Kommende krimier – januar

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af januar måned. Inklusiv en enkelt fra december.

God læselyst

De redeløse af Allan Erik Mortensen

Udgivelsesdato: 9/12-2019

Forlag: Mellemgaard

Da man finder et lig af en ældre mand, ved politiet med det samme, at der er en seriemorder på spil. Morderen har allerede slået til to gange tidligere efter et bestemt mønster, og der er intet, der tyder på, at han har planer om at stoppe. Jon Harding bliver sendt til Nordjylland for at hjælpe den gruppe, der står for opklaringen. Sporene fører Jon tilbage til børnehjemmet Galstrupsminde, hvor forstanderinden blev fundet død under mystiske omstændigheder tilbage i 1967. Nu bliver andre af hjemmets tidligere beboere fundet dræbt, og Jon må forsøge at forstå, hvad det er, fortiden gemmer. Da morderen pludselig bryder sit mønster, går det op for Jon og hans nye kolleger, at de har travlt, hvis de skal forhindre morderen i at fuldbyrde sin plan. Meget travlt!    De redeløse er sjette bind i Hængedynd-serien. 

Pitbull af Anne Mette Hancock

Udgivelsesdato: 2/1-2020

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Hvem tør at gå i graven med sort samvittighed? Journalisten Heloise Kaldan er i gang med at researche til en artikel om Røde Kors vågetjeneste, hvor frivillige kan melde sig til at våge over døende. I processen knytter hun et særligt bånd til Jan Fischhof, en ældre kræftsyg sønderjyde, som frygter for sin forestående død. I en tilstand af delirium fortæller han, at han i sin ungdom var involveret i et drab. Nu – mange år senere – gruer han for, at Gud vil afkræve ham som fortjent: øje for øje, tand for tand. Da Fischhof igen kommer til sig selv, trygler han Heloise om at glemme alt om sagen og påstår, at de begge vil være i fare, hvis hun roder op i fortiden.

Heloise tror ikke på, at den gamle kræftsyge mand kan være en koldblodig morder, men da hun opdager, at et dødsfald er registreret som en drukneulykke, rejser hun til Sønderjylland for at opklare, hvad der i sin tid skete den mand, de lokale kalder Pitbull.
Sagen viser sig at have forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i midten af 1990´erne, og Heloise får brug for hjælp fra sin ven: den bramfri efterforsker Erik Schäfer. I et kapløb med tiden skal hun nå at afdække de gamle sager, inden Jan Fischhof udånder. For hvem var Pitbull? Hvad havde Jan Fischhof med hans død at gøre? Og hvem kan Heloise stole på, når både de pårørende og det lokale politi lyver?

Pitbull er tredje selvstændige bog i den populære krimiserie om Kaldan og Schäfer, der startede med Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Buret af Lilja Sigurdardottir

Udgivelsesdato: 10/1-2020

Forlag: People´s Press

Afslutningen på den prisbelønnede islandske krimiforfatters trilogi om narkosmugling, økonomisk kriminalitet og altfortærende kærlighed i Reykjavik efter finanskrakket.   
 Agla afsoner en dom i kvindefængslet i Hólmsheiði. Der venter hende intet uden for murene, og Sonja, hendes elskerinde, er forsvundet. Agla griber derfor straks chancen, da et stort, udenlandsk firma beder hende om hjælp i en sag, som skal holdes hemmelig for enhver pris. Det drejer sig om kompliceret økonomisk kriminalitet, og med hjælp fra freelancejournalisten María går Agla til angreb på bagmændene. Aluminiumskongen Ingimar aner ikke uråd, men da María begynder at stille nærgående spørgsmål, reagerer han lynhurtigt – og det bliver kattens leg med musen. Men hjemme i hans egen kælder ligger en bunke dynamitstænger, som han ikke ved noget om, og venter på det rette øjeblik …  

Den der banker på af Kristina Ohlsson

Udgivelsesdato: 17/1-2020

Forlag: Modtryk

Foråret nærmer sig, og med det et bryllup, som advokat Martin Benner på ingen måde har lyst til at deltage i. Samtidig skal hans ven, Henry, begraves. Der er dog ét lyspunkt: Martin får muligheden for at udleve en drøm og overtage Henrys andel af en antikvitetsforretning i New York. Men efter begravelsen bliver Martin opsøgt af en mand, der påstår, at Henry ikke døde af naturlige årsager.   
Et antikt skakspil og jagten på sandheden om hvem Henry egentlig var, leder Martin til en kirke med for meget magt og en antikvitetsforretning med skumle metoder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.