Kommende krimier – juli/august

Her kan du få et overblik over nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i juli og august.

God læselyst.

Pirata af Patrick Hasburgh

Udgivelsesdato: 1/7-2019

Forlag: HarperCollins

Da Nick bliver skudt, mister han alt. Sit job, sin familie, sit øje og sin selvrespekt. Han flygter fra Californien til Mexico, hvor han tilbringer tiden med at surfe og drikke med de lokale. Klappen for øjet giver ham tilnavnet Pirata. Men så en dag bliver hans ven dræbt af sin kæreste, Meagan, under dramatiske omstændigheder. Nick, som har en svaghed for Meagan og hendes to sønner, bestemmer sig for at hjælpe hende.

De skiller sig af med liget, og indleder et stormfuldt kærlighedsforhold, og pludselig har Nick noget, der ligner en familie igen. Men da et lig flyder op på stranden, og en FBI-agent får færten af Nick, indser han, at fortiden er ved at indhente ham. Et nervepirrende drama og en intens thriller – rystende, sjov og rørende    

Arvesynderen af Jens Strandbygaard

Udgivelsesdato: 5/7-2019

Forlag: Byens forlag

Sognepræsten i Hvide Sande, Daniel Vest, bliver en dag kontaktet af den desperate Eva Arnesen. Hendes mand er død under mystiske omstændigheder og har efterladt en massiv gæld til en brutal rockergruppe. For at afdrage tvinges Eva nu til at smugle hash hjem fra Spanien. Men noget er gået galt, for en lastbil med flere hundrede kilo hash er forsvundet. Og rockerne giver Eva ansvaret.

Med en fortid i Frømandskorpset er Daniel West en noget utraditionel præst, der selvfølgelig gerne hjælper Eva. Men det bliver med livet som indsats. Eva har nemlig ikke fortalt Daniel alt …

Små øjne kan også huske af Allan Erik Mortensen

Udgivelsesdato: 8/7-2019

Forlag: mellemgaard

Da liget af den 8-årig Fie bliver fundet i Verup Skov nord for Gæringe, bliver Jon Harding tilbudt en særlig stilling som konsulent for kriminalpolitiet.  
Pigen forsvandt tilbage i 1990, og sagen blev aldrig opklaret. Året efter forsvandt pigens veninde, og hendes lig er endnu ikke dukket op.  
Kort efter fundet af Fies lig modtager Jon et anonymt brev, hvori brevskriveren udpeger en navngiven mand som gerningsmanden til mordene på Fie og hendes veninde, men hvem er den anonyme brevskriver?  
Jon bliver sat til at arbejde tæt sammen med Anette Fabian, og sammen må de begynde helt forfra med efterforskningen af de næsten tredive år gamle mordgåder.
Skal gerningsmanden findes blandt politiets allerede mistænkte fra sagen, eller skal Jon og Fabian lede i en helt anden retning?  
Mysteriet bliver ikke mindre kompliceret, da politiet finder endnu et skelet, som muligvis er interessant for sagen.  
Jon og Fabian må afhøre alle de implicerede fra dengang, men hvor meget kan de få vidner egentlig huske?  
Små øjne kan også huske er femte bind i Hængedynd-serien.

      

Biblioteksmordet i Haslev af Else Lefmann

Udgivelsesdato: 8/7-2019

Forlag: mellemgaard

Liget af en ung mand ligger en tirsdag morgen på jorden i Præstelunden, hvor den nyansatte børnebibliotekar Sigrid finder det.    
Politiet i Haslev bliver tilkaldt, og kort efter kommer efterforskerne fra Næstved.    
Det lille team af efterforskere får travlt, ikke mindst da en dreng samtidig forsvinder. En speciel dreng, Sebastian, som hver eftermiddag sidder det samme sted på biblioteket og kan se lige ned i Præstelunden.    

