Kommende krimier – august

Her er en liste over nogle af de krimier, der udkommer i løbet af august.

Vi glæder os!

Elsebeth Egholm: Dødvægt

egholmUdgivelsesdato: 1/8-2015

Under en storm i Middelhavet mellem Malta og søsterøen Gozo kæntrer en flygtningebåd fra Libyen.

Dicte og kæresten Bo er på vej til Gozo med et hold fotoelever og bliver vidner til katastrofen. Bos mønsterelev, Natasha, klikker løs med kameraet og indfanger både færgens søsyge passagerer, de døde afrikanere i havet og overraskelsen: liget af en ung, hvid kvinde, der flyder i bølgerne mellem sorte mænd.

Da Bo og Natasha senere forsvinder, kæder Dicte og den lokale efterforsker Jack Spiteri det sammen med Natashas fotos. En af færgens passagerer ligner nemlig til forveksling den døde kvinde i havet. Og da Natashas lig findes for foden af klipperne, mens Bo er pist væk, stiller spørgsmålene sig for alvor i kø: Hvem er de to identiske piger, og hvorfor skulle den ene dø? Hvad er det for en viden, der har kostet Natasha livet?

For at kende Bos skæbne, er Dicte nødt til at arbejde tæt sammen med en mand, hun er mere end tiltrukket af. Efterforskningen kører op i gear, da liget af endnu en ung pige skyller op på Siciliens kyst, og en samvittighedsplaget Dicte må forholde sig til den gamle sandhed, at hvide liv tillægges større værdi, end sorte.

 

 

Ann Cleeves: Skjulte dybder

cleeves

Udgivelsesdato: 7/8-2015

En morder holder øje … et samfund venter …

På en varm sommeraften ved Northumberlands kyst kommerJulie Armstrong sent hjem og finder sin søn kvalt og placeret i et badekarfyldt med vand og vilde blomster.

Det smukt arrangerede åsted fascinerervicepolitikommissær Vera Stanhope. Men et nyt lig dukker hurtigt op – igen ivand og dækket af blomster. Vera skal arbejde hurtigt for at finde frem tilmorderen inden han atter bruger døden som en del af sin kunst.

Mens de lokale er tvunget til at dele deres dybeste,mørkeste hemmeligheder, holder morderen øje, venter og planlægger en ny våd ogsmuk grav.

Skjulte dybder er en del af Ann Cleeves’kriminalserie om Vera Stanhope. Serien danner baggrund for DRs populæretv-serie VERA.
 

Alexander McCall Smith: Lørdagsbryllup i det store telt

smith

Udgivelsesdato: 11/8-2015

Et bestialsk overfald på nogle køer optager Mma Ramotswe fra Damernes Detektivbureau i Gaborone i Botswana, for sagen er fuld af gåder og overraskelser.

Den gode damedetektiv, Precoius Ramotswe, med den traditionelle afrikanske figur er beskæftiget med små og store sager. Der er overfaldet på køerne, og det trækker endelig op til bryllup for Mma Makutsi og Phuti Radiphuti. Men som altid er der forhindringer. Der skal forhandles om både medgift og brudepris, Og Mma Makutsis familie er ikke sådan at bide skeer med. Da bryllupsdagen oprinder, sidder alle dog i det store telt i fryd og gammen.

»Tolerance og menneskelighed bærer hele denne vidunderlige, morsomme og fuldkommen vanedannende serie.«  Daily Mail

 

 

Hans Koppel: Kom skal vi syntes om hinanden

koppel

Udgivelsesdato: 14/8-2015

De internationale kritikere havde kun rosende ord om Hans Koppels krimidebut. Nu er Hans Koppel tilbage med endnu en psykologisk thriller.

Anna er som de fleste. Hun bor med sin mand og deres datter i en forstad til Helsingborg, arbejder på et dameblad og har altid været tro mod det liv. Indtil den dag hun er på konference med sine to kvindelige kollegaer og veninder og bliver kurtiseret af en good looking yngre mand.

De to veninder har, i modsætning til Anna, været om sig på trods af, at de også er lykkeligt gift, og den aften falder Anna for fristelsen. Den femten år yngre mand, Eric, charmerer hende, og de to ender med at have sex, den bedste sex Anna har haft i årevis! Men trods begær og beruselse vågner Anna op med store samvittighedskvaler. Efterfølgende opsøger hun Eric for at gøre det forbi med ham, og ender i stedet i hans seng.

Men der er noget med Eric. Noget, som nager Anna, ud over den dårlige samvittighed. Er han den, han giver sig ud for at være?

 

 

Lucie Whitehouse: Inden os to

whitehouse

Udgivelsesdato: 18/8-2015

En stormfuld forelskelse i New York. Et perfekt ægteskab. Hannah har fundet lykken. Men en dag kommer hendes mand ikke hjem. Da han endelig lader høre fra sig, er han fuld af gode undskyldninger. Snart opdager Hannah, at hun måske ikke helt kender den mand, hun lige har giftet sig med.

