Japanske skæbner og udstationering i Kina

Asger Røjle Christensen er journalist og forfatter. Han har beskæftiget sig med politik og samfund i Østasien i over 30 år. Fra 1989 til 1995 var han korrespondent i Tokyo for flere skandinaviske nyhedsmedier.

Han er tidligere udlandsredaktør for Aktuelt og Ritzau samt tidligere chef for Orientering på P1. I dag arbejder han som journalist hos DR Nyheder.

Han udgav i 2008 bogen “Undskyld på japansk” og er aktuel med ‘Bortført i København: japanske skæbner i Nordkorea’.

Bogen er forfatterens beretning om den 23-årige japanske kvinde Keiko Arimotos forsvinding, da hun i 1983 i Københavns lufthavn blev lokket ombord på et fly, der via Moskva fløj til Nordkorea. Og historien om hendes 3 bortførere.

Mød ham i Gymnastiksalen søndag kl. 12.20, hvor han bliver inteviewet om ‘Bortført i København’.

 

Frode Z. Olsen – Når dragen løfter hovedet. Frode Z. Olsen fortæller om sit arbejde for det nordiske politi i Kina.

Forfatteren trækker på mere 32 års erfaring i politiet, hvor han har været rundt i næsten alle hjørner og beskæftiget med alle typer kriminalitet. Fra 1991 til 1994 var han udstationeret i Wien som politiforbindelsesofficer og arbejdede herfra med udforskning af international kriminalitet. Hjemme i Danmark fungerede han nogle år i Bagmandspolitiet og var herefter chef for kriminalpolitiet på Frederiksberg.

I 2002 blev Frode Z. Olsen efterforskningsleder i en nyetableret særlig statsadvokatur med ansvar for efterforskning af krigsforbrydelser, et arbejde, der har ført ham vidt omkring til mange af historiens brændpunkter.

Mød ham i Trykkeriet søndag kl. 11.45, hvor han vil fortælle om sit arbejde som politimand i Beijing.

Du kan også møde ham i Gymnastiksalen søndag kl. 14.20, hvor han bliver interviewet om sin bog ‘København-Bagdad’.

Om hovedpersonen i ‘København-Bagdad’ Arne Bellmann blev der bl.a. skrevet:

Den københavnske efterforskningschef kvalificerer sig efterhånden til en plads mellem andre lyrisk-melankolske politiefterforskere – Wallander, Morse, Dalgliesh – med sans for andet en døgnrapporten.

Fint selskab!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.