Kommende krimier – februar 2018

Her kan du få et overblik over nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af februar måned.

 

Jeg finder dig  af Pernilla Ericson

Udgivelsesdato: 1/2-2018

Forlag: HarperCollins Nordic

Oversætter: Kamilla Pontoppidan Haderup

En forræder i politiet. Vidner, der bliver truet. Og en lejemorder, der ikke er til at stoppe.

Erlagruppens ”fikser”, Richard Falke, er i livsfare. Han sidder inde med oplysninger, der kan fælde den kriminelle underverdens mest magtfulde mand, og uret tikker mod en kommende retssag. En lejemorder får til opgave at gøre Rickard tavs, godt hjulpet på vej af en forræder i politistyrken. Erlagruppen gendannes og med politibetjent Liv Kaspi i spidsen, jagter de lejemorderen. Liv er tvunget til at bruge al sin styrke og dygtighed for at overleve – og redde dem hun elsker allermest. 

 

Styrken af Don Winslow

Udgivelsesdato: 1/2-2018

Forlag: HarperCollins Nordic

Oversætter: Merete Rostrup Fleisher

En god politimand. Det er var eneste, Malone ville være. Han er kongernes konge i det nordlige Manhattan, en højt dekoreret NYPD kriminalbetjent af første grad og den reelle leder af indsatsstyrken ’Da Force’. Malone og hans eliteenhed er de klogeste og modigste, de bedste og de mest hårdkogte. De har vide beføjelser i krigen mod bander, stoffer og våben. Hver dag og hver nat i de atten år han har tilbragt på jobbet, har Malone tjent helt ude på frontlinjen og været vidne til smerte, ofrer, ødelæggelse og død. Han har gjort, hvad der skal til, for at tjene og beskytte en by bygget på ambition og korruption, hvor ingen er rene — ikke engang Malone, selv.

Denny Malone. En korrupt strisser. Ingen havde troet, han ville ende bag tremmer. Han og hans partnere har stjålet for millioner af dollars i narkotika og kontanter i kølvandet på den største heroinbeslaglæggelse i byens historie. Alle holder vejret, for Malone er fanget i en fælde. Han skal vælge mellem at forråde sine brødre og partnere, jobbet, familien, og den kvinde, han elsker – alt imens byen koger i en etnisk konflikt, der truer med at ødelægge dem alle.

 

Annabelle af Lina Bengtsdotter

Udgivelsesdato: 2/2-2018

Forlag: People’s Press

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild

Omslag: Simon Lilholt/Imperiet

En varm sommernat forsvinder syttenårige Annabelle fra lillebyen Gullspång på grænsen mellem Västergötland og Värmland i det sydvestlige Sverige. Annabelles forældre er ude af sig selv, det lokale politi står magtesløst og foreningen Missing People leder forgæves.

Kriminalinspektør Charlie Lager sendes til Gullspång sammen med sin kollega. Charlie er efterforsker ved Sveriges nationalt operative afdeling, og hun er dygtig. Hun protesterer mod at tage af sted til at begynde med, men ender med at gøre som sædvanligt; hun adlyder ordren. Det bliver en rejse tilbage i tiden, til stedet hun forlod som fjortenårig og en barndom, hun har gjort sit bedste for at glemme og brændende ønsket at lægge bag sig. Minderne om Charlies syge og alkoholiserede mor vækkes til live, det samme gør hendes angst for at ende som moren.

Mens Charlie forsøger at afdække sandheden om Annabelle og hendes forsvinden, gør Charlie skræmmende opdagelser om sin egen fortid. Og hun tvinges til at konfrontere sit værste minde.

 

HAVANA RUMMET af Colin Harrison

Udgivelsesdato: 2/2-2018

Forlag: People’s Press

Oversætter: Mich Vraa

Bill Wyeth er godt tilfreds med sit liv som partner i et af New Yorks store advokatfirmaer. Han har en virkelig god løn, er lykkeligt gift og har en pragtfuld søn. Men på sønnens 8-års fødselsdag vender en tragisk hændelse op og ned på alt, og Bill mister familie, arbejde og status.
Berøvet alle faste holdepunkter driver han rundt i byen og går en dag tilfældigt ind på et gammelt steakhouse. Her lægger han mærke til et privat lokale – Havana-rummet – hvortil kun særlige gæster har adgang.
Mod at blive en af disse udvalgte lover Bill at hjælpe en ven af bestyreren med en ejendomshandel, men bliver hurtigt klar over, at noget ikke stemmer. Af nysgerrighed graver han i sagen, men opdager, at han har gjort det med sit eget liv som indsats, og at svarene på hans spørgsmål er lige så usædvanlige som det, der gemmer sig bag døren til Havana-rummet.