Fange 21 af Søren og Morten Ellemose

Udgivelsesdato: 15/7-2019

Forlag: Forfatterskabet.dk

På Samsø findes en mand brutalt myrdet. 

Morderen har skamferet liget, og afdøde har sit afhuggede lem i munden.

Journalist Xenia Holm dækker sagen i jagten på nye forsider, men snart må hun kaste alt andet til side, da livstidsfangen Sebastian de la Cour flygter fra sit topsikrede fængsel. 

Kriminalkommissær Henning Lorentzen hentes tilbage fra sit otium for at jagte manden bag terrororganisationen Manus Albino. Hele landet er i alarmberedskab, mens politi og efterretningstjeneste desperat forsøger at stoppe Sebastians hævn.

Det bliver en hektisk og nervepirrende jagt, mens omfanget af gerningsmandens geniale og nådesløse planer langsomt går op for nationen.

Stille skrig af Katja Ranvits

Udgivelsesdato: 16/7-2019

Forlag: Forfatterskabet.dk

”Hun undertrykte et gisp, idet blodet fra et stort sår på maven løb ned ad benene. Og først nu forstod hun det. Hun var ofringen.”

En lun sommernat finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang Behandlingscenter. 

Den ukendte kvinde bærer en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde til en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager. 

Dagbogen rækker sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Og byder ondskaben indenfor i Cecilies liv. 

Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe.

Stille Skrig er en historie om hvad der sker, når mennesket står over for en virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man lever efter.  

Frygten af C.L. Taylor

Udgivelsesdato: 1/8-2019

Forlag: Jentas

Nogle gange vil din første kærlighed ikke slippe dig… 

Da Lou Wandsworth stak af til Frankrig med sin lærer Mike Hughes, troede hun, at han var hendes livs kærlighed. Men Mike var ikke, hvad han så ud til at være, og han efterlod hendes liv i stykker. 
Nu, da hun er 32, finder Lou ud af, at han er involveret med teenageren Chloe Meadows. Fast besluttet på at historien ikke må gentage sig selv, vender hun hjem for at konfrontere ham med den skade, han har forvoldt. 
Men Mike er den værste slags rovdyr, og i takt med at Lou forsøger at straffe ham, bliver det klart, at hun meget vel kunne blive hans offer igen…

Korset af Ingar Jonhsrud

Udgivelsesdato: 5/8-2019

Forlag: Gyldendal

En af ministeriernes mest betroede mænd, Henry Falck, og hans elskerinde bliver skudt og dræbt i en bilvask i Oslo. Samtidig forsvinder en kvindelig journalist, der var i færd med at afsløre hans hemmeligheder. Journalisten har også gravet i politikommissær Fredrik Beiers familiehistorie, og efterforskningen begynder langsomt at trænge ind i hans privatliv. En familiehemmelighed, som Frederik Beier kun anede konturer af, udfolder sig nu for øjnene af ham.
Hvem kan Beier egentlig kan stole på? Selv hans kollega Kafa Iqbal virker, som om han skjuler noget.

De tre paver af Thomas Rydahl

Udgivelsesdato: 6/8-2019

Forlag: Politikens forlag

De tre paver er sidste del af Erhardtrilogien og kan læses selvstændigt som en gådefuld spændingsroman om de dystre hemmeligheder, der florerer på De Kanariske Øer og ikke mindst i danskeren Erhards dunkle fortid. Langsomt kastes der lys over, hvad det var, der skete, og hvordan Erhard mistede en finger. Efter dramatiske hændelser lever Erhard i skjul i en hippielejr på øen La Gomera. Her bliver han fundet af en gammel fjende, der har brug for hans hjælp, og Erhard bliver halvt lokket, halvt truet til at efterforske et mord på en ung pige på et katolsk børnehjem på øen Fuerteventura. På samme børnehjem bor drengemanden Aaz, som Erhard holder meget af. Aaz har set noget, han ikke skulle, og flygter tværs over øen på jagt efter en kanariefugl, som andre ikke kan se.
På Fuerteventura hærger den enerverende sandstorm Calimaen, der driver alle til vanvid. Midt i stormen strander den berømte bestsellerforfatter Celesta Almuz Ameida med sit entourage på øen. Celestas forlag presser hende til at skrive endnu en bestseller, men hun vil hellere skrive på historien om Eremitten, den mystiske nifingrede dansker, der har slået sig ned på De Kanariske Øer, og har begået en række sære forbrydelser. Efterhånden kommer hun på sporet af den kanariske mafia, De tre paver, der har plaget øerne i mange år. Pludselig er hun så involveret, at det er hende, de jagter, for at beskytte deres magt.

