Kommende krimier – januar

Her finder du en liste over nogle af de krimier, der udkommer i løbet af januar 2016.

Det tyder på at blive en god start på året.

 

Harriet Lane: Den andenLane

Udgivelsesdato: 13-01-16

Anmelderrost psykologisk spændingsroman om et venskab mellem to kvinder i London: Emma og Nina. De mødes, da Emma, som har hænderne fulde med sine to små børn, taber sin pung på gaden. Hun får en opringning fra Nina, som har fundet hendes pung og tilbyder at komme med den. Det er imidlertid ikke første gang, de træffer hinanden. For mange år siden krydsedes deres veje – men kun en af dem husker det.

I det efterfølgende år udvikler venskabet sig mellem de to kvinder, som står hver deres sted i livet: Emma er småbørnsmor på fuld tid, Nina har en næsten voksen datter og har derfor tid til at hengive sig til sin kunst. Men for den ene af kvinderne er der en skjult og gruopvækkende bagtanke med de bånd, der knyttes, og med Lanes vanlige sans for fænomenal suspense fastholdes læserens fascination og nysgerrighed til sidste, grusomme hævn

 

Bernard Minier: Iskold dødminier

Udgivelsesdato: 14-01-16

I et snedækket, koldt og svært fremkommeligt bjerglandskab folder en mørk historie om hævn sig ud.

I Pyrenæerne gør et par arbejdsmænd en dag et grufuldt fund. I 2000 meters højde i nærheden af en kraftstation finder de et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane. Hovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz fra Toulouse undrer sig over, at han er kaldt ud for at undersøge et dødt dyr. Men det står hurtig klart, at der er noget yderst foruroligende ved sagen: På hesten finder man dna fra en berygtet massemorder, som sidder sikkert bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt i nærheden. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

 

Ruben Eliassen/ jungstedtMari Jungstedt: En mørkere himmel

Udgivelsesdato: 15-01-16

»Gran Canaria-serien bliver med sikkerhed lige så populær som Jungstedts serie af Gotland-krimier.«
– Kerstin Bergman, Kristianstadsbladet

Ved daggry en stille morgen lægger en lille fiskerbåd til ved fiskerlejet i Arguineguín på det sydlige Gran Canaria. En af fiskerne får øje på en død kvinde på klipperne neden for Den norske sømandskirke. Kvinden er skandinavisk, lyshåret og nøgen, og hendes krop er iscenesat. Hun ligger med den ene hånd ved brystet og den anden i skødet.

Det lokale kanariske politi er på sagen. Men de får uventet hjælp af den svenske journalist, Sara Moberg, som arbejder på den skandinaviske avis på øen, og Kristian Wede, tidligere politibetjent og nu nyansat ved det svensknorske konsulat i Las Palmas.

 

Oliver Bottini: Jægere i nattenbottini

Udgivelsesdato: 15-01-16

Sommer 2005. Louise Bonís fjerde sag lander på hendes bord. Og kriminalpolitiet i Freiburg får travlt. I løbet af få dage er en universitetsstuderende forsvundet, en familiefar blevet brutalt myrdet og en druknet dreng er under mystiske omstændigheder endt i Rhinen. Louise Boní og hendes kollegaer er overbeviste om, at de tre hændelser er forbundet i samme sag, og at det næste offer er i overhængende fare. Iblandt dem.

I sin fjerde sag bliver Louise Boní konfronteret med de mørkeste familiehemmeligheder, og grænselandet Freiburg minder hende endnu en gang om at indimellem, skal der kun ganske lidt til at forløse bæstet i et menneske.

Oliver Bottini (f. 1965) er en af Tyskland bedste krimiforfatter. Han debuterede med Mord i zen, der blev rost til skyerne og hædret med “Deutscher Krimi Preis”.

 

Carina Bergfeldt: Fotografietbergfeldt

Udgivelsesdato: 20-01-16

Det parterede lig af en mand, fundet på bunden af en sø, er optakten til den prisbelønnede journalist Carina Bergfeldts nye psykologiske krimi.

En mand forsvinder sporløst. Hans afsavede hoved bliver fundet i en sø, og i hans hals finder politiet et foto af en kvinde. Anna Eiler fra politiet i Skövde bliver sat på sagen og grusomme hemmeligheder dukker op til overfladen. Den lokal journalist Julia Almliden, der selv har haft et nærtstående familiemedlems forsvinden tæt inde på livet, bliver involveret, da hun opsøger offrets hustru.