 

Kalypso af Ingar Johnsrud

Udgivelsesdato: 8/2-2018

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Camilla Gellert Nielsen

Omslagsgrafiker: Simon Lilholt/Imperiet

Politiet finder et friskt lig i en forsvunden enkes villa. Det viser sig at være liget af en mand, der har været erklæret død i over tyve år. Snart dukker flere lig op, og i takt med at sagen kompliceres, blander den norske efterretningstjeneste sig i politiets efterforskning.Mordene har en forbindelse til en hemmelig operation på russisk grund lige efter murens fald. En operation der dengang gik grueligt galt, men som nu er ved vokse sig til en potentiel viruskatastrofe i hjertet af Oslo.Politiefterforsker Fredrik Beier er under pres, og hvem kan han stole på? Vil efterretningstjenesten dække over morderen, og hvad med hans makker Andreas Figueras? Hvorfor dækker han over en mistænkt?” Kalypso er Ingar Johnsruds anden del af trilogien om politiefterforskeren Fredrik Beier. Første bind Wienerbroderskabet, udkom i dansk oversættelse i foråret 2016.

 

Lucie af Anne-Marie Vedsø Olesen

Udgivelsesdato: 9/2-2018

Forlag: Politiken

Omslag: Ved 5 tiden

Hun er tusind år gammel. Hun er nordisk kannibal. Hun er umættelig.
Lucie kan ikke dø. Om sig selv ved hun kun, at hun for tusind år siden steg fuldvoksen op af Trondhjemsfjorden, at der i hendes årer flyder vand i stedet for blod, og at hun med jævne mellemrum overmandes af en hunger efter levende menneskekød.
Under en heavy metal-festival i København møder hun den tidligere børsmægler Casper og tager ham med til en københavnsk opiumshule. Her får hun i en fælles rus endelig adgang til en flig af sin egen fortid og mærker de åndelignende væsner, der vil forhindre hende i at lære sin egen historie at kende. Især da Casper og hans nærmeste ven, religionshistorikeren Martin, inviterer hende på pilgrimsvandring til Trondhjem, bliver ånderne urolige.
Under vandringen op gennem Norge begynder eventyrlige ting at ske. Nordiske guder dukker op, talende fugle advarer om ragnarok, og de mystiske ånder afslører deres sande natur. Samtidig kan Lucie ikke modstå sin sult efter menneskekød og efterlader sig et spor af dødsfald i de smukke norske landskaber. Da de endelig ankommer til Trondhjem, er det med politiet i hælene.
Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco.

 

Berlinerblåt (Berlin Noir serien bind 12) af philip Kerr

Udgivelsesdato: 9/2-2018

Forlag: Modtryk

Oversætter: Ole Steen Hansen

Omslag: Henrik Koitzsch

1956. Bernie Gunther er på flugt fra sit franske skjul, hvor Erich Mielke og hans gorillaer i det østtyske sikkerhedspoliti, Stasi, har fundet ham. Manden, som Mielke har sat til at jage Bernie, og som stille og roligt skubber ham tættere på Tyskland, er en gammel kollega fra tiden hos kriminalpolitiet i Berlin. En på alle måder spektakulær sag blev i 1939 deres sidste sammen.

1939. Bernie indkaldes til Berghof, Hitlers private hjem i bjergene i Obersalzberg. En tysk ingeniør er blevet myrdet, og Hitlers højre hånd, selveste Martin Bormann, ønsker sagen opklaret så hurtigt og så smertefrit som muligt, uden at Føreren nogensinde må finde ud af, at hans private domæne har været hjemsted for mord.   BERLINERBLÅT er det måske mest bemærkelsesværdige af Bernie Gunthers eventyr. Flere lande og sytten år adskiller mordet på Berghof og hans nuværende situation, og igen må Bernie erfare, at fortiden altid indhenter ham til sidst. Denne gang hjemme i Tyskland.

 

Top dog af Jens lapidus

Udgivelsesdato: 9/2-2018

Forlag: Modtryk

Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt

Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet

TOP DOG er den storslåede afslutning på trilogien om Teddy og Emelie.

 

CALVADOS af Tom Oxager

Udgivelsesdato: 9/2-2018

Forlag: Mellemgaard

Omslagsgrafiker: Julia Igaard Abrahamsen

En ny og meget ambitiøs justitsminister vil flytte styrken Rigsvåbnet til
hovedstaden og lægge den ind under PET. Det vækker alvorlig bekymring både
hos Rigspolitichefen og hos styrken, der holder til på Flådestationen i
Frederikshavn.
Calvados er langsomt blevet en slags symbol for Rigsvåbnets interne måde at
markere veludførte opgaver på — æblebrændevinen forlænger livet og skaber
glæde, siger Anna Storm i denne ottende krimi om Anna Storm og Rigsvåbnet.