Mester Jakob af Emelie Schepp

Udgivelsesdato: 8/8-2019

Forlag: Politikens forlag

Mester Jakob er en åndløst spændende krimi om identitet, relationer og forholdet mellem søskende. Men det er også en hjerteskærende historie om at finde modet til at gøre op med sin fortid. 

En regnfuld forårsdag finder man liget af en brutalt myrdet kvinde i Norrköping, det andet kvindemord inden for ganske kort tid. De to mord har de samme grufulde detaljer til fælles. Begge kvinders ben er syet sammen på langs, og deres livløse kroppe er fundet flydende med strømmen i den flod, der løber gennem byen. Hvem har villet have de døde kvinder til at ligne havfruer – og hvorfor? Da en tredje kvinde meldes savnet, bliver det klart for politiet, at de har at gøre med den samme gerningsmand. 

Anklager Jana Berzelius bliver koblet på politiets efterforskning, og hun finder hurtigt et spor tilbage til sagen om den unge Simon Norell, der myrdede hele sin familie og nu sidder i forvaring på en lukket retspsykiatrisk afdeling. Men Simon nægter at tale. Nogen må vinde hans fortrolighed, inden det er for sent. Den eneste, der kan gøre det, er manden, der bevæger sig som en truende skygge gennem Janas liv – Danilo Peña.

De smukke unge døde – Mitfordmordene II af Jessica Fellowes

Udgivelsesdato: 13/8-2019

Forlag: Politikens forlag

Andet selvstændige bind i Jessica Fellowes bestsellerserie om de seks Mitford-søstre kredser om spændingerne mellem ’upstairs og downstairs’ på de store engelske godser i 1920’erne. 

De brølende tyvere har for alvor ramt Asthall Manor, og Nancy, den ældste af Mitford-søstrene, bliver hurtigt en del af de unge glamourøse bohemer, der huserer i Londons natteliv, og som pressen døber The Bright Young Things. De fester igennem til jazzmusik og skaber avisoverskrifter med deres vilde påfund. Men for tjenestefolkene, der skal rydde op efter aristokratiets unge løver, og ofte også må tage skraldet for deres mere lyssky handlinger, er det hele knap så glamourøst. 

Da en af gruppens berygtede og vovede natlige skattejagter på godset ender i et brutalt mord, bliver stuepigen Dulcie uden videre anklaget og arresteret. Det bliver dråben for Louisa Cannon, der er ansat på Asthall Manor som søstrenes kombinerede barnepige og selskabsdame. Louisa sætter sig for at rense Dulcie for mistanke, men morderen er måske meget tættere på, end hun tror.

Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom

Udgivelsesdato: 13/8-2019

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Dobbeltspil i Odessa er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

I København kæmper Maiken Tarp for at komme sig over sin kærestes død, imens hun forsøger at være en god mor for deres étårige søn. Fra Kiev får hun besked om, at den danske politimand Tomas Engberg har modtaget en dødstrussel. Mistanken rettes mod en magtfuld ukrainsk oligark og politiker.

Maiken graver i sagen og opdager, at Tomas i al hemmelighed har lokket oligarkens tidligere elskerinde, til at vende tilbage til Ukraine for at skaffe oplysninger om sin elsker. Maiken Tarp forfølger parret til sortehavsbyen Odessa og langsomt går det op for hende, at ingen af de involverede spiller med åbne kort. Men også Maiken Tarp har sin egen dagsorden.