Den psykologiske thriller INDEN OS TO af den prisvindende unge britiske Lucie Whitehouse kan nemmest beskrives som en velskrevet Gone Girl, hvor hemmeligheder, løgne og bedrag rulles ud med så mesterlig dramaturgisk timing, at du ikke regner noget ud før tid.

Lucie Whitehouse er født i Warwickshire i England i 1975, læste klassisk litteratur på Oxford University og bor nu i Brooklyn, New York. INDEN OS TO er hendes tredje roman.

 

 

Olivier Truc: Skyggerne vender tilbage

truc

Udgivelsesdato: 20/8-2015

Vargsund, norsk Sameland, 22. april. Forår og lyst døgnet rundt. En rensdyrhjords svømmetur over sundet bliver til en tragedie, da en ung rensdyravler mister livet. Kort efter finder man borgmesteren fra Hammerfest død i nærheden af en hellig klippe. Renpolitiets efterforskning af de mistænkelige dødsfald bliver ledet af den erfarne Klemet Nango og hans unge kollega Nina Hansen. Men for Nina er det også en personlig og tragisk eftersøgning af den far, der forsvandt, da hun var barn.

 

 

David Lagercrantz: Det der ikke slår os ihjel

lagerjpg

Udgivelsesdato: 27/8-2015

Bladet Millennium har fået nye ejere. Onde tunger hævder, at tiden er løbet fra Mikael Blomkvist, og han overvejer at finde et andet arbejde.

Lisbeth Salander er rastløs. Hun medvirker i et hackerangreb tilsyneladende uden nogen særlig grund. Hun tager chancer, hun normalt er omhyggelig med at undgå. Det ligner hende ikke.

En sen nat ringer professor Frans Balder, en førende autoritet inden for forskning i kunstig intelligens, til Blomkvist. Balder påstår, at han sidder på afgørende information om den amerikanske efterretningstjeneste. Han har desuden haft kontakt med en ung kvindelig superhacker, som har visse ligheder med en person, Blomkvist kender ganske godt.

Mikael Blomkvist begynder at håbe på det scoop, som både han og Millennium har brug for. Lisbeth Salander har som sædvanlig sin helt egen dagsorden.

Lisbeth Salanders og Mikael Blomkvists veje krydses. Endnu engang.

 

 

Dave Eggers: The Circle

eggers

Udgivelsesdato: 27/8-2015

Da Mae bliver ansat i firmaet Circle, det mest magtfulde internetselskab i verden, tror hun, at hun har fået sit livs chance.   Hendes begejstring vil ingen ende tage, da hun bliver vist rundt i Circles åbne kontorlandskab, ser kantinens uendelige glaslandskab og de hyggelige værelser for dem, der hænger ud og ender med at sove på kontoret. Hun er fascineret og betaget af firmaets dynamik og moderne holdning til arbejde, de fede fester, musikerne, der altid hænger ud på plænen foran, aktiviteterne og klubberne for alt, hvad hjertet kan begære.

Ikke engang da hendes liv uden for kontoret langsomt sygner hen, mærkelige sammenstød med kollegaer ryster hende, eller da hendes egen rolle i Circle bliver mere og mere … offentlig.

Det, der begynder som en fængslende historie om en ung kvinde med ambitioner og idealisme, forvandles til en neglebidende thriller, om erindring, historie, det personlige, demokratiets og grænserne for den menneskelige erkendelse.

 

 

Michael Connelly: Snehvide

Snehvide_Forside

Udgivelsesdato: 30/8-2015

Michael Connelly er en amerikansk forfatter af kriminalromaner og andre krimier. Hans bøger er blevet oversat til intet mindre end 36 sprog og har vundet ham mange priser.

Hovedpersonen i Michael Connelys kriminalromaner er Harry Bosch, som er detektiv ved LAPD. I “Den sorte boks” bliver vi præsenteret for det redskab, som bliver anvendt allermest i Harrys afdeling. “Den sorte boks” anvendes til at opklare de uafsluttede sager, der arbejdes med.

I “Den sorte boks” arbejder Harry Bosch med en tyve år gammel sag om en dansk kvinde, som han selv fandt dræbt for mange år siden. Kan han løse sagen denne gang?

 

 

James Forrester : Det sidste sakramente

forrster

Udgivelsesdato: 31/8-2015

Mord, intrier og loyalitet – samt det skrevne ords magt i 1500 tallets England.
James Forrester er et dæknavn (mellemnavnene) for historikeren Dr. Ian Mortimer. Han er medlem af Det Kongelige Historiske Selskab i Storbritannien, og vinder af Alexander prisen for sit arbejde med historiske værker. Han er forfatter til fire anerkendte middelalderbiografier samt bestselleren The Time Traveller´s Guide to Medieval England. Han bor med sin kone og tre børn i udkanten af Dartmoor, England. Bedragets rødder er hans anden roman, og han skriver p.t. 3. bogen i triologien om William Harley, Clarenceux King of Arms.

 

 

2 thoughts on “Kommende krimier – august

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.