 

SNELEOPARDEN ER UTILFREDS af Hans Møller Kristensen

Udgivelsesdato: 9/2-2018

Forlag: Mellemgaard

Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning

Kriminalinspektør Isak Jeremias Jørgensen er gået på pension og nyder sit otium i
en lille jysk by. Men da tre små piger bliver bortført, og Jørgensen nærmest falder
over liget af en dræbt mand, involveres han i efterforskningen. Ene mand tager
han kampen op mod en brutal og skrupelløs mafia. Han må gå undercover ud i
Europa for at opspore de tre små piger. Hans modstander er mafialederen med
tilnavnet Sneleoparden. Det bliver en kamp på liv og død. Tre små pigers fremtid
afhænger af udfaldet.

 

URET TIKKER af Andreas Emil Christensen

Udgivelsesdato: 9/2-2018

Forlag: Mellemgaard

Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning

Da en ung kvinde bliver anholdt og sigtet for meddelagtighed i et stort
kunsttyveri, beslutter politikommissær Allan Staun at sætte alt ind på at finde
bagmændene. Han sætter Nicolai Laursen på sagen, en energisk og stædig
efterforsker, hvis undersøgelser bringer ham helt tilbage til tiden før Den Russiske
Revolution. Da en række uforklarlige hændelser rammer efterforskningen, går det
op for Staun og Nicolai, at de er kommet på sporet af noget, der er langt farligere
end et kunsttyveri.

 

Enken fra Kiev af Mogens Blom

Udgivelsesdato: 15/2-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Ved midnatstide i Donetsk, Østukraine flygter en kvinde ud af sit hjem med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter.

I Danmark er Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet. Mens ministeren taler på en stor anlagt konference, myrdes en af de udenlandske deltagere. Maiken Tarp er eneste vidne og mens PET efterforsker attentatet som terrorrelateret, er Tarp overbevist om at sagen er mere kompliceret end som så. Maiken Tarp lader sig opsluge af sagen – med fatale konsekvenser.

 

MED DØDEN TIL FØLGE AF CHRIS TVEDT

Udkommer 15/2-2018

Forlag: Klim

Oversætter:  Lena Krogh Bertram

Chris Tvedt fik Rivertonprisen for Dødens cirkel, som mange anser for hans bedste krimi. Nu har han skrevet en ny, blændende bog med samme hovedperson, advokaten Mikael Brenne.

En kendt death metal-rockmusiker, tidligere dømt for vold, har stor succes med sine selvbiografiske bøger. Hans litterære mentor og redaktør bliver myrdet, og politiet anklager ham for mord.

Den kendte forsvarsadvokat Mikael Brenne påtager sig sagen og rejser imellem retsmøderne land og rige rundt for at undersøge omstændighederne ved musikerens færden og skaffe nye beviser. Undervejs dør flere omkring ham, og Mikael Brenne modtager trusselsbreve og kommer selv i livsfare.

 

Sorte åkander af Michel Bussi

Udgivelsesdato: 20/2-2018

Forlag: People’s Press

Oversætter: Anders Juel Michelsen

Jérôme Morval, kunstkender og kvindebedårer bliver fundet død i den å, der løber gennem Monets have i landsbyen Giverny. I hans lomme ligger et postkort med Monets kendte åkander, hvorpå der står: “Elleve år gammel. Tillykke med fødselsdagen. “

Tre kvinder er tilsyneladende blandet ind i mysteriet: Et ungt kunstnerisk geni, den forførende landsbylærerinde og en gammel enke, der betragter landsbyens gang fra en mølle ved åen. De tre deler en hemmelighed. Men hvad ved de om Jérôme Morvals død? Og har dødsfaldet forbindelse til det sagnomspundne maleri af Monet. 

 

Heksedrengen af Lone Theils

Udgivelsesdato: 22/2-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

En mand findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng. London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Tredje bog i Lone Theils’ serie om den danske journalist Nora Sand.

 

PATER NOSTER AF JESPER HOLM

Udgivelsesdato: 22/2-2018

Forlag: Politikens forlag

På ualmindelig bestialsk maner forsøger en dreng at flygte fra et drengehjem i England. På grænsen mellem Syrien og Irak bliver en ung yazidi-pige brutalt fjernet fra sin familie. I Rom befinder en kardinal sig pludselig i helvedes forgård – og i et primitivt bassin svømmer verdens giftigste fisk rundt.
Samtidig, et hemmeligt sted, træffer syv af de ni nulevende tempelriddere en skæbnesvanger beslutning, der angår en af deres egne. Den senest indviede, Noah Smith, stilles over for et ultimatum, som intet menneske nogensinde burde stilles overfor.

