Kommende krimier – februar

Her kan du få et overblik over nogle af de krimititler, der udkommer i løbet af februar måned.

Kristoffer Dahl: Selvmorderen

Udgivelsesdato: 1/2-2017

Forlag: Valeta

Når der konkluderes, at et dødsfald skyldes selvmord, så stopper efterforskningen. Drabsmanden er offeret. Sagen er lukket.

Det svar er ikke tilfredsstillende for ateisten André Camus, verdens eneste selvmords-efterforsker. Han finder svar til de efterladte. Som han selv siger: ”Mit speciale er at hjælpe folk  af med skeletterne i skabet.”

Men lige meget hvor mange svar, han har givet efterladte,  så mangler han stadig svar på sit eget spørgsmål:  ”Hvorfor er det tilsyneladende kun mig, der ved, at min kone blev tvunget til at begå selvmord?“

Spørgsmålet har drevet André Camus ud over kanten, og et forfejlet selvmordsforsøg har anbragt ham på psykiatrisk  afdeling.

Nu skal han udskrives og får tvunget følgeskab af den unge kristne Ravi Chesterton. Sammen drager de ud for at løse flere selvmordssager, imens de prøver at opklare selvmordet på Andrés kone.

 

Lee Child: Den rette mand (Jack Reacher-serien)

Udgivelsesdato: 6/2-2017

Forlag: Jentas

Jack Reacher-serien går sin sejrsgang på både engelske og amerikanske bestseller lister, og de er oversat til mere end 36 forskellige sprog. Lee Child betragtes i dag som en af verdens største krimiforfattere.

Ingen vej tilbage er en amerikansk thriller i verdensklasse!

 

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes arkiv bind 9

Udgivelsesdato: 10/2-2017

Forlag: Lindhardt og Ringhof

En mand, som frygter, at hans kone er vampyr. Et skuddrab med en alt for indlysende mistænkt. En adelsmand, der samler på kvinder, som var de frimærker. Tyveriet af en kronjuvel. En pensionist, hvis meget yngre kone er sporløst forsvundet sammen med sin elsker. En fattig samler, som pludselig får udsigt til en usandsynligt stor formue. Det er nogle af de historier, som sir Arthur Conan Doyle samlede i Sherlock Holmes’ arkiv , sin afsluttende bog om sin udødelige mesterdetektiv. Niende og sidste bind i serien.

 

Torkil Damhaug: En femte årstid

Udgivelsesdato: 10/2-2017

Forlag: Modtryk

I 1978 omkommer en arbejder på en tagpapfabrik midt under VM-finalen mellem Argentina og Holland. Der lægges låg på, men fortielserne og løgnene kommer op til overfladen knap fyrre år senere, hvor børn og børnebørn af de involverede trækkes ind i dramatiske begivenheder.

Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire unge, fire venner. De afprøver ting og går over grænser. En af de ting, de ikke burde have gjort, er at lukke en klassekammerat inde i kælderen på den nedlagte fabrik nede ved elven, dér hvor der engang skete en grusom ulykke. Kort tid efter forsvinder en af de unge kvinder.

En femte årstid er en psykologisk thriller, hvor vi møder mennesker, der bliver drevet mod noget skæbnesvangert af kræfter, de ikke forstår. Vi møder en far, der vil gøre alt for at finde sin datter, og vi møder nogle af ondskabens ansigter.

 

Carin Gerhardsen: Domino

Udgivelsesdato: 10/2-2017

Forlag: People´s Press

Kriminalkommissær Conny Sjöberg sidder på bagsædet i en civil politibil og tænker på, at noget er ved at gå i stykker inden i ham. Der blæser kolde og menneskefjendske vinde i landet, og han er ved at miste troen på, at han kan ændre på det. Desuden fungerer teamet helt åbenlyst ikke, kollegaerne er irritable og bider af hinanden.

Atmosfæren i bilen er så mættet af sorg og ubehag, at han med lettelse stiger ud i den iskolde piskende sne. Til et af de mest modbydelige gerningssteder, de endnu har mødt.

To personer er blevet myrdet på åben gade i det centrale Stockholm: en midaldrende kvinde og en lille dreng er brutalt slået ned med en hammer.

8. og sidste bind i Hammarby-serien.

