Jakob Melander, kunstsvindel, begær og hævn på en café i Aarhus

Bloggermøde med Jakob Melander, fredag d. 23.9.16

Vi var en gruppe bloggere der mødtes med Jakob Melander for at høre om Elektra, der er en enkeltstående krimi, udgivet af Bibelselskabet.

Det er den første krimi Bibelselskabet udgiver og udgangspunktet skulle være historien om Kain og Abel. Jakob Melander fik frie hænder til at skrive og det har været en god proces for begge parter.

Om Elektra: Danmarks kommende statsminister, lederen af Det Radikale Venstre, findes myrdet i sine forældres hjem i Charlottenlund. Han findes i sin brors arme og med mordvåbnet – en økse – ved sin side.
Presset ud af politikorpset og med en bror, der er dræbt i tjenesten, er Andreas Bjørn på vej direkte mod afgrunden. Indtil hans ekskæreste Katharina, der er lillesøster til både offer og mistænkte i den skandaløse mordsag, beder ham om hjælp.
I “Elektra” står Andreas over for sit livs sværeste opgave, da han dykker ned i sagen og undersøger familiens dramatiske fortid. Kan Andreas undslippe sin døde brors skygge og fange morderen, før det er for sent? Jakob Melanders utrolige “Elektra” er en krimi om, hvad der sker, når kærlighed bliver til had, om hævnens altødelæggende kraft – men også om menneskets evne til at overvinde selv den sværeste modstander.

Arkæologi ligger til familien og har også interesseret Jakob Melander. Han holder meget af Grækenland og ville gerne fortælle om den borgerkrig der foregik i 1970’erne og som ikke mange kender til. Det spor er en fin supplering til nutidens spor om politik og magt og føjer på fineste vis poesi og historie til den spændende og barske nutidshistorie.

Jeg synes bogen er rigtig god og det er spændende at få hele baggrunden med. Det fungerer godt og Elektra er absolut værd at læse. Den skiller sig ud ved at give os facts om en begivenhed, jeg ikke vidste noget om.elektra_358152

Jakob Melander er musiker og musik fylder stadig meget i hans verden – også i bøgerne om Lars Winkler. Jeg synes godt man kan mærke musikken, måske fordi dialogerne flyder fint og handlingen skrider frem uden ophold.

Når Jakob Melander har skrevet en bog læser han den højt for sig selv, inden den går til korrektur. Her er hvad han siger om det:

Musik betyder meget og musikken i sproget er også meget vigtigt for mig. Så når jeg læser højt, er det en måde at sikre mig, at puls og klang fungerer. Det vil sige, at jeg retter og skriver om efter det. Derfor er det den sidste gennemlæsning/rettegang inden korrektur.

Hvor er det fint og det kan mærkes, når man læser.

Det var nogle meget hyggelige timer i rigtig godt selskab. Lån endelig Elektra eller køb den. Den fortjener mange læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.