Hvordan oplevede DU Krimimessen 2019?

Vi bestræber os altid på at give jer den bedst tænkelige krimimesse år efter år. Derfor har vi brug for jeres hjælp. Hvordan oplevede du Krimimessen 2019? Hvad var godt? Hvad var mindre godt? Hvad kunne vi droppe? Hvad kunne vi have mere af? osv.

Vi har åbnet kassen til ris og ros, så fortæl os din mening, og vi vil tage det hele med i planlægningen af næste års messe.

Skriv din din mening i kommentarsporet herunder eller på vores
facebookside.

På forhånd tak

23 thoughts on “Hvordan oplevede DU Krimimessen 2019?

 1. Hej
  Jeg var med for første gang sammen med min søster og vi har allerede planlagt at deltage 2020 🤗
  Når det så er sagt, så var vi blæst bagover af priserne på forplejningen, f.eks. 30 kr for en cola (25cl), 140 kr for 2 kopper kaffe og 2 hj.lavede sandwich
  Vi synes også det var svært at finde f.eks. Sort og rød scene (hvor lyden var elendig)
  Men hatten af for arrangørerne, det er et kæmpe set-up
  Vi ses 28., 29. Marts 2020

 2. Tak for en rigtig god messe.

  Det vil være rigtig godt, hvis der kommer flere P-pladser til biler med tilladelse til at parkere på handikappladser.
  Når de 4 P-pladser foran Fængslet er optaget, bliver man henvist til en plæne på den anden side. Her er en lang, stejl trappe med små trin. Enten skal man gå op af den trappe eller gå meget langt udenom – i hvert fald for langt for de fleste – måske alle med H-skilt, ligesom trapperne dels er umulige at få en kørestol op ad og for gangbesværede næsten lige så umulige at gå op af.

  P-vagterne henviste til P-pladsen, på trods af at chaufføren viste H-skiltet. Heldigvis kørte jeg med en veninde, der allernådigst fik lov til at køre om foran fængslet for at sætte mig af.

  På trods af Krimimessens størrelse er der kun 4 H-pladser.
  Selvfølgelig er det ikke muligt at lave flere “rigtige” H-pladser i 1½ P-plads’ bredde alene til Krimimessen, men det er muligt at reservere pladser ad indkørslen til handikappede, der ikke har behov for at få en kørestol ud af sidedøren, og som kører i de brede H-busser. Til gengæld kan man reservere de 4 H-pladser og nogle få langs med Fængslets front til H-busser.

  Vi er mange, der kan og må køre bil, selv om vi kun har en kort gangdistance. Belært af sidste år kom vi inden messen åbnede, alligevel var H-pladserne optaget af 4 brede H-biler :o)

  Jeg vil meget gerne deltage igen, men hvis parkeringsforholdene ikke ændres, vil det være umuligt, med mindre jeg kan finde en chauffør.

  Under Krimimessen var der mange muligheder for at sætte sig og holde pauser, ligesom det flere steder var muligt for kørestolsbrugere at komme ind for at høre foredrag mm. F.eks. hjalp de frivillige med at lægge en kørestolsrampe ved indgangen på siden af bygningen med gymnastiksalen, ligesom de også var hjælpsomme, når der var behov for at skubbe kørestolen op ad rampen.

  Venlig hilsen

 3. Alletiders Messe Besøgte messe som virker mere rolig og fremkommelig end om lørdagen. Dog en lidt mærkelig fornemmelse at høre de sidste forfattere mens udstillere gjorde optræk til at pakke sammen

 4. Allerførst tak for det store arbejde I gør for at det bliver en god krimimesse for alle 😍
  Dernæst…
  Jeg var lidt chokeret da jeg skulle købe to 25cl Coca colaer og måtte betale 60 kroner…
  Det er en literpris på 120 kr, hvilket er sindssygt!!!!
  Selv de medarbejdere der solgte syntes det var ublu priser som de var flove over…

  Næste gang tager jeg selv drikkevarer med – hvis priserne er så vanvittige…

  Jeg savnede virkelig brugervenlige priser – en pølse med brød eller pandekager med fyld som der kunne købes sidste år til almindelige priser.

  Canblau lavede en god tapas, men 125 kr er højt sat, når man som jeg gerne vil bruge pengene på gode bøger…

  Det var noget rodet at signeringerne i bog & ide ikke fulgte tidsplanen, det bevirkede at jeg ikke fik hørt de foredrag og interviews jeg gerne ville.