Carina Bergfeldt har skrevet en psykologisk krimi, der i den grad holder læseren i et stramt greb hele vejen. ´Fotografiet´ er en gennemført og indsigtsfuld skildring af konsekvenserne af seksuel vold og tortur.

 

Sofie Sarenbrant: Babysitterensarenbrandt

Udgivelsesdato: 22-01-16

Da kriminalinspektør Emma Sköld vågner i en hospitalsseng efter fem måneders koma, har hun ingen anelse om, hvor hun er, og hvad der er sket. Det sidste, hun husker, er, at hun efterlod sin fire uger gamle datter hos kæresten, Kristoffer, for at ride en tur.

I Emmas fravær har Kristoffer bedt sin tidligere kæreste om hjælp til at passe datteren, og det er en opgave, hun trives alt for godt med. For ikke bare er hun aldrig kommet over bruddet med Kristoffer, men hun har også altid ønsket at blive mor, så hun har slet ikke lyst til at opgive sin nye rolle.Nu ligger Emma i sin hospitalsseng og undrer sig over, at hun ikke får besøg af Kristoffer og datteren. Og hvad med rideulykken – var det overhovedet en ulykke? Er der i virkeligheden nogen, der vil hende til livs? Men da hun beslutter at indvie en kollega i sine bekymringer, får det katastrofale konsekvenser.

 

Inger Wolf: Brændte sjælewolf

Udgivelsesdato: 22-01-16

Da Anton Jørgensen meldes savnet, erkender Østjyllands Politi hurtigt, at de har brug for hjælp. For selv om der ikke er noget lig, gør en række bizarre spor – en afhugget finger, en stor samling euforiserende svampe, et badeværelse hvor der tydeligvis er foregået noget blodigt – at de ikke er i tvivl om, at de står med en drabssag af de mere usædvanlige.

Efterforskningslederen kontakter psykiater Christian Falk. Han er ved at afslutte et større forskningsprojekt om seriemorderes hjerner og har netop gjort den foruroligende opdagelse, at en deltager har opgivet falsk identitet. Alligevel indvilliger han i at hjælpe politiet.Men til hans overraskelse bliver det en sag, hvor han kommer til at sætte alt på spil, ikke blot professionelt, men også personligt. For da han kaster sig ind i opklaringsarbejdet med sine faglige kompetencer, finder ikke bare forklaringen på Antons død; han får også besvaret nogle spørgsmål om sig selv, han har tumlet med hele livet.

 

Kristina Ohlsson: Mios Bluesohlsson

Udgivelsesdato: 28-01-16

Advokat Martin Benners liv er langsomt men sikkert ved at falde fra hinanden: Han er mistænkt for mord, og han har en mafialignende organisation på nakken. Organisationens leder tilbyder ham en løsning: find Mio!

Den fireårige Mio forsvandt fra sin børnehave, samme dag som hans mor, Sara Texas, begik selvmord. Martin følger desperat de få spor, der findes. Den forsvundne Mio er ikke Martins eneste problem. Han må også finde ud af, hvem det er, der forsøger at få ham til at fremstå som gerningsmand til mord, han ikke har begået. Han bliver mere og mere paranoid, som tiden går, for det må være en, der er tæt på ham. Som tiden går, vokser Martins dilemma: kan han redde både Mio og sig selv?

MIOS BLUES starter, hvor den dramatiske thriller LOTUS BLUES slutter.

 

Thomas Enger: Banesårenger

Udgivelsesdato: 28-01-16

Henning Juul sidder i en båd ude i en lille sø. En mand med et våben i hænderne sidder lige over for ham. Ved mandens fødder ligger et lig, som snart skal smides i vandet. Henning Juul ved, at han skal lide samme skæbne. Og han ved, at det er hans egen skyld.
Der er gået flere år, siden Henning Juul mistede sin søn, men siden dengang har hans liv kun drejet sig om at finde ud af hvad der skete. Femte og sidste bog i serien om kriminalreporteren Henning Juul.

BANESÅR er femte og sidste bog i serien om kriminalreporteren Henning Juul.

Serien er foreløbig solgt til 26 lande.

 

Mechtild Borrmann: Violinistenborrmann

Udgivelsesdato: 30-01-16

En bevægende roman om de frygtelige tider under Stalins frygtelige regime.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.