 

Kate Hamer: Pigen med den røde frakke

Udgivelsesdato: 17/2-2017

Forlag: Hoff & Poulsen

Kate Hamers bemærkelsesværdige debut-thriller er den dybt bevægende historie om en bortførelse, som vil holde læseren mystificeret og fanget til allersidste side.   Carmel har altid været anderledes. Carmels mor, den nyligt fraskilte Beth, er bekymret over sin datters sære væsen, især nu, hvor hun forsøger at genopbygge et nyt liv for dem begge på egen hånd. Da hun tager den otteårige Carmel med til en lokal festival for børn, bliver hendes værste mareridt til virkelighed: Carmel forsvinder. Ude af stand til at acceptere muligheden af, at hendes datter kan være død eller forsvundet for altid, sætter Beth alt ind på at finde hende. Mens hendes mor fortvivlet forsøger at finde hende, stævner Carmel ud på en usædvanlig og skræmmende rejse – med en mand som tror, hun er en frelser.

Kate Hamer er født i Plymouth i 1965. Hun har studeret kunsthistorie på Manchester University og har i sit arbejdsliv lavet dokumentarprogrammer til tv. Hun debuterer som forfatter med Pigen med den røde frakke, som er indstillet til The Dagger Award.

 

Emelie Schepp: Ondt blod

Udgivelsesdato: 17/2-2017

Forlag: Politikens forlag

Emelie Schepps bestsellerserie om Jana Berzelius, den kvindelige efterforskningsleder med den dunkle fortid, har nu rundet en halv million solgte eksemplarer.

En tidlig morgen bliver en kvinde bagbundet og grusomt mishandlet i sin lejlighed i Norrköbing. Den første på stedet er ambulanceredderen Philip Engström, der gør alt, hvad han kan for at redde hendes liv, men forgæves. Kort efter findes endnu et mishandlet offer, og den lammende sandhed går op for Philip: Han er selv i livsfare nu.

Da efterforskningsleder Jana Berzelius sættes på sagen, opdager hun et mønster i vanvidshandlingerne, et hævnmønster, udført med uhyggelig og iskold planlægning. Samtidig opsøges Jana af en person fra sin fortid, der tvinger hende til at gå langt udover, hvad loven tillader.

Ligesom i de to første bind, “Mærket for livet” og “Hvide spor”, er tempoet i dette længe ventede tredje bind højt, og vi får afdækket endnu en flig af Janas skræmmende fortid.

 

Karen Strandbygaard: Se ikke væk

Udgivelsesdato: 24/2-2017

Forlag: People´s Press

Et øjebliks uopmærksomhed er nok!

Anna er på vej til Thailand for at holde ferie med sin mand og deres to børn. Nu skal de bare nyde at være sammen og forsøge at få lidt ro på deres liv. Men det kompliceres af, at Anna er bange for stort set alt, og det er kun blevet værre, efter hun har fået børn.

De er da også kun lige nået frem, da Anna pludselig er overbevist om, at nogen er ude efter Maria, deres tvillingedatter på fem. Og at hun selv er den eneste, der kan forhindre det. Men det kræver, at hun ikke slipper børnene af syne så meget som et øjeblik.

Annas mand mener til gengæld, at det alt sammen er noget, der foregår i hendes hoved. At de bare skal slappe af og nyde ferien. Men spørgsmålet er, om Anna i virkeligheden har ret?

 

Amy Gentry: Aldrig glemt

Udgivelsesdato: 24/2-2017

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Aldrig glemt er en psykologisk thriller, der stiller spørgsmålet: Hvor godt kender du egentlig dine børn? Som trettenårig blev Julie kidnappet fra sit værelse midt om natten, mens hendes forældre intetanende sov. I otte år har Anna levet med sorgen og skyldfølelsen over, at hun ikke kunne beskytte sin datter. I otte år har hun gjort alt for at finde Julie, men for hvert år er håbet om at finde hende i live svundet ind.

I otte år har hun kæmpet for at holde sammen på familien. Og så en dag ringer det på døren. Udenfor står en ung pige, der hævder at være Julie. Det er et mirakel, og alle er fuldstændig ekstatiske. I takt med at Julie fortæller sin historie, og hele familien skal lære hende at kende igen, kommer Anna dog i tvivl. Der er så mange små ting, der ikke hænger sammen. Kender hun overhovedet sin datter? Taler pigen sandt?

Da Anna bliver kontaktet af en tidligere efterforsker på sagen, som nu arbejder som privatdetektiv, starter en følelsesmæssig svær jagt på sandheden. For hvis Julie ikke er den, hun siger, hun er, hvad er det så, hun vil dem?