  Sort scene og rød scene ville være bedre hvis de blev rykket ned i hver deres ende, så man ikke “hører” to forfattere på samme tid…

  Mange tanker
  Jeanette

 5. Lidt banalt, men savnede virkelig en kop god kaffe at skylle (u)hyggen ned med☺️. Sidste år var der opstillet kaffevogne udenfor med god kaffe. I år var “udvalget” kun en kop fra en termokande.
  Ellers en god messe👍

 6. Jeg var med for første gang – og det var rigtig fedt. Jeg savner et endnu bredere sprktra af krimiverdenen end romanforfattere.
  Mere true crime – podcast – gernings sted – evt opduktion af (en gris) el. Lign. Meget mere retsmediciner. True Crime Agentsy er godt på vej.

  Evt en Ex indsat der fortæller.

  Og priserne/ udvalg af mad og drikke / kø for af købe – personale der skal løfte opgaven skal forbedres markant.

  Men rigtig god programbog – meget overskuelig.
  Kommer igen næste år 👍🏻

 7. Det var alt for lidt plads ved rød og sort scene. Bogsignering var for indeklemt. Skulle ikke have været v rød scene. Måske bedre at have 1 stor scene med mange siddepladser til de store forfattere og 1 med mindre stole til de nye og mindre kendte forfattere. Maden var alt for dyr og det var meget ustruktureret. Man kunde fx ikke købe drikke samme sted som sandwich. Og hvem gider gå i 2 megalange køer, totalt kikset. Det var ikke særligt meget promovering for bøgerne, men jussi havde gjort meget ud af sin næste bog. Fint med parkering bagved, det var dejligt, sidste gang jeg var der, var første gang det blev holdt, så det er blevet meget bedre. Men det var lidt mere hyggeligt den gang. Det var for meget “messe” og for lidt forfattere som man kunde snakke med.

 8. Jeg var med for første gang – og kommer også næste år!
  Synes at der var rigtigt god stemning og gode oplæg
  Det var dog svært at finde toiletter, og ærgerligt at folk taler rigtigt meget med hinanden under oplæg. Det er dårlig stil.
  Jeg synes at der var mangelfuld hygiejne i kaffeboderne – jeg betalte og så tog ekspeditricen mine kager med samme hånd, som hun modtog penge med.

 9. Jeg var med søndag – for første gang, og synes det var en fantastisk oplevelse.
  Flere har efterlyst en kaffevogn udenfor med god kaffe; det kunne da have været lækkert.
  Jeg synes der var gode bogtilbud og super gode foredrag på værestederne – jeg kunne også godt tænke mig mere fra streaming – serier, tv osv.- jeg hørte bl.a om podcastserien Djævlen i detaljen, som jeg bl.a selv hører – død spændende 😉
  Og så må rundvisningen fremhæves! Hold da op hvor var den god – og rundviseren Kaj Rasmussen er formidabel til den opgave. Det var så spændende og sjovt at høre om flugtforsøg og anekdoter fra en svunden tid. Man følte sig helt hensat og mærkede historiens vingesus om skudhuller i muren og natotråd boret ind i huden! Tak for en god messe – og på gensyn 2020:-)

 10. Først og fremmest elsker jeg at komme på krimimessen, i år var det 3. gang jeg var afsted. Jeg glæder mig hvert år til at skulle afsted igen og kan næsten ikke vente. Dog synes jeg, at der i år manglede borde/bænkesæt udenfor, og jeg synes også, at der mangler spisesteder. Evt. en pølsevogn, en kebabvogn eller noget i den stil. Der er så meget plads på gårdspladsen nede foran teltet.

  Hvor var det fedt med de to fanger der rendte rundt og “stjal” bøger for forlagene og så forsøgte at flygte mens alarmen larmede, og de to gutter der søndag eftermiddag forsøgte at skaffe sig af med et lig ude foran Magasinet.

  Der var massere af spændende foredrag, og gode muligheder for at købe bøger og bare gå rundt og hygge. Tak for i år, og på gensyn næste år

 11. LYDFOLK, LYDFOLK, LYDFOLK!
  Var i teltet to gange, i trykkeriet og et andet sted. Vildt dårlig lyd, og umiddelbart ingen til at fixe de deltagendes mikrofoner. Forskelligt lydniveau på deltagerne. Ærgerligt.
  Lav et kort/oversigt over de forskellige steder på det (lille) program, der udleveres ved ankomst.
  Ellers en fin oplevelse.

