Kommende krimier – december

Her kan du få et overblik over december måneds krimiudgivelser (+ et par stykker på hver side af måneden).

 

Lorenzo Silva: Den fremmede kvindeden-fremmede-kvinde_358203

Udgivelsesdato: 25/11-16

Forlag: EC Edition

Oversergent Bevilacqua fra Guardia Civil tilbringer en weekend i familiens skød, da han får besked om, at liget af Karen Ortí Hansen – den kvindelige borgmester i en lille by på den spanske østkyst – er blevet fundet på en strand af nogle turister. Da Bevilacqua og hans team ankommer og overtager efterforskningen, har undersøgelsesdommeren allerede sørget for, at der er foretaget ligsyn, den indledende efterforskning er sat i gang, og man er begyndt at forberede begravelsen.

Lokalområdet er en sand hvepserede, hvor der cirkulerer alle mulige rygter om offeret Karen, et ungt politisk håb, der har dansk mor og spansk far. Hun havde brudt med sit partis gamle, korrupte høvdinge og satsede på at forny det lokale politiske landskab. De oplysninger, der er dukket op om hendes hektiske og alt andet end kedelige sexliv, er yderligere med til at kaste et foruroligende skær over sagen.

Bevilacqua og hans kvindelige partner Chamorro har kort tid til at dykke ned i sagen, og må i al hast opkaste en hypotese i en krydsild af modsatrettede interesser, hvor den unge politikers politiske projekt også bliver til et projekt om den personlige integritet, som hele landet lader til at have vendt ryggen.

 

Poul Erik Larsson: Bronzeringenlarsson

Udgivelsesdato: 28/11-16

Forlag: Mellemgaard

Marcus Falck og hans team af dygtige efterforskere i afdelingen for personfarlig kriminalitet står over for to gådefulde mordsager. Tre nærmest skeletterede lig af to kvinder og en lille pige bliver ved en tilfældighed fundet nedgravet i Bronzeringen, en boplads fra yngre bronzealder, som ligger midt i det ellers så idylliske Dageløkke.

Under den intense og stærkt medieovervågede efterforskning bliver en mand kørt ned og dræbt i Nivå. Umiddelbart betragtes hændelsen som en sag om flugtbilisme, men en nærmere undersøgelse peger alligevel i en anden og mere dramatisk retning.Marcus Falck har fået ny chef i form af den unge politiinspektør Brandur Sigurdsson. Det går ikke helt gnidningsfrit for sig, og Falck køres ud på et sidespor, men fortsætter sin egen private efterforskning bag Islændingens ryg.Under efterforskningen i sagen om de nedgravede lig i Bronzeringen støder vicepolitikommissær Claus Danielsen på en femme fatale i Helsinge i form af den underskønne, rødhårede fysioterapeut Silvana Kristensen. Et møde, der skal vise sig at ende fatalt for ham.   

 

Bente Willadsen: Lille Marthawilladsen

Udgivelsesdato: 9/12-16

Forlag: Mellemgaard

En ung mor findes myrdet i sit hjem, og hendes lille pige er borte. En kostbar dukke forsvinder fra et museum, og en ung kunstmaler holder udstilling, hvor et bestemt maleri tiltrækker sig opmærksomhed. Disse begivenheder kan forbindes med hinanden, og de to kvikke småpiger Fie og Grit bestemmer sig for at finde sammenhængen og morderen uden om politiet.  En donornål spiller en særlig rolle.

Uddrag af bogenSøvnen ville ikke indfinde sig igen, så han stod op, iførte sig en silkeslåbrok og satte sig ind i stuen med et glas whisky til at klare hjernen. Han måt­te gennemtænke dette nyopståede problem med maleriet. Hvordan fik han fjernet dette nye bevis? Hans pande formørkedes af raseri. Nu havde han indstillet sig på, at hele den affære var fortid, og han kunne se fremad. Da solen stod op og lod sine stråler sende skarpe spyd af lys ind i stuen, sad han endnu og rasede.

 


Harlan Coben: Bliv hos migharlan-coben-2016-bliv-hos-mig-bog-med-haeftet-ryg

Udgivelsesdato: 27/12-16

Forlag: Gads forlag

Engang var Megan en vild og løssluppen pige. Nu er hun blevet voksen og fører en stille tilværelse i forstæderne med mand og børn. End ikke hans nærmeste kender til hendes fortid.

Jack er politimand og besat af tanken om at løse en uopklaret sag om en familiefar, der forsvandt sporløst for 17 år siden. Ray var engang en af de fotografer, man spåede en stor fremtid. Nu er han 40 år gammel og skaffer brød på bordet af at agere paparazzo for rige, forkælede børn, som ønsker at blive kendisser.

I “Bliv hos mig” lever de alle tre i skyggen af deres fortid. Men da Ray en dag tager et afslørende billede, sætter det gang i en stribe hændelser, der får dem alle til at indlede et farefuldt opgør med fortidens hemmeligheder og løgne…

“Bliv hos mig” er endnu en formidabel pageturner fra Harlan Cobens pen, der cementerer hans status som mesteren inden for domestic suspense.

 

lapenaShari Lapena: Naboparret

Udgivelsesdato: 27/12-16

Forlag: Gyldendal

Hvor godt kender du egentlig din nabo, din partner – eller dig selv? Din nabo sagde, at du ikke skulle tage din baby med til middagen. Ikke noget personligt, hun kunne bare ikke holde ud at høre hende græde. Din mand sagde, at du skulle slappe af. I var jo lige inde hos naboparret, og babyalarmen var tændt. Din datter sov sidste gang, du kiggede til hende. Men nu, hvor du løber op ad trappen i det dødstille hus, er dit værste mareridt blevet til virkelighed. Hun er væk. Du har aldrig ringet til politiet før. Nu er de i jeres hus. Hvem ved, hvad de kommer til at finde …

Shari Lapenas psykologiske thriller NABOPARRET er blevet en international bestseller. En baby forsvinder sporløst. Begge forældre gemmer på mørke hemmeligheder.

 

Michael Lycke: Stormogulens juvel

book_standing_blue_T

Udgivelsesdato: 1/1-17

Forlag: Peoples Press

I Tower of London stjæles den legendariske diamant, Koh-I-Noor, og uden for New Delhi skyller et lig uden hoved og hænder op på Yamuna-flodens bred.

Videnskabsjournalist Noah Safran har meget at indhente i forholdet til sin nyfundne datter, Asta. Sammen tager de til Indien for at lære hinanden at kende. Samtidig forsøger Noah at opspore sin indiske far, som forlod hans mor, før Noah kom til verden. Men rejsen udvikler sig til noget langt mere skræmmende, og snart spiller både Noah og Asta ufrivillige hovedroller i en skruppelløs galnings livsværk.

Påfugletronen: I det 17. århundrede var det stormogulske imperium større og rigere end noget andet. Den mest ekstravagante af stormogulerne, Shah Jahan, lod bygge en trone, hvis lige aldrig er set i verdenshistorien, hverken før eller siden. Da Persiens Nadir Shah i 1738 plyndrede Delhi, bragte han tronen med sig hjem som en del af krigsbyttet. Men i 1747 blev han snigmyrdet, og Påfugletronen forsvandt herefter sporløst.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.