Kommende krimier – juli

Juli måned er som regel en “stilhed før stormen”- måned, hvor der ikke udkommer så mange krimier. Mange forlag venter til august.

Der kommer dog flere spændende titler på markedet. Og er der ikke nok læsestof til sommerferien her, er der heldigvis mange gode titler fra sidste måned samt selvfølgelig en helt stribe af “klassikere”, som tåler at blive genlæst.

Vi har samlet nogle af Juli måneds udgivelser herunder (samt en enkelt fra juni)

 

Davide Enia: Mænd og fårEnia

Udgivelsesdato: 30/6

Bedstefar Ciro beretter i sine optegnelser om en dramatisk mission som kurer for modstandsbevægelsen under anden verdenskrig i Italien, og ikke mindst om, hvordan han fandt sit livs udkårne.

Historien har en nutidig rammefortælling, idet det er Ciros barnebarn, der formidler historien. Og sidst, men ikke mindst er bogens fortællinger bundet op på opskrifter fra det romerske køkken. Mænd og Får demonstrerer overbevisende, at madopskrifter kan redde liv!

 

jungMari Jungstedt: Du går ikke alene

Udgivelsesdato: 1/6-2016

I “Du går ikke alene” er Anders Knutas og Karin Jacobsson i et dramatisk kapløb mod tiden, da en lille pige forsvinder på mystisk vis.

Toårige Andrea forsvinder en varm morgen i september fra en frisørsalon i Visby. Hun var med sin mor på arbejde og var ellers under opsyn. Ingen forbipasserende i den lille gade langs Visbys ringmur har set så meget som skyggen af barnet. To uger senere finder politiet liget af en kvinde i sumpområdet ved de idylliske Lojsta søer. Karin leder mordefterforskningen og med hjælp fra Anders skal hun på kort tid opspore både en morder og en kidnapper. Med mindre personen bag kidnapningen er den samme som er skyldig i mordet.

“Du går ikke alene” er den 11. bog i Mari Jungstedts krimiserie om Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson fra Visby Politi.

 

corvusLukas Hviid Petersson: Corvus Corax

Udgivelsesdato: 11/7-2016

Der er problemer i det festliderlige og solbeskinnede paradis kendt som L.A. Hvad der først startede som en intern joke blandt nogle politimænd, er nu en realitet. En frygtløs og hårdhudet seriemorder hærger de lange nætter. Jager. Og angriber uden nåde de laveste i samfundet. Politiet er stadig på bar bund og vil gøre alt for fremskridt i sagen.

En ung betjent er måske lige det, som korpset har brug for, men hverken han eller hans korps hører til de bedste blandt guds børn. Som sagen skrider frem, åbner der sig pludselig en problematik, der kan ændre alt og vende byen på den anden ende. Det viser sig, at trådene muligvis rækker helt op til nogle af de personer, der befinder sig i samfundets øverste lag.

 

oxagerTom Oxager: Hun hang på væggen

Udgivelsesdato: 11/6-2016

De fleste turister, der besøger Sæby, stifter aldrig bekendtskab med Musehullerne. Det er heller ikke noget turiststed, men enhver sæbynit kender det. Det ligger lidt gemt af vejen og besidder den mystik, der knytter sig til steder, hvor alt kan ske. Alligevel ligger Musehullerne lige præcis der, hvor den skønneste vandretur langs åen gennem Sæbygaard skov tager sin begyndelse.

Mange turister kommer for at opleve havnen og stranden. Men en tur gennem skoven er noget helt specielt, som får turisterne til at vende tilbage år efter år. Den meget foretagsomme præst, Ellinor Wollesen, er helt oppe på mærkerne. Hun vil skabe en Bibel Bed & Breakfast og sætter alt ind på, at det skal blive en succes. Samtidig sker der ting og sager i restaurationsbranchen. FRANKS dynamiske chef, Kaptajn Haddock, redder skindet på næsen, fordi han har ansat en fortræffelig hjælper.

 

znaderJoakim Zander: Broderen

Udgivelsesdato: 11/7-2016

Broderen er en stærk og tankevækkende thriller. To søskende vokser op i en svensk forstad, om barndom og knuste drømme. Den ene søger lykken i New York, den anden i Mellemøsten. De bliver indhentet af begivenheder, der er større end dem selv.

Det er ikke let at få øje på nogen mening med livet i den forstad, hvor Fadi og Yasmine vokser op. Fremtidsudsigterne er grå, og håbet om en bedre tilværelse så tyndt at det næsten er usynligt. Som teenager laver Fadi et bræk, søsteren Yasmine får skylden og flygter efterfølgende til New York med sin kunstnerkæreste.

Samtidig, i London, har Klara Walldéen fået arbejde på et forskningsinstitut med end lyssky agenda. Hendes PC bliver hugget, og kort efter bliver en af hendes kollegaer skubbet ud foran et tog. Klara må tilbage til Stockholm.

I løbet af et par varme dage i august krydses Yasmines og Klaras veje. De er begge havnet i en situation, hvor folk med stærke interesser er villige til at gå over lig for at nå deres mål.

 

9788740020021A.J. Kazinski: Drømmetyderens død

Udgivelsesdato: 29/7-2016

Elleve dybe knivstik. Morderen har været grundig, da han slog drømmetyderen Evelyn Heiberg ihjel.

Da gidselforhandler Niels Bentzon hos Københavns Politi sættes på sagen, kommer det på et dårligt tidspunkt. Hans kone, Hannah Lund, har netop fået konstateret livstruende kræft , og Niels befinder sig i sit livs krise.

Alligevel fortsætter han. Arbejdet er hans terapi, hans eneste lys i mørket. På den myrdede drømmetyders computer finder Niels en mail, sendt til det berømte Jung Institut i Zürich. Evelyn Heiberg har bedt om hjælp til at opklare en drøm, som en af hendes klienter har lidt under i mange år. Snart står det klart for Niels, at mordet kun kan opklares, hvis han tyder drømmen.

Drømmetyderens død er det fjerde bind i den prisvindende serie om Niels Bentzon. Læs også Den sidste gode mand (2010), Søvnen og døden (2012) og Den genfødte morder (2015).

 

Vi tager forbehold for ændringer i udgivelsesdato o.a.

One thought on “Kommende krimier – juli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.