 12. Tak for en fantastisk weekend! Det var vores første og absolut ikke sidste besøg på krimimessen. Imponerende at I kan lave fuldt program på 8 scener over 2 dage. Der ligger et stort og godt stykke arbejde bag. Stor ros til alle, som var involveret i messen. Der var god stemning og godt humør, selv hos dem, der havde travlt med at lave mad i madteltet.
  Dejligt med de mange stande, hvor man kunne købe bøger af både kendte og mindre kendte forfattere. Vi fik et par gode stakke med hjem. Og forfriskende at ukendte forfattere deltog og fortalte om deres bøger på små stande.

  Vi hørte mange gode interviews, hvor interviewerne virkede veloplagte og velforberedte. Desværre må jeg som den eneste “klage” nævne et nærmest pinligt interview af Stina Jackson på sort scene lørdag. Vi var mange, der sad og fik helt ondt af hende. Intervieweren snakkede for meget selv, og man fandt slet ikke ud af, hvad bogen egentlig handlede om. Måske var det bedre, hvis de havde snakket engelsk? Hun virkede i hvert fald ikke til at forstå ham.

  Men alt i alt er der 5 stjerner ud af 5 mulige herfra til Krimimessen 2019. Vi kommer gerne igen!

 13. 1) Fantastisk arrangement – igen!

  2) Fantastiske frivillige – stor beundring & thumbs op til dem

  3) Priser på mad/drikkevarer skal I kigge nøje på – som andre skriver

  4) RIGTIG kaffe fra små kaffevogne med udstyr til det – IKKE termokandekaffe (føj!)

 14. Deltog for vel 10. gang og igen en god oplevelse med spændende oplæg. Nyder især oplæg der ikke udelukkende relaterer sig til en forfatters seneste bog. Sidste år var det koldt og der var dårlig lyd i teltet pga blæsten. I år var det ikke blæsten som generede lyden i teltet, men larm fra aktiviteterne i den anden ende af teltet.
  Forplejningen fungerede ikke – lange køer til mad, få steder med salg af drikkevarer og generelt et for højt prisniveau.

 15. En rigtig dejlig weekend med masser af bøger og glade forfattere, der havde tid.
  Mangler: kaffevogne til feks cappuccino, som vi savnede meget. Ingen mulighed for betaling med kort i madtelt. Ingen former for glutenfri brød. Måtte købe kartoffelsalat u. frikadeller, da der var mel i dem. Bedre plads til signering.
  “Gerningsstedet” var fantastisk.

 16. Jeg var med for første gang og deltog begge dage. Jeg kommer helt klart igen næste år.
  Som mange andre skriver: Priser på mad og drikke er alt for høje. Jeg ønsker mig også god kaffe.

  Et ønske, som lige så meget er Fængslets udfordring: Cykelparkering. Kunne man evt. sætte et cykelstativ op et sted, så vi med cykler ikke ender med at blokere lidt af fortovet langs fængslet? Fortovet skulle helst være reserveret til dem, som skal gå der.

  Jeg havde billet til Gerningsstedet lørdag eftermiddag. Det var alle pengene værd! Det var lærerigt, det var spændende, det var sjovt. Så gentag endelig det næste år.

  Jeg savnede tilgængelig information om, at et arrangement er aflyst. Vi ventede længe i Trykkeriet på noget, som aldrig gik i gang, og vi stod som sild i en tønde ved Forsamlingshuset og ventede på Lars Bom. Kunne man sætte en seddel på skiltet ved indgangen til det pågældende lokale? Eller informere den frivillige, der tæller deltagere ved døren?

  Men generelt er mit indtryk positivt. Fantastisk at se, hvor tilgængelige alle forfatterne er, og hvor meget de har lyst til at interagere med deres læsere.

 17. Jeg var sammen med min kæreste og svigerinde for første gang på Krimimessen. Ligeledes var det første gang, jeg besøgte Fængslet. Jeg var VILD med det. Fik mange gode krimier med hjem og måtte ud at læsse af flere gange undervejs. Jeg synes det var rigtig spændende at møde nogle af de mindre kendte forfattere og få åbnet en ny verden her. Glæder mig til at gå i gang med disse bøger. Masser af andre krimi-nørder og gode interviews, whats not to like 🙂 som flere andre må jeg sige at vi blev noget overrasket over prisniveauet på mad. Vi betaler gerne de priser, men vi ventede så længe på drikkevarer at maden blev kold. Boden i spiseteltet, hvor der blev solgt drikkevarer var ekstrem ineffektiv. En åbnede vin, en anden hældte op – hver gang en kunde skulle have en sodavand, skulle de over og åbne køleskabet og tage 1 som i EN ud af gangen. Kunne man forestille sig at dele de forskellige madboder ud i flere telte og at de så sælger drikkevarer i de respektive telte. Kunne også være foodtrucks med salg. Vi kommer igen, men det bliver med madpakke hvis det ikke bliver mere tilgængelig.

