Jenny Lund Madsen vinder Harald Mogensen prisen

Pressemeddelelse 

Debutant vinder pris for bedste danske krimi

Det Danske Kriminalakademi har valgt Jenny Lund Madsen som modtager af Harald Mogensen-prisen for bedste danske kriminalroman 2020 for ’Tredive dages mørke’, der er udkommet på forlaget Grønningen 1. 

Med prisen følger kr. 15.000 til forfatteren, og som modtager af Harald Mogensen-prisen er Jenny Lund Madsen automatisk kandidat til den nordiske krimipris Glasnøglen. Tidligere danske modtagere af Glasnøglen er bl.a. Peter Høeg, Leif Davidsen, Jussi Adler-Olsen, Thomas Rydahl og Ane Riel.  

Bo Tao Michaëlis, der er formand for Kriminalakademiets jury, motiverer valget af Jenny Lund Madsens roman:

“Med sin snoede historie om den kultursnobbede skønlitterære forfatter Hannah, som i bedugget tilstand påstår, at hun på tredive dage med venstre hånd kan skrive en gængs nordisk krimi, har Jenny Lund Madsen skrevet en både spændende, original og elegant velskreven kriminalroman. Med hovedhandling henlagt til Island har hun både leveret en rustik melodramatisk thriller, en rørende og anderledes kærlighedshistorie samt en både satirisk kærlig, men også syrlig kras udlevering af de litteratursnobber, som ikke regner krimier for rigtig litteratur. En inciterende intrige i flere lag. Om skumle sager i en lille flække ude i den islandske provins, hvor alle har fatalt del i en patriarkalsk fortid og en problematisk nutid med mutte mennesker, hårdt vejrlig og øde egne med gedulgte mord.”

Prisen bliver overrakt i oktober på Krimimessen i Horsens af Kriminalakademiets formand Steen Bille.

Krimimessen ønsker Jenny Lund Madsen tillykke med prisen.

Fotokredit: Lærke Posselt. 2020.

One thought on “Jenny Lund Madsen vinder Harald Mogensen prisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.