Min mands elskerinde af Sara Linderoth Bouchet

Udgivelsesdato: 15/8-2019

Forlag: Politikens forlag

Fængslende spændingsroman om dystre hemmeligheder, der kan påvirke et helt liv, om skjult begær, falske erindringer og uventet lys i mørket.Susanne og Karl har været gift i 30 år, da de beslutter at kaste sig ud i et nyt kapitel af deres liv: De har købt et faldefærdigt hus i Frankrig, som de vil omdanne til hotel og spisested. Susanne er taget i forvejen og er netop ankommet, da to gendarmer banker på og fortæller, at Karl er død. Da det første chok har lagt sig, begynder spørgsmålene at melde sig: Karl blev fundet død på Molslinjen, men hvad lavede han der? En parkeringsbøde og en bankpostering på 15 kr. indikerer, at han var i København dagen før, men til Susanne havde han sagt, at han ville tage direkte til Frankrig, når han havde ordnet de sidste ting på sit arbejde i Aarhus. Besat af at finde frem til sandheden indleder Susanne en intens og følelsesmæssig jagt på en kvinde, hun forestiller sig har sat en kile i deres ægteskab. Men jagten på Karls hemmelighed åbner for en ubehagelig flig af Susannes egen fortrængte fortid, og hvor langt er hun egentlig villig til at gå for at løse mysteriet og kende sandheden?

Kvinden med dødsmasken af Mads Peder Nordbo

Udgivelsesdato: 16/8-2019

Forlag: Politikens forlag

Tredje selvstændige bind i Mads Peder Nordbos gysende kolde bestseller-serie.

En mand findes død på bunden af en brønd ved de gamle vikingeruiner i Sandnæs i Grønland. Da politiet opdager, at manden for nylig er blevet dræbt af en kvinde, der har været død og begravet i mere end et halvt år, spreder frygten sig i det lille, arktiske samfund. Kan morderen være en levende død? En Qivittoq? En mytisk, grønlandsk skabning, hvis eneste mål er hævn.

Politiet retter fokus mod den unge inuitkvinde Tupaarnaq, der har siddet fængslet for drabet på sin far og nu er forsvundet. Hendes eneste ven, journalisten Matthew Cave, føler sig presset til at hjælpe med at finde hende. Han rejser til Danmark for at blive klogere på hendes fortid gennem den psykolog, der behandlede hende, mens hun sad i fængsel.

Matthew finder ud af, at Tupaarnaq ikke er den, han troede, hun var, og han rejser foruroliget tilbage til Grønland kun for at opdage, at der er dukket flere lig op – alle tilsyneladende dræbt af den døde kvinde. Da Matthew en morgen vågner op indsmurt i blod, må han sande, at han nu selv er både mistænkt og jaget vildt.

Patrioterne af Pascal Engman

Udgivelsesdato: 22/8-2019

Forlag: People´s Press

Efter mordet på en kvindelig journalist spreder uroen sig på Stockholms nyhedsredaktioner: Medarbejdere, der dagligt modtager mails med trusler om vold og overgreb, frygter for deres liv. 

Men Madeleine Winther på Nyhetsbladet er optaget af tanken om at sætte fart i sin karriere, og et reelt scoop er inden for hendes rækkevidde. Og for jægersoldaten Carl Cederhielm, der har lovet at beskytte landet mod fjender, lyder opgaven på hævn. Missionen er langt fra ført til ende: Tiden er inde til at eliminere næste navn på listen. Og i et land langt borte længes en mand hjem til Sverige, mens han passer sit arbejde som livvagt for den russiske mafia og må leve med, at indbyggerne i den lille by, hvor han bor, frygter ham. 

Sverige er på nippet til at vågne op til en ny skånselsløs virkelighed, og tre skæbner vil blive slået ud af kurs. 