Pater Noster er andet bind i Jesper Holms serie om den tavse og arrede tempelridder Noah Smith, der i første bind blev indviet som den niende nulevende tempelridder og indtog sin plads i den række af mænd, der stadig beskytter den ældgamle ordens hemmeligheder.

 

FÆLDEN AF LILJA SIGURDARDÓTTIR

Udgivelsesdato: 23/02-2018

Forlag: People’s Press

Oversætter: Nanna Kalkar

Første bind i Reykjavik noir-trilogi.
Smukke Sonja er enlig mor og dertil en flittig bruger af flytrafikken, for hun er også en opfindsom, men modvillig, kokainsmugler. I lufthavnen får toldbetjenten Bragi, som skal blive hendes stærkeste modstander, efterhånden øje på hende, og de indleder en katten-efter-musen-jagt. Bragi er så godt som gået på pension, men han kender alle tricks i bogen efter et helt arbejdslivs erfaring. Ikke blot må Sonja udtænke nye og stadig mere vovede fragtmetoder, så hun uhindret kan bringe stofferne over grænsen, hun må også finde ud af, hvordan hun kan undslippe Bragis fælde; langsomt trænger han hende længere og længere op i en krog.

Lilja Sigurdardóttir (f.1972) er en islandsk krimi- og prisvindende skuespilforfatter. Fælden er er den første bog i Sigurdardóttirs trilogi om Sonja og blandt de top ti bedst sælgende bøger i år 2015 i Island.

 

Cirklen af Bernard Minier

Udgivelsesdato: 26/2-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Oversætter: Karsten Nielsen

Omslag: Imperiet

Selvstændig fortsættelse af Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier. Endnu engang en perfekt konstrueret, mørk og stemningsfuld krimi.

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige? Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske er lidt for tæt på. Er det bare en tilfældighed, at Servaz selv har studeret i Marsac og hans datter nu går i skole i byen? Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

 

Glasvinge af Katrine Engberg

Udgivelsesdato: 27/2-2018

Forlag: People’s Press

“Glasvinge” er tredje del af Kørner/Werner-krimiserien af Katrine Engberg. Historien begynder med fundet af et nøgent kvindelig i Storkespringvandet i hjertet af København.

Jeppe Kørner er på sagen, men må denne gang klare sig uden sin makker, Anette Werner. Hun er egentlig på barsel, men bestialiteten af mordet, de mange snitsår på kvindens krop, tvinger hende tilbage i arbejdstøjet. Sammen leder de efter løsningen på mordmysteriet i det danske sundhedssystem, hvor de møder et broget karaktergalleri.

Selvom “Glasvinge” er del af Katrine Engbergs serie om efterforskerparret, kan bogen læses for sig selv.

 

GLASHJERTE AF TORKIL DAMHAUG

Udgivelsesdato: 27/02-2018

Forlag: Modtryk

Oversætter: Ilse M. Haugaard

Omslag: Henrik Koitzsch

Robin og Mikkel er brødre, og Robin er udviklingshæmmet. En aften i november stikker han af, og da han omsider dukker op igen, er han bange. Han kan ikke fortælle, hvad han har oplevet, men hans hånd er dækket af noget, der kan se ud som blod.

 

KATHARINA-KODEN AF JØRN LIER HORST

Udkommer 27.02.2018

Forlag: Modtryk

Oversætter: Rolf Stavnem

Omslag: stoltzedesign

Oversætter: Ikke oplyst på forlagets hjemmeside p.r 15.1.2018

For 24 år siden forsvandt Katharina Haugen. Sagen er aldrig blevet opklaret, men William Wisting har aldrig givet op. Hvert år lige siden har Wisting opsøgt Katharinas mand, der dengang havde et solidt alibi. Denne gang finder han imidlertid Haugens hus tomt. På årsdagen for sin kones forsvinding er Martin Haugen selv sporløst forsvundet.

 

ER HER NOGEN? AF LOTTE ELMANN WEGNER

Udgivelsesdato: 28/2-2018

Forlag: Turbine

En ung kvinde dukker aldrig op på sit arbejde. Hun er sidst fanget på et overvågningskamera i en kiosk i nærheden af sin bopæl, kameraet har også fanget en mand. Han taler til hende, følger hende ud af døren.
På de sociale medier bliver han hurtigt hovedmistænkt, men politiet har ingen beviser.
Vibe Engberg arbejder i en antikvitetsforretning i samme by. Den ene dag ligner den næste. Indtil den tidligere hovedmistænkte en dag træder ind ad døren i antikvitetsforretningen.
På samme tid dukker en charmerende mandlig kunde op. Vibe og han indleder et stormfuldt forhold. Langsomt går det op for Vibe, at noget er helt galt, og hun drives ind i et liv, hun ikke kan undslippe.
Først da Vibe står tættest på afgrunden, går det op for hende: Der er nogen derude, og de holder øje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.