget. Hverken politiet eller de lokale aner hvad der er sket, og det hele bliver endnu mere bizart, da de finder ud af, at manden døde tre dage forinden og er blevet taget fra det lille, lokale lighus. Bakken, som manden blev fundet på, Smøl Vold, har gemt på en langt større hemmelighed, der straks fanger pressens opmærksomhed.

Specialagenterne Lucas Stage og David Flugt fra enheden Task Force 14 i København tilkaldes. De får ikke en varm velkomst af hverken de lokale politifolk eller lokalbefolkningen i den lille sønderjyske by, og det står hurtigt klart, at de to specialagenter ikke er ligesom alle de andre. De får hurtigt færten af en seriemorder, der ikke skyr nogen midler i jagten på ofre. Men det går snart op for dem, at jagten går begge veje.

Der tages forbehold for ændringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.