Patrioterne er en højaktuel thriller og journalisten Pascal Engmans debutroman: en fornyelse af den samfundsengagerede spændingslitteratur. Som Sjöwall & Wahlöö og Mankell fører han os med sig helt ind i den brutale nutid. 

Hende der må dø af David Lagercrantz

Udgivelsesdato: 22/8-2019

Forlag: Modtryk

Hende der må dø er sjette og sidste bog i Millennium-serien om Lisbeth Salander!

Lisbeth Salanders fortid skyller ind over hende som snavset sort vand. Det er på tide at bryde ud af de kvælende skygger af ondskab, som hendes far, Zalachenko, alt for længe har kastet over hendes liv.

Lisbeth tager til Moskva for én gang for alle at gøre regnskabet op med sin tvillingesøster Camilla.

Hende der må dø er den storstilede afslutning på Millennium-serien. Romanen væver politiske skandaler og magtspil på allerhøjeste niveau sammen med DNA-forskning, Himalaya-ekspeditioner og livsfarlig hacking.

Vi mødte første gang Lisbeth Salander i Stieg Larssons Mænd der hader kvinder, der udkom i 2005 (dansk 2006). Siden da er Lisbeth Salander blevet en elsket, frugtet og legendarisk karakter, og Millennium-serien blev startskuddet på en ny æra i nordisk litteraturhistorie, hvor krimien virkelig har fundet sit publikum. Stieg Larsson skrev tre intense og fremragende spændingsromaner inden sin alt for tidlige død i 2004. David Lagercrantz fortsatte i 2015 Stieg Larssons Millennium-serie med tre storstilede og energiske spændingsromaner om Lisbeth Salander, Mikael Blomkvist og verden. Serien sluttes nu med Hende der må dø. 

Hun var velkommen af Adele Parks

Udgivelsesdato: 23/8-2019

Forlag: HarperCollins

Da de gik på college, var Mel og Abi hinandens bedste venner, og de delte glæder og sorger, lige indtil Mel blev gravid og blev tvunget til at springe fra studiet. 
Sytten år senere kunne de to kvinders liv ikke være mere forskellige. Mel er lykkeligt gift og bor sammen med sin mand og tre yndige børn i England. Abi rejste til LA, hvor hendes liv har været en lang fest i overhalingsbanen som tv-vært og ven med de kendte. Festen sluttede dog brat, da hun opdagede kæresten i seng med en anden, og det eneste, som Abi har brug for lige nu, er en god ven, som vil dele vin og sorger med hende. Findes der et bedre sted end hos Mel og hendes forstående mand?
Da Mel bliver kontaktet af sin gamle veninde, tøver hun ikke et sekund med at tilbyde kost og logi og varmen fra et hyggeligt hjem. Der går dog ikke længe, før Mel begynder at sætte spørgsmålstegn ved Abis historie. Hvad er det, hun skjuler? Og hvad var den egentlige årsag til, at hun vendte hjem? Hun var velkommen er en nervepirrende og tankevækkende historie om gammelt venskab, misundelse og hævn fra Sunday Times bestsellerforfatteren Adele Parks.

Havfruens død af Søren og Morten Ellemose

Udgivelsesdato: 27/8-2019

Forlag: Forfatterskabet.dk

Hendes majestæt Dronningen er død. 

En rystet nation kæmper med sorgen over landets royale overhoved, da nye begivenheder tvinger landet i knæ.

En serie nøje planlagte terroraktioner mod udvalgte steder og personer bringer Danmark på randen af opløsning. 

Den hårdt kvæstede kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, kastes ud i en ekstrem jagt i det endelige opgør med den superintelligente milliardærsøn Sebastian de la Cour.

Havfruens Død er det hæsblæsende tredje bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål. 

Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament.

Vi tager forbehold for ændringer. Bogbeskrivelserne er fra forlagene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.