 18. Første gang jeg var afsted.
  Godt arrangement, havde dog svært ved at finde de forskellige scener. Måske ide med større stilte hvert sted.
  Jeg var i tvivl om man selv måtte have mad og væske med, men det vil jeg have med en anden gang.
  Mad / vand / kaffe var dyrt. Og lange køer ved mad teltet.
  Pølsevogn, sandwich, kaffevognen mm. kunne være en god ide. Hurtig mad og væske så man kan komme videre.

  Ellers skønt arrangement som jeg vil overveje igen næste år.

 19. 1. Som vanligt var krimimessen en superfin oplevelse med veloplagte forfattere, moderatorer og masser af glade bogmennesker. Vi nyder at deltage, og har allerede sat kryds i kalenderen i 2020, hvor Belinda Bauer og Chris Carter forhåbentlig er med igen.

  2. I år oplevede jeg meget publikumssnak under samtalerne. Hvor er det træls og respektløst! Akustikken er i forvejen ikke helt i top (specielt i Teltet og i Magasinet), så det er rigtig ærgerligt at der er så meget støj fra folks hyggesnak. I forvejen er udfordringen at overdøve den nødvendige støj fra diverse udstillere.
  Kunne man ikke opfordre folk til aktiv lytning før hver samtale?

  3. 25,- for en bette kop te!!!??? 10,- havde været en fair pris, som stadig havde givet en solid fortjeneste. Bevares, kruset med reklame for Steins ‘Solo’ er da en fed idé, men altså…
  Vi havde madpakker med, og det bliver stilen fremover. Vores penge skal bruges på bøger 🙂

  4. Hvor ville det have været god stil at live-streame Ian Rankin. Han nåede aldrig frem lørdag, og vi havde desværre ikke mulighed for at deltage om søndagen. Til gengæld var det hyggeligt at følge med i aktiviteterne på Sort Scene i løbet af søndagen 🙂

  På gensyn næste år!

 20. 1. Tusind Tak for endnu en herlig Krimimesse. I skal have megen ros for et meget, meget godt sammensat Program med rigtige mange spændende interviews, samtaler osv. Også mange tak for det store arbejde I alle laver for at gøre Krimimessen så hyggelig og afslappende som muligt, jeres hårde arbejde giver mig helt sikkert lyst til at komme tilbage igen år efter år.

  2. Jeg synes ikke det var optimalt, at der var stande i Teltet, for mit vedkommende gav det alt for meget baggrundsstøj og jeg havde desværre meget svært ved at koncentrere mig om nogle spændende foredrag fordi der var støj fra standene. Jeg håber at der til næste år ikke vil være stande i teltet eller er der vil være fundet på en løsning på at dæmpe støjen fra aller bagerst i teltet for den generede mig desværre en del.
  Vi ses til Krimimesse i 2020!

 21. Som sædvanligt en sand fornøjelse. Jeg glæder mig allerede til næste år. Skal jeg give lidt grus i maskineriet, så var det lidt for høje priser på forplejningen,især drikkevarerne. Samt er det godt nok en skam at udstillerne pakker sammen,mens der stadig er interview med forfattere og messen er jo stadig åben. Det fungerer ikke super professionelt. Men ellers en skøn oplevelse som ALTID.

 22. Igen i år en rigtig god oplevelse. Men kunne det være en mulighed at have en form for bagagebokse/”boggarderobe” man kunne låne for en mønt fx, så man kunne læsse tunge bøger af, mens man drysser videre i jagten på gode tilbud og spændende indslag…

 23. Jeg har været deltager på krimimessen i 7 år og den bliver bare bedre og bedre. Det var mega svært at vælge hvem og hvor man ville være. Jeg hørt 15 intervieuw lørdag og ville gerne have hørt 10 mere. Positivt problem.
  Jeg har i flere år undret mig over manglende siddepladser på rød og sort scene.Set ud fra min interesse virker det som om mange af de populære forfatter er på rød og sort. Da Bog og Ide standen med signeringer er tæt op at rød scene giver det total prop og man kan ikke høre oplægget på scenen.
  Kan man have en overvejelse om at placere ” populære” på nogle af de andre scenere hvor der er mere plads?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.