 

Finn Halfdan: De uskyldige døde

Udgivelsesdato: 28/2-2017

Forlag: People´s Press

En impulsiv romantisk weekend ved Kullen i Sverige tager en dramatisk drejning for Maya Leander, da elskeren, en gammel bekendt, umiddelbart efter findes død på Østerbro, og politiet anholder hende for at have myrdet ham.

Med hjælp fra en forsvarsadvokat bliver Maya sat på fri fod, men mistanken klæber stadig til hende, da hun i sit job som journalist på en lokalavis sættes til at afdække en sag om bestikkelse af byrådsmedlemmer.

Rystet over drabsanklagen indleder hun sin egen efterforskning af det mystiske dødsfald. Men nogen forsøger at skræmme hende til at stoppe, og mens politiets efterforskere gør alt for at hænge hende op på mordet, synes politiets ledelse mere interesseret i at henlægge sagen.

Det går snart op for Maya, at Nicholas måske ikke var så uskyldig, som hun troede. Mayas møde med Nicholas’ fortid bliver samtidig et gensyn med hendes egen, dengang hun arbejdede for en nødhjælpsorganisation og kæmpede for at redde verden.

Nu kæmper hun kun for at redde sig selv. Men det får hun også brug for. For med sin efterforskning har Maya sluppet kræfter løs, hun ikke havde drømt om.

DE USKYLDIGE DØDE er Finn Halfdans anden krimi, efter at han vandt Det Danske Kriminalakademis debutantpris for Et nødvendigt offer i 2016 og var short-listed til BogForums debutantpris.

 

Ian Rankin: I pagt med djævelen

Udgivelsesdato: 28/2-2017

Forlag: Klim

Rebus trækkes ind i en sag fra 70’erne. En kvinde findes kvalt på et af Edinburghs mest eksklusive hoteller. Hun er gift med en bankdirektør, men det er ikke ham, hun er tjekket ind sammen med.40 år senere har Rebus sine egne grunde til at grave i sagen.

I pagt med djævelen er den 21. bog om Rebus.

 

Pernille Boelskov: Bornholmerdybet

Udgivelsesdato: 28/2 -2017

Forlag: 4 til venstre

Agnethe Bohn er præstevikar i Rønne. På en skæbnesvanger sejltur hjem til Bornholm finder hun en kvinde død på trappen til færgens vogndæk. Ved første øjekast ligner det en ulykke. Men der er noget, der ikke stemmer.

Den døde kvinde har arbejdet som havbiolog på et omstridt tunnelprojekt mellem Bornholm og Sverige, og snart opdager Agnethe Bohn og hendes fætter, politimanden Lars Bohn Hansen, at kvinden har fundet noget, ingen skulle kende til. Noget, som nogen vil gøre alt for at skjule.

Bornholmerdybet er andet selvstændige bind i Pernille Boelskovs serie af bornholmerkrimier.

 

Peter Lundberg: Agenda

Udgivelsesdato: 28/2-2017

Forlag: Forlaget Profil

“AGENDA” er en spændingsroman, som byder på intriger, mord, skjulte agendaer og ikke mindst den konfliktfyldte kærlighed, der opstår mellem mennesker fra to forskellige verdener.

En morgenløbetur i Silkeborgskovene på vej til jobbet ændrer kriminalassistent Thor Thomsens liv for altid. Han er kørt fast i sit job og er midt i en personlig krise. Overvejelserne om at foretage et karriereskift fylder meget. Da han møder på stationen, bliver han kaldt ud til en tragisk trafikulykke, hvor føreren er dræbt og brændt til ukendelighed. Men det forkullede lig viser sig efterfølgende ikke at være bilens fører, den succesrige finansdirektør Christian Lund.

Det, der i første omgang ser ud til at være en rutinemæssig politiopgave, bliver nu startskuddet på en spektakulær sag, som kommer til at ryste den finansielle verden. En tilsyneladende vellykket fusion mellem to internationale finansimperier har en noget anden agenda kørende under overfladen.

Under efterforskningen og jagten på mysteriet omkring Christian Lunds forsvindingsnummer kommer Thor så tæt på sagens kerne, at det får fatale konsekvenser for hans arbejds- og privatliv. Bedre bliver det heller ikke, da han midt i det hele indleder et forhold til Christian Lunds tidligere kæreste og enearving til én af landets største industrikoncerner. Har hun reelle hensigter? Eller er hun styret af sin dominerende fars agenda? Spørgsmålet er, hvem der er styret af hvem?

Kunstneren, Peter Lundberg, debuterer som romanforfatter med spændingsromanen “AGENDA”.

Der tages forbehold for ændringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.